2023-09-06 48 浏览
我真係好中意食烤魚魚🐟之前成日反深圳食探魚,就愛上左烤魚既味道,最近經過新都城見到,決定試一試,但係價錢已經比深圳貴好多💸💸江團魚$318另外再加左幾款配菜,有娃娃菜、紅薯粉、午餐肉、響鈴、秀珍菇、金菇菜(配菜每款$20)係我心心念念既烤魚🐟,烤魚方面因為吾食辣關係所以揀左酸菜味江團魚,湯底幾好吾太油又開胃,店員有提及過呢款魚吾太多骨肉比較實,烤魚勁惹味🤤再加埋想食既配菜落個湯到滾下滾下,響鈴、金菇、娃娃菜索哂湯既味道真係好正好入味,食完都好飽肚,好滿足😍😍
我真係好中意食烤魚魚🐟

江團魚$318
2023-08-30 46 浏览
最近天氣好飄忽,一於搵啲刺激美食刺激吓心情,掃走壞心情啦!嚟到七月烤魚食返啲刺激又醒胃嘅烤魚就最好😌 見佢哋推出咗二人套餐,每個套餐會包一款絕品烤魚,烤魚嘅湯底可以揀藤椒青椒、重慶香辣、蒜香酸菜、醬香豆豉以及毛血旺等等,魚類可揀清江魚或者海鱸魚,亦可以+$40轉江團魚。朋友唔太識吐骨,所以揀咗口感嫩滑、多肉少骨、油香十足嘅清江魚,湯底就揀咗藤椒青椒,可謂「有辣有唔辣,任君選擇」呢盆烤魚份量真係非常大,微辣嘅湯汁帶少少酸味,唔會好辣,但係湯汁好濃郁,烤魚上面鋪咗厚一層藤椒同埋青椒,而清江魚基本有一條好大嘅直骨,其他部位都唔算太多骨,可以大快朵頤唔使擔心魚骨會卡喉🤟雪白嘅魚肉嫩滑新鮮,吸收咗烤魚嘅湯則非常入味,會越食越上癮,魚皮帶小小焦香,只需一啖就能夠感受到層層遞進嘅麻酸辣味喺口中爆發,令人食慾大開🤤套餐可以任揀兩款配菜,我哋揀咗土豆片同鴨血片,佢哋嘅鴨血無咩氣孔,煮好耐都仲係好滑嫩好Q彈。串燒方面可以任選四款,我喺揀咗荷蘭豬五花腩、厚燒牛舌粒、燒羊肉及串燒肥牛串。我覺得佢哋嘅五花腩揀得好唔錯👀唔會太肥,肥瘦剛剛好,油脂被高溫逼出,因此表層烤得微微焦脆,配上秘製香料,一啲都唔覺得肥膩~另
串燒方面可以任選四款,我喺揀咗荷蘭豬五花腩、厚燒牛舌粒、燒羊肉及串燒肥牛串。我覺得佢哋嘅五花腩揀得好唔錯👀唔會太肥,肥瘦剛剛好,油脂被高溫逼出,因此表層烤得微微焦脆,配上秘製香料,一啲都唔覺得肥膩~另外推介厚燒牛舌,牛舌同牙齒之間產生咗一種柔韌醇香,肉汁喺口腔中輕輕爆開,肉香亦唔會被調味粉蓋過曬,推薦💯
芥末涼拌秋葵
秋葵黏黏哋可以拉絲,以嘢好怕食秋葵嗰種滑潺潺嘅質感,無諗到呢一味芥末涼拌秋葵征服咗我,佢無秋葵平時嗰種草青味☺️秋葵嘅鮮嫩同涼拌汁互相碰撞,入面仲有一啲好似爆珠咁嘅種子,雖然芥末味唔算特出,但好有驚喜!
蒜蓉燒生蠔
蒜香四溢,一點點辣更有提升嘅作用,生蠔嘅鮮甜配上蒜香嘅濃郁🧄一筷提起生蠔肉及蒜蓉放入口中真係無比滿足呢!
四川冰粉糖水
好鐘意呢種滑嫩而且入口即化嘅口感😋 冰粉本身透明無味,但我呢碗就多多多多多多配料,有紅豆、山楂片、提子乾、葵花籽同紅糖汁,飽嚐幾樣帶辣美食後,清新嘅甜品係口腔中嘅一道涼風🌬️ (上檯打卡後最好盡快食用)
套餐包兩罐汽水,亦加半價升級特飲,今次叫咗爆珠青瓜青檸梳打同爆珠草莓番石榴乳酸梳打,解渴解膩之選✨
無論鍾意食辣定係唔中意食辣都可以喺「七月烤魚」搵到屬於自己嘅味道✔️佢哋仲有個堂食套餐優惠,逢星期一至四套餐有8折,星期五6日同埋公眾假期套餐88折,真係好抵食😆

