2018-10-12 1009 浏览
旺角麻辣雞煲呢間都算好味!!尋日8:30上去大約等咗半個鐘左右就可以入座!!試過銅鑼灣今次試旺角!兩間比較銅鑼灣放工時間上到去唔使等位!!今次3人行叫咗一隻麻辣雞煲. 中辣 麻,多過辣味!!但食完雞煲後再打邊爐個湯底就會越嚟越辣!整體中辣 。 麻辣夠味道就夠 辣味就爭少少! 下次試下大辣,睇下有咩分別。銅鑼灣雞煲 嘅雞件會比較細件,所以食起上嚟會更加入味 及 更滑!! 銅鑼灣分店 凍檸茶更加有味道, 反而旺角分店呢間凍檸茶個味淡!!食完雞煲再打邊爐, 正
旺角麻辣雞煲呢間都算好味!!
尋日8:30上去大約等咗半個鐘左右就可以入座!!

試過銅鑼灣今次試旺角!
兩間比較銅鑼灣放工時間上到去唔使等位!!
今次3人行叫咗一隻麻辣雞煲. 中辣
麻,多過辣味!!
但食完雞煲後再打邊爐個湯底就會越嚟越辣!
整體中辣 。 麻辣夠味道就夠 辣味就爭少少!
下次試下大辣,睇下有咩分別。

食完雞煲再打邊爐, 正

2018-10-09 948 浏览
一品雞煲依然地好食,作為雞煲愛好者,一品雞煲always on my list,想食雞煲就一品啦,是懶諗之選。一品雞煲不是任食放題形式的打邊爐,但一直保持質素,如果吃得不多的女孩吃一品就更刬。雞肉入味嫩滑,香料豐富,推牛雜雞煲。但就比一般任食打邊爐稍貴,是中價雞煲之選。不叫刺身埋單通常每人約300蚊。雞煲美味,火鍋料有多款可選都很好吃點了一隻象物䰷刺身($700)及三文魚刺生($忘了)大大杯檸茶喝起來很爽不會太甜,打邊爐喝涷檸茶真爽😎

雞煲美味,火鍋料有多款可選都很好吃

點了一隻象物䰷刺身($700)及三文魚刺生($忘了)

大大杯檸茶喝起來很爽不會太甜,打邊爐喝涷檸茶真爽😎
2018-10-07 604 浏览
#LuBie旺角🥘選擇左最基本既麻辣秘製雞煲,由於唔太食得辣既關係,所以就簡左微辣。雞煲既秘製醬汁好香好濃郁,唔算辣但就帶麻,食到好過癮,鐘意辣既朋友可以叫辣少少,因為會惹味啲。雞件都幾大塊,而且一煲雞既量都幾多,雞肉肉質嫩滑加埋個醬汁好出色。🔽食完雞煲就加湯打邊爐,一品既火鍋配料就普普通通啦,唔會太差 可以接受既水平。食佢既雞煲一定要叫佢地最出名既大大杯凍檸茶,一邊一邊飲超爽。🔽📍一品雞煲火鍋📍旺角花園街2-16號好景商業中心2樓#hkig#hkfood#foodpics#instafood#foodies#cuisine#foodshare#foodgasm#foodphotography#hkfoodie#foodseekerlu_bie#吃貨#美食#香港美食#大埔美食#食好西#一品雞煲火鍋#巨型凍檸茶#麻辣秘製雞煲
#LuBie旺角

