2019-01-20 53 浏览
朋友食完話好食介紹我同男朋友黎睇完餐牌一般就冇試之後男朋友食完都話好食就帶咗我嚟我叫咗紅燒牛肉麵 湯底要讚一下 牛肉都煮得好好仲有小食鹽酥雞同炸大腸都不錯呢~男朋友叫咗個麻辣湯底我就覺得一般
朋友食完話好食介紹我同男朋友黎
睇完餐牌一般就冇試
之後男朋友食完都話好食就帶咗我嚟

我叫咗紅燒牛肉麵 湯底要讚一下 牛肉都煮得好好
仲有小食鹽酥雞同炸大腸都不錯呢~
男朋友叫咗個麻辣湯底我就覺得一般

2019-01-19
  • 紅燒牛肉麵
  • 第一鹽酥雞
作為沙田友,大部分嘅餐廳都差不多試過咁濟!依間台灣菜係近排推出左期間限定,日式mix台式,點可以唔試下呀😋-海膽魯肉飯($158) 海膽嘅份量非常足夠,入面有兩款海膽,顏色呈淺橙黃色,個隻就係日本紫海膽!味道鮮得黎帶甜,味道濃郁。第二款係加拿大海膽,味道比日本海膽清淡,但就大舊好多。口感同樣好creamy,大大啖,好滿足❤️ 滷肉飯醬汁香濃,味道同台灣吃到的很相近!估唔到同海膽意外地夾,味道變得冇咁單調😍滷大腸($52) 價錢少貴,滷得幾入味!腸入面唔會有肥膏,但切得太簿嘅關係,欠缺左啲咬口。🙊第一鹽酥雞($58) 上面鋪滿哂蒜頭,幾香口!雞外層炸到香脆,調味剛好!同樣地雞塊比較細粒,所以肉汁保留得冇咁多,但肉質尚算不鞋口😌

2019-01-14
忙足三個星期,明天阿女放假,我唔駛趕住返屋企對功課,終於可以約好朋友舒舒服服食一餐晚餐。結果去左沙田食台灣菜,一坐低服務員介紹左佢地既新出小食,又話比我地知有一d小食或甜品做緊半價,服務態度十分好。海膽魯肉飯 - 值得推介第一次見海膽配魯肉飯,意想不到既好味,魯肉汁配海膽竟然好夾喎!加拿大海膽非常新鮮,份量多到係一板咁多,每食一啖飯都必有海膽,魚子大大粒、脹卜卜,好新鮮!魯肉入味配珍珠飯,再加半隻溏心蛋,好正!現炸沖繩大魷魚(期間限定)服務員推介呢款期間限定小食比我地,嘩!真係好大隻魷魚,外脆香口,魷魚爽口又新鮮,而我比較喜歡配沙律醬多過酸辣醬!滷大腸大腸唔肥、夠入味、又爽口,旁邊有一d鮮蒜蓉,加埋一齊食竟然更野味!肉鬆配皮蛋豆腐呢款小食同係台灣普遍既店係一樣味,好地道台灣風味!超級水果茶兩個人各自叫左一杯水果茶,多水果,有茶味,甜度剛好,好飲過一芳水果茶喎!最後叫埋刨冰(加左四款配料)嘩!份量係夠四個人,黑糖味而甜度適中,好味!今日甜品係半價,超抵!同好朋友一邊食咁好味而豐富既晚餐,又一邊傾計,雖然多客人,但坐得舒適,服務員態度又好,過了一個愉快既晚上,下次會帶阿女黎食呢度食飯,必食

海膽魯肉飯 - 值得推介

現炸沖繩大魷魚(期間限定)

滷大腸

肉鬆配皮蛋豆腐
呢款小食同係台灣普遍既店係一樣味,好地道台灣風味!

