2017-02-08
今晚約咗朋友在M1 Bar食晚餐,由銅鑼灣地鐵站C出口行過去只需5-8分鐘路程,出咗地鐵站沿著告士打道行,行到伊利沙伯大廈再過對面馬路,行幾步就到!焗蟹肉牛油梨芝士大啡菇焗蔬菜的菜色,一向都不會令人失望!這碟大啡菇當然也不例外啦!😍香濃的藍芝士,配上鮮味的蟹肉,包住厚肉既大啡菇。這3種食物的味道混合在一起,味道很配!把大啡菇切開一半,見到焗溶咗既藍芝士混合埋啡菇既菇汁,好Juicy喔再加埋蟹肉絲……yummy !(而家仲回味緊😂)帶子辣肉腸(沙嗲汁和泰式辣汁)每人一串,份量剛剛好!煎過既辣肉腸特別香,不是太辣(淡淡的辣味)。好大粒帶子啊!煎得幾好,咬落口軟軟的好容易撕開,亦沒有雪藏的味道。建議可以食到最後先點(沙嗲醬和泰式酸辣汁)。美國安格斯牛肉芝士漢堡🍔+煎蛋烏卒卒的芝麻漢堡包皮(其實食落無咩特別既味道,不過賣相就好特別,好cool啊!)配炸粗薯條,熱噴噴+啖啖薯仔肉哈哈,我地又share食!把漢堡包切開一半之後,可以見到材料十分豐富。加咗$10隻煎蛋,嘩!d蛋汁流晒落塊牛肉度,食落唔會太Dry!嚟得Bar Restaurant 又點可以唔叫返杯Mocktail呢?我地叫咗杯Gunn
焗蔬菜的菜色,一向都不會令人失望!
這3種食物的味道混合在一起,味道很配!
每人一串,份量剛剛好!
煎過既辣肉腸特別香,不是太辣(淡淡的辣味)。
好大粒帶子啊!煎得幾好,咬落口軟軟的好容易撕開,亦沒有雪藏的味道。 建議可以食到最後先點(沙嗲醬和泰式酸辣汁)。
配炸粗薯條,熱噴噴+啖啖薯仔肉
加咗$10隻煎蛋,嘩!d蛋汁流晒落塊牛肉度,食落唔會太Dry! 嚟得Bar Restaurant 又點可以唔叫返杯Mocktail呢?
我地叫咗杯Gunner 和 Baby Get 7
Gunner(薑啤)
Baby Get 7(薄荷葉+檸檬)