2023-08-22
♡♡♡📍三公 (旺角)旺角西洋菜南街2T號添置商業中心1樓餐廳嘅位置就喺旺角嘅中心,入邊嘅位置都幾舒適,最重要嘅係份量都好充足,我哋叫咗咁多嘢都係$300 !真係性價比幾高!🍽️香酥排骨拌麵便當揀咗呢個香酥排骨拌麵便當係因為見到隔籬枱食得好美味所以就想跟人哋叫呢個香酥排骨😹😹!當店員送上呢個便當嘅時候真係嚇一跳,香酥排骨真係超大塊🤣!排骨肉質亦都好嫩, 而且成個便當都好有立體感,所以影相出嚟都好靚😚~最緊要嘅係成個嘅香酥排骨拌麵便當係超級好食😝!真係要試吓佢😝😝~🍽️安平蝦卷滷肉飯便當滷肉飯真係勁出色!滷肉飯真係勁入味🤣,單單淨係食滷肉飯已經覺得好正🤣,再加埋安平蝦卷就更加完美,而且佢哋嘅擺盤都幾靚! 🍽️百香果白玉愛玉做得最後要食返個甜品先至係完美😚,最後就揀咗百香果味,白玉愛玉再加埋百香果既酸酸甜甜,又真係幾夾㗎 !而且百香果醬係另上嘅可以自己落, 咁就可以自行決定落幾多啦😚。🍽️鹽酥雞估唔到呢度嘅鹽酥雞唔係咁大舊嘅會係咁大嚿嘅!因為平時出邊食嘅鹽酥雞都係細細粒一口嘅大細🥰,但係呢度嘅鹽酥雞係人哋嘅幾倍嘅感覺!鹽酥雞外脆內軟,真係超吸引🥰~🍽️椒麻拼盤(金錢肚,牛舌,大腸)覺得呢個拼盤都幾抵
📍三公 (旺角)
旺角西洋菜南街2T號添置商業中心1樓
🍽️香酥排骨拌麵便當
🍽️安平蝦卷滷肉飯便當
🍽️百香果白玉愛玉
🍽️鹽酥雞
🍽️椒麻拼盤(金錢肚,牛舌,大腸)
覺得呢個拼盤都幾抵食,一個價錢就有三樣小食🤤。而呢個招牌拼盤真係會有少少麻辣嘅感覺🤤,但係佢覺得越食越惹味!當中金錢肚好林,勁熱考得開幾好味!
🍼山茶花烏龍奶蓋
飲品叫咗少冰少甜,味道就覺得啱啱好啦🤤。山茶花烏龍嘅清淡再加上奶蓋估唔到又會幾格,佢哋嘅拉蓋都幾滑,值得一試🥰。
🍼鳳梨冬瓜茶
夏天飲鳳梨冬瓜茶就最適合不過啦,因為可以解膩解渴🤤~ 鳳梨同冬瓜茶嘅甜味夾埋一齊飲起上嚟非常之清爽🥰~