🥢七月烤魚
2023-08-28 45 浏览
聽朋友講最近新都城開左間烤魚餐廳好抵食,今日就同朋友去試試😋我同朋友點左2人套餐,有前菜~芥末涼拌秋葵,套餐有3種魚可以揀,我地就揀左海鱸魚🐟 而口味就有5款,我地揀左重慶香辣口味🌶️ 條魚超大條,仲好多肉🤤魚嘅肉質超嫩滑配埋重慶香辣口味真係好惹味!!我地仲叫左豆腐皮、年糕,將配料加入烤魚更有口感🤤 之後再揀左蒜蓉燒扇貝,仲有4款串燒(秘製燒雞爪、燒雞中翼、燒魚豆腐、燒韭菜)。蒜蓉燒扇貝好鮮甜,秘製燒雞爪好入味,燒雞中翼雞翼好大隻啖啖肉😋 燒魚豆腐口感彈牙,全部串燒都燒得好入味!🍹 飲品爆珠百香果茉莉綠茶、爆珠草莓番石榴乳2杯飲品都好fresh好啱食辣野飲🔥最後仲有甜品送上~冰粉。有山楂餅、提子乾、紅豆等。酸酸甜甜好解膩同埋辣!呢個2人套餐真係好抵食,性價比好高,推薦大家嚟食😋

🍹 飲品
爆珠百香果茉莉綠茶、爆珠草莓番石榴乳
2杯飲品都好fresh好啱食辣野飲🔥

呢個2人套餐真係好抵食,性價比好高,推薦大家嚟食😋

2023-08-28 28 浏览
《七月烤魚》📍寳琳站一日去餐廳見到係相對闊落同有空間感,而且都有好多卡位,meow小編咁啱就可以坐到一張卡位,所以有好舒適嘅感覺🤩🤭💜二人餐🥢 💰$499-清江魚 (蒜香酸菜口味)魚肉勁新鮮,而且係夾到一蔬蔬的肉,大部分都冇骨,就算有骨都可以好易挑起!加上本身係酸菜蒜香的味道,所以食落會有幾野味的感覺~清江魚都俾得幾大分,比預期中有滿足感(^.^)-午餐肉、魚豆腐跟餐會配上一大盤的午餐肉和魚豆腐,將佢哋放落去青江魚的湯底再去食,就會有更加濃厚的味道,係好似火鍋咁嘅配搭~-蒜蓉燒生蠔🦪x 2 (唔辣)一上台係見到有兩隻大生蠔🦪,而且面頭係放左勁多蒜蓉,可以幫助去走腥味🤓-燒豆皮、燒菠蘿🍍、燒雞腎、秘製燒雞爪依幾款串燒拼盤入邊,都有落到孜然粉等串燒常有的調味粉,meow小編個人比較鍾意燒豆皮同燒菠蘿🍍🫢❣️幸福指數:😻😻😻😻/5💜爆珠草莓番石榴乳酸穌打🍹💰$21音樂佢有好香濃的草莓味道,而且底部有好多爆珠粒粒,飲落好有咬口🤤幸福指數:😻😻😻😻😻/5💜爆珠藍天乳酸蘇打🍹💰$21相比起爆珠草莓乳酸梳打會比較淡口味啲,不過同樣有好多爆珠粒粒好有咬口🤭💖幸福指數:😻😻😻😻/5*需另加一服務費Yumy
《七月烤魚》📍寳琳站

