2022-12-11 338 浏览
呢日收工約左朋友係尖沙咀食晚飯,朋友不嬲好鍾意食港式串燒,上網見到呢間串燒幾吸引,係THE ONE再行入少少就到,都幾方便,就決定食呢間.港式串燒一樣有聖誕佈置,非常有心思,餐廳用QR CODE下單,我地點左以下串燒:惹味蒜蓉燒茄子($38)感覺上食串燒時茄子係必點的食物,茄子帶有滿滿香口的蒜蓉,辣和孜然粉,而且茄子燒得好夠林燒韭菜($14):呢個又係必點的, 韭菜新鮮,調味又夠惹味燒雞腎2串($28)最少要點兩串,雞腎爽口新鮮燒五花腩肉2串($32)肥膏位經燒過零舍香口,而且燒得夠脆醬燒墨魚咀串($28)比較少吃串燒的墨魚咀,原來都適合燒,夠爽口燒奶黃包2件($28)非常特別,第一次食燒芝士帆立貝滿滿芝士,非常濃郁,而且帆立貝好大粒,燒得啱啱好,唔會乾身,有鮮味燒雞泡魚乾($48)很脆口,而且配上沙律醬增加滋味串燒雞中翼($38)雞翼有4隻,大大隻,而且燒得皮脆肉嫰醬燒雞脾菇($14)厚切的雞脾菇很有口感,而且燒完仍很juicy, 醬汁亦好好味飲品方面,係QR CODE落完單就可以去雪柜自己揀自己拎,非常方便.

惹味蒜蓉燒茄子($38)

燒韭菜($14):
呢個又係必點的, 韭菜新鮮,調味又夠惹味

燒雞腎2串($28)
最少要點兩串,雞腎爽口新鮮

燒五花腩肉2串($32)
肥膏位經燒過零舍香口,而且燒得夠脆

醬燒墨魚咀串($28)
比較少吃串燒的墨魚咀,原來都適合燒,夠爽口

燒奶黃包2件($28)
非常特別,第一次食

燒芝士帆立貝

燒雞泡魚乾($48)
很脆口,而且配上沙律醬增加滋味

串燒雞中翼($38)
雞翼有4隻,大大隻,而且燒得皮脆肉嫰

醬燒雞脾菇($14)

2022-12-08
2022-12-09 12 浏览
【尖沙咀】串燒殿天氣一凍,就會抵受唔住串燒嘅誘惑🙈。呢間位於尖沙咀金巴利道嘅串燒殿,主打港式串燒,款式多而且即叫即燒,仲有涼拌小菜、暖胃主食、甚至甜品,非常吸引啊~🤩✨ 燒超惹味雞泡魚干 $48 (必食😍)燒雞泡魚干每次只要見到有我都一定會嗌😝,口感煙韌,而經燒烤後油香味再一步逼出嚟,熱辣辣再加埋蛋黃醬一齊食超正~✨ 蒜蓉扇貝帶子 $38 (必食😍)✨ 燒蒜蓉粉絲蟶子皇 $58(必食😍)估唔到燒海鮮咁大隻!!扇貝燒得剛好,貝柱位置鮮嫩彈牙。另一面隻蟶子仲長過我手掌,鮮甜爽口,上面仲放咗啲粉絲,吸晒蒜蓉同蟶子嘅鮮味🤤✨蒜蓉燒茄子 $38食串燒點可以唔嗌下啲蔬菜,舖滿蒜蓉嘅燒茄子,望到都流口水~將茄子肉連埋蒜一梳梳咁撕出嚟食,好正啊喂😆✨ 吉列炸蠔(6粒)$68✨ 燒雞皮串 $26/2 ✨ 燒韭菜 $14燒韭菜上面落咗辣粉孜然粉,香辣惹味。香脆可口嘅燒雞皮~鍾意食肥膩野唔好錯過。✨ 燒惹味小饅頭 $22落咗味粉而且燒到脆卜卜咁,平時少食饅頭,但呢個可以一試。(我點咗少少沙律醬一齊食發覺仲正!)👉🏻食串燒一定要趁熱食先有風味,我嘅心得係如果有好多嘢想食,就分開幾次咁點餐,咁就可以食到最好味
【尖沙咀】串燒殿

✨ 燒超惹味雞泡魚干 $48 (必食😍)

燒超惹味雞泡魚干

✨ 蒜蓉扇貝帶子 $38 (必食😍)
✨ 燒蒜蓉粉絲蟶子皇 $58(必食😍)

