2019-06-09 172 views
Bookmark左呢間好耐 終於搵日假期來試試晚餐我地今次叫左晩餐set包括一個田園沙律配熱情果油醋汁 好好食 酸酸甜甜好開胃 另外仲有餐湯 我叫左雜菜湯 友人叫蘑菇湯 相比雜菜湯我更推介蘑菇湯~好好飲 應該係用原隻蘑菇打爛加cream煮的主菜分別叫左黑毛豬扒同羊架先講講黑毛豬扒 我覺得好似食緊肥叉燒 好滑好香 只係咁岩我果舊比較多肥膏 冇咩肉食 但自家製嘅肉桂蘋果汁 甜甜地 配豬扒同配菜唔錯另外羊架好食 同樣係以慢煮方式煮 都係好嫩好滑 一啲都唔嚡口 佢嘅芒果芥末汁 食唔出芒果味 就好似甜甜地嘅芥末醬 但配羊食好夾但係我地呢晚食嘅配菜中 薯仔唔夠熟 食落有啲硬最後餐仲包左一件mini cheesecake 好甜下次來 要試下tea set~ 聽講佢嘅scone with jam 同九宮格多士唔錯~
Bookmark左呢間好耐 終於搵日假期來試試晚餐
我地今次叫左晩餐set
包括一個田園沙律配熱情果油醋汁 好好食
主菜分別叫左黑毛豬扒同羊架

慢煮極黑毛豬扒配肉桂蘋果汁

慢煮法式羊架配芒果芥末汁

但係我地呢晚食嘅配菜中 薯仔唔夠熟 食落有啲硬
最後餐仲包左一件mini cheesecake 好甜

$260 (Dinner)
慢煮法式羊架配芒果芥末汁
  • 野菌忌廉湯