💜二人餐🥢 💰$499
-清江魚 (蒜香酸菜口味)

-午餐肉、魚豆腐

-蒜蓉燒生蠔🦪x 2 (唔辣)

-燒豆皮、燒菠蘿🍍、燒雞腎、秘製燒雞爪

幸福指數:😻😻😻😻/5

環境指數:🧸🧸🧸🧸🧸/6
服務指數:🧸🧸🧸🧸🧸/6
性價比指數:🧸🧸🧸🧸/6
回頭指數:🧸🧸🧸🧸/6

(滿分為🧸🧸🧸🧸🧸🧸)

以上屬小編主觀(非專業)食評,所有意見只供參考
( ´▽`)
2023-08-25 692 浏览
行街見到七月烤魚做緊優惠,2人餐都係499,即刻黎試下🫣我地叫左2人餐💰499,裡面有1️⃣藤椒青椒口味(小辣)清江魚+紅薯粉+萵筍片清江魚煎過,肉質結實,放喺藤椒青椒湯底度煮下煮下,越煮越入味。藤椒青椒口味好好食,又麻又辣,我地清曬成條魚。另外加咗萵筍片同埋紅薯粉,萵筍片煮完麻辣香脆,紅薯粉煙靭吸湯,必叫。2️⃣芥末涼拌秋葵呢個秋葵作為前菜真係好正,麻辣味好足,令人一啖接一啖,停唔到🥰🥰3️⃣蒜蓉燒生蠔生蠔落咗好多蒜蓉去燒,但係調味都唔會過重,唔會死咸,生蠔燒完都仲係好嫩好多汁😍4️⃣燒雞中翼雞中翼燒到外脆內嫩,肉質唔會鞋口5️⃣燒韭菜燒韭菜每次燒烤必叫,韭菜上面鋪滿孜然粉,好香😍6️⃣厚燒牛舌串牛舌燒得好好,非常嫩,一口咬落去肉汁爆曬出嚟,一定要叫😋7️⃣燒羊肉串鍾意食羊肉嘅朋友可以叫,灑滿孜然粉之後更加令到羊肉嘅香味突出😌😌8️⃣冰粉朋友一直都想試冰粉,今次終於帶佢嚟食。冰粉有好多配料、山楂片、提子乾、松子仁、紅豆🫘等,唔會太甜,食完燒烤食真係好清爽🥹9️⃣爆珠百香果茉莉綠茶💰19茉莉綠茶味好出,加埋爆珠同埋百香果粒粒,幾好飲,唔會太甜🔟爆珠藍天乳酸梳打💰21呢杯幾靚,飲落好似益力多咁酸酸甜甜消費價錢:2人💰485
行街見到七月烤魚做緊優惠,2人餐都係499,即刻黎試下🫣

我地叫左2人餐💰499,裡面有

1️⃣藤椒青椒口味(小辣)清江魚+紅薯粉+萵筍片

2️⃣芥末涼拌秋葵

3️⃣蒜蓉燒生蠔

4️⃣燒雞中翼
雞中翼燒到外脆內嫩,肉質唔會鞋口

5️⃣燒韭菜
燒韭菜每次燒烤必叫,韭菜上面鋪滿孜然粉,好香😍

6️⃣厚燒牛舌串
牛舌燒得好好,非常嫩,一口咬落去肉汁爆曬出嚟,一定要叫😋

7️⃣燒羊肉串

8️⃣冰粉

9️⃣爆珠百香果茉莉綠茶💰19
茉莉綠茶味好出,加埋爆珠同埋百香果粒粒,幾好飲,唔會太甜

🔟爆珠藍天乳酸梳打💰21
呢杯幾靚,飲落好似益力多咁酸酸甜甜

消費價錢:2人💰485

結論:
(5個⭐️為滿分)

