身為土瓜灣友一份子,係時間介紹下哩個地方有咩正野😈舊區真係唔少民間隱世小店嫁!今次要介紹哩排好興既布甸包🥯❤️位於土瓜灣既珍多美打破傳統麵包店,播啲貓係佢哋近期新作🤩一於試試佢!先帶出結論,我比較鍾意開心果口味☺️開心果味出奇濃郁同香甜!甜到十分舒服,完全冇甜到假嘅感覺,仲帶有開心果nutty既味道😍麵包上面仲有少許開心果碎裝飾,所以食落口感都唔錯!至於原味相對平穩,同樣要讚嘅係甜度拿捏得好好,只係味道冇太大驚喜😉至於布甸質感,出奇地開心果比起原味更加creamy同流心,前者比較似好濃稠嘅醬,後者就似返布甸半凝固既質感😋至於麵包質感都要expect比較硬身,一開始會覺得好硬,但係食落配上濃味既布甸又幾唔錯😉👍🏻|意大利開心果布甸包$26|原味法式布甸包$26

|意大利開心果布甸包$26
|原味法式布甸包$26