2022-05-13 291 views
How to live well文青•哲理•放鬆位於河內道K11 藝術中心二樓,地方比較難搵,因為要穿過文創區小店先入到去,俾人感覺柳暗花明又一村,內裡係一個寬闊嘅木系空間。澳洲草飼牛眼肉(300g)•炸薯角•烤蕃茄 HKD 248要咗七成熟,外層焦香嘅棕紅脆肉與內層香軟嘅粉紅嫩肉,兩種不同嘅口感係口中不斷轉換,融合到最後只有淡淡嘅肉汁香。呢到炸薯角都十分出色,薯仔炸到外脆內軟,外面有一層薄薄嘅(類似)七味粉嘅調味料。Thai Krapow Pizza HKD 158十分泰式,九層塔嘅味道濃郁,感覺似係食緊生菜包味Pizza,辣辣哋,係一個幾新鮮嘅口味。薄餅厚度適中,唔厚,邊位香脆,芝士都幾多,仲會拉絲添。明太子忌廉汁煙肉意粉 HKD 168煙肉味道唔明顯,反而紫菜木魚味好明顯。忌廉汁嘅奶香加明太子嘅鹹香做亮點,掛汁做得唔錯,成個意粉食落唔會好膩。日式甜泡菜炸雞配日式芥末醫 HKD 88雖然話係日式甜泡菜,但點食都覺得係韓式泡菜。炸雞塊唔係炸得好乾身,但都啖啖肉。芥末醫嘅芥末味唔會好重,沙律醫嘅甜味比較多。整體黎講,成個環境及用餐過程感受都唔錯,食物質素都可以,同朋友、三五知己黎聚
How to live well

明太子忌廉汁煙肉意粉 HKD 168
明太子忌廉汁煙肉意粉

日式甜泡菜炸雞配日式芥末醫 HKD 88
日式甜泡菜炸雞配日式芥末醫

整體黎講,成個環境及用餐過程感受都唔錯,食物質素都可以,同朋友、三五知己黎聚腳都唔錯。
2022-05-04
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
澳洲草飼牛眼肉•炸薯角•烤蕃茄
明太子忌廉汁煙肉意粉