2022-01-29
好鍾意週末嘅蘇豪區,感覺特別悠閒~呢間acquasala 主打西餐意大利菜,氣氛格局特別chill,有室內同埋室外嘅位置,店員都係外國人,好有異國風情,好似去咗歐洲嘅路邊小餐館咁呀!週末有提供brunch menu ,啱晒我呢啲瞓到中午先起身嘅人🤣Brunch Menu $298,會包含咗頭盤+主菜+甜品🍮STARTERS前菜唔需要揀選,三款係有齊晒嘅!✨Smoked salmon avocado salad✨✨Aromatic beets miso, cauliflower puree✨✨Gratin tomino cheese✨牛油果煙三文魚沙律🥗配搭黑醋汁好開胃,牛油果夠晒熟~另外紅菜頭配搭椰菜花蓉醬,口感清爽。火腿包住半溶烤芝士味道香濃,下面仲有香脆多士添!✨Secreto Iberico Pork Grilled✨伊比利亞黑毛豬肉,肉質爽口,大概係豬頸肉嘅口感!唔需要配醬汁都已經有香草同埋黑椒嘅味道,底下嘅薯條都好香脆。✨Asparagus Carbonara✨蛋汁味道好香,煙肉鹹香十足。意粉比較粗,煮得軟硬適中,成碟都好惹味!✨Chocolate brownie with
STARTERS
前菜唔需要揀選,三款係有齊晒嘅!
✨Smoked salmon avocado salad✨
✨Gratin tomino cheese✨
✨Asparagus Carbonara✨
✨Chocolate brownie with vanilla ice cream✨
朱古力味香濃,又唔會太甜,入面有好多果仁有啲咬口咁樣,配搭雲呢拿雪糕簡直係絕配。