2024-02-06
今日同老公同埋我哋心愛嘅小狗去左觀塘海濱行下 行到咁上下就想揾嘅醫肚 沿途都見唔到啱心水嘅餐廳 一路行到去駿業街個街市附近 突然見到間pet friendly 嘅cafe 然後啲嘢食相又好似幾吸引力 所以就上左去試下😜上到去係坐係室外嘅地方 有啲大嘅大陽傘 感覺都幾chill 個view 係望返駿業街嘅公園 唔會好焗促同埋都幾開揚二話不說即刻叫嘅食啦 見到個all day breakfast 好吸引老公就叫左配埋個磨菇湯同薯條 我就叫左個拿破崙雞肉焗螺絲粉同加左磨菇湯好快個磨菇湯就上菜配一個餐包仔 個湯都好足料 加上有啲磨菇碎 好有口感 唔會太重忌廉 食落唔會好濟 個餐包仔又夠熱 (which 唔係間間鋪頭都會做好呢啲細節) 所以一開始已經加分 過一陣個薯條都嚟埋 食薯條最緊要夠熱夠脆 而呢間餐廳兩樣都做到 然後到主菜喇 首先上嘅係雞肉意粉 個賣相好啱打卡 好似一個千層㙮咁 面頭係一塊好大塊嘅芝士 少少lone邊 配上好嫩口嘅雞肉 好正 個意粉應夠哂份量個all day breakfast 都十分豐富 腸仔 薯餅 茄汁豆 黑松露炒蛋 大啡菇再加多士 個薯餅好脆 調味剛剛好 唔會太咸 而
個all day breakfast 都十分豐富 腸仔 薯餅 茄汁豆 黑松露炒蛋 大啡菇再加多士 個薯餅好脆 調味剛剛好 唔會太咸 而個大啡菇淋得嚟又唔會整到岀哂水 個多士亦都好脆口 總括嚟講都好正
最後餐飲就叫左奶茶同檸水 不過不失啦! 不過總體食物質素真係幾高 又可以帶狗仔 仲要係市區 真係好推薦 必定再返嚟食!