餐厅: 一幻拉麵
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2021-08-15 245 浏览
一幻都算係我心目中屯門三大好食拉麵之一之前試過佢個番茄蝦湯拉麵 番茄味濃 不過就蓋過左蝦湯味 我覺得冇咁好食佢嘅招牌特濃蝦湯拉麵完全係我口味湯底好重蝦味 食唔停手 溏心蛋醃得好入味 蛋黃香滑 可惜得半粒🤣 叉燒肥瘦適中 唔會好柴 整體用餐體驗滿意
一幻都算係我心目中屯門三大好食拉麵之一

佢嘅招牌特濃蝦湯拉麵完全係我口味

2021-08-06 245 浏览
傳說好出名的拉麵~終於去左試啦😆蝦做湯底真係好正 蝦子麵愛好者必試呀😘原本辛辣味噌蝦湯拉麵就$88但我依啲食到盡既就叫做左一人尊享套餐🥳$99可以選一個小食同野飲仲可以半價加餃子 正呀!🧚🏻‍♀️溏心蛋真係好正🧚🏻‍♀️ 辛辣味噌蝦湯拉麵佢個湯底真係勁出色~好濃味而且佢有少少稠既 食落真係飽飽既滿足真係重口味人士最愛而且佢份量超足 成個碗都係拉麵🍜面頭仲鋪滿哂蝦籽 正喔😛評分: 9/10🧚🏻‍♀️煎餃佢依個煎餃出面皮好脆但都ᴋᴇᴇᴘ到啲肉汁係好傳統既日本餃子豬肉味都唔錯評分:7.5/10
傳說好出名的拉麵~終於去左試啦😆
蝦做湯底真係好正 蝦子麵愛好者必試呀😘
原本辛辣味噌蝦湯拉麵就$88
但我依啲食到盡既就叫做左一人尊享套餐🥳
$99可以選一個小食同野飲
仲可以半價加餃子 正呀!
🧚🏻‍♀️溏心蛋真係好正

係好傳統既日本餃子豬肉味
都唔錯
評分:7.5/10
2021-08-05 168 浏览
湯頭第一下食落好重蝦味,但之後食落就冇咩蝦味啦。而且麵冇得選擇硬度,我比較鍾意食硬啲嘅麵,所以食落有少少軟。食完一碗麵後唔夠喉,落左個飯落去撈湯,估唔到又幾好食喎!雖然夠飽但唔夠滿足,唔會等登出去食,但係咁啱經過都會再食多次嘅。價錢嚟講唔算太貴,都可接受。
2021-08-02 213 浏览
一幻都黎左香港好多年,今次第一次去試試佢,平日2點左右去都有幾個人排隊,但5分鐘左右都入得,佢地有個99蚊一人餐,揀一款拉麵,一款配菜(有木耳、荀片同溏心蛋),2個人去就叫左碗辛辣蝦湯拉麵同蝦汁麻醬冷麵,冷麵普通無乜驚喜,都有d蝦味,湯麵湯底好濃,蝦味都幾出,小食煎餃子同日式叉燒都各叫左一份,跟餐有半價,餃子煎得幾好,正常既日式餃子,日式叉燒略偏瘦一點,配菜木耳同荀片都幾爽甜,整體尚算ok,係價錢略貴一點
2021-08-02 135 浏览
一幻拉麵進駐屯門後,終於有機會黎試一試門口都有唔少人排隊,等左大約15分鐘就可以入座入面裝修比較開揚,光線十足,環境都舒適食麵之前 緊係要飲一啖清爽既波子汽水,係蘋果味亦叫左一份餃子(5隻),非常香口,外皮脆而且唔油膩,微微既焦香味,餡料亦多汁,好夠熱每碗麵都可以額外加1隻糖心蛋,見到蛋黃中心係晶瑩剔透,多汁軟滑辛辣味增蝦湯拉麵,蝦湯果然好濃郁,麵條掛汁力高,而且彈牙,好快就一啖一啖咁食晒成碗,叉燒厚身軟腍
一幻拉麵進駐屯門後,終於有機會黎試一試
門口都有唔少人排隊,等左大約15分鐘就可以入座

