餐厅: 一幻拉麵
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2021-09-21 98 浏览
Hong Kong Exclusive Spicy Miso Ebisoba $88 Dumplings 🥟 $35/5pcs Rice ball $20 Every festive season is when I work I helped my friend's shop as a handyman today Of course you have to be nice to yourself when you get off work I just didn’t expect many restaurants to close early during the festival Not much to choose from Something Hot and wet To fulfill your last wish Ichigen, a phantom change, a disillusionment And exist like ours We have become very unstable without you So everything becomes mor
Hong Kong Exclusive
Spicy Miso Ebisoba $88
Dumplings 🥟 $35/5pcs
Rice ball $20

Not much to choose from
Something Hot and wet
To fulfill your last wish
And exist like ours
So everything becomes more time-consuming
But it doesn't matter
We are willing to do everything you want for you
We are becoming more united because of losing you

Thick shrimp soup base
A thin portion of noodles
And a dumpling 🥟
Two slices of barbecued pork and half a Japanese Soft-boiled egg in the noodles
The noodles is refreshing and elastic
The fragrant soup base is a bit mouthful
After eating up the noodles
The dumplings just arrived
On Time!
Thin skin and more material
It's a pity that the skin is not crispy enough and it's dark.
It feels like I didn’t do a good job of cleaning
A proper amount of cleaning is also needed on a busy working day
So that it won’t affect the appearance of the food
And why is it not dumpling juice but soy sauce

All right
I'll give you one more chance
Order a shrimp-flavored rice ball🍙
It has a faint scent of shrimp
And one or two shrimp meat
It’s super cost-effective to have such a thick rice ball at $20
That means let me not talk about quality
If the seaweed is not oxidised
I believe the effect will be much better
2021-09-21
  • 辛辣味噌蝦湯拉麵
2021-09-20 114 浏览
前排見到尖沙咀呢間一幻因為慶祝開業3️⃣周年,9月份生日既顧客,正日可以免費食拉麵,生日月份既就有半價優惠。身為9月份生日既我,實係唔可以錯過啦🥰,今次同埋兩個朋友一齊去食,由於生日優惠唔能夠同其他優惠一齊用,所以朋友們用海港城優惠卷就要同我分開單。員工係等位既時候就會比落單紙仔你地自己填,紙仔包括要選擇湯底、口味、配料等招牌蝦湯拉麵 $88三碗都選擇左湯底-原味、口味-鹽味,麵底-兩幼一粗個人覺得粗幼麵分別唔大,就咁睇完全分唔出邊個打邊個😂,不過送餐員都會講明係咩,唔會令顧客搞錯。蝦湯濃郁,食完唔會覺得口渴,枱面重有蒜泥、七味粉同胡椒少,中意重口味既可以任落🤭,餃子就唔太特別🉑🈶🉑🈚️

招牌蝦湯拉麵 $88
三碗都選擇左湯底-原味、口味-鹽味,麵底-兩幼一粗
2021-09-19 174 浏览
係香港望住個海食物會好貴?但係$88 一碗拉麵 都算係香港黎講已經是平常事 但係如果你要加上維多利亞港已景色已經抵返晒!咁介紹返依一間拉麵店係位於海港城入面叫一幻拉麵👍咁佢地個主打就係蝦湯底一碗拉麵($88) 餃子($35)首先介紹一下個蝦湯 基本上你入門口已經嗅到好勁既蝦味!你一定跟返日本人一樣 先飲啖湯先再食麵 。個湯底咁濃厚蝦味應該用左超多超多蝦去整👍我己經唔係第一次食 基本上我一個月都會食兩次左右😂😂因為個湯底真係好正 好濃好味道
咁介紹返依一間拉麵店係位於海港城入面
叫一幻拉麵👍
咁佢地個主打就係蝦湯底

