2024-06-19
不嬲都好鍾意嚟海港城食飯 前幾日終於約到幾個foodie朋友嚟試試😆全新推出嘅「Deluxe Unlimited Feast 無限豪華盛宴菜單」分咗3個等級 我哋就嗌咗最貴嘅$698除咗湯 前菜 甜品同埋無酒精飲品任食任飲之外仲有鵝肝 各種部位嘅牛牛同埋海鮮 前菜🍶Shellfish of the day with White Wine Sauce無諗過佢一份都有十幾二十粒蜆 而且粒粒飽滿好肥美㗎牛油伴隨著淡淡嘅酒香味 唔會太油太重口味 做前菜開開胃啱啱好😉另外嗌咗嘅經典凱撒沙律 精選周打海鮮湯同埋火腿拼盤都好高質周打海鮮湯啖啖都食到海鮮粒 🦪Free-flow Fresh Oysters 另外我哋都每人加咗$108享用日本生蠔今日就有岩手縣大渡船灣的令和の怪物同埋岩手縣広田湾産小友天然牡蠣真係童叟無欺嘅珍寶生蠔 口感奶滑而且比平時食開嘅法國生蠔甜味更出 海水鹹味唔會咁明顯👍🏻主菜👅Foie Gras with Balsamic Cream Sauce自己本來唔算係鵝肝愛好者 因為之前試過一次覺得好腥就無再食過今次呢舊絕對係change my mind!厚厚一舊煎到金黃色 咬開油香滿滿
前菜
無諗過佢一份都有十幾二十粒蜆 而且粒粒飽滿好肥美㗎
周打海鮮湯啖啖都食到海鮮粒
另外我哋都每人加咗$108享用日本生蠔
主菜
今次呢舊絕對係change my mind!
厚厚一舊煎到金黃色 咬開油香滿滿 配埋特調黑醋汁成功減膩😋
呢隻虎蝦又係世界級 連殼燒緊緊鎖住蝦嘅汁水
啱啱好嘅熟度令佢仲保著彈牙
開心果控又點會錯過呢~
巴斯克芝士蛋糕仲有少少軟心 整體口感軟滑而且開心果味都好濃郁
雖然見佢表面都幾深色但食落係淡淡嘅焦香味 絕對係一個完美嘅結尾💚