超級水果茶

同好朋友一邊食咁好味而豐富既晚餐,又一邊傾計,雖然多客人,但坐得舒適,服務員態度又好,過了一個愉快既晚上,下次會帶阿女黎食呢度食飯,必食「海膽魯肉飯」!

2019-01-17
  • 海膽魯肉飯
2019-01-15 1466 浏览
新城市好多嘢食,對於住沙田嘅我一啲都唔陌生但係就成日都好多人,而且食肆一般都定價偏貴。今日經開見到呢間台灣料理好似都新新地,價錢又唔算貴,見又未食過就去試下。七點左右去,唔駛等,即刻有位坐低睇下餐牌都有好多選擇,台灣菜嚟講選擇都算多。見到餐牌有個推介嘅限定海膽魯肉飯,就被佢深深吸引著好似幾得意咁,跟住就叫咗一個 個飯一嚟到同圖片一樣食落去好似fusion咁,有啲日式又有啲台式嘅感覺。海膽超級多,一排排咁排好 有三文魚子,下面仲有啲魯肉,撈埋一齊食,有另一番風味,又幾好食喎而且啲海膽甜甜地,有驚喜 蛋仲係糖心蛋嚟㗎,好味夾起啲海膽一排排,好治癒食台灣嘢梗係要叫返個牛肉麵,叫左紅燒三星麵,有牛肚、牛筋同牛展。可以配粗麵、幼麵或冬粉,店員推介粗麵比較好食,一於試下牛肉湯底都幾濃,而且有少少辣辣地,帶有台式風味 麵質都係煙煙韌韌彈牙嘅,唔錯。而且麵嘅份量都幾多,一定夠飽 重點當然係要叫返杯我最愛嘅珍珠奶茶叫咗少甜,味道剛剛好, 茶同奶嘅比例平均。 去親台灣料理嘅餐廳我都會叫個花枝丸因為我好鍾意食佢呢度嘅花枝丸會預先切成一半,比較容易入口,而且炸得剛剛好,花枝丸灑上淮鹽同埋蒜蓉,呢個推介百頁炸
新城市好多嘢食,對於住沙田嘅我一啲都唔陌生

好似幾得意咁,跟住就叫咗一個

個飯一嚟到同圖片一樣
而且啲海膽甜甜地,有驚喜
蛋仲係糖心蛋嚟㗎,好味

海膽魯肉飯

夾起啲海膽一排排,好治癒

牛肉湯底都幾濃,而且有少少辣辣地,帶有台式風味
麵質都係煙煙韌韌彈牙嘅,唔錯。而且麵嘅份量都幾多,一定夠飽
重點當然係要叫返杯我最愛嘅珍珠奶茶
叫咗少甜,味道剛剛好, 茶同奶嘅比例平均。

去親台灣料理嘅餐廳我都會叫個花枝丸
因為我好鍾意食

花枝丸

百頁炸豆腐有10件咁多,味道清清地唔會好鹹,配埋啲蒜蓉唔錯

炸百頁豆腐

店員話芋圓做半價,本身好飽,但係見咁抵就忍唔住叫咗一個配六款配料嘅芋圓甜湯
有地瓜丸、紫薯丸、 仙草、紅豆、珍珠等, 大大碗兩個人食啱啱好。好飽,但係大滿足

芋圓甜湯(六款配料)

