餐厅: 一幻拉麵
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2021-06-03 202 浏览
屯門呢間拉麵店經常喺繁忙時間出現一條人龍排隊,今晚等咗3個字左右就有位啦!值得讚既係喺排隊期間,職員已經會協助大家處理一啲入餐廳食飯既程序,安排好好!.我哋兩個人都分別各自叫左限定$99套餐,可以自選一碗拉麵,一款小食同埋一罐汽水。「招牌蝦湯拉麵」粗麵同幼麵🍽:湯底好濃郁好香,但味道唔會太咸,我都幾鍾意麵既質地,偏硬有口感。👍🏻「味荀」及「糖心蛋」🍽:每次食拉麵都好鍾意食味荀,呢度既拉麵本身裡面無,所以有得咁樣加都幾好!😋套餐另以優惠價加$17.5可以有5隻餃子,味道正常,但無咩特別。
我哋兩個人都分別各自叫左限定$99套餐,
可以自選一碗拉麵,一款小食同埋一罐汽水。
「招牌蝦湯拉麵」粗麵同幼麵
🍽:湯底好濃郁好香,但味道唔會太咸,
我都幾鍾意麵既質地,偏硬有口感。👍🏻

「味荀」及「糖心蛋」

套餐另以優惠價加$17.5可以有5隻餃子,
味道正常,但無咩特別。
  • 招牌蝦湯拉麵
2021-05-31 123 浏览
屯門店限定套餐•番茄蝦湯拉麵🍜濃濃蕃茄蝦湯底 身為一個番茄控是必點的🍅配以叉燒玉子加粟米大滿足🤎•餃子🥟食拉麵點可以無餃子 外脆內軟 保持肉汁Yumyum🤎
屯門店限定套餐

•餃子🥟
食拉麵點可以無餃子
外脆內軟 保持肉汁
Yumyum🤎

特濃蝦汁叉燒拌麵 香港限定記得撈勻底下既蝦汁食先食呀頭幾啖好好食 超香濃蝦汁不過之後就覺得有啲咸叉燒粒幾多 冇想像中咁多肥肉 幾好 適中冇湯都唔會乾 真係有驚喜既北極蕃茄蝦湯拉麵屯門店限定蕃茄味同蝦鮮味並存原來咁正湯唔咸香蕃茄味好正 麵質有得揀軟硬同粗好大碗 有啲驚喜餃子 餃子好快到 應該煎定嫁啦 不過不失啦 煎得都算香脆既-💭開咗開咁耐都仲經常好多人排隊我地排左15分鐘左右入左去 算幾快排隊就到既時候有店員比紙落定單👍🏻
特濃蝦汁叉燒拌麵

💭開咗開咁耐都仲經常好多人排隊
我地排左15分鐘左右入左去 算幾快
排隊就到既時候有店員比紙落定單👍🏻
2021-05-22 146 浏览
如果你同我一樣好鐘意食蝦湯拉麵🍜呢間值得一試🌟招牌蝦湯拉麵$99叫左$99套餐,包拉麵一碗、可樂同小食一款(木耳/味筍/糖心蛋),追加3片叉燒/餃子🥟就半價蝦湯拉麵🍜湯底係誘人既橙紅色,蝦味濃到隔住口罩都聞到,麵質ok,係湯汁如果再濃多啲就好,唔太掛到麵小食算大碟,木耳有少少青瓜添,味荀無怪味,叉燒肥瘦均衡偏薄,但都好食既🌟札幌咖喱蝦湯拉麵 $99季節限定款少辣,個侍應姐姐見我哋揀得好苦惱就推薦,咖喱香料味濃厚但無搶走哂蝦甜味,鐘意食辣既揀呢款食就啱哂
如果你同我一樣好鐘意食蝦湯拉麵🍜呢間值得一試