蒜蓉扇貝帶子;燒蒜蓉粉絲蟶子皇

✨ 燒韭菜 $14

吉列炸蠔;燒雞皮串;燒韭菜

✨ 燒惹味小饅頭 $22

燒惹味小饅頭

👉🏻食串燒一定要趁熱食先有風味,我嘅心得係如果有好多嘢想食,就分開幾次咁點餐,咁就可以食到最好味嘅串燒啦🥳

✨串燒殿
📍尖沙咀金巴利道58號A號舖
2022-12-08 15 浏览
已經是第2次漏單。雖然食物ok. 但外賣自取回到去發現少了2份食物。打電話去回覆話跟進。結果唔覆再打電話去聽都唔聽。無下次幫襯。真係有火。上次漏了都會回覆。今次連回覆都唔回。幾十蚊當跌了。
2022-12-08
外卖自取
呢兩日天氣終於凍返d喇🌀好想食d暖笠笠嘅野☺️經過見到呢間串燒小店個menu有超多菜式選擇,仲要係較少見嘅港式串燒🇭🇰忍唔住要入去試下先😊一坐低老板娘好快就比個QR Code我地落單,雖然係即叫即燒,但我地等咗唔係好耐就上菜了👏🐂皇牌牛脷心 ($38/串) - 質感十分爽口,彈牙易咬開,而牛脷上面落咗唔少孜然粉,牛味濃得黎又夠惹味,果然係皇牌必食之選👑 👍🏻🐤燒雞軟骨 ($28/2串) - 燒得好香口又夠脆,每粒都好大粒,充滿咬口,好似我呢d軟骨控一定會食得好開心😺🐑燒紐西蘭羊架 ($85/2隻) - 羊架比想像中大件,咬落肉質軟焾juicy,羊味香濃而且啖啖肉,肥膏亦唔多,食得好滋味😋🍆惹味蒜蓉燒茄子($38/條) - 超級大條嘅茄子上面鋪滿唔少孜然粉同蒜蓉,仲加有少少辣味,聞到都已經覺得惹味😍茄肉燒到軟嫩多汁又夠入味,口感豐富,食到好滿足💜🐡燒超惹味雞泡魚干 ($48/份) - 甜甜地嘅條狀魚干燒得較乾身,咬落好有嚼勁,點埋沙律醬味道更昇華,食唔停口❤️🌽墨西哥粟米 ($32/2串) - 老板娘親自推介比我地嘅墨西哥粟米係今餐最大嘅驚喜😇看似簡單嘅燒粟米上面放咗大量芝士粉,但每啖都充滿

皇牌牛脷心 & 燒雞軟骨

燒紐西蘭羊架

燒超惹味雞泡魚干

🌽墨西哥粟米 ($32/2串) - 老板娘親自推介比我地嘅墨西哥粟米係今餐最大嘅驚喜😇看似簡單嘅燒粟米上面放咗大量芝士粉,但每啖都充滿濃郁嘅粟米甜味同芝士鹹香味,好易咬而且完全無粟米渣,口感細滑,非常高質,驚喜度有💯😻