呢間台灣菜唔貴,嘢食幾好食,性價比高,回頭率100%
仲有值得一讚嘅係上菜快,而且員工好有禮貌,服務唔錯

海膽魯肉飯
花枝丸
炸百頁豆腐
芋圓甜湯(六款配料)
無意中在新城市廣場發現一家台灣菜,決定試試龍與鳳.一行三人叫左珍寶三寶面(珍寶就是兩個人份量加大的意思)一碗滷肉飯、一份滷水豆腐、炸大腸、和鹽酥雞三寶面裡面牛肉大而軟嫩,一點都唔塞牙.非常出色,牛筋都係70歲阿婆都食到.湯底分為紅燒、番茄、麻辣.麵條如果可以是手工麵就100分了滷肉飯感覺普通沒有太多的驚喜.份量也不大滷豆腐值得推薦:滷汁進入豆腐內部整塊豆腐都好入味!不過份量如果再大一點就好了鹽酥雞不推薦 不像台灣那種好juicy 反而有點乾身且皮肉分離
無意中在新城市廣場發現一家台灣菜,決定試試龍與鳳.
一行三人叫左珍寶三寶面(珍寶就是兩個人份量加大的意思)
一碗滷肉飯、一份滷水豆腐、炸大腸、和鹽酥雞

麵條如果可以是手工麵就100分了

滷肉飯感覺普通沒有太多的驚喜.份量也不大

2019-01-12 58 浏览
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀三星牛肉面開張個陣已經對佢個威士忌牛肉麵頗有興趣😍⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀最近佢地再出埋海膽滷肉飯真系啱嗮L小姐😝😝⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀所以我地就去試試佢😎果然不負所望!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀1⃣海膽滷肉飯💲158💭海膽同滷肉,未食已經覺得兩者系夾💭皆因質感相同,而海膽可以補充鮮甜味💭滷肉則賦以油香,再加上三文魚子💭成個飯真系超香甜😍😍⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀2⃣三星噶瑪蘭威士忌麵💲188💭一上檯先點火,威士忌既香味先洋溢💭然後隱藏於湯底中🤤🤤💭牛肉片薄而脂肪分佈均勻💭食落口幾乎入口即溶😍💭面質彈牙,湯底融和酒香,一流💭每日限量10碗,大家不妨試試💭不過L小姐唔中意酒就覺得麻麻⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀3⃣滷牛肚💲52💭牛肚入味而且夠淋💭個麻辣醬真系無花假💭花椒味好香,正😍💭而且份量超多,抵食⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀4⃣肉鬆皮蛋豆腐💲52💭黑白配一向系我最愛💭兩者滑溜既口感再加上肉鬆💭幾乎系無得頂😳💭不過略顯佢個醬汁唔夠濃稠💭而且唔夠鹹甜味😢⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
所以我地就去試試佢😎
果然不負所望!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1⃣海膽滷肉飯💲158
💭海膽同滷肉,未食已經覺得兩者系夾
💭皆因質感相同,而海膽可以補充鮮甜味
💭滷肉則賦以油香,再加上三文魚子
💭成個飯真系超香甜😍😍
2⃣三星噶瑪蘭威士忌麵💲188
💭一上檯先點火,威士忌既香味先洋溢
💭然後隱藏於湯底中🤤🤤
💭牛肉片薄而脂肪分佈均勻
💭食落口幾乎入口即溶😍
💭面質彈牙,湯底融和酒香,一流
💭每日限量10碗,大家不妨試試
💭不過L小姐唔中意酒就覺得麻麻
3⃣滷牛肚💲52
💭牛肚入味而且夠淋
💭個麻辣醬真系無花假
💭花椒味好香,正😍
💭而且份量超多,抵食
4⃣肉鬆皮蛋豆腐💲52
💭黑白配一向系我最愛
💭兩者滑溜既口感再加上肉鬆
💭幾乎系無得頂😳
💭不過略顯佢個醬汁唔夠濃稠
💭而且唔夠鹹甜味😢
5⃣炸魷魚💲88
💭原隻魷魚炸好上檯😍
💭外脆內有咬口,好新鮮
💭再配埋蛋黃醬,幾惹味 ⠀⠀
◤ 三星台菜食堂 ◥ ⠀ ⠀
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
用餐优惠
試食活動
2019-01-12 45 浏览
見難得今曰冇乜人排隊就試下三星台菜。我哋點咗推介嘅紅燒三星麵、海膽滷肉飯、肉鬆配皮蛋豆腐、炸沖繩大魷魚。本來店員都有推介三星葛瑪蘭威士忌麵,可惜我怕會醉(誤),否則一定試下,每日限量10碗。紅燒三星麵,牛筋、牛展、牛肚都炆得霖,特别是牛展又大塊又霖又入味,真係冇牙都食到,湯底濃郁带少少回甘辣,如果一啲辣都不食,就要留意啦。期待既海膽滷肉飯,大大碗喎,估吾到有1/3板海膽,粒粒飽滿,放喺滷肉上面,再加魚子放喺頂,賣相好吸引,先嘗到帶濃味的滷肉,特然有爆開的魚子在口内,再加上海膽的鲜味,好特別,也好好味,雖然滷汁蓋了些鲜味,但由於海膽新鲜,所以仍然很好味。肉鬆配皮蛋豆腐,是台灣小食,豆腐軟滑,充滿肉臊味, 醬汁甜味適中。 炸沖繩大魷魚,有1隻手咁大隻,魷魚炸得軟熟,又帶咬口,配上兩款醬汁……沙律醬、甜酸辣醬,效果更加出色。甜品有芋圓、地瓜圓、紫薯圓、愛玉用甜湯上,我只叫了4款,因為已經好飽,但又胃食想試,喜歡可以叫5至6款材料,還可以用泡冰上。夏天既話值得一試。臨走先發現放在一边的水果茶和熱黑糖冬瓜茶,原來員工咁細心,飲品一早幫我地用外賣杯上,方便拎住飲,味道也不錯,但係咪環保有冇需要就見
見難得今曰冇乜人排隊就試下三星台菜。