🌟招牌蝦湯拉麵$99

🌟札幌咖喱蝦湯拉麵 $99
2021-05-09 287 浏览
屯門一幻有蕃茄蝦湯同咖哩蝦湯限定蕃茄蝦湯幾掂,蕃茄同蝦原係幾夾,感覺似海鮮版羅宋湯不過咖哩蝦湯真心唔推介,太濃味,食哂成碗真係太重口招聘蝦湯就還好,個人覺得層次唔夠,有啲濁,但都算蝦味好濃,唔使排隊可以去面底方面,個人唔推薦粗面,因為呢間啲粗麪唔得,太厚太硬太實,反而上次食幼面好好多!記得記得揀幼面叉燒方面,十分普通+十分之薄,個人認為可以厚身啲,呢個價錢比呢個size的叉燒我個人覺得係唔值的…不過算啦,一幻賣點唔係叉燒
屯門一幻有蕃茄蝦湯同咖哩蝦湯限定

蕃茄蝦湯幾掂,蕃茄同蝦原係幾夾,感覺似海鮮版羅宋湯

不過咖哩蝦湯真心唔推介,太濃味,食哂成碗真係太重口

蕃茄湯拉面
招牌蝦湯拉麪
2021-05-08
蕃茄湯拉面
  • 北の極番茄蝦湯拉麵
2021-04-22 435 浏览
食過台灣嗰間一幻覺得好正,經過屯門有就過咗嚟食,估唔到會咁差。首先啲水係唔凍嘅,唔緊要,始終唔係日本,香港人可能無咁中意凍水。餃子,唔脆都不特止,個皮仲要硬掘掘,個餡好散,唔好味。木耳ok幾好食,好香。到個拉麵,我揀晒👍🏻個啲指示,諗住第一次試左default野先,個湯頭好弱,一幻出名個種極濃厚嘅蝦湯味唔出,麵還麵湯還湯咁,好失望。我老婆點左個粗麵,好硬,唔掛汁唔夠味。糖心蛋普普,叉燒ok嘅都。最後失禮地無食晒就走😢
2021-04-22
2021-04-16 329 浏览
屯門店開左一段時間 見終於少左人龍就同朋友一齊去食個晚飯 見到佢做緊個$99 set同朋友一人叫左一個set 再額外叫了餃子同沙律朋友叫嘅係辛辣味噌蝦湯 我就試左札幌咖哩蝦湯首先試下佢個湯底 好濃嘅咖哩味 隨後先帶出少少蝦嘅鮮味 豚骨我揀左適量 成個湯已經好重口味😂不過我覺得佢用番茄同瓜個配菜有少少奇怪溏心蛋幾好食 叉燒粒就不過不失如果佢用番切片我會更加中意麵我就揀左粗麵 麵質好彈牙好有口感 加上個湯掛到上去啲麵到 成個口都係咖哩味 重口味人士必試另外佢啲小食比較少款式 餃子個味道都唔錯
屯門店開左一段時間 見終於少左人龍

溏心蛋幾好食 叉燒粒就不過不失
如果佢用番切片我會更加中意

另外佢啲小食比較少款式 餃子個味道都唔錯

2021-04-04 453 浏览
招牌蝦湯拉麵🍜 $88一擺上枱聞到好濃既蝦味,食落去都好濃郁蝦味都重既,不過食到最後覺得偏咸,揀左幼麵,偏淋身辛辣味噌蝦湯拉麵🍜 $88蝦味唔重,辣味蓋過左原有既蝦味,成個感覺得個辣字,啲叉燒偏薄身無乜咬口但味道都okay,麵無得揀軟硬度,粗麵會偏硬身餃子🥟 $35正常日本餃子,不過不失環境坐得幾舒服,放假去要排隊入坐,不過成個環境幾闊落,亦都有水、紙巾提供依加有推出一人套餐優惠!有埋小食同飲品都幾抵食!
招牌蝦湯拉麵🍜 $88
招牌蝦湯拉麵
辛辣味噌蝦湯拉麵🍜 $88
辛辣味噌蝦湯拉麵

餃子🥟 $35
正常日本餃子,不過不失

依加有推出一人套餐優惠!有埋小食同飲品都幾抵食!

