2023-08-16 40 浏览
今天和朋友到觀塘食放題😀 它不是我們常吃到的放題,而係串燒放題🍡的店叫串燒屋🔥 它是按時段收費,任飲任食😋餐廳位於觀塘通明街54號地舖。 搭地鐵牛頭角站下車行過來都很方便! 室內的裝修簡潔,地方寬敞😀 每枱設有一個旋轉燒烤爐和一個五層鐵架,方便擺放著生的食物👍 串燒食物放在爐上會自動旋轉著,均勻地烤熟,毋須費心♥️ 串燒種類很多,有多款丸類,海鮮,肉類和蔬菜等等😆 海蝦🦐超鮮甜,多春魚燒得很香脆! 另外牛肉串和豬頸肉串都很滋味👍網燒的食物,我們要了安格斯牛肩肉,熊本一口牛🐮,西班牙黑毛豬🐷,羊扒和雞翼等等! 海鮮有蠔,青口和多春魚等🦪 全是很新鮮,有些用蒜蓉一起燒,鮮甜又惹味😋 清酒煮蜆是必叫的!有淡淡的酒香和鮮甜的蜆肉,超好吃的👍還有的是有一個大凍柜,有各式各樣凍盤,有沙律,小食等,全部用獨立小盒裝的, 方便衛生😚 除了啤酒和汽水,仲有自家裝的飲料,薏米水好飲! 最後來個芋頭雪糕,真的大滿足😆這裏真係值得推介給大家! 食物和價錢相比,真是很超值👍 我們還有很多食物未試,下次一定要再來😘

• 串燒
  • 蒜蓉扇貝
2023-08-13 364 浏览
諗住同仔仔拍拖食好野,睇中左食串燒,見咁多好評就試下啦,一開個menu點野食,已經開始有伏味,食物款式唔多,雪櫃內有冷盤小食:中華沙律🤮青瓜還可以,其他仲有螺肉,甜品:啫喱🤮有邊個會估到啫喱粉整既啫喱都唔掂嫁,食落似冰過變咗有一粒粒,飲品有自家製菊花茶、涼茶(無味既),全晚最好味既野出現啦⋯⋯可口可樂食物方面:炸薯條淋既、龍蝦丸/花枝丸/腸仔最cheap果隻質素、羊架勁臊味(我鍾意食羊都頂唔順🤮),全部肉都係低級質素,大部分有醃料,但唔好食總括黎講,我用左二百幾蚊黎飲左兩罐可樂,仲有食左一兜麥當勞質素既粟米粒

2023-08-13
  • 可樂
2023-08-13 40 浏览
懶人串燒興起咗好一段時間,不過一直都未食過,今次係第一次食,唔使自己燒,坐定定等就有得食,感覺好有新鮮感食物方面分別有串燒類、網燒類、炸物、熟食、前菜、飲品、甜品、雪糕😍串燒、網燒及炸物 都係經QR code落單,非常方便!基本上各款肉類、丸類、海鮮類及蔬菜類都有,選擇非常多~串燒類,必食推介:台灣腸、海蝦、泰式豬頸肉、棉花糖、甜薯仔🍠 泰式豬頸肉質感非常爽彈😋網燒類,必食推介:蒜蓉生蠔、爽脆雞腎、安格斯牛肩肉、熊本一口牛、麻辣雞翼及翠玉瓜~炸物類,分別有炸雞軟骨、炸餃子、炸生蠔、炸地瓜丸、炸芝麻波波、炸可樂餅、炸魷魚圈、吉列蝦、泰式蝦餅、炸粗薯條、炸榴槤波波等等。必食推介:炸雞軟骨、炸地瓜丸及炸芝麻波波,好好食😋除咗一般罐裝飲品、仲有罐裝啤酒及自家製飲品,杞子菊花茶唔太甜,幾好飲,又可清熱氣甜品,有泡芙、啫喱及雪糕整體嚟講,懶人串燒感覺幾過癮,食物選擇多,質素幾好,嘆住冷氣飲啤酒食串燒🍻

