2023-12-24
【#🦊🐰30秒食皮:CP值超高新menu!!少見可以自選和食/洋食套餐😋一個set $160有找食齊前菜主菜小食👍🏻超軟淋慢煮五花腩必叫💯】✨ 今次係🐰🦊二訪AOM!本身嗰日係去同樣喺西營盤第二街嘅Hemma~不過食完覺得唔夠喉,就決定入去AOM再食我哋心心念念嘅croffle😋撞正佢哋原來出咗新menu,可以自選和食風或洋食風嘅套餐!🦊🐰覺得呢個idea幾好,兩邊都有幾多可以畀你選擇嘅位,但價錢都係$160有找,好高CP值!!🌟🦊洋食 lunch set $158日式松葉蟹肉忌廉意粉🍝配紅菜頭餐湯+蘋果汁🧃口感同味道都一流嘅意粉😋一上枱已經聞到好香嘅蟹鮮味!蟹籽嘅份量一啲都唔吝嗇,做到食到最後每一口都脆卜卜🤩👍🏻蒜香配搭鬆軟嘅一梳梳蟹肉、蟹籽同芝麻融合喺忌廉汁入面,掛在意粉上非常有層次感但又好balanced👍🏻都係嗰句,味道一流,但私心希望如果意粉可以升級做手工意粉一定可以吸引更多意粉fanatics👍🏻🌟🐰和食 combo set $135慢煮豚五花要大讚佢嘅豚五花!!佢係比拉麵嘅叉燒更加厚切,肥瘦分明、肉質軟淋👍🏻重點係!脂肪部位入口即溶😋好香,無豬腥味!食得出舊肉調過味嚟👍🏻
🌟🦊洋食 lunch set $158
日式松葉蟹肉忌廉意粉🍝配紅菜頭餐湯+蘋果汁🧃
🌟🐰和食 combo set $135
慢煮豚五花
要大讚佢嘅豚五花!!佢係比拉麵嘅叉燒更加厚切,肥瘦分明、肉質軟淋👍🏻重點係!脂肪部位入口即溶😋好香,無豬腥味!食得出舊肉調過味嚟👍🏻不過如果係火炙嘅話有嗰種碳烤味應該會更加錦上添花!!🤩
油淋雞汁唐揚豆腐
酸酸甜甜嘅汁配上豆腐,雖然唔係脆皮,但係都幾開胃👍🏻
蒲燒北海道帆立貝
帆立貝配上甜燒汁😋大大粒、CP值高!
烏冬
烏冬湯用咗鰹魚湯,烏冬幾有咬口唔會過淋👍🏻清清淡淡幾好
前菜
前菜係default咗嘅中華沙律!唔食中華沙律嘅🐰私心建議可以畀大家揀味噌湯/其他前菜😋
🌟🦊🐰 lotus 焦糖脆餅croffle $78
最後梗係唔少得我哋心心念念嘅croffle!!!🦊🐰真係超愛AOM嘅croffle🥺係我哋心目中最好食榜入面嘅長青team😋佢哋做到好酥脆好light但又鬆軟煙靭、多重口感同時爆發真係唔講得笑!!😭如果唔係要過海我哋一定係常客🤣
📍A.O.M (西環)
西環西營盤第二街32號地舖