2021-04-02 311 浏览
近期見好多人食,雖然買一送一嘅優惠已經完左,不過都想試吓!拉麵落單張紙都好日本,有得揀湯底、麵條粗幼、配料等。而味道呢,食完覺得還好啦,未去到令人尖叫嘅程度😬【蕃茄蝦湯拉麵】$78 另加一湯底係比較濃稠,味道幾濃,不過唔太食到蕃茄味同蝦味,係鹹鹹地咁。配料方面,有一塊紙咁薄嘅叉燒、兩塊蕃茄、半隻溏心蛋。唯一幾中意係佢個麵酥,好香口又脆脆地,同埋麵嘅份量係好多嘅,食完都好飽,不過食完好口渴😬重會唔會有第二次?我諗要認真考慮一下!😬

【蕃茄蝦湯拉麵】$78 另加一

重會唔會有第二次?我諗要認真考慮一下!😬
2021-03-23 382 浏览
食物方面只可以講唔係我杯茶😌😌唔理解啲人講嗰種嘩一聲......個湯底係好濃味但只係濃到鹹嗰隻🥺🥺同埋都幾腥下餃子🥟無乜特別對比碗拉麵嚟講算係美食嚟嘅🤭🤭服務👎🏼👎🏼真係有待提升😵😵有兩枱客在門口等都無人理💥💥有兩個員工明明見到有人等位都無理🙃要啲等緊嘅客人走入餐廳先有人帶位🥲🥲點餐時前後兩位員工講嘅野又唔同😩😩暈暈地😵😵唔會再幫襯嘅拉麵店🍜試左呢次就夠了
食物方面只可以講唔係我杯茶😌😌
唔理解啲人講嗰種嘩一聲......
個湯底係好濃味
暈暈地😵😵
唔會再幫襯嘅拉麵店🍜
試左呢次就夠了
2021-03-23 199 浏览
一直都好想試呢間拉麵,每次都好多人排隊99蚊套餐有拉麵+小食+飲品,另有半價加叉燒同餃子我覺得佢個外賣套餐幾抵食,但拉麵,我諗點都係堂食好食過外賣北之極蕃茄蝦湯拉麵 (屯門限定)*個蝦湯底比較竭身,蝦味好濃,蓋過左蕃茄味,不過有兩片生蕃茄,俾我沉番熱食都算有蕃茄味道*本身已經有一塊叉燒,大小正常但偏薄,脂肪邊位好淋但中間肉質一般*最驚喜係麵酥,即係紅薑天婦羅,酥脆薑粒,脆卜卜既薑味,好有咬感,一定要加,好正*配料仲有我最愛既粟米粒,正*揀左幼麵,拉麵份量都多,大滿足札幌咖喱蝦湯拉麵 (季節限定)*個蝦湯底都係比較竭身,但今次係咖喱味好濃,蓋過左蝦味,而且都幾辣*本身無叉燒片,但有叉燒粒溏心蛋*溏心既賣相係好靚*大家都唔想食木耳同味筍,就揀晒溏心蛋,結果頂住個肚仔餃子 *味道一般,無咩特別男人竟然話下次要再黎試原味蝦湯底,第一次聽要encore既拉麵,不過我個人就覺得之前有食過一間係更好既
一直都好想試呢間拉麵,每次都好多人排隊
99蚊套餐有拉麵+小食+飲品,另有半價加叉燒同餃子
我覺得佢個外賣套餐幾抵食,但拉麵,我諗點都係堂食好食過外賣

