2025-02-14
估唔到灣仔船街星期日嘅晚上,餐廳可以咁旺😅我們被安排坐在窗邊,寒冷的天氣下,感受還是挺特別的🤭整體嘅食物好食,只係等嘅時間耐咗,對餐廳印象唔好。首兩個食物都好快送到,但係後面嘅菜,每個都要等30分鐘,而且係要經過多番催促,雖然服務員好客氣幫忙跟進,不過感覺真係唔係幾好囉😅當天可能顧客真係多,生意太好,我哋點咗杯Mocktail,等咗好耐最後竟然話冇😂SMALL PLATESGolden Prawn: Black Truffle, Salted Egg, 2 pcs($58)其實即係中式嘅黃金大蝦,鹹蛋黃包住大蝦炸,上盤嘅時候熱辣辣,鹹香鹹香,好好食😋Truffle Sesame Doughnut: Comte Cheese, 2 pcs($78)個名叫冬甩,其實即係煎堆仔,配上黑松露,中間都有黑松露,煙煙韌韌,又係一個可口嘅開胃菜😋CARBSLap Cheong Inked Rice: Baby Squid($198)呢個飯真係好特別,有啲分子料理嘅感覺,明明係墨魚汁又見到咁多墨魚,但係食到嘅係臘腸味嘅飯😅 質感係煙靭嘅,總之係好食啦😂LARGER PLATESWhole Smoked
我們被安排坐在窗邊,寒冷的天氣下,感受還是挺特別的🤭
整體嘅食物好食,只係等嘅時間耐咗,對餐廳印象唔好。
SMALL PLATES
CARBS
LARGER PLATES
Whole Smoked Pigeon: Bell Pepper, Maitaki($238)
乳鴿用呢個造型都算幾特別,同傳統嘅乳鴿食法係唔一樣嘅,佢係比較冇咁多油脂,帶有煙燻味,配上類似八珍甜醋。
SWEET
Banana Yogurt "Burger": Whiskey Caramel($98)
都係同傳統甜品有啲唔一樣,主要係苦中帶甜,食到嘅係強烈嘅威士忌味,當中仲有啲忌廉,外面脆脆地。