2024-07-27
中環靚既餐廳特別多,最近發現有間好出色既印度菜🇮🇳,對於對印度菜情有獨鍾既我,點可以唔試過呢🥰位於雲明行Bombay Dreams, 來到門口已經感受到印度風情,走進餐廳裡面,好多不同國籍的食客都來捧場,大家有講有笑十分開心,食印度菜既人通常成班人,開開心心歡歡樂樂的氣氛,這也是我特別鍾意食印度🇮🇳餐既原因🙆🏻♀️服務非常好,幾位侍應微笑介紹美食,最後點左幾款我都覺得很滿意的😋1. Kurkure khumbh $142 第一道菜 ,芝士🧀焗炸過既大菰之類既,賣相吸引,大菰多汁外脆內軟,加上芝士濃郁無得頂👍🏻2. Chicken makhni $192 雞咖喱,咖喱綿滑又夠香😋3. Lukhnowi Gosht biryani $188 羊肉飯,好特別,羊肉控必食😋最鐘意印度香米口感真係好正4. Plain nan $48 印度🇮🇳薄餅是必食的,點咖喱🍛Drinks : 1. Rose lassi $68 超香玫瑰🌹香,第一次飲不是水果的lassi , 味道清新不錯2. Chile 🇨🇱 Merlot casillero $88 紅酒味道👅好,算是品嚐到好的紅酒🍷
Drinks :