這間串燒店真是讓我驚艷!我品嚐了他們的椒鹽魷魚鬚,燒土豆片,燒韭菜,燒豆卜,汁燒白鱔,皇牌牛脷心,燒秋葵,燒雞中翼,錫紙燒蒜蓉花甲,每一道菜都令我回味無窮🤣首先,他們的椒鹽魷魚鬚口感酥脆,鹹香十足,每一口都有滿滿的魚香和鹽味,讓人欲罷不能。燒土豆片則是燒得剛剛好,口感鬆軟,有著土豆本身的甜味。燒韭菜和燒豆卜則是口感清新,質感鮮嫩,非常適合當作小點心來享用。其次,他們的汁燒白鱔和皇牌牛脷心更是讓我驚艷。汁燒白鱔魚肉鮮嫩,配上店家獨家調製的醬汁,味道更是美味至極。皇牌牛脷心則是肉質鮮嫩,經過炭火烤製後,肉汁更是鎖住在牛脷心裡,讓人一咬就流口水。最後,他們的燒秋葵,燒雞中翼和錫紙燒蒜蓉花甲更是讓我驚艷不已。燒秋葵經過炭火烤製後,口感更加清新,燒雞中翼則是醬汁入味,肉質鮮嫩。錫紙燒蒜蓉花甲更是讓我驚艷,每一顆花甲都是新鮮入味,鮮甜十足,配上蒜蓉的香氣,更是令人垂涎三尺。

2K
2023-03-24 33 浏览
encore!!!天氣凍又想食串燒 熱辣辣嘅嘢真係好正 尖沙咀諗起呢間店!!-原隻風味燒魷魚魷魚烤燒至微焦+調味料增加風味建議搭配檸檬汁+辣椒醬!-惹味蒜蓉燒茄子茄子鮮味突出 茄子外皮微焦-燒土豆片土豆切成薄片  非常香脆-汁燒白鱔白鱔燒至外皮酥脆+燒汁增添風味-麻辣小龍蝦小龍蝦炒至金黃色 加入麻辣調味料 10/10!!!-麻辣鴨血粉絲湯麻辣調味料+蔬菜煮成 非常開胃 特別適合冬天食-串燒殿 尖沙咀金巴利道58號A號舖
encore!!!
天氣凍又想食串燒 熱辣辣嘅嘢真係好正 尖沙咀諗起呢間店!!

魷魚烤燒至微焦+調味料增加風味
建議搭配檸檬汁+辣椒醬!
惹味蒜蓉燒茄子

茄子鮮味突出 茄子外皮微焦
燒土豆片
土豆切成薄片  非常香脆
汁燒白鱔

白鱔燒至外皮酥脆+燒汁增添風味
麻辣小龍蝦
小龍蝦炒至金黃色 加入麻辣調味料 10/10!!!
麻辣鴨血粉絲湯

麻辣調味料+蔬菜煮成 非常開胃 特別適合冬天食
串燒殿
尖沙咀金巴利道58號A號舖
2023-03-21 35 浏览
二度光臨這間串燒店,只因食物有水準,環境坐得舒服,三五知己邊食邊傾,就最開心,地點位於尖沙咀,但價錢相宜先嚟過錫紙燒蒜蓉花甲,花甲新鮮無沙,食落很鮮甜美味、花甲肉大大粒,不是一般雪藏貨燒牛油粟米,入口滿滿的牛油香味,增加粟米的甜味,燒粟米真的很好吃,燒雞中翼,外皮香脆燒得微焦,肉質嫩滑多汁,燒肥牛金菇卷,肥牛的香味再配上清新的金菇,惹味燒豆卜,燒雞腎,燒雞軟骨,燒雞皮,火候控制得宜,沒有乾巴巴的,尤其是雞軟骨和雞皮爽脆無比原隻風味燒魷魚,大大塊魷魚灑上香蔥和芝麻,味道更上一層樓燒韭菜,燒翠玉瓜,燒秋葵,燒過的蔬菜更能帶出食物的清甜,尤其是燒乾了秋葵,內裏沒有滑潺潺的,醬燒𨯔魚嘴串爽口彈牙,燒五花腩肉,香氣撲鼻,入口感覺那份油脂充滿口腔還有燒奶黃包,面層灑上黑芝麻,再加上煉奶,咬落香滑的奶黃,非吃不可

