2023-10-10
8號風小犬到港,夜晚落左街去奧海城睇下有咩餐廳開,覺得8號風仲開既餐廳真係好Respect 🥹餐廳好多蛋蛋造型,連枱凳都有雞蛋,打卡好正勁吸睛😚😚小食:松葉蟹肉玉子燒$60玉子燒勁好食😋,一客有3件,味道帶甜,口感十分鬆軟,有好多蟹肉絲,食落好似係日本食既玉子燒一樣,超正👍🏻👍🏻主食:煙三文魚班尼迪蛋$108呢個食落就有d普通,但都有好多塊煙三文魚係上面🩷多士配上水波蛋同煙三文魚,劃破左蛋漿即時流出,食落十分肥美,但就冇咩驚喜🫢主食:終極TKG生雞蛋拌飯$39造型超級可愛,隻蛋好似雲,雞蛋質感食落好似泡泡咁,但泡泡又有蛋香,生蛋黃超級流心,篤穿個蛋黃再淋d豉油,撈飯勁正👍🏻👍🏻飲品:凍玫瑰茉莉花啫喱茶$38我叫左凍玫瑰茉莉花啫喱茶,今日吾想飲太甜,飲落好香茉莉花味,可以去下油膩,仲有啫喱係底😚😚飲品:仲夏菠蘿梳打$38偷偷飲左一啖,覺得好甜,似有菠蘿味既梳打水😅
餐廳好多蛋蛋造型,連枱凳都有雞蛋,打卡好正勁吸睛😚😚
小食:松葉蟹肉玉子燒$60
主食:煙三文魚班尼迪蛋$108
主食:終極TKG生雞蛋拌飯$39
飲品:凍玫瑰茉莉花啫喱茶$38
飲品:仲夏菠蘿梳打$38
偷偷飲左一啖,覺得好甜,似有菠蘿味既梳打水😅