🔽

🔽
📍一品雞煲火鍋
📍旺角花園街2-16號好景商業中心2樓

麻辣秘製雞煲🐔(半隻) HKD158;不專業評級:7/10由於朋友唔食辣的關係 我地叫左唔辣🙆🏻‍♀️但雞煲既美味程度依舊不變!依然咁好食😍 雞件好滑 味道好濃郁 仲有我好鍾意的紫洋蔥💜.手切肥牛(小) HKD150;不專業評級:6.5/10份量唔少 厚薄亦都適中👍🏻好有牛味🐮又唔會太肥/好鞋😍 仲好有咬口添!.西班牙黑毛豬🐷 HKD68;不專業評級:6.5/10雖然得6️⃣塊 但塊塊都好長 一大塊放入口 感覺好滿足🤤不過偏肥左啲.脆炸響鈴 HKD41;不專業評級:6/10好大件😍 雖然唔係即炸 不過唔梗要拉🤣都係咁好味!.雲吞拼韭菜餃 HKD49;不專業評級:5/10本身我地想叫水餃🥟拼韭菜餃 但佢泥錯左雲吞拼韭菜餃😭同啲工作人員講話泥錯左 佢又否認😭雲吞就普通貨色 韭菜餃的餃皮偏爛🤨 味道係幾好食既 不過佢好似落左好多糖🤣食落甜甜地.日本烏冬 HKD26;不專業評級:5.5/10無咩特別驚喜🤣.油麥菜 HKD30;不專業評級:5.5/10唔老🙈 正常菜 不過可能廚房比較忙 啲菜有少少洗唔乾淨😨.大青檸水 HKD 36;不專業評級:6.5/10次次泥L先生都必點飲品🤣 青檸水本身加左檸檬汁
麻辣秘製雞煲🐔(半隻) HKD158
麻辣秘製雞煲🐔(半隻) HKD158;不專業評級:7/10
手切肥牛(小) HKD150;不專業評級:6.5/10
西班牙黑毛豬🐷 HKD68;不專業評級:6.5/10
脆炸響鈴 HKD41;不專業評級:6/10
好大件😍 雖然唔係即炸 不過唔梗要拉🤣都係咁好味!
雲吞拼韭菜餃 HKD49;不專業評級:5/10
日本烏冬 HKD26;不專業評級:5.5/10
無咩特別驚喜🤣
油麥菜 HKD30;不專業評級:5.5/10
唔老🙈 正常菜 不過可能廚房比較忙 啲菜有少少洗唔乾淨😨
大青檸水 HKD 36;不專業評級:6.5/10
次次泥L先生都必點飲品🤣 青檸水本身加左檸檬汁調味過 所以唔鍾意太酸的朋友們可以唔洗再刻意吉啲青檸都夠酸👍🏻👍🏻
大檸檬茶☕️ HKD 35;不專業評級:6/10
茶底不錯 茶葉味👍🏻 勁多檸檬片 相信佢應該落左成粒檸檬🍋落杯野度🤣🤣
推薦度:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗(滿分十個)
2018-08-13
麻辣秘製雞煲🐔(半隻) HKD158
  • 麻辣雞煲
  • 麻辣秘製鷄煲「一隻」
  • 雞煲
  • 響鈴
2018-09-08 945 浏览
好朋友生日,佢揀咗來一品食雞煲,老實講我好耐無來食了,但感覺價錢貴咗,份量少咗,係我既錯覺嗎?不過佢既雞煲味道非常獨特,我諗食過既朋友都會迷上,我哋5個人諗住一隻雞應該夠食吧,原來都唔太夠,我心諗爭住食更好味。呢次最令我驚喜既係竹笙,原來打邊爐配竹笙係咁好味,第一次食感到好意外,我哋仲加咗單添,其次就係杯凍檸茶超大杯,打邊爐既絕配,但好似成$42好貴呀!一人一杯就200蚊了,呢杯絕對是讓你非飲不可的凍檸茶。我諗最差係蝦滑好似唔太新鮮,其次係花膠桶只有3個太珍貴了。
2018-08-27
庆祝纪念
生日
2018-09-06 775 浏览
我最愛食雞煲,所以今日又捉男朋友陪我食。今日星期六,好多人,我們等了1個小時才可以入座,比較久。其實食一品最好多人一齊食會比較好,因為可以叫多D野食。如果得2個人👯‍♀️,我們就叫了一個麻辣雞煲,半隻雞的份量, 小辣正常麻。食左甘多次,真心麻辣雞煲小辣係最正既! 因為主要係麻多過辣味,但之後會愈食愈辣,所以小辣先適合長期戰鬥,令你可以慢慢食多d野,如果唔係好食得辣,唔叫小辣,我相信你絕對食唔落去。下單後,雞煲很快就到了,而且份量十足,所以我們只係叫多左一個生菜同午餐肉就足夠。雞煲的雞肉肉質嫩口😋😋,而且雞肉大塊,口感不錯,但就咸了一些,所以我推介配個白飯來吃,就剛好了👍🏻另外有食開一品雞煲的FANS都知道,大檸茶是必叫的! 😝因為大檸茶好解辣,當你食到覺得好辣的時候,飲一啖,你戰鬥力又會繼續🤟🏻_________💵總消費$320😋食味質素: 10/10💸性價比:8/10🍱環境:7/10👩🏻‍🍳服務:5/10👍🏻整體評分:8/10——————
我最愛食雞煲,所以今日又捉男朋友陪我食。
今日星期六,好多人,我們等了1個小時才可以入座,比較久。