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

餐廳名稱:七月烤魚
餐廳地址:將軍澳欣景路8號新都城中心二期一樓1086-89 &1090 A號舖
$242.5
2023-08-24 28 浏览
七月烤魚 (將軍澳).係新都城有間烤魚服務好,坐得都舒服,又可以叫串燒再飲兩杯小酌.我地四人叫左四人set $888, 店員推介藤椒青椒口味清江魚,食落麻多過辣,魚肉比較實.另外叫嘅小食冰鎮撈汁鮑魚,入口彈牙餐前小食,仲有芥末涼拌秋葵,秋葵呢啲有益食品再加上芥末調味燒蠔都非常新鮮又juicy!!.如果想一次過試多少少唔同款式嘅小食,可以嗌呢個涼拌三小拼,入面仲會有魚皮同埋豬耳!.主食嘅薑蔥拌麵,蔥油爆香過再撈麵最後仲有個甜品俾你食,解辣嘅冰粉,入面有松子紅豆山楂片等配料,全部都係開胃解辣!.七月烤魚 (將軍澳)將軍澳欣景路8號新都城中心二期1樓1086-89&1090A號舖
七月烤魚 (將軍澳)

另外叫嘅小食冰鎮撈汁鮑魚,入口彈牙
餐前小食,仲有芥末涼拌秋葵,秋葵呢啲有益食品再加上芥末調味
燒蠔都非常新鮮又juicy!!

主食嘅薑蔥拌麵,蔥油爆香過再撈麵
七月烤魚 (將軍澳)
:將軍澳「七月烤魚」|豐富選擇多! This place is a haven for Sichuan-style grilled fish lovers, offering a wide selection of spice levels and even the option to mix and match flavours.🌶️The two-person set offers tender sea bass with flavourful garlic and sour cabbage. 🐟 The mustard-infused chilled okra adds a refreshing crunch. Don't miss the savoury grilled specials like secret recipe chicken feet and thick beef tongue skewer. 🍗😋 Sip on bursting pearl drinks and enjoy the satisfying ice jelly dessert to complete
:將軍澳「七月烤魚」|豐富選擇多!

The two-person set offers tender sea bass with flavourful garlic and sour cabbage. 🐟 The mustard-infused chilled okra adds a refreshing crunch. Don't miss the savoury grilled specials like secret recipe chicken feet and thick beef tongue skewer. 🍗😋 Sip on bursting pearl drinks and enjoy the satisfying ice jelly dessert to complete the meal. 🍹🍨

「七月烤魚」唔一定七月食,八月食都好滿足!叫咗個二人餐,已經好豐富有唔同選擇。
🐟前菜-芥末涼拌秋葵
幾特別,口感清脆少少辣
🐟主食-海鱸魚
魚肉鮮嫩,烤咗之後都仲保持住嗰種嫩滑口感,啖啖肉,唔會散開。蒜香酸菜口味令佢更加好食
🐟配菜-蓮藕片、娃娃菜
爽脆清雅,加落個魚到更豐富
🐟小食-蒜蓉燒扇貝
扇貝嘅鮮甜同埋蒜蓉嘅香味一齊融合,好食
🐟燒物-秘製燒雞爪、厚燒牛舌串、燒雞中翼、燒韭菜
主要調味有孜然粉,濃味鹹香,有烤盆烘住熱度
🐟飲品-爆珠百香果茱莉綠茶、爆珠草莓番石榴乳酸梳打
好好咬,唔係勁甜,鐘意飲!
🐟甜品-冰粉
口感滑順,甜度適中,清涼解渴,冰粉涼快好食,係夏天消暑嘅好選擇。

𓆝𓆟𓆜𓆞𓆝𓆟𓆜

🍴 July Grilled Fish七月烤魚📍 Shop 1086-89&1090A, 1/F, MCP CENTRAL (Phase II), Tseung Kwan O