泰式豬頸肉質感非常爽彈😋

必食推介:炸雞軟骨、炸地瓜丸及炸芝麻波波,好好食😋

甜品,有泡芙、啫喱及雪糕

2023-08-10 928 浏览
#搞串個pantry講到 #觀塘 名物,除咗成日塞車🚘,一定仲有好多隱世特色餐廳🍽️。今次就嚟到觀塘食 #放題 😍,不過唔係日式放題🇯🇵,或者韓燒放題🇰🇷,而係 #串燒放題 🍢。佢係按時段收費⏰,大人👩🏻$198起,小童👧🏻$108起。每枱都有旋轉燒烤爐🔄,換言之即係將 #串燒 放落去,就可以睇住串燒自己旋轉、均勻燒熟🔥,過程好治癒🥰!串燒精選🍢🦐海蝦:夠鮮甜,仲有燒過嘅甲殼香味🐟加拿大多春魚:外層微脆,魚味香,入面滿滿魚籽🐮厚切牛舌:又厚又爽口,牛味濃🐷泰式豬頸肉:油脂感滿滿,淡淡嘅開胃泰式醬汁🌭台灣一口腸:惹味黑椒、蜜糖香味🧀芝士獅子狗:mozzarella芝士味好濃郁網燒精選🔥🐚蒜蓉烤青口:青口大大隻,蒜蓉味勁濃郁🐔爽口雞腎:超級爽脆,仲有薑蔥蒜調味🍳厚燒玉子:外微脆內軟滑,甜甜哋,好正🍆蒜蓉烤茄子:好厚肉又軟滑,配埋蒜蓉無得輸!🌽牛油粟米盒:牛油味好香濃,食落甜甜鹹鹹🍄蒜蓉雜菇盒:蒜蓉同菇菌類嘅香味一定係經典組合炸物精選🍤🦪吉列生蠔:炸皮非常香脆,無油膉味,生蠔好鮮味🇹🇼台灣香芋地瓜丸:芋頭同番薯嘅甜香味,加埋香脆表面,好正🤤榴槤波波:榴槤味超濃郁,仲有熱辣辣流心漿,好滿足舖頭仲
#搞串個pantry

串燒精選🍢
🦐海蝦:夠鮮甜,仲有燒過嘅甲殼香味
🐟加拿大多春魚:外層微脆,魚味香,入面滿滿魚籽
🐮厚切牛舌:又厚又爽口,牛味濃
🐷泰式豬頸肉:油脂感滿滿,淡淡嘅開胃泰式醬汁
🌭台灣一口腸:惹味黑椒、蜜糖香味
🧀芝士獅子狗:mozzarella芝士味好濃郁

網燒精選🔥
🐚蒜蓉烤青口:青口大大隻,蒜蓉味勁濃郁
🐔爽口雞腎:超級爽脆,仲有薑蔥蒜調味
🍳厚燒玉子:外微脆內軟滑,甜甜哋,好正
🍆蒜蓉烤茄子:好厚肉又軟滑,配埋蒜蓉無得輸!
🌽牛油粟米盒:牛油味好香濃,食落甜甜鹹鹹
🍄蒜蓉雜菇盒:蒜蓉同菇菌類嘅香味一定係經典組合

炸物精選🍤
🦪吉列生蠔:炸皮非常香脆,無油膉味,生蠔好鮮味
🇹🇼台灣香芋地瓜丸:芋頭同番薯嘅甜香味,加埋香脆表面,好正
🤤榴槤波波:榴槤味超濃郁,仲有熱辣辣流心漿,好滿足