原隻風味燒魷魚,大大塊魷魚灑上香蔥和芝麻,味道更上一層樓

2023-03-20 24 浏览
-原隻風味燒魷魚平時出面魷魚好細條,呢到成隻上枱超吸引🥰而且唔會好乾,魷魚鮮甜汁好吸引,咬落去啖啖肉😛😛汁燒白鱔油份好豐富😍白鱔肥美,識落啖啖肉同埋燒得好香脆😛平時喺出面食都會有少少腥味,呢度完全發揮白鱔鮮甜味😍燒土豆片薯仔薄切鋪滿香辣粉同埋孜然粉😋非常惹味,而且去土豆唔係超薄到無野落肚咁😂而有少少咬口燒雞肉串雞肉外脆內軟,又有咬感,食落啖啖肉,平時喺出面食幾啖就無🙃而且香料味好香😚😚燒韭菜韭菜好新鮮好惹味,而且好大條,技術都好犀利,冇燒燶到😋😋因為燒韭菜好考功夫出面成日都燒燶

汁燒白鱔

燒土豆片

燒雞肉串

燒韭菜
2023-03-19 18 浏览
之前聽朋友介紹話呢條街好多野食,今次比我發現左呢間平民小店。性價比唔錯👍🏻我同男朋友叫左5樣野食,都夠飽。燒土豆片同雞肉串,土豆片好似薯片甘,帶有小小炭燒味,好好食雞肉串當中既肉汁保持得好好,每一啖肉都包含肉汁,唔會乾柴甘,推介同埋上菜速度好快,唔會餓住甘等,話口未完麻辣小龍蝦就黎啦,d殼好似整,個蝦頭仲有好多膏,對於我呢啲鐘意食膏既人真係好開心,第一次食小龍蝦,估唔到甘有驚喜。另外仲叫左原隻風味燒魷魚🦑佢既剪法令到唔會靭,每一舊都好易咬得開,上面既蒜蓉唔會搶走左魷魚嘅鮮味,男朋友超愛!因為本人戒緊澱粉,所以叫埋超邪惡芝士燒茄子,厚厚既芝士夾住好多汁既茄子,真係一流,平時都係簡單用蒜,蔥去整,估唔到同芝士都甘夾。一定要試!最後比男朋友食埋麻辣鴨血粉絲湯,粉絲吸晒d湯汁,雖然唔係好特別,但呢個價錢都算性價比高呀😍😍😍鍾意鴨血一定唔可以放過😎
性價比唔錯👍🏻
我同男朋友叫左5樣野食,都夠飽。
2023-03-18 18 浏览
主打港式串燒,餐廳乾淨企理,地方寬敞,位同位之間隔得幾開,所以坐得幾舒服。原隻風味燒魷魚用上原隻魷魚,灑上特製調味粉,再烤到金黃香脆。魷魚肉質彈牙,調味微辣,惹味。超邪惡芝士燒茄子創意料理系列,將茄子由中間切開,再放上芝士烤到融化。食落好邪惡而且估唔到咁夾咁好味麻辣小龍蝦暖胃菜式🤞🏻小龍蝦肥美彈牙,醬料香辣麻辣鴨血粉絲湯鴨血同埋粉絲都索麻辣湯嘅香味,香濃又惹味椒鹽魷魚鬚送酒一流嘅小菜,炸得外脆內嫩。用椒鹽調味鹹中帶辣,飲酒吹水送魷魚鬚啱晒餐廳仲有唔同嘅燒海鮮,我仲試咗佢哋嘅燒白鱔又開喺尖沙咀嚟講價錢都唔算貴

