2021-12-06 1300 views
今日剛好要去北角做野,自己一個行經城市花園附近,見到呢間位置唔起眼的日本餐廳,見佢望落都乾淨企理,決定入去試一試。入到去其實鋪內都唔細,座位都算闊落,坐得幾舒服。Menu 亦有好多選擇,咁岩今日想食天婦羅,所以睇下有咩定食岩。點知呢個時候就有店員拎住個模型定食黎sell 今日嘅特色便當,$160,有天婦羅、刺身、豚肉、、麵豉湯、燉蛋...好多款式好豐富,所以就決定揀佢。個便當等左大約15分鐘就到,天婦羅淋左d燒汁上去,所以變得冇咁脆口,刺身雖然得幾塊,但都相當新鮮。豚肉和炸三文魚腩味道都正常,不過不失。最驚喜就係個薯蓉和燉蛋,好好味!整體來講,呢個午餐好豐富,可以食到咁多款式滿足我嘅口癮,而且味道唔差,服務都好好,會定時加茶。

2021-11-30
$160 (Lunch)