舖頭仲有大凍櫃❄️,裏面都有好多唔同款式嘅凍盤🍮同埋飲品🍹揀。而且仲有好可愛嘅貓貓🐱喺度巡邏,大家見到佢,都唔好太熱情嚇親佢啊😾。
2023-08-10
介紹返💁🏻‍♀️。。🇭🇰 串燒放題 在觀塘 🇭🇰。串燒屋 BBQ House。通明街54號地舖。串燒放題星期一至四 1700 ~ 1900 及 2100後。HKD198 + 10%1900 ~ 2130。HKD248 + 10%星期五至日 及 公眾假期前夕 1700 ~ 1900 及 2100後。HKD218 + 10%1900 ~ 2130。HKD268 + 10%串燒海蝦。多春魚。魚片頭。台灣一口腸。雞肉腸。魚蛋。迷你豆卜。芝士獅子狗。雞腿肉。花枝丸。紅腸。牛肋條。牛西冷。蜜汁叉燒豬柳。牛筋丸。貢丸網燒蒜蓉烤蠔。雞腎。厚燒玉子。蒜蓉烤青口。蒜蓉烤茄子。原條秋刀魚。安格斯牛肩肉。一口牛。豬五花肉。蟹柳。牛仔骨。漢堡扒。午餐肉。雞中翼。鯖魚。香草羊架炸物芝士魚條。芝士蝦球。薯條。吉列生蠔。魷魚圈。墨魚咀。吉列蝦。唐揚雞塊。蝦餅。魚餅。棒棒餃子。炸雞軟骨。串炸鵪鶉蛋。可樂餅。蠔油生菜。清酒煮蜆。炸雙皮奶。椰汁流心球。香芋地瓜丸。脆皮香蕉。榴槤波波。芝麻波波🤫 話說前段時間飯腳仔同佢啲同事飯聚..試咗某間自轉串燒放題..返嚟之後不斷話覺得好好玩要帶我去咁話..然後經過明查暗訪終於俾佢搵到觀塘
介紹返💁🏻‍♀️

🇭🇰 串燒放題 在觀塘 🇭🇰
。串燒屋 BBQ House
。通明街54號地舖

1900 ~ 2130。HKD268 + 10%

串燒

網燒

炸物

🤫 話說前段時間飯腳仔同佢啲同事飯聚..試咗某間自轉串燒放題..返嚟之後不斷話覺得好好玩要帶我去咁話..然後經過明查暗訪終於俾佢搵到觀塘有間價錢唔貴仲要星期日至四有無限時放題嘅串燒屋~
🤫 雖然觀塘嘅呢間串燒屋位於民居位置唔係話鄰近地鐵站..但係一入到去即刻比我有種好似去咗韓國嗰啲乾淨企理小溫馨嘅住家餐廳嘅感覺..樓面老闆講嘢雖然唔多但係勝在細心同埋服務殷勤..會提醒我哋某啲串燒燒幾耐左右最好..見到我哋食牛油粟米又會話俾我哋知邊度可以拎匙羹..係嗰種你唔使開口佢就會比答案你嘅服務
🤫 貪心又貪玩嘅我為咗想睇到全部串串好壯觀咁一齊轉所以好瘋狂咁樣叫咗差唔多全部嘅串燒選擇🤭望住啲串燒喺個爐上邊轉吓轉吓成件事真係好鬼療癒之餘..因為個爐嘅火力十足令到我哋好輕易就可以燒得一手好菜式..究竟邊個咁聰明發明哩種自轉串燒爐㗎呢😮
🤫 飯腳仔話今次食嘅呢一間放題比起上次佢食嘅嗰間質素還要好..佢嘅Top One必食選擇係台式香腸..呢度嘅迷你台式香腸一串有兩條..帶有黑胡椒嘅味道..辣辣地但係相當香口