✨𝓖𝓾𝓽𝓮𝓷 𝓐𝓹𝓹𝓮𝓽𝓲𝓽 : 𝓐𝓿𝓲𝓼

#JulyGrilledFish #SichuanCuisine #FoodieParadise #Foodie #HongKongFoodie #HKFoodieFinds #TasteofHongKong #FoodieAdventuresHK #HongKongEats #FoodieDiscoveriesHK #HKFoodExplore #烤魚 #四川 #將軍澳美食 #ahmoontt_food
2023-08-21
最近發現寶林新都城開咗間烤魚 原來而家食烤魚都唔使出到好遠 屋企附近已經有得食 即刻約朋友放工去試🐟 門口睇落唔大 但入到去原來都幾多位 餐廳入面闊落企理又夠新 未食已經加有加分 我地懶得諗就直接叫咗二人餐 $499 包2杯特飲📝• 芥末涼拌秋葵好開胃嘅冷盤 秋葵夠新鮮配埋微辣嘅日式醬油 味道唔錯😜• 爆珠百香果茉莉綠茶• 爆珠藍天乳酸梳打兩杯都好飲!!爆珠其實係坊間台式茶飲店個種寒天珠珠 百香果茉莉綠茶除咗百香果之外仲可以飲到一啲西柚粒 正~ 如果可以再大杯啲仲好😆• 藤椒青椒烤海鱸魚我地叫咗小辣 海鱸魚上枱嘅時候已經係煎香過 煮咗大概10分鐘之後湯底嘅味已經完全滲入條魚 魚肉好入味 而且煎香過所以肉質唔會淋之之 有驚喜!湯底唔會過咸 有時叫太辣嘅湯底,變咗主要都係食辣味 今次嗌呢個藤椒青椒底可以試到更多魚味 下次再出去食烤魚都會叫返呢類冇咁辣嘅湯底 正好多!二人餐仲配埋蓮藕同娃娃菜 食到咁上下放入去滾一陣 超入味!!👅• 蒜蓉燒生蠔兩隻燒生蠔 生蠔肉都幾大 燒到岩岩好配埋蒜蓉辣辣地 真心想食多幾隻😂😂• 厚燒牛舌串• 燒荷蘭豬五花腩• 燒豆皮• 燒菠蘿• 冰粉總結:我地兩個都一致認

• 芥末涼拌秋葵

• 燒荷蘭豬五花腩
• 燒豆皮
• 燒菠蘿
• 冰粉

總結:我地兩個都一致認同呢間烤魚抵食之餘 味道好唔錯 值得回訪!
  • 絕品烤魚
  • 百香果茉莉綠茶
🥰最近去咗將軍澳新都城中心試咗呢間幾出名嘅七月烤魚,😋估唔到味道幾有驚喜,👍🏻無論係串燒定係烤魚味道都非常唔錯。.🐷二人餐 $499.🐷重慶香辣口味海鱸魚🌶️叫咗小辣,辣到相對都可以接受,👍🏻就算唔太食得辣嘅朋友仔都可以挑戰一下。🥰魚肉肉質結實,魚同埋骨好容易就可以分離,😙可以啖啖肉咁樣食。🤟🏻整體嚟講口味非常惹味,可以放埋娃娃菜同埋蓮藕一齊入去食。.🐷蒜蓉燒生蠔🤪鍾意食蒜頭嘅朋友一定要試吓,🤣睇相已經見到超級多勁香口嘅蒜蓉喺上面,生蠔味道鮮甜,肉質飽滿。.🐷串燒😋串燒相當貼心咁樣會放喺個爐仔上面加熱,一啲都唔驚食到中間會凍晒。🫶🏻我哋食咗牛舌、雞軟骨、韭菜同埋魚豆腐。🥰全部嘅調味都非常之香口,好重孜然嘅香味。😛私心特別推薦魚豆腐。.📍 七月烤魚 (將軍澳)將軍澳欣景路8號新都城中心二期1樓1086-89&1090A號舖.