北之極蕃茄蝦湯拉麵 (屯門限定)
*配料仲有我最愛既粟米粒,正
*揀左幼麵,拉麵份量都多,大滿足

札幌咖喱蝦湯拉麵 (季節限定)
*本身無叉燒片,但有叉燒粒

溏心蛋
*溏心既賣相係好靚
*大家都唔想食木耳同味筍,就揀晒溏心蛋,結果頂住個肚仔

餃子
*味道一般,無咩特別

2021-03-21 193 浏览
聽聞長期排隊,今日11點到,兩位直入坐高枱,除咗無位放袋,都無咩唔好。熱愛蕃茄嘅我一定係食北の極番茄蝦湯拉麵,仲可以半價($17.5)加一份餃子。其實佢有餐嘅,就係一碗麵+配菜+飲品,可惜我哋唔飲汽水,就算加錢轉飲都只有凍飲,所以都係散叫。7-8分鐘後拉麵就上枱,立即試啖湯,係好濃嘅蝦湯,淡淡嘅蕃茄味唔係平時食三哥嗰種蕃茄湯底嘅酸甜,但足以提鮮開胃解膩,至少我食到底都唔覺得頸渴。麵份量極多,掛湯,我同女兩個食啱啱好,好在無再加麵($15)。蛋就太熟,同埋上枱已爛,略為失望。加咗麵酥,有啲脆香嘅口感,令成碗麵更有層次。好快就連餃子都上枱,外皮焦化好吸引,可惜一咬發現只係微暖又淋,好失望,浸落啲湯度連湯食就算。整體:麵係好食嘅,其他可忽略。

整體:麵係好食嘅,其他可忽略。
2021-02-07
  • 北の極番茄蝦湯拉麵
2021-03-13 298 浏览
🇭🇰#一幻拉麵 🍜襯其他#屯門 牛牛喺度排新開既壽司郎 我就去食一幻拉麵啦😆⚠️限定$99套餐🍜拉麵:辛辣味增蝦湯拉麵(香港限定)🥚小食:溏心蛋🥤飲品:可樂⚠️加一服務費單叫一個拉麵都$88所以就直接嗌套餐 一上枱超濃嘅蝦味🦐有蝦味之餘仲有少少海水嘅鹹味🌊面嘅硬軟度都適中其他朋友都話我呢個湯底係最好味😋得呢個湯底係有辣味🔥本身Menu冇得加蒜原來張枱度有任你加啱晒我呢啲重口味人🤣個人覺得叉燒冇溏心蛋咁好味其他小食方面雞髀菇一般可以唔使特別試味荀同木耳都好好味夠爽口📍 一幻拉麵 (屯門)屯門屯隆街3號屯門市廣場一期2樓2319號舖
🇭🇰#一幻拉麵 🍜

襯其他#屯門 牛牛喺度排新開既壽司郎 我就去食一幻拉麵啦😆

⚠️限定$99套餐
🍜拉麵:辛辣味增蝦湯拉麵(香港限定)
🥚小食:溏心蛋

任你加啱晒我呢啲重口味人🤣
個人覺得叉燒冇溏心蛋咁好味

其他小食方面雞髀菇一般可以唔使特別試
味荀同木耳都好好味夠爽口

📍 一幻拉麵 (屯門)
屯門屯隆街3號屯門市廣場一期2樓2319號舖
2021-03-07 320 浏览
一幻拉麵🍜來自日本北海道主打蝦湯拉麵,以我所知餐廳每日都會用新鮮蝦頭熬湯,因為要製作一碗美味的拉麵首要條件湯底吸引係好重要的一環😎今次點的拉麵選擇了原味蝦湯拉麵,口味係鹽味,麵質選擇了幼麵😋 當麵一遞上時已聞到濃烈的蝦味,氣味拍得住曬海味的味道😂我第一時間試啖湯先,果然夠鮮好有蝦的鮮味但略嫌咸了一點,麵的質感唔錯軟硬適中😁 叉燒肉質油脂分佈係半肥瘦,所以口感好"林" 另外因為叉燒浸入了蝦湯內食落味道除左有豚肉味道仲有蝦味,雙重口感認真不錯👍豚肉餃子食拉麵點少得餃子,但今次食的餃子另小編有點失望,因為食落肉質 偏"林"肉汁唔算多加上賣相一般😅
一幻拉麵🍜

豚肉餃子
2021-02-27 422 浏览
今日元宵節,同妹妹一齊慶祝,而且可以去有得晚市堂食,一於試吓係屯門新開嘅一幻拉麵!之前都有係其他分店食過,應該水準大家差唔多,一定吾會差掛叉燒拉麵都ok架,雖然得兩塊但勝在吾太肥膩又肥瘦適中,濃底濃郁、麵又吾淋身,抵食反而蕃茄蝦湯拉麵就一般,個湯底冇麥蝦味,有少少失望,不過整體來講都好食架另外我追加左一份餃子🥟D個必叫,因為原價$35,而家做特價$18(五只)堅抵食,又大大只,直頭大大大🈵️足!
之前都有係其他分店食過,應該水準大家差唔多,一定吾會差掛