2023-11-16
想食印度菜又想坐好少少,經朋友介紹中環一樓上舖。果然,環境裝修高雅,好舒服,好好坐;店員都很nice。由於餐牌太多選擇,出現選擇困難症,店員亦悉心為我地介绍菜色 。🔸Non-vegetarian有tandoori nisha、fish Tikka, boti kebba等等,即雞塊、腸、羊肉、魚、蝦咩都有。其中,雞塊我最欣賞,做到入口嫩滑的口感。魚肉稍過鹹,蝦肉紮實不霉。🔸Chicken Makhni (Butter chicken)店員推介的,果然沒介绍錯 。個汁好滑,雞塊都有好多。加入葫蘆芭這種香料,更富層次。🔸Garlic nann, butter nann食印度咖喱一定要配搭既nann😍。都係選擇經典的garlic nann同butter nann。兩份都好正,前者會多一份蒜香,令人欲罷不能。🔸Mutton berliram我請店員推介羊肉菜色,他為我介紹這個。呢個汁較濃郁。加入了香料和香草慢煮而成的羊肉,每一口都在衝擊味蕾。有部分羊肉係帶骨的,但因為已經好淋,一口就散,所以好易食。🔸mango Lassi夠香濃,質感呈厚身。芒果味較真實,沒有香精味。🔸Rose Lassi比m
🔸Non-vegetarian
🔸Garlic nann, butter nann
🔸Mutton berliram
我請店員推介羊肉菜色,他為我介紹這個。
🔸mango Lassi
夠香濃,質感呈厚身。芒果味較真實,沒有香精味。
🔸Rose Lassi
比mango lassi稀,味道不減,有淡淡玫瑰清香。