其實食一品最好多人一齊食會比較好,因為可以叫多D野食。

_________
👍🏻整體評分:8/10
——————
2018-08-25
2018-08-24 1535 浏览
部門聚餐,諗唔到食咩,提議食一品雞煲;其實之前都食過一次,印象中這裡的麻辣雞煲是好食的,上次因為有小朋友,所以點餐時也沒有點上辣,今次就品嚐一下“小辣”(別笑我,因為我唔太食得好辣)首先大大杯凍檸檬水,賣點一定是大大杯,頭盔級,其實這是很好的賣點,通常打邊爐都食到十分渴,他們一杯大大杯,實在一解我心頭之渴再黎鮑魚麻辣雞煲,先說鮑魚,算是大隻,入口彈牙;再說麻辣雞,麻,香味十足,非一般任食雞煲質素可比。安格斯肥牛,牛魔必點;濃香的牛味,加上香口合適比例的牛脂,配搭完美,我每次到此必點。今次全男班去食,過程有傾有講,十分愉快。

今次全男班去食,過程有傾有講,十分愉快。

鮑魚麻辣雞煲
煎午餐肉
生蠔
  • 麻辣鮑魚雞煲
2018-08-22 873 浏览
好景行左咁多年都只係去睇game,原來都有好野食!!!今日朋友帶我黎食雞煲,本以為一般般,因為商場本身都有點頹味~會有好野嗎?上到黎先知原來呢間野咁大,面對勁多人食,好彩兩個人,十分鐘就有台朋友話飲檸茶,問我飲咩,我就跟佢要左檸茶,但原來40幾蚊一杯........上台先知佢有幾把閉!!!用平時酒吧既巨杯黎裝檸茶,檸檬都應該有一個,超誇張!業味香,檸味濃,一試無防,係幾好既,但打邊爐一杯點夠飲~長遠計都係汽水好要左半份中辣雞煲,味道超香。雖然唔係即場煮,但係佢既汁真係超好食,又甜又香雞味而且雞件都幾大舊,啖啖肉,見佢雞汁唔錯,都好期待加湯後既雞湯底安格斯牛,睇落雪花幾靚,幾厚身。煮起上黎牛味濃,又香又嫩夠咬口加上佢甜味十足既雞汁湯底,超正!魚皮超大份,打邊爐必備,薄身脆口,唔錯響鈴又係超大份,放湯一流,尤其呢個雞汁湯!呢都真係偏大份,幾個人黎食好扛,我地兩個人就有點多了墨魚滑,朋友超推介,食落知咩事!!!墨魚大大粒,而且墨魚滑夠彈牙,彈牙魚滑中又有粒粒爽口墨魚肉,口感層次夠豐富!朋友想食豬潤,自己平時打邊爐好少會叫,因為煮內贜通常會搞到成煲都係泡但今個豬潤冇問題0.0 因為餐廳洗得乾淨
好景行左咁多年都只係去睇game,原來都有好野食!!!

要左半份中辣雞煲,味道超香。
雖然唔係即場煮,但係佢既汁真係超好食,又甜又香雞味

安格斯牛,睇落雪花幾靚,幾厚身。
煮起上黎牛味濃,又香又嫩夠咬口
加上佢甜味十足既雞汁湯底,超正!

魚皮超大份,打邊爐必備,薄身脆口,唔錯

響鈴又係超大份,放湯一流,尤其呢個雞汁湯!
呢都真係偏大份,幾個人黎食好扛,我地兩個人就有點多了

墨魚滑,朋友超推介,食落知咩事!!!