超邪惡芝士燒茄子

麻辣小龍蝦
暖胃菜式🤞🏻小龍蝦肥美彈牙,醬料香辣

麻辣鴨血粉絲湯
鴨血同埋粉絲都索麻辣湯嘅香味,香濃又惹味

椒鹽魷魚鬚

餐廳仲有唔同嘅燒海鮮,我仲試咗佢哋嘅燒白鱔
又開喺尖沙咀嚟講價錢都唔算貴
-鍾意食串燒嘅你🔥一定要試吓呢間鬧市中嘅串燒店位於尖沙咀,地點方便就腳重點係價錢真係好抵食😋/▫️醬燒墨魚咀串$28▫️▫️汁燒白鱔$58▫️必試嘅燒海鮮👍🏻用咗秘製醬汁去燒更能帶出海鮮嘅鮮味/▫️燒肥牛金菇卷$28▫️金菇同肥牛有幾夾都唔使我講再加上秘製燒汁,更加惹味🤤/▫️燒牛油粟米$28▫️▫️燒土豆片$14▫️▫️燒翠玉瓜$14▫️▫️燒豆卜$14▫️食串燒一定要叫嘅蔬菜串粟米原條上,充滿牛油焦香味其餘蔬菜加咗秘製調味粉畫龍點睛嘅感覺😋/▫️燒雞中翼$38/4隻▫️▫️燒雞腎$28/2串▫️▫️燒雞軟骨$28/2串▫️▫️燒雞皮$26/2串▫️另外必叫嘅燒雞串雞翼真係好大隻,份量又夠多💪🏻加上秘製調味粉,大滿足💕我最鍾意係雞皮,外皮燒到脆卜卜一啲都冇油膩感!/一定要支持香港小店👍🏻鍾意食串燒嘅你下次不妨試吓呢間😋
鍾意食串燒嘅你🔥
一定要試吓呢間鬧市中嘅串燒店
位於尖沙咀,地點方便就腳
重點係價錢真係好抵食😋
▫️醬燒墨魚咀串$28▫️
▫️汁燒白鱔$58▫️
必試嘅燒海鮮👍🏻
用咗秘製醬汁去燒
更能帶出海鮮嘅鮮味
▫️燒肥牛金菇卷$28▫️
金菇同肥牛有幾夾都唔使我講
再加上秘製燒汁,更加惹味🤤
▫️燒牛油粟米$28▫️
▫️燒土豆片$14▫️
▫️燒翠玉瓜$14▫️
▫️燒豆卜$14▫️
食串燒一定要叫嘅蔬菜串
粟米原條上,充滿牛油焦香味
其餘蔬菜加咗秘製調味粉
畫龍點睛嘅感覺😋
▫️燒雞中翼$38/4隻▫️
▫️燒雞腎$28/2串▫️
▫️燒雞軟骨$28/2串▫️
▫️燒雞皮$26/2串▫️
另外必叫嘅燒雞串
雞翼真係好大隻,份量又夠多💪🏻
加上秘製調味粉,大滿足💕
我最鍾意係雞皮,外皮燒到脆卜卜
一啲都冇油膩感!
一定要支持香港小店👍🏻
鍾意食串燒嘅你下次不妨試吓呢間😋
燒翠玉瓜
燒雞皮
2023-03-15 22 浏览
今日收工約了朋友出尖沙咀食飯,我地選擇食串燒。這間串燒店不算大,墻上挂滿食物的相片,而點餐是自助用QR code落單,都算方便。南非特大磯煮鮑魚+ 芝士扇貝扇貝好大隻,配合啖啖芝士,好味道。鮑魚都幾爽口蒜蓉茄子嘩,好大塊茄子,上面滿滿的蒜蓉和香料,剩係食它會好鹹,要不停飲水解渴,要配碗白飯先得😂燒流心芝士年糕最喜歡食的一道串燒,軟綿綿的年糕燒日本甜薯燒得有點兒膿,本身甜薯是好食的串燒雞中翼不錯,不過辣粉太多燒司華力腸