墨西哥粟米

🥪烤牛奶甜包 ($15) - 方包本身烤得好香脆,連同包面上大量香甜嘅煉奶,砂糖同黑芝麻一齊食,味道好夾,為呢餐豐富嘅晚餐畫上完美嘅句號🫶🏻

烤牛奶甜包

當晚餐廳只有1-2個店員,但喺full house嘅情況下上菜速度仍然好快,食物夠熱又保持到水準唔馬虎,期間仲見到有唔少外賣單呢😳以呢個價錢有如此質素,真心覺得勝價比高🥳鍾意食熱辣辣串燒嘅朋友仔不防一試😉
2022-12-01
皇牌牛脷心 & 燒雞軟骨
燒紐西蘭羊架
墨西哥粟米
烤牛奶甜包
  • 皇牌牛脷心
  • 燒雞軟骨
2022-11-29 19 浏览
好耐無BBQ, 行經尖沙咀見有港式即叫即燒,方便又吸引, 一於入去試下😬店舖細細間, 大約可以坐四枱客人, 店內播著強勁的音樂, 放左工原先好攰都精神為之一振🤩可以手機落ORDER 好方便, 有好多選擇, 樣樣都好吸引, 最後我地主力揀熱門推介的食物, 一口氣揀左9款:1. 惹味蒜蓉燒茄子($38): 燒得剛剛好, 唔會燶, 茄子軟焾多汁, 勁多蒜蓉, 再加少少辣味, 我本身勁鐘意食蒜, 所以啱晒我😂是必食之選2. 燒翠玉瓜($14): 翠玉瓜肉脆多汁, 好有口感3. 燒流心芝士年糕($32): 另一樣推介, 外皮好軟屬, 裡面流心芝士邪惡得來好想ENCORE 食多件4. 超美味玉子燒($32): 玉子燒味道適中, 甜甜地好味道5. 錫紙燒蒜蓉娃娃菜($42):好多汁勁多蒜蓉,有錫紙包住無咁熱氣, 係唔錯既選擇6. 汁燒白鱔($58): 塊皮好脆, 但肉汁唔夠juicy, 水準一般7. 串燒雞中翼($38):唔知係咪OVERCOOK, 雞翼有點乾, 無想像中咁好食, 可惜😅8. 燒脆香鴨舌($28): 好鐘意食鴨舌, 平時多數食鹵水, 第一次試燒脆鴨舌, 好啱送啤酒🍻9. 燒紐西蘭羊

2. 燒翠玉瓜($14): 翠玉瓜肉脆多汁, 好有口感

9. 燒紐西蘭羊架 ($85): 好強勁的孜然粉,好重口味,唔食慣羊, 怕羊膻味的都可以試下😆

整體上感覺到廚師好用心炮製每道菜式, 而且毫不吝嗇用極多香料同蒜蓉, 相信喜歡重口味的人士會食得好滿足😋

題外話, 第二朝醒來口腔內仍有好濃郁的蒜味😂😂😂
2022-11-27 21 浏览
👍🏾必點 : 惹味蒜蓉燒茄子$38✔️好大條 好香蒜蓉味 茄子軟嫩👍🏾必點: 錫紙花甲粉$68✔️好香嘅川辣味✔️花甲都多✔️粉絲好索汁 好滋味👍🏾必點: 醬燒魷魚鬚串 $32✔️好juicy爽口,帶點鮮味 海水咸香👍🏾必點: 燒菠蘿 $32✔️好鮮甜,多汁解渴解辣燒雞軟骨2串$28✔️帶孜然香,燒得唔會太乾燒惹味小饅頭 $22✔️入面有奶黃,要趁熱食小黃魚 $~100 左右✔️原條炸嘅黃花魚✔️香脆多肉,入面唔會太乾💰人均$200Igable打卡度:8/10Taste 好味度:7/10 Worth revisiting返兜度:7/10 #串燒 #香港串燒 #港式串燒

👍🏾必點 : 惹味蒜蓉燒茄子$38
✔️好大條 好香蒜蓉味 茄子軟嫩

👍🏾必點: 錫紙花甲粉$68
✔️好香嘅川辣味
✔️花甲都多
✔️粉絲好索汁 好滋味

👍🏾必點: 醬燒魷魚鬚串 $32
✔️好juicy爽口,帶點鮮味 海水咸香

👍🏾必點: 燒菠蘿 $32
✔️好鮮甜,多汁解渴解辣

燒雞軟骨2串$28
✔️帶孜然香,燒得唔會太乾

燒惹味小饅頭 $22
✔️入面有奶黃,要趁熱食

小黃魚 $~100 左右
✔️原條炸嘅黃花魚
✔️香脆多肉,入面唔會太乾

💰人均$200

Igable打卡度:8/10
Taste 好味度:7/10
Worth revisiting返兜度:7/10

#串燒 #香港串燒 #港式串燒
  • 惹味蒜蓉燒茄子
尖沙咀新開港式串燒店 — 串燒殿🐷原塊蜜汁豬頸肉($58)豬頸肉外皮好香脆,大塊爽口,而且加上蜜糖汁,味道好香甜,配上香草更加香。🍆 惹味蒜茸燒茄子($38)燒得軟淋,蒜味十足,食落去充滿蒜嘅辣味,勁惹味~😍🐚錫紙花甲粉($68)好夠味,米粉份量好多,辣度微辣,唔會話好辣🍡燒流心芝士年糕($32)麻薯包住芝士,麻薯質感好煙韌,一咬落去有流心效果🐮皇牌牛舌心($38)面頭舖上好多孜然粉,啱晒重口味人士~
尖沙咀新開港式串燒店 — 串燒殿

🐷原塊蜜汁豬頸肉($58)

