2015-04-01 212 浏览
4月1日當日公司有很多事做,到左食飯既時間,和茶餐廳相比下都萛座得舒服,但個感覺就好同大家樂咁,應該係同大家樂同一個集團。當時已滿座的一粥麵,幸好人流去得快,找到位後我立刻排隊買飯食。 我就叫左一碗帶子咸瘦肉粥 $24.00  轉凍飲+3.00,帶子咸瘦肉粥都唔錯, 粥底夠綿.  吩咐百厭仔要舀落碗仔分開食, 佢一舀已大叫: 粥裡面真係有帶子BB架. 哈哈! 正傻瓜! 凍檸茶另附糖水, 可自己調配甜味。雖然個名轉左,但係經營手法也是快餐店.什麼都要客人自助。

雖然個名轉左,但係經營手法也是快餐店.什麼都要客人自助。
2015-04-01
等候时间
5 分钟 (堂食)
2013-12-25 140 浏览
是日老公作病, 所以諗住食粥清下腸胃, 由於冇得選擇, 只有幫襯呢間大家樂集團的粥舖~ 艇仔粥有新鮮魚片(好多骨)、魷魚、豬皮、花生, 好似係得咁上下料, 冇肉碎, 感覺好單調, 根本就係什錦粥, 間間都唔同料, 執果個人鍾意落咩料就咩料..............個粥又好似水咗D~ 黃沙豬潤粥豬潤都有4-5舊, 而且舊舊都煮到好熟, 咁都好安全D, 但口感就實咗D, 唔夠軟滑, 但冇內臟果D味道, 個粥又稀咗D~ 叉燒腸叫咗叫蔥, 但變咗韭黃, 唔知本身有冇? 但個腸粉都叫OK, 但就唔係薄皮, 係好厚皮, 又冇乜叉燒~ 炒麵林咗D, 又唔夠味, 要落番D甜醬先叫食到幾啖..........外賣返到嚟, 我都覺得有D唔妥, 個袋裝咁多嘢, 個底係冇放紙皮, 咁樣邊度穩陣, 一定會倒, 結果真係, D粥倒到成袋都係, 搞到D餐具沾哂粥, 好彩老公話佢拎得好定, 所以都唔係倒咗好多, 不過佢話包嘢果個亞姐唔知做乜, 有D那西, 而且本身個裝粥個蓋應該蓋唔實, 所以先會搞成咁, 所以佢地D外賣包裝真係唔夠專業, 更加唔夠安全, 包完就算咁~

艇仔粥
艇仔粥

叉燒腸
叉燒腸

2013-04-04
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
2013-09-17 100 浏览
星期五晚好多地方都冇位, 係呢度仲有位, 所以都冇選擇................上次試完個粥, 今次試第樣, 估唔到八點幾已經有宵夜餐, 一於叫嚟試試~ 鮮蝦雲吞麵可以選鮮蝦雲吞麵或者菜乾豬骨粥, 因為上次試過呢度d粥, 所以今次試下個麵~ d雲吞都算幾大粒, 入面都見到有完整的蝦, 但好勁鹼水味~ 個麵都好彈牙, 反而冇雲吞咁勁鹼水味  蔥花叉燒腸可以選蔥花叉燒腸或者香煎蘿蔔糕, 今次先試個腸粉先..............完全唔得, d腸粉林到一pet嘢, 唔知係蒸得太耐定係個粉漿唔得, 你係唔想放佢入口lor~~ 楊州炒飯即叫即炒, 但明明見到佢放咗出嚟, 又唔叫人拎, 都唔知點做嘢, 而且碟炒飯完全唔食得, 油到死, 未到底已經令立立, 食到底更加見到成層油碟底, 而且又冇乜味, 仲要唔係平, 都係茶餐廳好食好多~

鮮蝦雲吞麵
d雲吞都算幾大粒, 入面都見到有完整的蝦, 但好勁鹼水味~
個麵都好彈牙, 反而冇雲吞咁勁鹼水味
鮮蝦雲吞麵+蔥花叉燒腸

蔥花叉燒腸

楊州炒飯
楊州炒飯
2012-12-07
2013-07-31 82 浏览
是晚唔係好舒服, 好似想作病咁, 所以嚟食碗粥, 希望冇咁油膩會好d啦~呢度都幾光猛, 但卡位只有幾張, 而收銀就响正入口位, 人一多D就會阻住個門口, 等人入唔到lor~~同老公一人一個粥, 再加多1碟炒麵, 個粥就唔錯, 但個麵就唔得lor~~ 豬肚肉碎粥豬肚都幾多, 可能豬肚冇味, 所以加d肉碎去吊下味, 但其實都係執料加粥, 都唔係再滾, 所以都係冇乜味, 但好在個粥底都唔錯~  炒麵又林又碎又冇味, 我食咗1啖已經唔想再食~ 黃沙豬潤粥呢個貴少少, 應該係即叫即滾, 所以要等下先有, 豬潤好大塊, 不過唔un, 而且又唔會滾到好老, 又或者生到出血水, 熟到啱啱好, 而且滾咗d味出個粥度, 好好味~

豬肚肉碎粥
炒麵 豬肚肉碎粥

炒麵
又林又碎又冇味, 我食咗1啖已經唔想再食~

2012-11-30
$29.5 (晚餐)
1K
2012-03-30 63 浏览
粥麵店在呢頭其實真係一個真係冇的; 大家樂看準了才開此店吧, 也很合理.店係唔細但食過兩三次,都係午市, 勁多人.一般麵廿幾 , 撈麵三十幾, 煲仔飯及粥餐都係30幾蚊, 略貴.食過幾樣, 都和大家分享一下.粥係ok 既, 夠味, 即整的, 夠熱, 不過食完係有d 口渴;炸兩條油炸鬼好脆, 唔算油, 讚.大豬女友的煲仔飯, 雞滑, 飯入晒味, 飯焦不多, 不算太油, 也合格.餐牌好大張相的牛腩撈, 牛腩夠晒入味, 其中係一舊有d 堅韌, 另外的幾塊卻很好.蘿蔔冇渣, 也讚, 不過成三十幾蚊, 真係唔平.個冰鎮啡, 出面冰鎮, 入面仲加冰, 想點呀?服務方面, 太多客人, 好踢腳, 但阿姐已好盡力收盆.出菜唔快, 兩次都要等10分鐘.同埋個顯示牌, 每有餐攞, 都要display 晒 "以下號碼, 請到櫃面......." 成行字, 最後才出d number, d字出得又慢, 聽倒有聲, 再擰個頭過去, 都要等4,5 秒才出號碼, 頸都攰!如果係一個長期顯示d number 既display 會好一點.
店係唔細但食過兩三次,都係午市, 勁多人.
食過幾樣, 都和大家分享一下.
炸兩條油炸鬼好脆, 唔算油, 讚.
蘿蔔冇渣, 也讚, 不過成三十幾蚊, 真係唔平.
個冰鎮啡, 出面冰鎮, 入面仲加冰, 想點呀?
服務方面, 太多客人, 好踢腳, 但阿姐已好盡力收盆.
出菜唔快, 兩次都要等10分鐘.
等候时间
5 分钟 (堂食)