入面裝修比較開揚,光線十足,環境都舒適

食麵之前 緊係要飲一啖清爽既波子汽水,係蘋果味

2021-07-07
我個人係超級鍾意食重口味食物,如果鍾意食重口味又鍾意食拉麵嘅你,一定要試吓一幻🤣👍🏻👍🏻今次叫左個一人尊享套餐,可以自選拉麵一碗+小食+可樂,仲可以用半價叫多一碟餃子 我就揀左辛辣味噌蝦湯拉麵🍜🌶,蝦湯味勁濃郁,個湯底真係好濃好有蝦味!真係要強調🤣反而辛辣味就無乜,一碗入面會有埋半隻溏心蛋同兩塊叉燒,拉麵嘅份量都勁足夠,又飽又好味,最後真係飽到食唔晒👉🏻👈🏻小食我都係揀溏心蛋嘅,因為我自己本身係好鍾意食溏心蛋,所以額外又多一隻食🤤餃子比想像中出色,個餡勁有肉汁,個人覺得唔使點汁食都已經好好味🤤一個人食晒5隻✌🏻埋單呢個set就130蚊一個人(連埋加一),有拉麵有小食有嘢飲,都係可接受嘅價錢

2021-07-22 234 浏览
最近此店新開張,剛巧弟弟想吃拉麵,便進去一試。此店主打蝦湯拉麵,我選了鹽味及粗麵,每碗麵都包含兩塊叉燒及半隻溏心蛋。麵到後,看到橙紅色的湯底,迫不及待立即試一口濃湯,味道十分鮮甜,充滿濃濃的蝦味粗麵稍為有嚼頭,但較難吸取蝦湯鮮味,所以下次想試試幼麵。叉燒肥瘦適中,但沒有甚麼味道,稍稍遜色,溏心蛋一般。我們另加了餃子,餃子不錯,配上香醋很合適總體而言,拉麵的湯頭鮮甜,反而配料一般,但仍值得一試鮮濃的蝦湯。服務員態度良好,環境舒適,會再來~
最近此店新開張,剛巧弟弟想吃拉麵,便進去一試。
我們另加了餃子,餃子不錯,配上香醋很合適
服務員態度良好,環境舒適,會再來~
2021-07-20
2021-07-19 238 浏览
招牌蝦味拉麵蝦味湯底濃郁 有些微太鹹配上基本拉麵的配料半肥瘦的叉燒 正常式搭配溏心蛋太熟 做不到流心的效果失望🙍😮‍💨😮‍💨😮‍💨.很少會進入屯門區商場吃飯朋友推薦過江龍 “一幻拉麵”就去試下 裝潢挺用心 寬大很好坐人流多的時段也不會感覺很擁擠食物方面有待改善🤭🤭.
招牌蝦味拉麵
蝦味湯底濃郁 有些微太鹹
配上基本拉麵的配料
半肥瘦的叉燒 正常式搭配
溏心蛋太熟 做不到流心的效果
失望🙍😮‍💨😮‍💨😮‍💨
很少會進入屯門區商場吃飯
朋友推薦過江龍 “一幻拉麵”
就去試下
裝潢挺用心 寬大很好坐
人流多的時段也不會感覺很擁擠
食物方面有待改善🤭🤭
招牌蝦味拉麵
2021-07-14 141 浏览
一幻拉麵 Ebisoba Ichigen Hong Kong 係札幌人氣No.1蝦湯拉麵,掛住日本拉麵既可以去!蝦湯拉麵$88特色湯底有3種:原味、適量豚骨同濃厚豚骨,原味湯底利用鮮蝦頭精製而成!揀完湯底再從3種不同口味(味噌、鹽味同醬油)選擇其中1種,最後揀粗麵或者幼麵!屯門店限定「北の極番茄蝦湯拉麵」$78,如果特別鐘意番茄既,記得一定唔可以錯過!香港店限定仲有「特濃蝦汁叉燒拌麵」同「辛辣味噌蝦湯拉麵」,鐘意辣一定鐘意後者!唔鐘意拉麵既可以試下拌麵,雖則無左主打既蝦湯,不過有特濃蝦汁,不妨一試......值得一提既係日本開業短短幾年已成為札幌名物,仲係海外設立多間分店,香港都有4間!
札幌人氣No.1蝦湯拉麵

2021-07-12
札幌人氣No.1蝦湯拉麵
2021-07-11 425 浏览
今日同女朋友去屯門行山, 揸車泊左屯門市廣場一期, 泊左車入左商場就去搵野食行到去門口都同女朋友就話一幻拉麵荃灣分店今日開 , 咁我二話不說就同佢講, 我都未食過咁我地就食呢間, 咁我地就就決家食一幻拉麵佢同一蘭一樣都可以比你揀食咩面,面嘅硬度,湯底濃度………………揀咗一個香港限定湯底,辛辣味噌蝦湯拉麵因為驚唔夠飽所以麵條加量,另外再加咗五隻餃子同溏心蛋職員都好細心,同我哋講解返因為湯底特別調教過,所以湯嘅濃度係不能選擇個湯底都好濃味,但係唔夠辣(我好鍾意食辣),個湯嘅味道都好豐富,材料都好充足不過佢本身個面都好多,本來仲以為唔夠飽,在加底,加完之後差啲食唔曬,所以要注意唔好亂加,下次再試下其他湯底,希望有驚喜

