2022-01-24
隱世舒適food hall丼飯平時周圍餐廳食到悶悶地,同朋友口味又唔同。間唔中我會去佐敦香港逸東酒店地牢搵食,因為嗰度有個food hall,集集合咗好多種款式的餐廳,而且座位舒適寬敞。買完嘢食會有部機,發出聲響是可以去拎嘢食。而且係自助形式、自取餐具。今日試吓呢間日式丼飯,佢有啲似快餐店形式。提供刺身丼飯或者熟食丼飯(例如牛肉、雞肉等等)全部都好多飯好飽肚,而且跟餐還有玉子燒和麵豉湯。#鵝肝和牛丼 $98一片充滿油香的肥美鵝肝,香濃油脂滲入啲香蔥和飯,秘製醬料和牛味濃的和牛片軟硬適中~#三文魚蟹子丼飯 $88有六大片的三文魚配蟹子和生薑,他的芥末也是我喜歡的,不會很辣。底下是壽司飯。追加小食$12款推介芝麻雞翼,香脆惹味脆卜卜的日式餃子有三件,相當抵食另外還有咬口的牛舌、邪惡芝士年糕可以$10加汽水(買咗甜甜的粒粒荔枝玉露)服務質素:7/10環境舒適度:7/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10
平時周圍餐廳食到悶悶地,同朋友口味又唔同。 間唔中我會去佐敦香港逸東酒店地牢搵食,因為嗰度有個food hall,集集合咗好多種款式的餐廳,而且座位舒適寬敞。 買完嘢食會有部機,發出聲響是可以去拎嘢食。 而且係自助形式、自取餐具。
#鵝肝和牛丼 $98
#三文魚蟹子丼飯 $88
有六大片的三文魚配蟹子和生薑,他的芥末也是我喜歡的,不會很辣。 底下是 壽司飯。
追加小食$12款
推介芝麻雞翼,香脆惹味
脆卜卜的日式餃子有三件,相當抵食
另外還有咬口的牛舌、邪惡芝士年糕
可以$10加汽水(買咗甜甜的粒粒荔枝玉露)
服務質素:7/10
環境舒適度:7/10