2024-09-13 45 views
慕名而來君蘭麵包廠買最新月餅,尖沙咀站一出見到,方便個名叫麵包廠,以為好殘舊,實際上係裝修到好靚嘅麵包店。買到香港製造的君蘭「月兔夢遊仙境四式月餅禮盒」,設計靈感源自童話故事「愛麗斯夢遊仙境」✨! 包裝上的幻視設計,開關時玉兔似郁緊,好得意🤍有四款人氣口味月餅「米芝蓮」*皇牌流心奶黃月餅「米芝蓮」*及 Monde Selection 國際品味金獎**級數的流心奶黃口味,嚴選特級金沙鹹蛋黃醬,令月餅由內而外散發濃郁奶黃及鹹蛋黃香味,極幼滑流心奶黃加上酥香的曲奇餅皮,口感層次豐富!斯里蘭卡伯爵奶黃月餅 酥香的曲奇餅皮,包住軟心「斯里蘭卡原產伯爵茶」奶黃,口感極軟滑,散發醇厚茶香,啖啖絲滑回甘!麥蘆卡蜂蜜奶黃月餅 採用紐西蘭天然麥蘆卡蜂蜜混合軟滑奶黃,味道清甜,有營養又健康,牛油餅皮好鬆脆!朱古力軟心奶黃月餅選用了法國 Valrhona 80% 特濃朱古力,濃郁可可的曲奇餅皮彌漫著浪漫而神秘的氣息,感覺食緊法式甜品,食極都唔厭!
慕名而來君蘭麵包廠買最新月餅,尖沙咀站一出見到,方便
個名叫麵包廠,以為好殘舊,實際上係裝修到好靚嘅麵包店。

「米芝蓮」*皇牌流心奶黃月餅

黃口味,嚴選特級金沙鹹蛋黃醬,令月餅由內而外散發濃郁
奶黃及鹹蛋黃香味,極幼滑流心奶黃加上酥香的曲奇餅皮,口感
層次豐富!

斯里蘭卡伯爵奶黃月餅

酥香的曲奇餅皮,包住軟

麥蘆卡蜂蜜奶黃月餅

朱古力軟心奶黃月餅