2016-11-13 334 views
呢間餐廳係西貢都算係出名嘅一間,但小丸子又點會有咁多時間突登入去食餐飯呢?好彩佢係九龍區都有一間分店可以滿足到我。今次已經係唔知第幾次帶朋友黎食,實在貪佢方便,夜晚又唔算多人,重點當然係佢嘅食物好好味,價錢又合理呢個芝士條每次黎每次嗌,真係不得了平時小丸子好少嗌炸野食,但呢個每次都唔可以忍到口。佢炸到剛剛好,一咬,仲好脆,然後一拉,嘩,拉到好長好長嘅芝士絲呀,真係好正,你仲可以點埋佢嘅蛋黃醬,個味都好夾。蟹餅係第一次食,見佢加左粒星星推介就試下啦。嗯,唔會係我至愛。我個人認為乾左少少,有番多D口感會更好另一款推介嘅~呢個黃金蟹肉軟殼蟹意粉真係好好味軟殼蟹2人分都岩岩好,重點要講佢仲加左蛋黃落個意粉度,粒粒嘅蛋黃同意粉一齊食真係好好味。好創新嘅煮法,食完都唔會覺得好濟。意粉唔算好大碟,都係2個人只係剛剛好果醬九宮格多士配上9款自家製的果醬,係呢間餐廳嘅特色,賣嘅係自家製果醬。今次嗌一個多士就可以試哂佢地嘅果醬,簡直very good啦!9款果醬包括:玫瑰蘋果,肉桂蘋果,桂花雪梨,青檸青蘋果,木瓜雪耳,熱帶風情,士多啤梨,芒果,雜莓同黑糖四物。就咁睇個名都覺得好有特色,平時冇諗過呢啲食物都
好彩佢係九龍區都有一間分店可以滿足到我。
炸香草芝士條
呢個芝士條每次黎每次嗌,真係不得了
平時小丸子好少嗌炸野食,但呢個每次都唔可以忍到口。
香煎蟹餅配芒果蛋黃醬
蟹餅係第一次食,見佢加左粒星星推介就試下啦。
嗯,唔會係我至愛。我個人認為乾左少少,有番多D口感會更好
黃金蟹肉軟殼蟹意粉
另一款推介嘅~呢個黃金蟹肉軟殼蟹意粉真係好好味
果醬九宮格多士
9款果醬包括:
就咁睇個名都覺得好有特色,平時冇諗過呢啲食物都可以做到果醬搽麵包食
果醬雪糕窩夫餅
小丸子同朋友眼闊肚窄,一見到個窩夫真係嚇親,失禮哂。我地真係嗌得太多野食哈哈
呢個窩夫揀左熱帶風情,佢仲配左一球雪糕添,所以真係好好好肥
不過我個人認為佢呢一碟嘅擺位唔係好靚,好似將所有野放係碟上就算咁~~~
總結,每一次都會捧著肚子離開,小丸子真係好易滿足,飽飽
2016-11-10
炸香草芝士條