2025-01-01
真心推介呢間充滿態度嘅私房菜!大廚堅持用自家製材料,仲要支持可持續發展,由食材到廚藝都充滿誠意 💚🎄 即刻打卡!聖誕裝飾到1月5號,之後就會變身成農曆新年look 🏮特別活動:1月5號蘭王蛋brunch告別聖誌!今晚嘅除夕晚餐真係一個驚喜!等我同大家分享menu highlights:🥂 餐前享受• 無酒精聖誕賓治 x 自家製聖誕版芋頭片• 精緻法式開胃小食🍜 湯品選擇• 24小時熬製法式龍蝦湯(用牛油果代替奶油,清新特別!)• 清新蕃茄薄荷湯🍝 招牌意大利粉• 檸檬牛油果蘑菇意粉(自家製意粉!用牛油果代替牛油,輕盈爽口)• 冬陰公大閘蟹粉紹興酒意粉(港式x泰式完美fusion!)🦆 必試重點:亞米大厨非傳統北京烤鴨驚喜fusion配搭:香茅+檸檬+檸檬葉三款特製醬汁:- 泰式Namjin- 印尼蘇門答臘綠參巴- 越南Nuoc Cham肉質飽滿又無咁肥,真係一食難忘!🥩 主菜精選• 椰殼煙燻阿根廷黑安格斯牛裡肌(走地牛,肉質粉嫩)• 香煎三文魚配照燒汁(banana leaf包裹,鮮嫩多汁)• 36小時慢煮西班牙杜洛克五花肉配泡菜汁(脆皮健康焗製!)🍨 甜品控必試• Chef Azmi
特別活動:1月5號蘭王蛋brunch告別聖誌!
🥂 餐前享受
• 無酒精聖誕賓治 x 自家製聖誕版芋頭片
• 精緻法式開胃小食
🍜 湯品選擇
• 24小時熬製法式龍蝦湯(用牛油果代替奶油,清新特別!)
• 清新蕃茄薄荷湯
🍝 招牌意大利粉
🦆 必試重點:亞米大厨非傳統北京烤鴨
驚喜fusion配搭:香茅+檸檬+檸檬葉
三款特製醬汁:
- 泰式Namjin
- 印尼蘇門答臘綠參巴
- 越南Nuoc Cham
肉質飽滿又無咁肥,真係一食難忘!
🥩 主菜精選
• 椰殼煙燻阿根廷黑安格斯牛裡肌(走地牛,肉質粉嫩)
🍨 甜品控必試
• Chef Azmi's Banana Roti配泰式奶茶雪榚
• 創意紅蘿蔔蛋糕配西米脆片+檸檬雪榚
• 72%黑朱古力布朗尼配雜莓雪葩