2025-01-21
今日去咗ELEMENTS一間高質fusion印度菜餐廳。每一道菜都充滿創意同傳統印式風味,店舖裝修好有特色,牆上掛左好多仿真槍作為裝飾,感覺超型格。環境舒適有室內同室外選擇。食物質素都唔錯,約埋朋友喺戶外傾吓偈飲杯嘢感覺好chill。Crispy Chicken Burger 呢個漢堡以多汁嘅雞腿肉為主角,經過香料印度marinate,配上番茄、洋蔥,再加上滑溜嘅切達芝士。雞肉鮮嫩,味道十足。Lamb 這道皇家海得拉巴香飯(Royal Hyderabad Biryani)真係一個味覺之旅!米飯經過焗烤,加入咗藏紅花,香氣撲鼻。選擇咗嫩滑的羊肉,肉質堅韌,還有洋蔥番茄masala煮出來的濃郁味道。Grilled Octopus 嫩滑的烤章魚,經過香濃的tikka醃製,搭配印度秋葵和清新的薄荷chimichurri,口感極為豐富,令人著迷。Arancini Tikki Chaat 呢個小食係脆皮的香辣馬鈴薯球,裡面包著滑溜的brie芝士,再配上濃郁的chana masala、酸甜的濕梅醬和薄荷chutney,味道層次十分豐富,值得一試。Mocktails 我點咗Masala chai Pu
Crispy Chicken Burger
Lamb
Grilled Octopus
Arancini Tikki Chaat
Mocktails
我點咗Masala chai Punch同Very Berry兩款mocktail,清新開胃,完美解渴。