但今個豬潤冇問題0.0 因為餐廳洗得乾淨??
但豬潤怕佢唔熟,煮耐d,撈返出黎都老哂了,睇黎有煮得有d技巧,有機會再試~

蓮藕同蘿蔔一早放哂入鍋,等佢慢慢煮,通常我都放到最後食,咁就又腍又入味
蘿蔔冇令我失望,吸哂雞汁味,超正!
蓮藕有點失望,唔夠爽口,而且味道一般

##題外話,覺得湯底唔夠濃可以加蚊要雞汁,我同朋友都加左一碗,超正!!!
但我同朋友兩個人食就有d貴,主要唔知d野咁大份,而朋友又唔係食得多,又咩都想食,搞到點多左
人均都要400.......如果一大班人黎既話250左右應該ok
2018-07-21 2818 浏览
一早就book左食雞煲,一到達發現好多人已經等緊位walk in而我地又有得即刻入去🤩大家記得book定啦~麻辣雞煲小辣係最正既!主要係麻多過辣味,但愈食愈辣,所以小辣先適合長期戰鬥😈 食多啲都唔怕。同時我地叫左唔辣既所以就食得出小麻辣更突出好味!味覺上的刺激🤪啲雞好嫩滑,切到細細粒可以吸收哂汁既精華,啖啖肉😍我地叫到成枱都係野食,埋單都幾和味🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️叫左肥牛,生蠔,貢丸,珍寶腸,炸魚皮,面筋,豬肉,同埋幾款菜。其他不能盡錄😆😆但整體完部野食都唔差,高水準。整體尼講丸類都幾多汁唔錯既,生蠔好肥大又多汁🤩正!竹蔗茅根內有條竹蔗同紅蘿蔔,味道唔會好假,甜度適中,最啱打邊爐👍🏻野飲重好大杯呀,原本以為一定飲唔哂,但打邊爐會愈食愈咸,所以去到最後真係食得哂🤣🤣大青檸水本以為係青檸加水,點知竟然好好味!佢落既唔係水係似冇氣青檸梳打汽水,甜甜地幾好❤️❤️❤️
麻辣雞煲

啲雞好嫩滑,切到細細粒可以吸收哂汁既精華,啖啖肉😍
我地叫到成枱都係野食,埋單都幾和味🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

整體尼講丸類都幾多汁唔錯既,生蠔好肥大又多汁🤩正!
2018-07-20
麻辣雞煲
2018-06-11 3801 浏览
第二次嚟一品食雞煲,上次叫小辣,今次因為屋企人唔食辣所以叫咗個唔辣嘅。我個人鍾意食辣就覺得上次小辣惹味啲,但唔辣嘅味道都夠濃都相當唔錯。我哋一行人6大1小一共叫咗十七樣野。建議嚟一品都係約多啲人,咁先可以食多啲唔同嘅料,因為每樣嘅份量都好多, 特別係響鈴,冇記錯有8大條,見到有唔少枱都食淨。值得讚嘅食物係蝦丸同黑毛豬,蝦丸夠彈牙黑毛豬肉味濃香。菜好翠綠 ,但有苦味,唔知道係菜本身嘅問題定係索得太多花椒八角所以苦。同有一樣可惜嘅係個電子爐唔夠火,要等好耐先至滾, 打邊爐打得唔夠暢快。雞煲邊爐嚟講質素算不錯,可以再encore。

我哋一行人6大1小一共叫咗十七樣野。

值得讚嘅食物係蝦丸同黑毛豬,蝦丸夠彈牙黑毛豬肉味濃香。

雞煲邊爐嚟講質素算不錯,可以再encore。

2018-06-09
  • 蝦丸
  • 響鈴
2018-06-10 2098 浏览
雞煲令我又愛又恨,每次吃完都會一大陣味道😂而一品雞煲永遠是我雞煲的首選,佢地的雞煲的秘製醬汁香濃,雖然每次我吃完都覺得超口渴🙈但每次還是令我念念不忘。我不太吃辣,可是我朋友是無辣不歡,而且我都覺得辣是比較惹味。所以我們點了微辣。2人所以點了半隻雞,再加配菜打邊爐。雞先爆炒令到雞肉內嫩滑及Juicy😍將肉汁鎖住在內面。內裡有花椒八角,又香又麻😂令人一試難忘。不得不提那杯「大青檸水」解辣一流,大大杯岩曬超級濃味的雞煲。
雞煲令我又愛又恨,每次吃完都會一大陣味道😂

