2021-04-16 2249 views
同一位好耐冇見嘅朋友去食壽司,想喺九龍區位加少啲嘅師傅發板,但係發覺選擇始終唔夠中環多~ 搵咗一輪,就決定試吓呢間!因為價錢同埋平價都好似幾好~ 但係因為喺佐敦小巷入面,本來冇乜期望, 點知發覺體驗超越過我係香港食過嘅所有師傅發板!所以我覺得唔寫返篇食評對唔住佢正如大家所見,呢度嘅壽司其實都相對唔貴,但係竟然有咁嘅質素!真係要極力推薦!我揀咗12件壽司再加刺身前菜係牛舌,係好厚嘅三大嚿非常足料,而且口感都一流,唔會太林亦都唔會好硬, 有啲似清湯蘿蔔炆牛腩嘅味道,幾特別!蒸蛋好滑我嘅壽司上啦!侍應逐一介紹,同埋提醒要跟次序食,因為師傅安排過味道我想講呢度嘅服務超級一流,有禮貌,細心, 又有耐性!頭六件先上一啲白新魚:有平征、池魚、金目鯛、真鯛、油甘魚、間8~ 侍應話其實佢都好難分啲魚,都係靠睇啲魚皮同埋記住!好好味呀!切嘅刀功同埋厚薄都唔錯,不過覺得飯嘅醋味同埋口感都爭咁啲🙈呢度係甜蝦、油金魚、同埋池魚腩 有厚有薄,兩種口感都一流呢個係朋友嗌嘅師傅發板, $498嘅,我見咁靚就影張相!見到都流晒口水好想食,我見佢都食得好開心😃甜蝦好高質!然後仲有帶子&海膽比較鍾意食嘅本身,不過覺得呢間嘅

所以我覺得唔寫返篇食評對唔住佢
我揀咗12件壽司再加刺身
前菜係牛舌,係好厚嘅三大嚿
蒸蛋好滑
呢度係甜蝦、油金魚、同埋池魚腩 有厚有薄,兩種口感都一流
甜蝦好高質!然後仲有帶子&海膽比較鍾意食嘅本身,不過覺得呢間嘅呢兩款壽司質素唔係太突出~ 可能呢間嘅魚類會比較出色!赤身好味!另外兩種唔記得叫咩名
呢個朋友嘅甜品侍應話呢個係唔記得咗邊度嘅百香果🤣好特別喎!好少見百香果係白色肉~ 通常橙色㗎嘛,早知叫朋友俾我試一啖🤣我跟餐要咗咖啡冇要小丸子做甜品~ 不過個咖啡幾好味😋our of expectation!

整體來講佢價錢唔貴,但係質素就好高! $338就有12件壽司,有時出面都要$400以上,或者大概$400架麻~

仲有一樣野令到佢食得好舒服嘅就係佢呢度超級超級好嘅服務!每一位同事都好有禮貌,感覺到自己係尊貴嘅客人🤣🤣

而且環境又坐得舒服清幽,果然冇位錯!食完好滿足好開心🥳推薦大家過嚟啊!
$400 (Lunch)
  • 壽司
  • 刺身三點