南非特大磯煮鮑魚+ 芝士扇貝

扇貝好大隻,配合啖啖芝士,好味道。鮑魚都幾爽口

蒜蓉茄子

燒流心芝士年糕

最喜歡食的一道串燒,軟綿綿的年糕

燒日本甜薯

燒得有點兒膿,本身甜薯是好食的

串燒雞中翼

不錯,不過辣粉太多

燒司華力腸

2023-03-13 18 浏览
呢間串燒店開係婚紗街街尾,附近有唔少酒吧,我比較鐘意一路食一路飲,呢間就岩曬錫紙花甲粉($68)辣辣地好開胃,入面有唔少花甲,粉絲吸左花甲既鮮味,而且份量都唔少燒頂級多春魚($58)呢個幾抵食,一份就有6條,用黎送飲品一流蒜蓉燒美國大生蠔($58)呢個又係抵食,$58已經有兩隻蠔,同埋都幾大隻,有大量蒜蓉,非常惹味燒紐西蘭羊架($46)羊架係我好鐘意既食物,呢度既羊架無咩so味,加上孜然粉同辣椒粉,趁熱食好正
錫紙花甲粉($68)

燒頂級多春魚($58)
呢個幾抵食,一份就有6條,用黎送飲品一流

蒜蓉燒美國大生蠔($58)

燒紐西蘭羊架($46)

2023-03-08
2023-03-04 13 浏览
今晚約咗朋友去「串燒殿」,食物整齊黎講都幾好食和高CP🙆‍♀️🙆‍♀️,款式仲有好多選擇呢。🔹️錫紙燒蒜蓉花甲 $68呢碟係推介呀,有超多隻花甲🤤,真材實料,味道鮮甜😜🔹️邪惡芝士燒扇貝帶子2隻 $78扇貝幾鮮甜,上面鋪咗好多芝士黎燒🧀,幾邪惡😈🔹️超好味玉子燒🍳 $28好厚和有蛋香,幾好食😍🔹️燒脆卜卜魚腐 $18調味幾好,真係脆卜卜,價錢平👍🔹️惹味蒜蓉燒茄子🍆 $36好大條茄子呀,充滿辣粉、香料和蒜蓉味。🔹️原隻風味燒魷魚🦑 $38🔹️燒奶黃包2件 $28