不得不提那杯「大青檸水」解辣一流,大大杯岩曬超級濃味的雞煲

2018-05-25
2018-06-04 1650 浏览
行過旺角想食雞煲,來了一品,看到好多人,只能搭枱食,還境好迫,亦可選擇不搭枱,坐卡位的,但就要等位,我們太肚餓了,所以選擇搭枱吧,點了麻辣雞煲ㄧ隻(小辣),ㄧ揸竹庶水,雞煲份量十足,2人食都加不了其他火鍋配料,下次去只點半隻雞就足夠了,味道方面隻雞很滑,亦夠晒麻,但不是太辣(因為點了小辣關係),食到差不多想加ㄧ碟牛肉或肥牛之類,拿起火鍋纸居然發現沒有牛肉,第ㄧ次食雞煲係冇肥牛的。總結,雞煲味道不錯,會再來

總結,雞煲味道不錯
,會再來

2018-06-03
  • 麻辣雞煲
2018-05-30 1375 浏览
雖然已經過咗冬天, 呢排仲33-34度……但炎熱嘅天氣完全冇阻止到我想食雞煲嘅心, 所以就約咗中學同學兩個人在旺角好景商業中心食一品雞煲。我哋冇book枱,去到大概6點45分所以未算係好多人。大家記住唔好去到就禁飛然後坐響到等, 因為如果太早佢唔會開始用部機, 直接搵waiter就ok。一去到坐低就叫咗半隻嘅麻辣雞煲(小辣)。個雞煲係會預先響廚房煮咗少少, 然後再響自己個位加熱煮多大約15分鐘。呢間餐廳嘅麻辣雞煲有啲偏甜, 而我個人就好鐘意食。除咗雞煲我地仲叫咗青口,意想不到嘅新鮮!另外都叫咗魚皮餃, 就一般啦冇咩頭特別。跟住就係我至愛響鈴,總共有八條。新鮮炸出黎嘅響鈴配合麻辣湯底, 真係好好食!飲品方面我地就叫咗一榨竹蔗茅根同埋一杯超大嘅凍檸茶。兩個都好好飲同好大, 不過有少少偏甜。最後埋單大約二百幾蚊一個人 。 雖然話就話夏天, 不過食雞煲仍然係一個幾唔錯嘅選擇。

除咗雞煲我地仲叫咗青口,意想不到嘅新鮮!

另外都叫咗魚皮餃, 就一般啦冇咩頭特別。

2018-05-17
2018-05-16 1430 浏览
今年母親節和家人提早一天慶祝,一起到旺角這間一品雞煲火煱食雞煲再食火鍋,這間店也比較出名,在銅鑼灣,紅磡等也有分店,故特意前來一試,也許是近母親節的關係,等候的人流比較多,我們等了1個半小時才可以入座,比較久,幸好大堂前放有兩排長櫈,而且剛有空位,才比較舒服。入座後,我們很快就叫了一個麻辣雞煲,一隻雞的份量,由於媽咪不吃辣的關係,我們選了不辣的,不過雖然是叫作不辣,但仍帶點兒辣,麻方面剛比較重,下單後,雞煲很快就到了,而且份量十足,我們四人吃完也差不多飽了,味道方面麻辣味十分重,配上雞肉十分惹味,而且雞肉大塊,肉質較嫩,口感不錯,但就咸了一些,如果配個白飯來吃,就剛好了。吃完雞煲後,由於我們也差不多飽了,所以只叫了一份些牛肉,魚皮餃,鮮魷魚,兩款丸和菜等,牛肉方面肉質鮮嫩,咬下時真的會有肉汁流下來,份量也足夠,真的推介大家去試試,至於其他食料方面剛和大家平時食的差不多,整體而言,也值得推介給大家一試,而且我們四人人均也只花費了二百三十元左右,十分低吃。

2018-05-06 971 浏览
成班朋友玩到夜晚12:00,個個都話肚餓,就搵間開到零晨3:00嘅雞煲,就試左呢間,我就覺得麻麻地,D雞唔夠入味,其他配料都冇乜特別,最特別係佢杯特大凍檸茶,超巨型!
$150 (宵夜)