2023-07-12
1920 views
我同男朋友都超愛打邊爐,今日揀左方叔叔,一試不得了!即刻榮登我最喜愛火鍋店榜首唔係講笑🫶🏻🫶🏻🔥🔥🔥💜 雙拼鴛鴦鍋🔸重慶辣+養生花膠雞鍋 (+$20/位)花膠雞鍋湯底清甜,直接可以當湯飲,我覺得非常值得加小小錢試下😄😄至於個重慶辣食辣既朋友一定唔可以錯過,朋友話個湯底越食越辣,越食越過癮,果然係無錯,我絕對會因為呢個湯底再來食🔥🔥🔥💜火鍋配料呢到叫餐非常貼心,可以揀半份同一份嗌,我地兩個人可以叫半份,咁就唔怕食唔哂同埋可以試多D配料啦😇🔸稻田毛肚(半份)招牌必試,按時間灼熟,非常爽脆🔸 包漿豆腐(半份)切成一塊塊上,豆味香濃,值得一試。🔹唐生菜(半份)🔸娃娃菜(半份)🔹油麥菜(半份)三款蔬菜都好新鮮,每樣都encore左半份哈哈😄🔸藕片(半份)🔹土豆片(半份)煮完一個爽脆,一個軟綿粉,一樣掛汁😍🔸鮮竹笙(半份)🔹黃金針菇(半份)兩個都好掛汁,超級推介🤩🤩🤩🔸珊瑚蚌(半份)🔹桂花蚌(半份)🔸鮮活海蟶(一份) 🔹5頭南日鮮鮑我覺得呢度d海鮮簡直係物超所值,唔使$100就可以食到新鮮既海鮮🦞食完你就知道有幾抵😆 尤其係海蟶,爽口彈牙,又食得出鮮甜。🔸手打四寶丸(半份)🔹鮮竹笙手打蝦滑(半份)
💜 雙拼鴛鴦鍋
🔸重慶辣+養生花膠雞鍋 (+$20/位)
💜火鍋配料
🔸稻田毛肚(半份)
招牌必試,按時間灼熟,非常爽脆
🔸 包漿豆腐(半份)
切成一塊塊上,豆味香濃,值得一試。
🔹唐生菜(半份)
🔸娃娃菜(半份)
🔹油麥菜(半份)
三款蔬菜都好新鮮,每樣都encore左半份哈哈😄
🔸藕片(半份)
🔹土豆片(半份)
煮完一個爽脆,一個軟綿粉,一樣掛汁😍
🔸鮮竹笙(半份)
🔹黃金針菇(半份)
兩個都好掛汁,超級推介🤩🤩🤩
🔸珊瑚蚌(半份)
🔹桂花蚌(半份)
🔸鮮活海蟶(一份)
🔹5頭南日鮮鮑
🔸手打四寶丸(半份)
🔹鮮竹笙手打蝦滑(半份)
🔸武隆苕粉(半份)
🔹功夫萵筍片(半份)
呢四款配料我都十分推介,我個人最中意食既係鮮竹笙手打蝦滑,竹笙包住蝦滑好有口感,完全諗唔到可以咁夾。我地仲叫左杯水仙烏龍檸檬茶解辣。🤣🤣
呢間火鍋店已經真係食物高質,價錢相宜,環境舒服,大家認真要去會一會😆😆🫶🏻🫶🏻🔥🔥
#hkfood #hkhotpot #sichuanhotpot #unclefong #spicyhotpot #方叔叔
#重慶麻辣火鍋 #麻辣火鍋 #火鍋 #中環火鍋
#zoeincentral