2021-12-08 178 views
Gontran Cherrier地址: 尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea B2樓B205-B207號舖行街行到K11Musea最底層,邊行就邊閒到,一陣陣嘅香味。我一路追蹤,終於比我發現到原來係麵包嘅香味🤤。之前我聽講過,Gontran Cherrier閑閑哋都要排成半個鐘等埋單,而且啲麵包一出爐就即刻俾人賣晒 ,所以既然一場嚟到就決定唔執輸排埋一份。Strawberry Cloud Croissant 🍓🥐 $28咁啱一行到去就發現,新鮮出爐嘅士多啤梨牛角包。輕輕燒過嘅Cream,咬落去嘅口感會有少少似綿花糖。熱辣辣牛角包有好重嘅牛油香味🧈,外脆內軟, 但又唔會肥膩到食到成手都係油。Pain Au Chocolate 🍫$28咬落去有啲似牛角包,入面有甜甜地嘅朱古力餡,但我略嫌啲朱古力餡太少啦,完全唔夠喉。🤣Apple Turnover 🍎$34新鮮出爐嘅蘋果批,外脆內軟,啲蘋果仲有少少爽口嘅感覺,而且唔係太甜添。Big Kouign Amann 🍯$28外層係濃濃厚脆嘅焦糖,咬落去啲焦糖都幾彈牙。麵包外層口感偏硬,但內裹口感好軟,真係有法
Gontran Cherrier

Pain Au Chocolate 🍫$28

Apple Turnover 🍎$34

Big Kouign Amann 🍯$28
外層係濃濃厚脆嘅焦糖,咬落去啲焦糖都幾彈牙。麵包外層口感偏硬,但內裹口感好軟,真係有法國Bretagne嘅味道。

Double Cheese Danish Toast 🧀🍞$72
重點黎啦!呢個係意想唔到嘅驚喜!!!口感較煙韌;芝士滲入麵包內面,鹹鹹甜甜,但係又不膩,越食越停唔到口。味道配搭效果一流,真係好好食,值得一試!🤤🥰

TakeAway