🤫 第二樣佢最鍾意食嘅就係蜜汁叉燒..佢話欣賞個叉燒蜜汁非常之入味..甜度適中..叉燒仲要係半肥瘦..再加上自轉嘅串燒令到叉燒燒得非常均勻兼帶有些少脆口..佢忍唔住食咗成兩三串呀~
🤫 而迷你豆腐卜同埋魚片頭係我嘅必食選擇..迷你豆腐卜燒得夠乾身之後就會變成脆卜卜..加埋旁邊嘅調味粉一齊食真係好過癮..至於魚片頭相當彈牙..而且魚味出色..絕對係翻兜之選
🤫 網燒方面嘅選擇亦都非常多..牛仔骨同牛肩肉應該係回本之選..豬五花肉同蒜蓉烤茄子都千祈唔好可以放過..而我嘅精選就一定係蒜蓉烤蠔..生蠔中等身材水份充足..而重點係佢哋嘅蒜蓉非常之香..真係好好味~
🤫 最後炸物亦都係哩度好受歡迎嘅項目..見到連任食都可以做到即叫即炸嘅真係少之又少..全部熱氣嘢上枱都係新鮮滾熱辣..而最欣賞嘅係炸得乾身脆口..串炸鵪鶉蛋就係我同飯腳仔一致認為嘅必食項目..然後最估唔到嘅係清酒煮蜆都幾唔錯..叫一份都俾到廿零隻蜆..雖然蜆係細Size嗰種但係都幾鮮味..最緊要係食咗三碗都冇沙出現過..有信心保證👍🏻
🤫 就我哋所見..如果平日幾個朋友過嚟哩邊飲啤酒食串燒吹吓水..其實係真心價廉物美~
。。
翻兜指數:🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️ (5個🙆🏻‍♀️為翻兜爆燈)
。。
2023-08-07
  • 串燒蜜味叉燒豬柳
  • 串燒台式一口腸
2023-08-06 650 浏览
知道觀塘有間串燒、網燒放題專登book左帶仔仔去晚餐餐廳提供自轉串燒及網燒仔仔見到當然開心職員有善 仲教仔仔點燒還介紹埋各款醬汁任食任飲2.5小時時間絕對足夠任食分為串燒類、網燒類、炸物,還有前菜、飲品、甜品、雪糕 應有盡有串燒類及網燒款提供QR code落單,非常方便串燒類:各款肉類、丸類、海鮮類、蔬菜類等,還有最愛嘅台灣肉腸、海蝦、 泰式豬頸肉、西冷扒、牛肋骨等等網燒類:蒜蓉生蠔、蒜蓉青口、爽脆雞腎、西班牙黑毛豬、五花腩、美國牛仔骨、安格斯牛肩肉、熊本一口牛、麻辣雞翼、原味雞翼、奧爾良雞翼,仲可以係雪櫃拎牛油粟米、蒜蓉雜菇、蒜蓉包、蔬菜、甜薯、棉花糖都有。特別推介:蒜蓉生蠔及青口、牛肋骨、雞翼、五花腩,肉質腍淋又入味炸物:炸生蠔、炸魷魚圈、吉列蝦、泰式蝦餅、炸粗薯條、炸榴槤波波。串燒屋嘅炸物炸得香脆可口,粗薯條外脆內軟 好好味甜品及飲品:啫喱、自家製花茶(洛神花茶及檸檬薏米水)、仲有各款汽水及啤酒整體來說,串燒放題有新鮮感,食物款式多、放題2.5小時好足夠,值得一試
知道觀塘有間串燒、網燒放題
專登book左帶仔仔去晚餐