一碗拉麵($88) 餃子($35)
個湯底咁濃厚蝦味應該用左超多超多蝦去整👍

2021-09-18 101 浏览
呢間拉麵好小家點解咁講呢?因為呢間拉麵連木耳,筍都要加錢先有感覺好似茶餐廳碟頭飯,只得一條菜,什至無...季節限定:蕃茄蝦拉麵配菜有一片叉燒,兩片蕃茄,半隻蛋,粟米有粗麵/幼麵選整體正常發揮,蕃茄湯底濃郁,感覺少少膩,配粗麵幾夾餃子煎得脆,熱辣,新鮮叉燒飯同幻想唔同,一舊舊的叉燒...+$15 木耳拉麵只配有葱&薑...所以另+$15 叫了木耳!份量好多!底重有幾舊青瓜!拉麵都係要有木耳先好味呢
呢間拉麵好小家

點解咁講呢?因為呢間拉麵連木耳,筍都要加錢先有
感覺好似茶餐廳碟頭飯,只得一條菜,什至無...

季節限定:蕃茄蝦拉麵
配菜有一片叉燒,兩片蕃茄,半隻蛋,粟米
有粗麵/幼麵選
整體正常發揮,蕃茄湯底濃郁,感覺少少膩,配粗麵幾夾

煎得脆,熱辣,新鮮
叉燒飯
同幻想唔同,一舊舊的叉燒...
+$15 木耳
拉麵只配有葱&薑...
2021-09-14 362 浏览
今日約左客兩點半但做完野都成點半😨咁岩又仲有海港城coupon😏唯有速戰速決《一幻拉麵》坐左係店最入面,望住個海景食lunch 😂 一坐低店員已經問係咪用coupon🤡Coupon唔用得一人套餐 唔係差好遠姐 可能差杯野飲😂是但啦 即時落單 原味+鹽味+幼麵招牌蝦湯拉麵 - $88 + 5隻餃子 - $ 35 6/10 個蝦湯底好濃,食第一啖個麵時候已經充分感受到,但我高估左自己😂食到一半發覺好咸,個湯係太入味。或者我唔應該鹽味?定應該揀有蕃茄果個? 唯有下次再試多次 但今次真係太咸😫 餃子正常 無咩特別就唔講了
今日約左客兩點半
但做完野都成點半😨咁岩又仲有海港城coupon😏
唯有速戰速決《一幻拉麵》

坐左係店最入面,望住個海景食lunch 😂
一坐低店員已經問係咪用coupon🤡
即時落單 原味+鹽味+幼麵

招牌蝦湯拉麵 - $88 + 5隻餃子 - $ 35
2021-09-13 148 浏览
一幻拉麵位於尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OT G59號舖, 海港城近期真是超多人, 可能消費券的關係吧🎫! 星期日下午四點拉麵店門口都要排隊😳, 真是太瘋狂了。 幸好等了大約十分鐘就可以入座, 拉麵款式不算多, 勝在有望海景靚位🏞️, 我們點了濃厚豚骨拉麵( 鹽味+幼麵) $88、 原味拉麵( 鹽味+幼麵) $88、 餃子$35。 🔸濃厚豚骨拉麵( 鹽味+幼麵) 🍜~ 湯底相比原味拉麵更加濃厚,更惹味, 幼麵口感煙韌, 喜歡重口味可以點這款。 🔸原味拉麵( 鹽味+幼麵) 🍜~ 原味拉麵的蝦味比較鮮甜和突出, 還有叉燒和半隻溏心蛋, 叉燒厚薄適中但比較肥, 糖心蛋有流心效果。 🔸餃子🥟 ~ 餃子味道普通, 不過不失啦! 有消費券今次扣了兩張$50, 只可以散叫不能點套餐, 但對住靚景食拉麵都是一個不錯的選擇。😊

濃厚豚骨拉麵( 鹽味+幼麵) $88

原味拉麵( 鹽味+幼麵) $88

🔸餃子🥟 ~ 餃子味道普通, 不過不失啦!