🐷二人餐 $499
🐷重慶香辣口味海鱸魚

🐷蒜蓉燒生蠔

🐷串燒

📍 七月烤魚 (將軍澳)
⭕有時候睇嘢真係唔好睇外表,呢間嘢真係完全俾到驚喜我✌🏻佢哋食物質素都好唔錯,嗰條烤魚真係食過返尋味😁✨建議大家鍾意食烤魚嘅人士一定要試 ❣️係我目前為止最鍾意食嘅其中一間烤魚店💓btw如果可以改善一下漏單情況就會更加好啦🙃是日菜單🗒️簡簡單單唔想用個腦太多,叫左個2人套餐 :七月绝品烤魚🔻清江魚👍🏻・海鱸魚(2選1)轉江團魚+$40 多款口味選擇:藤椒青椒口味 重慶香辣口味 蒜香酸菜口味 醬香豆豉口味 毛血旺口味+$30 (5選1)因為我唔食得辣嘅關係,我就叫左清江魚,蒜香酸菜口味,幾得意喎 佢呢個湯底入邊會有鹹蛋黃✌🏻食得耐呢嗰個湯底仲越嚟越濃,另外條魚超級無敵大,而且超級厚肉地,包你絕對食過返尋味😋仲要好重魚鮮味✨🔻蒜蓉燒扇貝2隻👍🏻 , 蒜蓉燒生蠔2隻(2選1)揀左蒜蓉燒扇貝2隻,雖然影相影咗好耐喇 咁放凍咗,但係都好好食😁扇貝都好大粒,可選大辣、中辣、小辣或唔辣🔻燒名物 (17款揀4)當晚 我哋一共就試咗呢幾樣:燒雞中翼: 食落好香口 佢會有個爐keep住可以燒住啲雞翼燒韭菜: 鹹到黐線 味粉得太多可以skip燒魚豆腐:魚豆腐本身就已經好好食嘅,燒燒佢之後做到外脆內軟串燒雞腎:

是日菜單🗒️
簡簡單單唔想用個腦太多,叫左個2人套餐 :七月绝品烤魚

🔻清江魚👍🏻・海鱸魚(2選1)
轉江團魚+$40

🔻蒜蓉燒扇貝2隻👍🏻 , 蒜蓉燒生蠔2隻(2選1)

🔻燒名物 (17款揀4)
當晚 我哋一共就試咗呢幾樣:
燒雞中翼: 食落好香口 佢會有個爐keep住可以燒住啲雞翼
燒韭菜: 鹹到黐線 味粉得太多可以skip
燒魚豆腐:魚豆腐本身就已經好好食嘅,燒燒佢之後做到外脆內軟
串燒雞腎:唔係話好重雞腎既味 so far so good

呢個套餐入面奉送汽水2罐 /可半價轉特飲,我哋就半價叫咗特飲:
🔻爆珠百香果茉莉綠
我哩杯幾好飲嘅,飲之前要攪勻少少如果唔係就個底會好甜,入面都好多爆珠百香果,好有咬口

🔻爆珠青瓜青檸蘇打
朋友就飲呢杯嘅,佢話飲落去真係好fresh,佢都一樣有好多爆珠,佢就話飲落去重薄荷嘅味道😅食咗咁多重口嘢,飲返啲清啲嘅嘢都唔錯
2023-08-13 26 浏览
最近口淡淡,想食啲濃味啲嘅嘢,於是就同朋友去咗食烤魚🐟*二人套餐 $499-藤椒青椒口味烤清江魚烤魚上面鋪滿咗厚厚一層藤椒同青椒,兩種辣椒結合咗之後味道更加多層次🌶️清江魚肉質鮮嫩,外皮煎得微焦,配合藤椒青椒嘅香辣味,好食到停唔到口😋而且加配咗鴨血同土豆片,兩樣都煮得好入味~-芥末涼拌秋葵個人本身唔係太鍾意食秋葵,但用完佢嘅秘制醬汁拌完之後又幾好味,不過真係有少少辣🔥-蒜蓉燒扇貝扇貝一共有兩隻,蒜蓉味濃郁,好難唔好食🥺-串燒8串一共有四款:燒肥牛串、燒羊肉串、厚燒牛舌串、燒荷蘭豬五花腩🐷每款都燒得好香,孜然味突出,而且佢有個爐一直燒住,所以keep住熱辣辣🤤-冰粉配料好多,有紅豆、山楂片、提子乾、葵花籽~冰冰涼涼,配紅糖汁好清爽-爆珠青瓜青檸梳打超級清新,青瓜同青檸嘅配搭好fresh✨-爆珠百香果爆珠綠茶百香果味濃郁,仲有寒天食,好有咬口💗*蔥油拌麵 $38蔥油味好香,醬油微甜,麵質Q彈🥰
最近口淡淡,想食啲濃味啲嘅嘢,於是就同朋友去咗食烤魚🐟