餐廳提供自轉串燒及網燒
仔仔見到當然開心

職員有善 仲教仔仔點燒
還介紹埋各款醬汁
任食任飲2.5小時
時間絕對足夠

串燒類及網燒款提供QR code落單,非常方便

串燒類:各款肉類、丸類、海鮮類、蔬菜類等,還有最愛
嘅台灣肉腸、海蝦、 泰式豬頸肉、西冷扒、牛肋骨等等

2023-08-03
$150 (宵夜)
2023-08-04 34 浏览
來真係唔知觀塘有間咁正既串燒屋,雖然位置有點偏,係通明街斜坡,但好既餐廳🍴小柔一定要介紹比大家的。老實說市面上真係好多間串燒屋,就係一串串串燒係個串燒爐上自己轉轉轉咁燒🔥但如果要認真評價觀塘呢間串燒屋,我真係食到餐廳老闆的心血,由肉類選材,到醃製的口味,公道講返句,係真心❤️好食的串燒,甚至係我認為試過好多串燒屋來講,呢間係最好食的👍🏻。除左串燒,仲可以網燒🔥🥩,我就燒左羊架,掂到爆。仲有燒生蠔🦪,勁新鮮,平時好多串燒屋都伏,呢間真係好好食 能夠食到美食,唔真係感動到不停讚野食好食😋。好食既唔單止串燒,仲有估唔到咁好食的炸物,樣樣都試左少少,超級鍾意榴槤炸彈,仲有炸雙皮奶,基本上樣樣都好食,呢間串燒屋老闆有好人又友善,真係體驗到久違了的人情味餐廳,下次一定會再來。
2023-07-24
2023-08-04 350 浏览
最近在觀塘發現一家名為「串燒屋」的串燒店呢度提供兩小時任食,以旋轉式燒烤的個爐方式烤製食物。入到去用QR code 落單, 好方便。 九點半諗住食個宵夜, 其實都滿座除了傳統的串燒外,店家還提供了多種口味的燒烤,其中最令人印象深刻的是多春魚、雞翼、清酒煮蜆、一口牛柳、炸雞軟骨、蒜蓉烤蠔和蒜蓉茄子。多春魚係目測最多人叫既之一,口感十分美味。雞翼也是我的最愛之一,烤得剛剛好,醬汁十分入味。除了串燒外,店家還提供了清酒煮蜆和蒜蓉烤蠔等海鮮菜品,清酒煮蜆的酒香味與蜆肉的鮮甜口感相得益彰, 而蒜蓉烤蠔則是蒜香味濃郁,加上烤出的蠔肉鮮嫩多汁,口感十分豐富。如果您喜歡吃肉類菜品,店家的炸雞軟骨也值得一試。炸雞軟骨則是口感酥脆,肉質鮮嫩,搭配店家特製的醬汁更加美味。店家的蒜蓉茄子也是一道吸引到我的菜品。茄子經過醃製後, 搭配上蒜香味濃郁的醬汁,非常開胃。串燒屋係值得一試的串燒店。食物種類繁多,而且價格實惠,非常適合與朋友或家人一同前往品嚐。推薦大家來嚐嚐店家的多春魚、雞翼和炸雞軟骨同場加映貓店長, 跟埋人地出黎 食到人地收門先走 先記得影鋪面
最近在觀塘發現一家名為「串燒屋」的串燒店

呢度提供兩小時任食,以旋轉式燒烤的個爐方式烤製食物。

同場加映貓店長, 跟埋人地出黎

食到人地收門先走 先記得影鋪面

2023-08-04
  • 炸雞軟骨
2023-07-30 51 浏览
Yum high quality affordable BBQ@Kung Tong..My friend and I went to a restaurant called "BBQ House" (串燒屋)located in G/F, 54 Tung Ming Street, Kwun Tong觀塘通明街54號地舖Customers can enjoy the BBQ in 2ways( both auto rotate BBQ skewer machine or put the food on the grid by your own hands!)自動旋轉串燒燒烤機+網格燒..Wide varieties of protein,seafood,fried snacks,salad are all you can eat..sea prawn海蝦/串.the sea prawns are fresh,sweet.healthy and yummy .highly recommended ..US grained feed beef rib skewer美國殼飼牛肋條/串 US g

觀塘通明街54號地舖

sea prawn
海蝦/串
healthy and yummy
美國殼飼牛肋條/串

US grained feed Sirloin skewer
美國殼飼牛西冷/串
both are well marinated. very flavourful.
soft and tender
highly recommended

Japanese Kumamoto bite site beef
熊本一口牛/份
juicy,succulent with moisture locked inside the cube center

US beef short ribs
美國牛仔骨/份
with scrumptious greasy render out

Angus beef chuck
安格斯牛肩肉/份
with strong lovely beefy flavour
Norwegian mackerel
挪威鯖魚
flaky and moist
There are numerous fried snacks such as fried chicken (唐揚雞塊)
x1
(炸)日式棒棒餃子/個

fried wings
炸雞中翼/個
crispy on the outside,juicy, moist and soft on the inside
nice seasoning,very flavourful

Fried chicken cartilage
(炸)炸雞軟骨/份
not coated with batter,much healthier
the seasoning is dynamine
my flavourite snack!

Sake clam
(煮)清酒煮蜆/份
with a hint of sake flavour
fried milk roll
炸雙皮奶
crispy crunchy on the outside
milky,oozy runny creamy filling on the inside.
not stodgy at all
fried taro ball
(炸)台灣香芋地瓜丸/個

there are lamb chop (羊架)and chicken kidney (腎)which is very flavourful,can see take a lot of time to marinade!