2021-09-12
午餐
用餐优惠
優惠券
濃厚豚骨拉麵( 鹽味+幼麵) $88
原味拉麵( 鹽味+幼麵) $88
  • 原味拉麵(鹽味+幼麵)$88
  • 濃厚豚骨拉麵(鹽味+幼麵)$88
  • 濃厚豚骨拉麵(鹽味+幼麵)$88、原味拉麵(鹽味+幼麵)$88
2021-09-12 84 浏览
行開尖沙咀想睇住個靚海景🏝食嘢?但又想食平啲?一幻係唔錯嘅選擇😂不過望唔望到海景就要睇彩數啦~我去咗兩次都坐唔到海景位😭一人尊享套餐($99)(另收加一)招牌蝦湯拉麵(適量豚骨+醬油)+溏心蛋+零系可樂我叫咗招牌蝦🦐湯拉麵,可以根據自己嘅口味揀味噌、鹽味或醬油,我鍾意濃味啲,所以揀咗醬油,加埋適量豚骨嘅湯會稠少少,但唔會蓋過本身嘅蝦味,味道更豐富😋幼麵唔會好淋,都掛到湯👍🏻溏心蛋🥚蛋味夠香,有淡淡醬油味,跟套餐有多一隻溏心蛋😍好滿足~唯一失望嘅係兩塊叉燒,食落有陣雪味,偏嚡口😢上次食好似無呢個問題,希望下次再食會好啲環境﹕7.5/10抵食﹕7/10味道﹕7/10

一人尊享套餐($99)(另收加一)
招牌蝦湯拉麵(適量豚骨+醬油)+溏心蛋+零系可樂
幼麵唔會好淋,都掛到湯👍🏻
一人尊享套餐

環境﹕7.5/10
抵食﹕7/10
味道﹕7/10
2021-07-25
2021-09-12 223 浏览
一幻初初開的時候排到開哂巷的畫面我都仲記得,終於同朋友行開見冇咩人排隊去試左啦。一幻大家都知道係食蝦拉麵為主,作為一個沾麵朋友,都要入鄉隨俗,叫個蝦拉麵黎試下架啦。招牌蝦湯拉麵麵底的份量適中,不多不少,而面頭就有糖心蛋,叉燒咁。叫得招牌,當然有佢嘅過人之處,湯底的蝦味好濃郁,因為先前未曾試食任何的蝦湯底,所以感覺都幾鮮幾好味。唯一覺得係略咸左少少。餃子餃子就正正常常,都無咩太特別,不過不失。主要係因為餃子配上酸的餃子汁,好開胃,所以一般都會叫黎食下

招牌蝦湯拉麵
我對蝦湯食品好情有獨鐘,所以去北海道時已經食過一幻拉麵,無得返郷下,梗係掛住日本美食一幻拉麵我食過好多次,不過我最鐘意都係尖沙咀呢間,因為可以對住無敵維港海景,以食拉麵既價錢就有如此既享受,CP價係超高呀!當然,除左個境之外,食物質素都一流啦! 其實我去過佢第一間灣仔分店,當時我覺得味道不及北海道。所以都無諗住再食,不過尖沙咀個VIEW太正,又再一次幫襯啦!我就叫左招牌蝦湯拉麵,係人氣拉麵,有叉燒、溏心蛋知道用左好多蝦頭整湯,味道同我去日本食果時好接近呀!不過食到一半就會覺得太濃郁,要飲水如果去開海運,又唔想得咁貴,但又想有海景,一幻係唔錯既選擇