🍆 惹味蒜茸燒茄子($38)
燒得軟淋,蒜味十足,食落去充滿蒜嘅辣味,勁惹味~😍

🐚錫紙花甲粉($68)
好夠味,米粉份量好多,辣度微辣,唔會話好辣

🍡燒流心芝士年糕($32)
麻薯包住芝士,麻薯質感好煙韌,一咬落去有流心效果

🐮皇牌牛舌心($38)
面頭舖上好多孜然粉,啱晒重口味人士~
2022-11-17 283 浏览
呢條街真係美食集中地🥳 雖然好多韓國嘢但係都有唔同小店🫶🏻 依家日式串燒居酒屋好多但係冇咩港式串燒🇭🇰 有時都想換下口味😛 真係平靚正 之前覺得串噹噹好好食但呢間超越左‼️❣️燒翠玉瓜 $14❣️燒秋葵 $15❣️燒土豆片 $14❣️惹味蒜蓉燒茄子 $38串燒嘅蔬菜係一啲都唔健康🤣 燒得好好食‼️ 係難得會爭住食嘅蔬菜😋 口感係土豆片贏 邊位燒到薯片咁脆 中間又有薯仔質感🥔蒜蓉茄子係我同朋友食過調味最好食🍆完全比蒜蓉同埋其他調味料包圍食完個口好臭🙊🧄❣️燒雞皮 $26❣️燒日式雞肉棒 $38@2❣️燒雞軟骨 $28@2❣️串燒雞中翼 $38雞類都唔錯🐥 雞皮好脆 真係啱啱好迫晒啲油‼️雞肉棒幾特別 食落去似麥樂雞嘅口感 但外脆內軟😋雞中翼要讚吓 有土匪雞翼感覺而且有四隻好抵食🥳❣️燒日本霜降一口和牛 $36❣️皇牌牛脷心 $38❣️原塊蜜汁豬頸肉 $58牛反而冇咁驚喜 豬頸肉用蜜糖燒終於唔係孜然味🐖❣️魷魚鬚 $32❣️燒菠蘿 $32魷魚鬚用汁燒好香好惹味 爽彈又唔乾👍🏻🦑燒菠蘿用嚟收尾係Perfect 好 juicy 都幾甜🍍餐廳仲有花甲粉酸辣粉都好吸引會再嚟試吓☺️💯
真係平靚正 之前覺得串噹噹好好食但呢間超越左‼️

• 惹味蒜蓉燒茄子
  • 土豆片
  • 雞皮
2022-11-15 18 浏览
依排都好鍾意食串燒,因為串串再加上佢嘅調味都真係好正而且依間 #串燒殿 係尖沙咀,地點都非常方便今次依間主食賣曬,所以惟有主力食串串,不過又估唔到食得飽而且有得手機落單,出菜都幾快,個人覺得幾滿意我地叫左好多野食,有炸鵪鶉蛋,韭菜,雞翼,雞肉串,魷魚,羊肉,茄子等等全部味道都OK,茄子調味足夠,唔會有啲味而有啲位無羊肉同雞肉串都有啲乾,但配住茄子都OK炸鵪鶉蛋都幾特別,韭菜同雞翼味道唔錯價錢就係一般串燒嘅價,基本上都係38左右一份,都可以接受
依排都好鍾意食串燒,因為串串再加上佢嘅調味都真係好正
而且依間 #串燒殿 係尖沙咀,地點都非常方便
今次依間主食賣曬,所以惟有主力食串串,不過又估唔到食得飽
而且有得手機落單,出菜都幾快,個人覺得幾滿意
全部味道都OK,茄子調味足夠,唔會有啲味而有啲位無
羊肉同雞肉串都有啲乾,但配住茄子都OK
炸鵪鶉蛋都幾特別,韭菜同雞翼味道唔錯
價錢就係一般串燒嘅價,基本上都係38左右一份,都可以接受
2022-11-10 66 浏览
呢晚突然間好想食串燒 上網搵咗呢間串燒餐廳試吓 話晒個名叫做串燒殿 串燒嘅殿堂吖嘛😂錫紙燒蒜蓉花甲花甲份量好多 粒粒蜆殼入面都有蜆肉 加上大量蒜蓉🥰 真係夠晒真材實料呀 多人食就啱晒燒五花腩肉2串五花腩肉肥瘦適中 咬落幾有肉汁 燒過嘅腩肉零舍香口🐷 半肥瘦真係好啱口味😻燒雞軟骨2串雞軟骨幾大粒 真係一粒一粒食唔停呀🐥皇牌牛脷心呢個真係皇牌👅 雖然唔係好厚身 但係燒出嚟嘅牛舌好軟腍 好有牛味 真係我最鍾意嘅一款 惹味蒜蓉燒茄子茄子上面鋪滿晒蒜蓉 就知幾重口味 幾惹味啦🍆 每次去串燒店都好想嗌呢個錫紙燒蒜蓉金針菇呢個係好經典嘅菜式 勾起好多去BBQ嘅畫面呀😋 金菇唔會太大束 好難咬燒流心芝士年糕呢個幾特別 通常芝士年糕都係炸嘅 用燒嘅方法真係比較少 不過不變嘅係裡面都好流心🧀 一路食都見到唔少人叫外賣呀 呢間餐廳真係呢區好受歡迎嘅串燒呀😮 外賣單真係一單接一單
錫紙燒蒜蓉花甲

