2024-04-10 110 views
今日要同大家分享一間超正嘅餐廳 - 泰式同海南菜嘅結合,性價比高,絕對係首選!叫咗二人餐(A)嚟食,餐牌上面最吸引我嘅就係「泰式海南雞」!啲雞肉好滑嫩,完全唔乾身,配上泰式酸辣醬汁,風味十足。每一口都飄散出濃郁嘅酸辣香氣,令人回味無窮。加埋咖哩炒蜆,真係新鮮又鮮美,大大隻又份量足!蜆肉爽口多汁,同咖喱醬一齊炒,真係一絕!飛天通菜都好好食,香辣,好清爽又開胃。油飯同+$10蒜茸包作配菜。油飯真係一絕!飯粒每一粒都長條形,水份平均;而蒜茸包就更加正,厚身香脆外皮,每一口都好有香脆口感,最岩加埋咖哩一齊食。飲品方面揀咗特飲泰式奶茶同龍眼冰。泰式奶茶好香濃,甜度啱啱好,飲落去真係一陣清涼。至於龍眼冰,冰涼爽口,龍眼肉鮮甜多汁,喝完真係令人心情愉快。裝潢設計好簡約舒服,有種家庭式嘅感覺。服務員都好友善,服務效率亦都好高。設90mins用餐時間,整個用餐環境都好乾淨整潔,令人感到舒適放鬆。
飛天通菜都好好食,香辣,好清爽又開胃。