2024-09-11 0 views
有聽過朋友起台灣食過讚好,估唔到唔使去台灣都可以食到銷魂拌麵 朋友話清燉湯好好飲,所以我就試吓佢嘅清燉三寶,三寶包括牛五花、牛腱、牛筋,配上佢哋嘅名物銷魂麵。清燉湯底好濃嘅肉味,但又好清爽唔會好漏,飲唔夠喉仲可以添飲。牛筋牛腱都好腍好入味,牛五花一定要點一點佢地嘅特調沾肉醬,個沾肉醬帶一點酸,令到牛肉更好味。銷魂面本身係微辣,鍾意食辣嘅人可以加辣,辣油係另上嘅。麵條好Q彈,配上佢哋嗰個銷魂辣油真係好銷魂,食完會又想再食嘅感覺,但因為份量都唔少,一份就夠 套餐仲會可以揀一個小配菜,滷豆腐或滷豆皮或鴨血,香港好少見到呢種滷豆皮,豆皮幾厚身,一層層吸晒湯汁超好味 下次再嚟試埋麻辣湯底同個鴨血先

下次再嚟試埋麻辣湯底同個鴨血先
清燉三寶+銷魂麵
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
清燉三寶+銷魂麵
  • 清燉三寶