2025-01-28
今次個 Vino pasta basta event $488 仲要包埋 free flow wines,一個字:抵!(event 不定期推出,留意佢哋嘅 social media 有資訊)是日驚喜係個 Pramigiana di Melanzane~用茄子代替咗平時嘅千層闊麵再加上蕃茄芝士嚟焗,好好食!茄子比麵條更加索汁~(而且自我感覺健康)Gamberi al Forno軟殼蝦鮮香,最緊要係個有蝦汁又帶微辣嘅汁底,用嚟點包一流Gnocchi di Semola - Italian Sausage, portobello mushroom, butternut squash, stracciatella 糰子煙靭咬口十足,最鍾意係加入咗牛油瓜同大啡菰嘅香味~另外個甜品都勁有特色~Sgroppino - 店員好 friendly 咁介紹呢款地道意式風情甜品係用上 Lemon sorbet 加埋 Prosecco 一齊食,佢哋話神奇之處係加唔同份量嘅 Prosecco 就會有唔同嘅口感,由 sorbert 慢慢可以變化到奶昔咁都得,清爽又有趣~不過個餐實在勁豐富,好飽飽食唔到某人心心念念
軟殼蝦鮮香,最緊要係個有蝦汁又帶微辣嘅汁底,用嚟點包一流
不過個餐實在勁豐富,好飽飽食唔到某人心心念念講咗成晚聲稱自己仲可以加單食嘅拿波里 Pizza 了 🤣🤣