2023-10-15 97 views
📍 The Pizza Pig (荔枝角)最近好想食西餐,但又唔知有咩好餐廳🍴有朋友介紹我食呢間,話pizza同意粉都好食😋晚餐同男友諗唔到食咩,就食佢啦!一入到餐廳🍴環境氣氛己經好舒服😌好寧靜!🔸 炸魚薯條外酥內嫩又 Jicy的炸魚淋上些許檸檬汁🍋口感更加豐富與清爽👅配上店家手工製作的經典他他醬,非常夾👍魚既肉質好嫩滑唔會炸得太耐🐟炸粉唔會太厚 ,切開嗰陣炸粉同魚肉亦都分開曬好難完整咁成舊食到🐠🔸 蕃茄肉丸芝士意粉蕃茄汁🥫芝士可以做到每條意粉沾滿,好滿足😌肉丸有煎過,令肉味更特岀,唔會有雪藏味!🔸 招牌鬼馬“豬〞意薄餅材料好豐富,pizza 一食落去,啖啖肉,好豐盛既感覺,招牌手撕豬手、意大利香草肉腸、辣肉腸、火腿、烤燈籠椒、紅洋葱、水牛芝士、蕃茄醬🥫熱辣辣上枱,一拎起就做到拉絲感,好治癒❤️‍🩹芝士🧀️溶入薄餅之中,以簿底形式,唔會食到好飽👍仲有肚可以食其他野食😍
📍 The Pizza Pig (荔枝角)
最近好想食西餐,但又唔知有咩好餐廳🍴
一入到餐廳🍴環境氣氛己經好舒服😌好寧靜!

🔸 炸魚薯條
外酥內嫩又 Jicy的炸魚淋上些許檸檬汁🍋
口感更加豐富與清爽👅
配上店家手工製作的經典他他醬,非常夾👍

🔸 蕃茄肉丸芝士意粉

🔸 招牌鬼馬“豬〞意薄餅