oysters are fresh and sweet

For veggie ,ther are okra,butter sweet corn,garlic asserted mushroom,garlic Chive,and pineapple

loveeeeee the garlic asserted mushroom,nutty and garlicky
the pineapple is sweet and sour,very suitable for BBQ help cutting throught the fattiness of the protein and fried snacks
the food is very tasty and high quality with affordable price.worth revisit!
2023-07-30 39 浏览
黎到觀塘大把好多野,今日同朋友行上少少,黎左呢間食串燒放題既餐廳食晚飯,抵食得黎又多選擇,仲要讚下佢落單速度都幾快。串燒烤爐用自轉式,岩晒我呢啲懶人,一路食唔怕會燒燶。每樣嘢放入雪櫃都有蓋冚好,蒜蓉雜菌同牛油粟米已經事先裝好一盒盒錫紙兜,衛生又方便。肉類都好精神,無雪藏味。而且呢個價錢有埋海鮮食,都真係幾抵。熟食方面一啲都唔差,有成碟上甘多既油菜,食得燒肉多,食返碟菜平衡返。蒜蓉燒茄子味道幾唔錯,而且又夠大條。白酒煮蜆,蜆肉沒有沙,而且有濃濃的白酒味,encore之選。另外,估唔到薯條都炸得幾好食,仲要係我最愛既波浪紋薯條,食到停唔到口!
串燒烤爐用自轉式,岩晒我呢啲懶人,一路食唔怕會燒燶。

蒜蓉燒茄子味道幾唔錯,而且又夠大條。
2023-07-23 517 浏览
串燒任食自己燒,呢間串燒屋放題,有串燒,網燒,炸物,冷盤,飲品無限量提供,任食2. 5小時,價錢仲相當相宜。雪櫃區提供多款飲品,包括烏龍茶,檸檬薏米水,洛神花茶,汽水等等,亦提供蔬菜和錫紙包食物,例如牛油粟米,蒜蓉金菇,菠蘿,沙律菜,醃蘿蔔,啫喱杯,棉花糖串等等,可以自由拿取。每枱都有1部可以自轉嘅串燒爐,串燒會自己轉動,唔使自己反來反去,仲可以網燒,真係非常方便。串燒之中,最正就係牛肋肉,牛味濃,帶少許牛脂肪,牛舌亦相當不錯,燒豆卜好有驚喜,燒完超級脆,而且有豆香,食多幾串都無問題。蒜蓉牛油面包,放係機度燒,燒成效果非常好,金黃香脆,最後一定係燒棉花糖,燒到脹卜卜,香甜結尾。網燒食物推薦羊架,大大件又厚肉,另外五花腩燒完脆卜卜,似煙肉口感,都非常滋味。燒菠蘿必食推介,又甜又多汁。炸物之中最推薦係芝心蝦丸同吉列蠔,爆芝蝦丸好好味,吉列蠔蠔味濃。蒜蓉燒蠔亦好大隻,鮮味濃。最後仲有雪糕杯任食,有雲呢拿同香芋味。同場仲有小小貓店長陪食,小貓咪可愛嗲人,活潑好動,略帶個性,所以唔建議摸貓,比佢靜靜地陪住我地食野就ok。

• 牛肋肉
  • 燒菠蘿
  • 燒棉花糖
  • 串燒
  • 羊架
2023-07-22 58 浏览
雖然串燒店不在大街大巷鬧市中,但小店經營跟連鎖店比較真係有佢嘅賣點👍🏻呢間串燒店有💜自家燒烤爐,火力均勻👍🏻方便💚食物用料高質,選擇非常之多原化💙價錢抵食💛店員服務好大量食物選擇,牛肉都有牛肉粒,薄切牛肉片,牛舌,牛仔骨,唔會用太多醃料,肉本身重肉味👍🏻可以食到原汁原味。店主好體貼,食完肉仲有盪青菜可以點,清一清膩感👍🏻熟食仲有清酒煮蜆😍😍食完雪櫃仲有不少甜品雪糕任君選擇,其中雪糕泡芙好好味😍
呢間串燒店有
💜自家燒烤爐,火力均勻👍🏻方便
💚食物用料高質,選擇非常之多原化
💙價錢抵食
💛店員服務好
食完雪櫃仲有不少甜品雪糕任君選擇,其中雪糕泡芙好好味😍
2023-07-21 54 浏览
#觀塘 #串燒屋BBQ又熱又攰唔好預我 懶人燒就岩哂我🤣呢到用QR code 點野食,可以🐽懶人燒、亦可以👌人手燒懶人燒既款式都有好多,例如🥩牛肋條、🥓豬頸肉、一口牛、🌭香腸、🦐海蝦、丸 、🐠魚etc…. 自己燒既呢就有🦪大大隻生𧐢、青口、羊架、雞翼側面亦有齊存既調味料,我最鐘意既係椒鹽粉 同埋燒汁基本上都好齊存~應有盡有~出面仲有粟米🌽、菇🍄仲有唔同既野食、雪糕、甜品食完捧住個肚走🤣
#觀塘 #串燒屋
BBQ又熱又攰唔好預我 懶人燒就岩哂我🤣