*二人套餐 $499

-藤椒青椒口味烤清江魚

-芥末涼拌秋葵

-蒜蓉燒扇貝

扇貝一共有兩隻,蒜蓉味濃郁,好難唔好食🥺

-串燒8串

-冰粉

-爆珠青瓜青檸梳打

超級清新,青瓜同青檸嘅配搭好fresh✨

-爆珠百香果爆珠綠茶

百香果味濃郁,仲有寒天食,好有咬口💗

*蔥油拌麵 $38

蔥油味好香,醬油微甜,麵質Q彈🥰
2023-08-12 19 浏览
七月烤魚 (將軍澳).將軍澳搵食依家愈來愈多選擇,七月烤魚有齊烤魚串燒燒物。依家仲做緊$80買一送一!四人餐好抵食,$888有齊烤魚,燒海鮮,小食主食,燒串燒等.▪️藤椒青椒口味清江魚▪️.清江魚魚肉厚實,唔係肥美型,藤椒麻麻辣辣.跟餐有燒扇貝,蒜蓉夠香口唔會太辣呢個套餐仲有小食,芥末涼拌秋葵,小酥肉,韭菜鴨血以及葱油拌麵🍜拌麵個葱油炒過!.燒串物叫左羊肉,雞翼,雞軟骨,肥牛,牛舌等,雞軟骨勁好食! 仲要有個爐比你熱住,慢慢食都唔會凍.跟餐本身有汽水,但想特別啲嘅可以半價加配佢嘅特飲。個人推介爆珠青瓜🥒同芒果乳酸茉莉,前者較清新,後者甜啲有芒果香!.📌 七月烤魚 (將軍澳)將軍澳欣景路8號新都城中心二期1樓1086-89&1090A號舖

四人餐好抵食,$888有齊烤魚,燒海鮮,小食主食,燒串燒等

▪️藤椒青椒口味清江魚▪️
清江魚魚肉厚實,唔係肥美型,藤椒麻麻辣辣

跟餐有燒扇貝,蒜蓉夠香口唔會太辣
拌麵個葱油炒過!
跟餐本身有汽水,但想特別啲嘅可以半價加配佢嘅特飲。
📌 七月烤魚 (將軍澳)
2023-08-05 30 浏览
今日嚟到將軍澳慶祝朋友生日 我地一行四人揀咗呢間烤魚店食返餐好🥰 都有幾款套餐可以選擇 仲有折頭 真係好抵食😄芥末涼拌秋葵呢個前菜好開胃 秋葵呢個健康食物 配芥末原來有呢個效果 感覺好清新🌱川渝小酥肉份量都幾多 而且好香口 豬肉炸到好酥脆🐷 仲有辣粉可以點 不過我覺得原汁原味更加正香辣韮菜鴨血呢碟鴨血味道同我個鍋底有啲似 但係多咗好多蒜蓉同韮菜😚 鴨血好嫩滑七月絕品烤魚我揀咗清江魚 貪佢肉質較實淨 冇咁肥膩 而鍋底口味 就想試下刺激啲嘅毛血旺口味🤪 真係幾辣幾惹味 仲有多款配菜 有鴨血 午餐肉 牛柏葉 雲耳 洋蔥🧅 烤魚配呢個鍋底真係好正 想食完再食🐟 烤魚配菜可款4款 我揀咗土豆片 鴨血片 蓮藕片同埋魚豆腐 土豆同蓮藕都切得好薄身 好方便煮食🥔 魚豆腐口感有魚蛋嘅彈牙 但相對較軟身蒜蓉燒扇貝扇貝大粒 肉質軟腍🫢 蒜蓉份量好多 燒完一上碟真係好香 可能食慣有粉絲嘅選擇 所以都係覺得如果有埋粉絲就好啦😚燒名物可以喺15款入面揀8款 而且每款有兩串 我地一行四人都可以試到👍🏻 燒肥牛串 厚燒牛舌串 燒羊肉串 燒荷蘭豬五花腩 燒雞中翼 燒雞腎 燒雞軟骨串 同埋燒玉米🌽 燒玉米好甜蔥油拌麵一碗