🔹️錫紙燒蒜蓉花甲 $68
呢碟係推介呀,有超多隻花甲🤤,真材實料,味道鮮甜😜

🔹️邪惡芝士燒扇貝帶子2隻 $78
扇貝幾鮮甜,上面鋪咗好多芝士黎燒🧀,幾邪惡😈

🔹️超好味玉子燒🍳 $28
好厚和有蛋香,幾好食😍

🔹️燒脆卜卜魚腐 $18
調味幾好,真係脆卜卜,價錢平👍

🔹️惹味蒜蓉燒茄子🍆 $36
好大條茄子呀,充滿辣粉、香料和蒜蓉味。

🔹️原隻風味燒魷魚🦑 $38

🔹️燒奶黃包2件 $28

2023-03-04 17 浏览
Happy night~經過一家串燒店被花甲粉香氣吸引了就決定晚餐在這解決了~-惹味蒜蓉燒茄子燒茄子是串燒必點!茄子上鋪滿調味料每一絲都裹滿蒜蓉辣椒孜鹽粉絕對「惹味」-燒翠玉瓜朋友至愛~翠玉瓜切得十分厚身而且比平時串燒食開的大🤣水份超足!-燒雞軟骨亦是另一樣必點~雞軟骨最佳搭配必定是串燒燒至脆香再加上孜鹽無敵~-錫紙花甲粉花甲粉十分香粉絲煮透而不爛而且接近內地正宗風味!喜歡重口味的朋友一定要試試~-醬燒魷魚鬚串魷魚鬚燒得剛剛好~而且串得密密麻麻裹滿醬汁 煙煙韌韌-芝士燒扇貝帶子帶子有驚喜!十分飽滿大粒而且廚師調的醬汁很特別類似千島醬~-錫紙燒蒜蓉花甲花甲愛好者集合花甲粉的花甲不錯所以追加了一個錫紙花甲熱氣騰騰 粒粒飽滿而且居然沒有蜆肉脫殼🤣🤣
Happy night~
經過一家串燒店
被花甲粉香氣吸引了
就決定晚餐在這解決了~
惹味蒜蓉燒茄子
燒茄子是串燒必點!
茄子上鋪滿調味料
翠玉瓜切得十分厚身
而且比平時串燒食開的大🤣
水份超足!
燒雞軟骨
亦是另一樣必點~
雞軟骨最佳搭配必定是串燒
燒至脆香再加上孜鹽
無敵~
錫紙花甲粉
花甲粉十分香
粉絲煮透而不爛
而且接近內地正宗風味!
喜歡重口味的朋友一定要試試~
醬燒魷魚鬚串
魷魚鬚燒得剛剛好~
而且串得密密麻麻
所以追加了一個錫紙花甲
熱氣騰騰 粒粒飽滿
而且居然沒有蜆肉脫殼🤣🤣
2023-02-23 37 浏览
好鍾意食串燒,又約咗朋友一齊食串燒吹水🍢🍡餐廳細細,但裝修都幾有格調😊😊⭐️烤肥牛 $58份量估唔到係咁多,價錢又唔係貴,大量蒜蓉同孜然粉,好香😋😋雖然食完個口會臭,但的確係好正😂😂⭐️蒜蓉煮花甲 $68花甲好甜無沙👍🏻👍🏻份量都係海量式!😂😂食極都好似食唔完咁!好誇張,餐廳好大方!⭐️燒原條茄子 $38有少少辣,記得要趁熱食,如果唔係好多油流緊出嚟!⭐️燒雞肉腸 $38 2串好鬆軟,好好食!有2串好抵👍🏻👍🏻⭐️燒奶皇包 $38 2個個包有啲硬,我麻麻地,我朋友話ok😂😂⭐️五花腩肉、雞腎、翠玉瓜五花腩肉正!啖啖肉👍🏻👍🏻必點!

⭐️烤肥牛 $58

⭐️蒜蓉煮花甲 $68

⭐️燒原條茄子 $38
有少少辣,記得要趁熱食,如果唔係好多油流緊出嚟!

⭐️燒雞肉腸 $38 2串
好鬆軟,好好食!有2串好抵👍🏻👍🏻

⭐️燒奶皇包 $38 2個
個包有啲硬,我麻麻地,我朋友話ok😂😂

⭐️五花腩肉、雞腎、翠玉瓜
五花腩肉正!啖啖肉👍🏻👍🏻必點!

2023-02-21 16 浏览
最近沉迷串燒🍢🍡好彩串燒店越開越多!想試新嘢都總有一間喺左近😜今次拉埋朋友嚟呢間位於極方便嘅尖沙咀韓國街搵食!呢個地利位置飯後想飲嘢直落都話咁易✌🏻. ✨惹味蒜蓉扇貝帶子 $38@加上咗勁量蒜蓉👍🏻我哋好鍾意!加上厚肉又大隻鮮甜嘅帶子肉!😃值得叫!. ✨惹味辣汁燒花甲 $68一大盤錫紙盒咁上份量好多!灑滿咗葱花, 辣椒, 四川風味辣粉更添滋味🤟🏻. ✨惹味蒜蓉燒茄子 $38見到枱枱都叫又點嚟試試😝😝茄子肉已燒得一夾即同茄子皮分離!同樣係滿滿蒜蓉加持!啱哂我哋呢啲蒜味控🧄. ✨烤日式雞肉棒 兩串 $38有驚喜😋啖啖肉之餘仲咬落有粒粒雞軟骨於其中!. ✨燒安格斯牛仔骨 $58某啲部位略嫌燒得有啲over😅但燒得剛好火喉嘅部分就重牛味又充滿油脂香氣👌🏻. ✨吉列炸蠔(六粒) $48呢個價位又抵喎😉每粒都炸得香脆!咬落juicy!沾埋沙律醬食就夾哂啦!. ✨罐裝可樂 $12@邪惡冰凍夠氣可樂最匹配🤩🤩
✨惹味蒜蓉扇貝帶子 $38@
✨惹味辣汁燒花甲 $68
✨惹味蒜蓉燒茄子 $38
✨烤日式雞肉棒 兩串 $38
有驚喜😋啖啖肉之餘仲咬落有粒粒雞軟骨於其中!
✨燒安格斯牛仔骨 $58
✨吉列炸蠔(六粒) $48
✨罐裝可樂 $12@
邪惡冰凍夠氣可樂最匹配🤩🤩
2023-02-18 946 浏览
今日做完Facial約咗朋友食宵夜,太耐冇食宵夜嘅關係,似乎進入左報復式嗌嘢食嘅狀態。我哋落咗單大約10分鐘,就已經有得食。見到呢幅食物大合照,自己都有啲嚇親。原本覺得自己嗌嘅時候唔係好多嘢,點知嚟到樣樣都咁大份。我哋叫咗好多唔同款嘅串燒,其中個雞腎都幾乾身。多春魚都係好乾身,仲燒到脆卜卜添。原隻燒魷魚都燒到啱啱好唔會變咗魷魚乾,不過就唔係好入味。我哋仲叫咗生蠔同埋扇貝,佢啲生蠔扇貝都幾大粒,唔會話縮晒水咁都唔錯嘅。另外仲叫咗一隻燒大虎蝦嚟試吓,啲蝦肉都幾大牙,啖啖肉都唔錯。平時食錫紙金針菇就食得多,但係今次見到有錫紙萵筍,仲要見到寫住必食推介,所以就叫咗嚟試下。不過似乎就唔係好入味,亦都偏硬,萵筍嘅根都未批乾淨,感覺麻麻地。然後有個燒花甲,不過佢個感覺就比較乾身,而且啲辣粉都係喺個殼上面,所以反而花甲肉就唔係好有味。而佢個鴨血粉絲就真係有啲驚喜,因為估唔到佢咁大兜。粉絲索晒啲汁都幾唔錯。值得一提嘅係呢度個職員都幾Nice,上菜嘅速度超級快,對於餓着肚嚟食宵夜嘅人嚟講,絕對係一個唔錯嘅選擇。

