2015-03-16
好食嘅嘢,一定會令人追住食。之前嚟食晚飯聽伙記講,佢哋星期日有自家手打burger賣,我係牛魔王,自然唔會放過。今個星期日去度,冇諗過成1點幾佢哋都full house,我哋兩位都要等位,等位嘅時候,伙記叫我哋落住單等,本來想落2個burger ,但只賣淨一份,所以只點了1個,另外佢哋有二款意粉,但其中一款又賣晒,我冇飯隱其他歺唔呃食,所以點咗明太子意粉。佢地嘅午餐選擇比較少,只得六款,同夜晚几十款比較的確係選擇少咗啲。伙記同我哋講,因為burger係即叫即煎,所以需時。等咗十五分鐘到,好在呢個等得太久嘅burger並冇令我失望,外焦內juicy,而且仲有小小粉紅,正到暈,賣$69平、靚正。值得一讚係個薯條,又粗又有質感,同M記嗰啲比,簡直係人間極品。男友食嘅意粉都唔錯,係賣相冇夜晚咁靚姐,的粉都係硬硬地嗰隻。但午市啲客就明顕街坊同市井得多,食食下發生咗件小插曲,坐我哋附近一pair躁底男女,捉住佢哋啲伙記嚟闹,又話上菜慢,又話冇人招呼,老闆娘之後招呼佢地,仲俾佢哋鬧到暈,應該係鬧唔停。全間歺廳既客人就要被迫聽佢哋狂鬧人,鬧足半個鐘唔停,好煩。點解香港人咁大怨氣,人哋唔好意思咗N次,仲
點解香港人咁大怨氣,人哋唔好意思咗N次,仲要鬧。個個食客睇住個大肚老闆娘都覺得佢好無辜。個pair人走咗之後,個個都話佢哋冇品。
我嚟過幾次,橫睇掂睇呢度嘅伙記同老闆都好nice,又肯教食客,所以我撐佢哋。不過,夜晚的客人就相對斯文好多,唉大殺風景,呢舖算我哋唔好彩!耳仔受足罪!
好期待試佢地嘅午餐海南雞同醉雞。