揀咗一個香港限定湯底,辛辣味噌蝦湯拉麵
因為驚唔夠飽所以麵條加量,另外再加咗五隻餃子同溏心蛋

2021-07-08
2021-07-04 227 浏览
平時行過呢間野,都會聞到好濃既蝦湯味,今次趁少人排隊,終於入去試下。入到去,我同朋友都揀左佢地既 招牌蝦湯拉麵餐,個餐要左 溏心蛋同木耳。另外再用半價去追加一碟餃子。d 野食好快就到左,呢個招牌蝦湯拉麵,個湯好好飲,唔會覺得油膩,又唔會飲完覺得口渴。真係好正。拉麵好好味,平時食拉麵,我通常都會食唔晒,今次因為個湯底,令我食晒成碗拉麵🤣🤣另外,餃子個皮都有d 脆口,入面d 肉都好有肉汁,同埋d 小食(溏心蛋同木耳)都好好味👍🏻👍🏻

呢日同男友一齊放假,平時既我哋放假通常唔岀街,但呢日要去一去市中心,所以順便食埋午餐。.唔知食咩好,就諗住試下呢間拉麵。我知道佢係過江龍,都知道佢幾岀名,但唔知點解即使經過對佢都唔太有興趣😅唔係男友提議都唔會想試😅😅.一入到去,本身諗住我就咁叫一個麵就算,點知見到有個餐,係99蚊有一個麵加一個小菜再加一杯嘢飲🧃好似又幾抵就嗌嚟試下。我哋另外仲叫左個餃子🥟.如果你鍾意蝦味重,呢間絕對岩你口味👍🏻👍🏻我食果個係咖哩蝦湯拉麵,男友食果個係辣味噌蝦湯拉麵🍜我哋各自都鍾意自己果碗多啲😂咖哩蝦湯真心正👍🏻好濃郁.麵條部分,我鍾意食彈口既,好彩佢都算幾好食,唔會太淋👍🏻👍🏻.值得一讚既係,佢嘅環境坐得好舒服,而且有啲位有提供叉電位👍🏻真係幾細心.我覺得雖然佢冇鬼金棒咁好食,但絕對好食過金色不如帚😂(佢哋風格唔係好同,不過我自己心入面既排名係咁囉😅😅)
呢日同男友一齊放假,
平時既我哋放假通常唔岀街,
但呢日要去一去市中心,
所以順便食埋午餐。
唔知食咩好,
就諗住試下呢間拉麵。
我知道佢係過江龍,
都知道佢幾岀名,
但唔知點解即使經過對佢都唔太有興趣😅
唔係男友提議都唔會想試😅😅
一入到去,
本身諗住我就咁叫一個麵就算,
點知見到有個餐,
係99蚊有一個麵加一個小菜再加一杯嘢飲🧃
好似又幾抵就嗌嚟試下。
我哋另外仲叫左個餃子🥟
如果你鍾意蝦味重,
呢間絕對岩你口味👍🏻👍🏻
我食果個係咖哩蝦湯拉麵,
男友食果個係辣味噌蝦湯拉麵🍜
我哋各自都鍾意自己果碗多啲😂
咖哩蝦湯真心正👍🏻好濃郁
麵條部分,
我鍾意食彈口既,
好彩佢都算幾好食,
唔會太淋👍🏻👍🏻
值得一讚既係,
佢嘅環境坐得好舒服,
而且有啲位有提供叉電位👍🏻
真係幾細心
我覺得雖然佢冇鬼金棒咁好食,
但絕對好食過金色不如帚😂
(佢哋風格唔係好同,
不過我自己心入面既排名係咁囉😅😅)
盲中中沖左入黎. 唔知所有湯底都係蝦味. 本來想轉場. 友人話試下啦.... okay. I give it a try!蕃茄蝦湯底 (屯門店限定) +幼麵有鮮茄味, 濃湯底, 有D太咸. 食完唔口乾. 算可以. 幼麵有D淋左D普通蝦湯底+豬骨+粗麵湯底都係偏濃同咸, 我已經叫左最唔咸既醬油底. 粗麵偏硬有咬口, 我係中意既. 但真係個人口味, 人人不同 . 溏心蛋, 少流心. 好食.叉燒, 每碗都有3片, 薄薄的. 但因湯底太濃味. 叉燒咩味, 真係唔知. HAHA筍, 我幾中意. 好爽脆餃子, 無咩特別. $17.5/5隻, 平是優點吧 我就一次夠啦. 個人喜歡清D既日本拉麵湯底, 但可食到唔同味道. 呢度蝦太搶啦. 中意濃味, 可以一試.