本來店員都有推介三星葛瑪蘭威士忌麵,可惜我怕會醉(誤

甜品

臨走先發現放在一边的水果茶和熱黑糖冬瓜茶,原來員工咁細心,飲品一早幫我地用外賣杯上,方便拎住飲,味道也不錯,但係咪環保有冇需要就見人見智啦。

員工有禮,環境寬敞,食物質數高,正
沖繩大魷魚
2019-01-10
沖繩大魷魚
  • 紅燒三星麵
2019-01-01 83 浏览
一向對於台式牛肉麵都有種情意結,而“三星台菜食堂”更是由藝人所開,久久都未有機會拜訪銅鑼灣總店,唯獨今次同友人路經沙田先終於可以一試。沙田分店的餐牌比較簡單,只有數款麵食及少量小食,兩人點了限定的花雕牛肉麵﹑三星牛肉麵﹑炸大腸及鹽酥雞。三星牛肉麵既配料有牛筋、牛𦟌及牛肚,牛肉好淋、大件又入味,再配上濃郁既牛骨湯,一啖湯頭一啖麵;另外,更可任意添加店鋪自家炒製既酸菜,好香口,用來配牛肉特別夾,非常不錯呢!重頭戲-花雕牛肉麵既配料就同三星牛肉麵一樣,但選用了台灣埔里名產花雕同紹興酒製成既湯底清香而不俗,不會過火又不會互相搶味,好出色!不過,小食鹽酥雞就比較重口味,味粉量多,只係空口吃有點兒過鹹;炸大腸都炸得乾身香脆不油膩,好邪惡,友人食過不停。

