2023-05-29
🍽話說最近每次早放工就會出街覓食,今次喺旺角流連之際,試到呢間新派泰式餐廳。小編覺得佢地嘅飲品及甜品真係好有驚喜,好出色!🍛冬陰功海鮮炒飯($116):有香濃嘅冬陰功香味,入口微酸辣。炒飯嚟講⋯米飯偏濕,口感偏淋身。海鮮包括章魚、蜆、小蝦仁粒及墨魚片。海鮮都幾新鮮。米飯整體都幾大份量,小編大食胃都夠飽。🥣配 是日餐湯:雜菜湯,包括蔬菜塊如紅蘿蔔,西芹。搭配一片薄切法包。🍸牛油果蜂蜜芫荽沙冰(+$32):小編好鍾意呢個搭配!既有牛油果嘅香滑,同時有芫荽嘅清新,而非草青味。好適合炎炎夏日!🍰提拉米蘇巴克斯蛋糕(+$42):推薦加購嘅食品!喺紮實嘅巴克斯蛋糕之上覆蓋豐厚嘅提拉米蘇忌廉奶泡,以及數件充分浸淫於濃縮咖啡及蘭姆酒嘅手指餅乾。一次過滿足兩個願望。呢份自家製手工蛋糕真係令小編覺得好驚喜,回頭之作!👍🏼整體而言:1. 座位舒適,燈光偏暗,整體感覺放鬆。2. 店面裝修有特色,基本上每個位都可以打卡。3. 私心大推提拉米蘇巴克斯蛋糕,回頭之作!4. 店員主動帶位,解釋餐點及食物,幾友好。No Money So Lonely 地址:旺角彌敦道700號T.O.P 4樓406-408號舖電話:59
👍🏼整體而言:
1. 座位舒適,燈光偏暗,整體感覺放鬆。
2. 店面裝修有特色,基本上每個位都可以打卡。
3. 私心大推提拉米蘇巴克斯蛋糕,回頭之作!
4. 店員主動帶位,解釋餐點及食物,幾友好。
No Money So Lonely
地址:旺角彌敦道700號T.O.P 4樓406-408號舖
電話:59212838 (whatsapp)
營業時間:12:00-22:00/22:30
#香港食好西 #香港 #野生代言人 #旺角 #彌敦道 #甜品 #窩夫 #班戟 #泰式