蕃茄蝦湯底 (屯門店限定) +幼麵

普通蝦湯底+豬骨+粗麵

溏心蛋, 少流心. 好食.
筍, 我幾中意. 好爽脆
餃子, 無咩特別. $17.5/5隻, 平是優點吧

2021-06-13
2021-06-13 247 浏览
好久沒有吃拉麵了,之前這間拉麵店時時都排長龍,現在見冇乜人,終於可以一試,今次叫了碗拉麵和一碟餃子,第一啖試吓湯底,蝦🦐味超濃,感覺好有鲜味,麪不會太硬,咬落口感幾好,湯加麵一起吃,好似吃緊啖啖蝦肉咁,另外,餃子🥟皮薄喊靚來形容,肉質鮮嫩多汁,回味無窮,還有服務員態度都ok, 對顧客來說都算係咁,價錢方面不太貴,這店值得下次再回幫襯,但係不要選擇食飯時間來,以免排隊有排等,哈哈😄😄😄😄😄!
2021-05-30
我第一次吃一幻拉麵是在東京,被那濃濃的蝦湯吸引。所以到北海道時,再到一幻札幌總本店。還拍了youtube片介紹。一幻來到香港,已經光顧過灣仔及尖沙咀。剛巧到屯門,所以特意來一幻吃蝦湯拉麵。✅味道 :最初到灣仔吃的麵,跟日本的有分別,比較淡。之後再到尖沙咀及屯門,覺得已經跟日本很接近。😍重拾濃濃的蝦湯麵的味道。一幻是以甜蝦頭來熬湯,不知道香港跟日本是否一樣以8000個蝦頭熬湯呢?💰價格:日本價格是780Yen,當然比香港平,但以香港一般拉麵價格來說,以一幻的質素,他們的定價是十分合理。另收加一服務費。招牌蝦湯拉麵$88 (選了適量豚骨+味增)3款湯底選擇1️⃣原味2️⃣適量豚骨3️⃣濃厚豚骨如果是第一次吃的話,我建議選原味,感受一下蝦湯的味道,令我一試愛上❤️😋其實蝦湯真的很濃,所以第二次開始,我點了適量豚骨,以減底飽滯感。才可以吃其他的食物。因為通常吃原味,吃到一大半後覺得有油膩感。3款口味選擇1️⃣味增2️⃣鹽味3️⃣醬油個人覺得蝦湯味道已很濃郁,不選鹽味及醬油,以免令味道更濃麵上紅紅的粉是蝦頭磨粉的蝦粉,叉燒肥瘦適中,加上糖心蛋。屯門限定 - 北の極蕃茄蝦湯拉麵 $78如果怕蝦味太濃,也喜愛蕃茄味的話,可以

招牌蝦湯拉麵$88 (選了適量豚骨+味增)
3款湯底選擇
1️⃣原味
2️⃣適量豚骨
3️⃣濃厚豚骨

3款口味選擇
1️⃣味增
2️⃣鹽味
3️⃣醬油
個人覺得蝦湯味道已很濃郁,不選鹽味及醬油,以免令味道更濃
麵上紅紅的粉是蝦頭磨粉的蝦粉,叉燒肥瘦適中,加上糖心蛋。
招牌蝦湯拉麵

屯門限定 - 北の極蕃茄蝦湯拉麵 $78
如果怕蝦味太濃,也喜愛蕃茄味的話,可以點這蕃茄蝦湯拉麵。我個人很喜愛,因為我就是喜歡這個配搭,帶點酸酸的,可以中和濃蝦湯的油膩感。但蝦味當然不及招牌蝦湯拉麵。
北の極蕃茄蝦湯拉麵

蝦味飯糰$20
這個誠意推介,蝦味飯團以蝦湯製,真的不錯。飯糰裡還有小蝦米。
蝦味飯糰

餐牌

如果想再回味一下蝦湯,店內出售賣2人份量的拉麵,有味增、鹽味、醬油以供選擇。一盒$68,當然不及堂食濃郁。注意有效期較短。
招牌蝦湯拉麵
北の極蕃茄蝦湯拉麵