2024-02-06
一直對素食餐廳好有興趣😍今次試下「雅 ‧悠蔬食」😉.泰式素辣肉碎飯配迷你泰式拼盤🍚素肉碎口感同真肉十分相似👍🏻加上豆角、辣椒、香葉炒更加香口🌿🔥仲有大量青瓜同太陽蛋飯🥒🍳充滿泰式風味🇹🇭泰式拼盤有泰式手作如餅🐠春卷、沙嗲串燒🍢烹調得剛剛好🤤食完都唔會覺得油膩☺️.泰式手作如餅(4件)🐟如餅大塊彈牙😆同泰式甜辣醬好夾🌶️.牛肝菌桃膠忌廉濃湯🥣牛肝菌味道濃郁🍄仲有粒粒桃膠🤎入口Creamy😋成個組合好fusion.泰式香茅金柚鮮果沙律🥗有沙律菜🥬菠蘿🍍車厘茄🍅柚子🍊花生🥜加上酸辣醬汁,幾有驚喜😛.奇亞籽紫薯蘋果薯仔伴莓乾🥔估唔到香甜軟綿嘅紫薯同酸甜嘅蘋果🍠🍎莓乾🍇🥔會製造出意想不到嘅味道😱.香芒牛油果苜蓿芽手卷🍙以苜蓿芽代替飯🌱加上香芒同牛油果🥭🥑雖然草青味較重🥲但感覺輕盈清爽💦.椰香紫薯千層班戟🍰椰香味香濃🥥但紫薯味比較淡🥺層次分明.藍蝶花雪梨汁🍐.凍檸檬蜂蜜水🍋🍯
泰式手作如餅(4件)🐟如餅大塊彈牙😆同泰式甜辣醬好夾🌶️
椰香紫薯千層班戟🍰椰香味香濃🥥但紫薯味比較淡🥺層次分明