2021-06-21
我好少食連鎖嘅西餐廳 不過係另外原來最近喺銅鑼灣利園二期開咗新嘅分店喺地庫座位更加闊落 趁星期一人少少 就自己嚟食early lunch11點黎到 仲有好多枱 唔使等位叫咗個牛扒三文治 享受一個寧靜嘅中午嚟過嘅人應該都知 佢哋有凍肉櫃揀完之後可以叫廚師幫你整 而且有雜貨店不過我都係對佢哋嘅餐廳有興趣多啲食物除咗味道出色 份量都正常 食完會夠飽唔係嗰啲隻碟好大但係食物得勁少嘅西餐🤣職員態度好 好樂意為你介紹食物 價錢雖然唔平但係值得-🐂 Steak sandwich $158上次嚟食咗Steak with egg 🍳 今次繼續食牛 不過係包三文治嘅麵包用咗 baguette 睇落好細 其實幾有份量㗎大過subway 6’’ 不過又冇footlong咁大麵包焗到好香脆 雖然搽咗醬汁但係唔會整到濕晒牛肉方面係Hanger steak 一個刁鑽嘅部位封門柳係一隻牛嘅肉味最濃嘅部位調味簡單 應該淨係用咗鹽同埋胡椒但係反而仲好 可以帶出牛本身嘅味道啲邊位煎到好脆 有少少焦香肉質好嫩 肥瘦適中 口感軟腍而且油脂平衡調味比較簡單叫嘅時候店員會問你想要幾成熟 我就要左五成其他除咗麵包同牛肉之外 其他配料
我好少食連鎖嘅西餐廳 不過係另外
啲邊位煎到好脆 有少少焦香
肉質好嫩 肥瘦適中 口感軟腍而且油脂平衡
調味比較簡單
叫嘅時候店員會問你想要幾成熟 我就要左五成
其他除咗麵包同牛肉之外 其他配料有:Caramelised onion, Wilted spinach, Horseradish mayo
洋蔥同菜唔會炒得太濕 調味亦都比較淡唔會搶咗牛嘅味
醬汁嘅份量啱啱好每一啖 每條菜都食到