皇牌牛脷心
錫紙燒蒜蓉金針菇
錫紙燒蒜蓉金針菇
用餐时段
尖沙咀婚紗街沿街至天文臺道好多唔同類型嘅菜式,有日經過見到呢間木系風格嘅串燒殿,menu都多選擇就決定試下😋呢到用qr code落單幾方便,廚房會即叫即燒🔥食咗十幾樣嘢,全部上枱速度都幾快又夠熱,有啲仲好值得俾❤️‍🔥 😍 係有啲surprise😍流心芝士年糕 $32(1份) ❤️‍🔥❤️‍🔥 一定要嗌好好食😂嗰陣時 👦🏻食咗一啖就催我快啲試😂 入口咸咸甜甜好好味,表面燒得岩岩好🥹內裏又好軟熟,講起都想食🥹惹味蒜蓉燒茄子 $38 ❤️‍🔥大大條燒到啲孜然好入味,肉夠淋又餘又有汁😙脆肉瓜 $14 ❤️‍🔥❤️‍🔥燒得非常多汁❤️但係又唔會有生嘅口感,表面搽左一層燒烤醬料,令到整體味道加重左,唔會好似食緊好寡嘅蔬菜咁,但又保留到脆肉瓜嘅鮮甜同多汁🥰燒士豆片 $14 ❤️‍🔥❤️‍🔥 好好食!! 大大塊咬落夠香脆脷落但完全唔覺得介咀,同埋會食到薯仔肉感即係未到太薄👍🏻👍🏻👍🏻我地都好鍾意 !!!台灣腸 $18 ❤️‍🔥好味嘅台灣腸值得推薦~唔係一般串燒店就咁燒啲有腸衣嘅即食台灣腸hea你,表面有劃出紋路先燒,而且燒得好香口,火候控制得好好 😚雞泡魚乾 $48(1份) ❤️‍🔥雞泡魚乾配上沙律醬永遠都係最好嘅搭配🥰

流心芝士年糕 $32(1份) ❤️‍🔥❤️‍🔥

惹味蒜蓉燒茄子 $38 ❤️‍🔥
大大條燒到啲孜然好入味,肉夠淋又餘又有汁😙

脆肉瓜 $14 ❤️‍🔥❤️‍🔥

燒士豆片 $14 ❤️‍🔥❤️‍🔥

台灣腸 $18 ❤️‍🔥

雞泡魚乾 $48(1份) ❤️‍🔥
雞泡魚乾配上沙律醬永遠都係最好嘅搭配🥰係每份串燒之間都會食幾片黎過下口癮
我其實超鍾意食雞波魚乾,但絕大部份串燒店雞泡魚乾都會貴啲份量又少啲,呢個價錢份量味道都滿足到我,性價比upup \(//∇//)\