自己燒既呢就有🦪大大隻生𧐢、青口、羊架、雞翼

側面亦有齊存既調味料,我最鐘意既係椒鹽粉 同埋燒汁

基本上都好齊存~應有盡有~
出面仲有粟米🌽、菇🍄
仲有唔同既野食、雪糕、甜品
食完捧住個肚走🤣
2023-07-17 49 浏览
同男朋友做完運動,佢想做串燒,跟住就醒起觀塘有間懶人串燒專門店😍將串燒放岩係齒輪位,佢就會自己轉轉轉咁燒,好方便🤭晚市都只係$248一位,任飲任食好抵👍有熟食揀,生野都幾多選擇,就咁qr code落單,菜呀飲品放係出面任拎!呢個形式都幾得意!我覺得如果帶小朋友黎,佢地都會鍾意玩蒜蓉烤蠔:幾大隻,食落鮮甜連埋蒜蓉香,正西班牙黑毛豬五花肉:份量都幾多,有成6片,肥瘦均勻,燒完好香!日本漢堡扒:呢個好高質,佢入面好重肉味,feel到係由肉砌成,唔會話好多粉多春魚:燒到出面黃金色,入面食落好香又唔會覺得乾身芝士獅子狗:有驚喜,滿滿既芝士包左係獅子狗入面,食落好滋味蜜汁叉燒豬柳:又估唔到會有叉燒,食落豬柳滑嫩易咬,蜜汁令佢好香泰式豬頸肉:用左自家製既泰式酸辣蘸汁,連埋燒香左既豬頸肉,無得輸蒜蓉茄子:必點,好好食,不過建議唔好燒太耐,茄子一淋身就可以了

蒜蓉烤蠔:幾大隻,食落鮮甜連埋蒜蓉香,正

多春魚:燒到出面黃金色,入面食落好香又唔會覺得乾身

芝士獅子狗:有驚喜,滿滿既芝士包左係獅子狗入面,食落好滋味

2023-07-17 514 浏览
隱世觀塘懶人串燒放題🌸串燒類串燒都有好多款,有肉類、蔬菜類、海鮮類,每款肉類都有醃製過,比較入味。蔬菜類有豆卜,豆卜燒到脆卜卜,海鮮類就有大大條多春魚好Juice呀🌸網燒類網銷種類比較多,有蒜蓉生蠔、爽脆雞腎、牛仔骨、五花腩片仲可以喺雪櫃嗰度拎盒牛油粟米粒,同埋蒜蓉雜菇。🌸炸物炸物方面,小編揀咗榴槤波波、椰汁流心波波、芝麻波波、炸香蕉、炸鮮奶、炸雞翼等等🌸飲品洛神花山楂茶、烏龍茶、檸檬薏米水同埋各款汽水🌸甜品有啫喱、泡芙、棉花糖,仲有雀巢雪糕======詳情======串燒屋 (觀塘)觀塘通明街54號地舖================#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #觀塘美食 #觀塘好去處 #香港美食探店 #香港探店 #我是吃貨 #打卡熱點 #打卡美食 #著數報料 #觀塘探店 #聚餐好地方 #串燒 #懶人串燒 #串燒屋
隱世觀塘懶人串燒放題

🌸串燒類

🌸網燒類

🌸炸物

🌸飲品
洛神花山楂茶、烏龍茶、檸檬薏米水同埋各款汽水

🌸甜品
有啫喱、泡芙、棉花糖,仲有雀巢雪糕

======詳情======
串燒屋 (觀塘)
觀塘通明街54號地舖
================