三星牛肉麵

花雕牛肉麵

炸大腸及鹽酥雞
2018-12-24
三星牛肉麵
花雕牛肉麵
老公喺銅鑼灣返工之前佢話食嗰間牛肉麵正!所以就過我去食!最近三星又開咗分店喺沙田!我哋暫時覺得台灣牛肉麵來講三星係最出色👍🏼因為湯底牛肉味好濃而且牛肉牛筋炆得好軟身入味😋同喺台灣食牛肉麵無分別😁我今次叫咗紅燒三星面,有牛筋,牛肚,牛𦟌肉!滿足三個願望!而老公叫咗海膽滷肉飯新野嚟嘅!佢都係第一次試🤭不過見到啲海膽好正呀,好新鮮,佢話好鮮甜喎!而且每日限量發售😳小食方面有好多唔同嘅選擇!由於我地都唔係大食鬼,我哋就可嗌兩個小食!唔係就食唔曬🙈嗌左一個肉操青菜,個肉操汁幾甜幾惹味,食到停唔到口!同埋嗌咗個炸大腸上面個有蒜蓉!上枱香噴噴🤩原本想嗌水果茶不過賣晒😭不過呢杯香芋lattle都唔錯佢唔會太甜而且幾香滑仲有拉花好靚!
2018-12-21 1133 浏览
一直都好想試吓嗰間明星牛肉麵,但又懶得過海,終於係沙田開咗間分店,我可以食試吓三星牛肉麵啦!三星牛肉麵,濃郁紅燒牛骨湯,有清翠嘅三星蔥,配料有招牌牛腩牛筋牛肚,燜得夠晒軟腍,我揀粗麵覺得Q彈又掛湯啲,仲有啲酸菜提鮮,我一個人食清晒成碗面仲飲埋個湯,因為食物質素上乘,真係好惹味!店員就推介另一個期間限定,海膽滷肉飯。好新鮮嘅配搭,勁多海膽落足料。海膽creamy 夠邪惡,有一隻好 sweet 嘅糖心蛋,充滿鹹香爆汁嘅魚子,食到底又可以食到正宗口味嘅台式滷肉飯,碗飯口感十分豐富。仲有就係去台灣必食嘅第一鹽酥雞 ,外皮炸得很酥脆,我好鍾意d 蒜茸九層塔,食落很惹味!而且唔知係唔係特色,鹽酥雞細細塊一口 size。最後係我好期待嘅芋圓,果然食得到喺台灣嘅味道,首先叫咗個台式刨冰底,當我問店員嘅時候佢就會show俾我睇有好多款配料選擇。我是芋圓fans、地瓜圓、紅豆、仙草、愛玉⋯⋯全部都要!再加台灣入口自家煮黑糖漿調味,綠茶奶蓋更加好味過唔少連鎖店。整體上服務都幾好,主動加水又有禮貌。

綠茶奶蓋更加好味過唔少連鎖店。

整體上服務都幾好,主動加水又有禮貌。
  • 紅燒三星麵
  • 第一鹽酥雞
2018-12-19 63 浏览
I simply love the beef noodle at this place. I love this place so much that every time I go to Sharon, I don’t want to try other restaurants. Recommend the beef noodle and the deep fried chicken nuggets.牛肉麵很好吃。份量很足。女生一個人一碗麵會吃得很飽很飽。湯底有三種選擇,辣的口味真的很辣!鹽酥雞最開始幾次吃很喜歡,有點上癮的感覺。後來就覺得還好了。但是牛肉麵是一直都很喜歡吃。

