2021-08-02
夏天有時候無咩胃口,晏就又唔想食咁多野會好想食沙律,今日去左荃灣咁岩見到呢間鋪頭仔有沙律menu, 有個FD附近住又因為睇完波請左假,叫左佢落來一齊食個lunch傾下計啦可能未到真正食飯時間,都一到可以有位,鋪頭細細間應該都係做熟客仔生意,唔知點解等等下個朋友真係坐到一份「家」的感覺😆睇menu發現原來大部分野食都好健康,飲品可以轉果汁,十幾份咁多呀,女仔想食light D真係可以來試下,食個沙律飲杯果汁一定無罪惡感佢的沙律好有彈性,任得你自己選擇,base 可以要藜麥,沙律菜或意粉,三款蔬菜配菜再配醬汁,夠晒彈性,食多幾次都唔會悶啦,我叫左煙三文魚紅菜頭粟米雞蛋沙律配日式麻醬,份量十足材料豐富食落好滿足,沙律最平$29,我加左煙三文魚($18)都平過響超市買現成沙律,可惜唔係住附近啦,如果唔係一定會成日來買沙律食朋友就叫左個浦燒鰻魚飯-$68,都係好多蔬菜件碟,燒汁同鰻魚同出面日本餐廳差唔多,但我見佢食得快過我過沙律😆呢間鋪仔感覺D意粉,扒同湯都應該唔錯,下次有機會會再來試下整體感覺係一間好有心同健康的小店,加油!
呢間鋪仔感覺D意粉,扒同湯都應該唔錯,下次有機會會再來試下
整體感覺係一間好有心同健康的小店,加油!