2024-07-20 1071 views
Happy Friday星期五同同事去公司附近食好西🩷呢間Steak House已經嚟過好多次,價錢都偏貴,但係真心好食👍🏻👍🏻Lunch set揀一個主菜,然後加$38可以揀多兩款升級套餐嘅嘢,我就揀咗餐湯同埋薯條,同事就揀咗餐湯同埋飲品,飲品冇咩特別嘅所以唔介紹😛🦀🥦今日嘅餐湯係蟹肉西蘭花忌廉湯,味道唔錯,都有唔少蟹肉,不過略嫌冇咩西蘭花味道,亦都唔夠忌廉,稀咗啲😅🥔炸薯條次次都會叫,真係炸得好脆,外脆內軟,而且每條薯條都好均勻咁灑上鹽同埋黑椒,就算唔點茄汁都好味😋😋🦐🐷我嘅主菜係豬柳配大蝦,豬柳煎得好香😍,亦都夠腍,咬口啱啱好,唔會好似其他餐廳用咗好多鬆肉粉嗰種淋得滯,上面有啲蘋果粒蕃茄粒做嘅醬汁,好開胃好夾🍎🍅👍🏻👍🏻 大蝦開邊,肉質彈牙,但係既然開咗邊,點解唔順手挑埋蝦腸?條蝦腸真係煞風景😟🐮另外兩位同事叫嘅係封門柳,五成熟,兩位都讚口不絕,五成熟真係剛剛好,有血水👍🏻👍🏻封門柳嘅特徵係有嚼頭、牛肉味濃,所以如果要食好腍嘅牛扒嘅人就唔適合叫呢個😛😛餐廳喺北角匯嘅地舖,落地玻璃對住出邊行人路大草地,面向碼頭嗰邊比較清靜,坐落傾偈都舒服🥰🥰
Happy Friday星期五同同事去公司附近食好西🩷

$270 (Lunch)