2018-12-12 92 浏览
窮遊香港-推介呢間隱世糖水呀👍🏻即刻like @hkfunfoodcord 同follow先啦.呢排講開芋圓繼續睇下邊到有正野食啦‼️點知比我發現 新城市廣場都有抵食野都幾隱世 因為佢主要賣‼️台灣牛肉麵咖呢個⭐️八寶冰$88 夠4-6個人食呢日3個去食 最後食淨一半...(‼️食得哂先好嗌 食得哂先好買....)(驚凍就食熱芋圓)覺得呢個太大既 可以叫⭐️四寶冰$48都好大碗 都夠2-3人食👍🏻上台果時仲有黑糖 煉奶比你自己加 加分👍🏻但本身就岩岩好 我就冇加啦😂拎成碗上手果時 真係又暖又凍呀 爽👍🏻配料方面 有十多種 比你選擇.‼️推介👍🏻乳酪爆珠 入口咬爆佢 變乳酪冰👍🏻暖芋圓 比平時糖水店既大粒 但都一樣軟熟 加分👍🏻暖珍珠都係 軟熟(‼️注重口感既朋友請盡快食哂佢 或者叫暖芋圓)🤣開頭軟熟 中間煙韌 最後凍到彈牙既硬.但其實呢間唔係糖水店係一間中上既主賣台菜既餐廳仲要係沙田市中心咁既份量 咁既價錢 質素 冇投訴啦?‼️推介.窮遊香港-隱世糖水台菜店~👍🏻即刻like @hkfunfoodcord 同follow先啦.承上集講完呢間既超抵食糖水今集講番呢間既台菜質素都講明 呢間係中上既台菜咁梗
窮遊香港-推介呢間隱世糖水
呢排講開芋圓
繼續睇下邊到有正野食啦
‼️點知比我發現 新城市廣場都有抵食野
都幾隱世 因為佢主要賣‼️台灣牛肉麵咖
呢個⭐️八寶冰$88 夠4-6個人食
呢日3個去食 最後食淨一半...
(‼️食得哂先好嗌 食得哂先好買....)
(驚凍就食熱芋圓)
覺得呢個太大既 可以叫⭐️四寶冰$48
‼️推介
👍🏻乳酪爆珠 入口咬爆佢 變乳酪冰
👍🏻暖芋圓 比平時糖水店既大粒 但都一樣軟熟 加分
👍🏻暖珍珠都係 軟熟
(‼️注重口感既朋友請盡快食哂佢 或者叫暖芋圓)
🤣開頭軟熟 中間煙韌 最後凍到彈牙既硬
但其實呢間唔係糖水
係一間中上既主賣台菜既餐廳
仲要係沙田市中心
咁既份量 咁既價錢 質素 冇投訴啦?
‼️推介
窮遊香港-隱世糖水台菜店~
承上集講完呢間既超抵食糖水
今集講番呢間既台菜質素
都講明 呢間係中上既台菜
咁梗係有d特色野啦
呢個台員話最近出既...(三星限定菜??)
⭐️海膽滷肉飯$158
👍🏻入面海膽量極多 落足料比我
👍🏻開頭諗住同滷肉唔夾 點知食落又幾爽wo
(🤦🏻‍♀️我加姐食第一啖 嘩舊滷肉口感咁肥既)
(🤦🏻‍♀️點知 試真d 原來海膽黎既)
👍🏻可見海膽有幾cream同邪惡
👍🏻隻蛋都幾塘心(可睇圖)
👍🏻魚子咬爆果下都好爽 好滿足
呢個一定要熱食
👍🏻熱果時咬落去仲有肉汁
👍🏻炸粉都岩岩好 加分
⭐️麻辣乾麵$53
呢個叫左 但我冇咩食....
小辣至中辣 冬天著住外套唔想出汗.....
老婆食得麻辣既都覺辣
最婆老婆都要等埋個芋圓冰黎先再食 比佢食哂
👍🏻服務好好 加水 都勁主動有禮
👍🏻環境方面 呢日坐圓卡位 好舒服
但圓卡位好似唔多....
⭐️總結
味道:4.5/5
環境:5/5
服務:4.5/5
衛生:4/5
抵食:5/5 芋圓冰咁都唔抵?
2018-12-10 126 浏览