我就叫左招牌蝦湯拉麵,係人氣拉麵,有叉燒、溏心蛋
知道用左好多蝦頭整湯,味道同我去日本食果時好接近呀!
不過食到一半就會覺得太濃郁,要飲水
如果去開海運,又唔想得咁貴,但又想有海景,一幻係唔錯既選擇
招牌蝦湯拉麵
星期三開學日(9.01)自然人就少咗,坐位鬆鬆舒舒服服,仲可以選擇坐位,比起假期人山人海,更愛放工後慢步商場又有日落美景盡收眼簾😍言歸正傳一見餐牌選擇真係唔多,相信日本人要做好一件事還一件就係最好,大概只有期間限定就是比多一個選擇!我們都只係選擇咗粗幼麵條及加义燒,追加一份餃子!味道:有濃厚蝦湯底再加上有炸脆脆的櫻花蝦,香氣撲鼻、回家後也沒有口喝!只是湯面上有點肥粒粒!义燒:軟熟琳琳的、一圈肥肉、一圈瘦肉、滑滑溜溜,好快已經食完一碗!日式餃子🥟:平平穩穩、沒有特別!整體上都會再次幫襯😀
我們都只係選擇咗粗幼麵條及加义燒,追加一份餃子!
只是湯面上有點肥粒粒!
日式餃子🥟:平平穩穩、沒有特別!
整體上都會再次幫襯😀
2021-08-27 136 浏览
因為有海港城coupon,所以就和母親大人食中午飯,母親大人想食拉麵,就嚟咗這一間一幻拉麵,由於我們大約中午12時就到達拉麵店,所以唔使排隊就可以入座。拉麵店裝修簡潔,樓底高,空間感十足。座位有海景位,卡位,counter。招牌蝦湯拉麵招牌菜果然係招牌菜,一上枱就聞到很香的蝦湯味。湯麵配菜有兩件叉燒,及半隻流心蛋和紅薑天婦羅。叉燒比較薄身,紅姜天婦羅口感脆卜卜,好食。但麵條就食到有少少鹼水味要扣分。至於個湯就真係好濃郁,但食到最後會覺得有少少若。蕃茄蝦湯拉麵都係有很濃郁的蝦湯味,但都係食到最後一樣會覺得有少少若。雞髀菇冇咩特別味道淡淡的。餃子外皮煎得很香脆,食落又吾油膩,咬落去有少少肉汁。

蕃茄蝦湯拉麵
都係有很濃郁的蝦湯味,但都係食到最後一樣會覺得有少少若。

雞髀菇
冇咩特別味道淡淡的。

餃子
外皮煎得很香脆,食落又吾油膩,咬落去有少少肉汁。

2021-08-24 113 浏览
我覺得服務同禮貌上有D差啦\,BOOK左枱..去到同我講BOOK左枱都沒用嫁~都係要排,咁我BOOK枱係做咩既先?仲要入面張枱...入到去同佢講有7折既,之後佢黑口黑面,SET Menu又唔比我,OK,如果唔可以同7折一齊用,咁我都可以睇下掛? 可能我想食個D呢? 服務態度勁差...咁講下個麵啦,叫左特濃蝦湯.如果想要蝦既味既.就叫返原味個D好啦,因為我個FD叫左濃厚豚骨湯.陣味冇咁香.個碗湯勁重蝦味啦,D湯幾好飲既,D麵就麻麻既,好重鹼水味,後尾食到個口好乾...係超乾....碗麵好鹹,鹹到好乾./個叉燒真心覺得唔係日本個隻~好似香港既叉燒.我覺得碗麵麻麻地~乾到要係咁飲水...個FD話10分只比5分...好彩有折....係海港城來講.包埋野飲.(野飲冇折) 都係95.6蚊~ 係海港城來講算便既有折既話.但如果海港城便便地食一餐既話,可以接受到既~味道比4分 "服務就....0分價錢就7分啦
都係要排,咁我BOOK枱係做咩既先?

仲要入面張枱...入到去同佢講有7折既,
咁我都可以睇下掛? 可能我想食個D呢? 服務態度勁差...