我哋叫咗好多唔同款嘅串燒,其中個雞腎都幾乾身。

多春魚都係好乾身,仲燒到脆卜卜添。

原隻燒魷魚都燒到啱啱好唔會變咗魷魚乾,不過就唔係好入味。

而佢個鴨血粉絲就真係有啲驚喜,因為估唔到佢咁大兜。

2023-02-16
$300 (宵夜)
2023-02-17 20 浏览
最近好想食串燒,見到尖沙咀呢間——🌟串燒殿🌟專食串串好吸引,裏面一路播住熟悉嘅台灣流行曲,好有台灣裏廳風味呀🤩._.🤎|招牌椒鹽臭豆腐|🤎估唔到串燒店都會有臭豆腐可以食,好驚喜,佢嘅臭豆腐聞落去真係果隻臭豆腐味,食落口外表好脆身,醬汁濃味,係台灣嘅味道💕·🐟|燒頂級多春魚|🐟一份有6串咁多,燒到好香濃,基本上脆到可以連骨食👍🏻·🦑|原隻風味燒魷魚|🦑呢個用串串成隻魷魚黎燒,好香濃又特別💕·🐙|麻辣汁燒八爪魚鬚|🐙呢個一份都幾辣下,但好惹味又過癮,份量多😝啱曬鐘意食辣嘅人·🍆|惹味蒜蓉燒茄子|🍆成條茄子上,起埋皮方便食,爆多蒜蒜係上面,勁香濃惹味🫣·🐚|惹味辣汁燒花甲|🐚花甲一份都算多,肉相對係比較大粒,唔算多沙,香濃惹味🌟._.
._.
🤎|招牌椒鹽臭豆腐|🤎
🐟|燒頂級多春魚|🐟
一份有6串咁多,燒到好香濃,基本上脆到可以連骨食👍🏻
🦑|原隻風味燒魷魚|🦑
呢個用串串成隻魷魚黎燒,好香濃又特別💕
🐙|麻辣汁燒八爪魚鬚|🐙
呢個一份都幾辣下,但好惹味又過癮,份量多😝啱曬鐘意食辣嘅人
🍆|惹味蒜蓉燒茄子|🍆
成條茄子上,起埋皮方便食,爆多蒜蒜係上面,勁香濃惹味🫣
🐚|惹味辣汁燒花甲|🐚
花甲一份都算多,肉相對係比較大粒,唔算多沙,香濃惹味🌟
._.