2018年12月9日 13:10 到三星台菜食堂,開了一段時間,今次同亞姨就試吓佢地嘅牛肉麵啦。雖然星期日但食飯時間,都不用等多久就有位了,但是入坐前説明一小時後要交還枱。安排我們坐的位置都不錯👍🏻,坐下來也事不延遲的點了兩碗紅燒三星牛肉麵(包括有牛筋、牛展、牛肚各兩件),很快麵就端上來,下單時説明酸菜另上(原因我本人不吃,給予亞姨,她說不想破壞牛肉湯底,所以另上),先試一口湯底,很濃的牛肉湯,再喝多幾口覺得好咸,不斷叫待應添水。湯頭有大量䓤花,再試麵條🍜我們都選擇粗麵,麵條煙韌有彈性,沒有打散開。牛展兩大嚿又厚切,咬落好有口感,唔硬有牛味,值得一讚👍🏻。牛筋同牛肚好淋,炆得夠時候,另附上小唐菜一條。整體來說,不過不失,但略嫌咸了些。此餐$180每人$90。有朋友睇到本人出post説食麵略嫌貴,貴與不貴見仁見智。
,唔硬有牛味,值得一讚👍🏻。牛筋同牛肚好淋,炆得夠時候
  • 三星麵
2018-12-09 94 浏览
第二次去食,食物個人覺得好食,價錢稍為貴。三星面:牛牛筋牛肚都煮得好淋好入味,甜湯:可以自己揀配料,芋圓地瓜圓紫薯圓都好有咬口,味道唔會太過偏甜,但侍應服務認真唔得,搞到成餐飯都好似受氣咁,成班圍埋傾計,又掛住玩電話。有客人點餐落完單轉個頭大大聲講粗口話個客麻煩!出餐直頭成個餐盤啪一聲放落枱走左去,成個場靜係見到一個侍應自己一個默默做。其他幾個好似唔憂做咁大聲講大聲笑。真心覺得呢班侍應好快趕客之後汁笠。到時沙田又少左間好食既餐廳☹
2018-12-08
2018-12-04 63 浏览
友人係沙田返工提議不如晏啲見個面又好!反正好耐無行過沙田😛發現沙田地下個層好多食肆已經改頭換臉而我見仲有時間 又未食嘢 不如醫咗個肚先由於唔想食飯 於是諗住試下食間台灣嘢1個人就係唔太需要等位😆決定叫個最簡單既三星麵💲82 配粗麵三星麵姐係有牛筋、牛𦟌同牛肚佢有三款湯底比你揀 紅燒、蕃茄同麻辣我覺得要試下間嘢正唔正宗 梗係揀紅燒啦之後再點咗個小食 大腸就是狂💲58飲返啖湯先,唔錯喎,唔會過咸而且佢湯底係用大量牛骨、洋蔥、丁香、八角等等熬成既唔怪得感覺真係好似返咗去台灣食咁🙈而牛𦟌好淋、牛肚唔會韌,粗麵亦爽口彈牙!好食度:😋😋😋😋而呢個小食真係令人食唔停口呀佢掌控油溫得好好,大腸亦清理得好乾淨重點係佢配有啲蒜蓉一齊令到成個餸點睛咗,好好味!好食度😋😋😋😋下次要試下好多人食既威士忌牛肉麵🤤
友人係沙田返工提議不如晏啲見個面
又好!反正好耐無行過沙田😛
發現沙田地下個層好多食肆已經改頭換臉
而我見仲有時間 又未食嘢 不如醫咗個肚先
由於唔想食飯 於是諗住試下食間台灣嘢
1個人就係唔太需要等位😆
決定叫個最簡單既三星麵💲82 配粗麵
三星麵姐係有牛筋、牛𦟌同牛肚
佢有三款湯底比你揀 紅燒、蕃茄同麻辣
我覺得要試下間嘢正唔正宗 梗係揀紅燒啦
之後再點咗個小食 大腸就是狂💲58

飲返啖湯先,唔錯喎,唔會過咸
而且佢湯底係用大量牛骨、洋蔥、丁香、八角等等熬成既
唔怪得感覺真係好似返咗去台灣食咁🙈
而牛𦟌好淋、牛肚唔會韌,粗麵亦爽口彈牙!
好食度:😋😋😋😋

而呢個小食真係令人食唔停口呀
佢掌控油溫得好好,大腸亦清理得好乾淨
重點係佢配有啲蒜蓉一齊
令到成個餸點睛咗,好好味!
好食度😋😋😋😋
下次要試下好多人食既威士忌牛肉麵🤤