碗麵好鹹,鹹到好乾./個叉燒真心覺得唔係日本個隻~
好似香港既叉燒.我覺得碗麵麻麻地~

但如果海港城便便地食一餐既話,可以接受到既~

味道比4分 "
服務就....0分
價錢就7分啦
2021-08-19 382 浏览
一幻拉麵越開越多分店,人氣真係好勁,今次再去,都係咁好食🤗招牌蝦湯拉麵 $88揀湯底再揀口味,湯底就點了適量豚骨,怕太鹹,口味今次唔要鹽味,試下味噌,必加麵酥即紅薑天婦羅!拉麵即叫即煮,蝦豚骨湯底非常濃厚,蝦味好岀🥰🥰有兩片嫩滑叉燒,溏心蛋流心甘香,麵質選了幼身的,彈牙,很掛湯,正!餃子 $35餃子皮脆餡juicy, 必食!木耳 $15爽口,都唔錯。用平台訂位還有全單七折,而且星期日都有呢個優惠,超值!
一幻拉麵越開越多分店,人氣真係好勁,今次再去,都係咁好食🤗

招牌蝦湯拉麵 $88

餃子 $35
餃子皮脆餡juicy, 必食!

木耳 $15
爽口,都唔錯。
用平台訂位還有全單七折,而且星期日都有呢個優惠,超值!

近排海港城每個週末都十分熱鬧,位於海運大廈地下的餐廳,基本上小妹未見過週末唔洗排隊,所以想試下呢間拉麵有咩「龍撩」😂加上望住呢個海景食飯,即刻心情到豁然開朗😆🍄招牌蝦湯拉麵($88)- 濃厚豚骨- 醬油- 幼麵- 溏心蛋(+$10)湯底濃郁,蝦味亦都非常突出,同醬油混合之後,香氣再一度提升!雖然我選擇幼麵,但係佢並唔係一蘭果種幼麵,而係比較粗身既麵條,而且好香蛋味👍🏻所以掛湯能力毋庸置疑😌作為肥妹仔既我,都唔算細食,但係食完個面都飽左八成,好滿足。🍄煎餃子($35)與坊間拉麵店類同,都係皮薄多餡,不錯的選擇😊

🍄招牌蝦湯拉麵($88)
- 濃厚豚骨
- 醬油
- 幼麵
- 溏心蛋(+$10)

🍄煎餃子($35)
與坊間拉麵店類同,都係皮薄多餡,不錯的選擇😊

2021-08-11 445 浏览
WALK-IN大概排左45分鐘到🤔🤔但係食到果刻都覺得都幾值得😋當時坐左係窗邊位,對住海景食拉麵都幾有feel😂咁當然比起真係食個景既餐廳當然會唔同啦,但個人黎講呢個位性價比黎講都幾好👍🏻無論係野食定係景黎講都唔錯野食就叫左個2人餐,感覺好似抵d同埋方便d 🤣唔洗再諗咁多,不過個人覺得要填紙果度有d困難😹😹😹最後都需要店員幫手先揀到想要既野😹😹不過就店員嘅感覺來講我哋應該唔係第一個搵佢幫手嘅客人😂辛味拉麵-第一啖食落去真係好辣,但係之後食食吓就會接受到,本身個拉麵就會包左叉燒同埋唐心蛋🤣另外都加咗蒜,紅色一粒粒嗰啲就係!脆脆地幾好食😹唐心蛋-即是個拉麵包左半隻唐心蛋,不過因為二人餐入邊有得揀,所以都照要咗,唐心蛋好味😋餃子-個人認為就比較普通,就係平時食到嗰啲餃子一樣,冇咩特別,不過只係覺得餃子同拉麵比較配搭,所以就揀咗呢個😹波子汽水-唔係好肯定係最後係咪加錢嘅,因為太耐冇飲過並且有童年回憶,所以就叫咗😹😹檸檬味同埋桃味,檸檬味就平時嗰啲嘅檸檬汽水一樣,桃味會好飲啲🤣二人餐黎講,每人都係百零蚊,係可以接受嘅價錢👍🏻👍🏻呢間餐廳係會再想食多次

辣味拉麵
唐心  蛋