芥末涼拌秋葵

川渝小酥肉

香辣韮菜鴨血

七月絕品烤魚

烤魚配菜

蒜蓉燒扇貝

燒名物

蔥油拌麵
一碗份量都幾多 蔥油嘅份量啱啱好 唔會太油膩🍜 麵嘅質地較軟身

四川冰粉糖水
呢個都幾特別 本身冰粉冇乜太多甜味 主要都要靠配料 紅豆 山楂 松子 提子乾🍇 夾埋一齊食真係好涼快

飲品
特飲都有好多選擇 爆珠百香果茉莉綠茶同埋爆珠芒果乳酸茉莉綠茶 茶底幾香🍵 另外仲嗌咗爆珠草莓番石榴乳酸梳打同埋爆珠青瓜青檸梳打🍋

呢間烤魚真係唔錯 難怪有咁多人食啦 今日係星期四都坐滿晒👍🏻 真係好犀利
🌟港鐵寶琳站A1出口 7分鐘路程🌟#烤魚 #串燒 #冰粉烤魚係呢幾年逐漸興起嘅菜式最過癮之處係 越食越辣 停唔到口😂😂呢日屋企人去左呢間七月烤魚食咗個二人餐去到個門口 就覺得好有神秘感😌😌呢個二人餐 份量好多🌼#滕椒青椒烤魚- 揀左海爐魚 魚質好滑溜- 有小辣 藤椒青椒組成嘅湯底 好惹味- 越食越辣 但又要繼續食😂😂🌼#蒜蓉燒生蠔- 即叫即燒 又幾肥美- 要左唔辣生蠔 更加顯得佢嘅原汁原味🌼#串燒- 燒菠蘿- 燒雞翼- 燒雞軟骨串- 燒韭菜- 雖然經過燒烤 但仍然好juicy🤗🤗加錢轉左特飲🌼#爆珠百香果茉莉綠茶🌼#爆珠藍天乳酸梳打🌼冰粉好彩最後有冰粉 又可以解辣 又可以帶解除熱氣越食越辣
🌟港鐵寶琳站A1出口 7分鐘路程

🌼冰粉
好彩最後有冰粉 又可以解辣 又可以帶解除熱氣越食越辣
2023-08-02
2023-08-02 24 浏览
今晚我去咗間新開嘅烤魚餐廳,試咗好多款菜式。其中最出色嘅係佢哋嘅烤魚,用咗清江魚,配上醬香豆豉口味,魚肉鮮嫩,豆豉醬香味濃郁,啖啖都係美味。另外,蒜蓉燒扇貝又夠鮮甜,芥末涼拌秋葵清爽爽口,川渝小酥肉又唔會太油膩,好適合配啤酒飲。燒烤串類方面,我極之推薦佢哋嘅燒肥牛串,牛肉肥而不膩,入口即化。厚燒牛舌串亦十分鮮嫩,燒得啱啱好。另外,燒雞中翼同埋燒羊肉串都唔錯,份量夠大,肉質鮮美。如果你鍾意小食,建議試下佢哋嘅秘制燒雞爪、燒豆皮同埋燒韭菜。其中燒雞爪肉質夠軟滑,燒豆皮酥脆可口,燒韭菜香口味美。最後,我要介紹一下佢哋嘅爆珠系列飲品。我試咗珍珠藍天乳酸蘇打、青瓜青檸蘇打、芒果乳酸茉莉綠茶同埋草莓番石榴乳酸蘇打,全部都好好味,啱啱好甜啱啱好,非常開胃。