煙牛脷心 $38
厚身脆邊,係有咬口嘅牛脷心~

3骨3腎串 $78
雞軟骨同雞腎串,份量都幾多~比較鍾意食雞軟骨,夠曬香脆😛

花甲粉 $68
大大碗冬天食可以暖下身~啲花甲都多而且無腥味,個粉會索曬啲辣😳 鍾意食辣嘅可以試下~

燒蒙古羊肉串 $22
有淡淡羊味但唔會有羊臊味!! 幾推介呢個~

豬頸肉 $58(1份)
份量都幾充足,豬肉唔會太乾,保留到肉汁,而且表面嘅蜜糖味都幾夾🍯~

免治雞肉棒 $38(2串)
日式風味嘅雞肉棒,口感相對較軟,但當中會有少少磨碎左嘅雞軟骨咁嘅口感,都幾特別~

串燒殿適合幾個朋友一齊傾下計飲杯酒享受下美食~推介大家叫有「❤️‍🔥」嘅試下ʕ •ᴥ•ʔ
整體黎講係一間尖沙咀地段性價比幾高嘅串燒店,去嗰日仲全程播五月天,好掛住佢地😭✋🏻
  • 芝士流心年糕
今晚同同事去尖沙咀食飯同事介紹有間串燒店幾好食幾chill這間串燒店位於尖沙咀著名嘅「婚紗街」以小店經營 細細間 燈光很亮但座位又唔會太迫幾舒服價錢以同區來說真心平價坐低之後以QR code落單 即叫即整介有汽水啤酒選擇 就飲Asahi $20 //錫紙燒蒜蓉花甲 $48//唐長推介!蒜蓉加了少許辣味令整體口感更加正! 食串燒又怎少得啤酒呢!一啖啤酒,再一口蜆肉,正呀!味道非常之夾!一邊傾計一邊食,一樂也! //燒頂級多春魚 $40/6條//又是送啤酒最佳朋友,多春魚燒至外層香脆燶邊,食落好似食薯片咁嘅聲,口感又脆又多卵,食一條喝一口酒,爽到不得了! //皇牌牛脷心 $38//牛舌是我食串燒必點,牛舌表層燒至脆邊,入口牛味好出,色香味俱全,不錯。 //超美味玉子燒$32//叫得超美味果然係有料,這個玉子燒層次分明,食落每一口都好有蛋味。 //燒安格斯牛柳串$26//安格斯牛肉肉質嫰滑,師傅控制火候控制得相當好,入口一點也不韌。 //燒雞軟骨2串 $28//甜嘅喂?我哋分別都有同一個反應,這個雞軟骨有別於一般其他串燒店,甜味是帶出驚喜,而且令外脆內軟嘅雞軟骨口感更加豐富,正! //串燒雞
今晚同同事去尖沙咀食飯
同事介紹有間串燒店幾好食幾chill
這間串燒店位於尖沙咀著名嘅「婚紗街」
以小店經營 細細間 燈光很亮

//超美味玉子燒$32//

//燒安格斯牛柳串$26//

//燒雞軟骨2串 $28//

//串燒雞中翼 $38//
呢個雞翼又係高質,雞皮燒至金黃香脆,鎖住肉汁在雞肉,肉質依然嫰滑,好食。
2022-10-29 31 浏览
今晚放工後朋友相約來到尖沙咀金巴利道58號A號舖串燒殿飲酒食串燒,港鐵尖沙咀尖東站 B1 出口步行6分鐘左右交通方便。店面不大企理,座落幾舒服。餐廳係QR code落單,鍾意食蒜蓉嘅我必點惹味蒜蓉燒茄子:大大條茄子燒到岩岩好,蒜香撲鼻有少少辣夠味, 茄子的肉都好冧軟糯有汁,濃郁的重孜然粉,彷彿吃出新疆嘅味道,口感豐富。南非特大磯煮鮑魚:大大隻幾新鮮,鮮甜彈牙,口感一流。串燒多春魚,有六條條條都好多春,香口冇腥味,啱曬送啤酒。主食豬頸肉芝士撈丁:芝士拉絲豬頸肉厚身大塊,油脂豐富,齒夾留香。朋友相聚喝喝啤酒,吃吃串燒,是減壓的好方法。
光臨再光臨再再叫朋友光臨,老闆好人,食物口感好適中,海鮮新鮮,種類繁多,以現今做生意咁難捱,老闆娘樓面唔多人手,都做出呢個質素,係值得回頭再幫襯,但要包容下人手唔夠,食物上檯時間要等多陣,但無影響過整體服務
2022-10-16
等候时间
5 分钟 (堂食)
2022-10-25 20 浏览
同屋企人行完尖沙咀好想食燒烤,經過見到呢間燒烤店就即興試下😋,住附近嘅話仲可以手機落單,好方便!惹味蒜蓉燒茄子 $38燒茄子係燒烤必食小食之一!又香又惹味,不過味道都係偏小辣。燒蒜蓉粉絲大元貝 $58超大隻嘅元貝配有大量粉絲,粉絲多到大約有半個碗嘅份量。蒜蓉小龍蝦 $148小龍蝦好大隻,份量兩個人食剛剛好,龍蝦肉新鮮飽滿多肉。錫紙花甲粉 $68呢碗花甲粉好辣,連我鍾意食辣嘅朋友都認同有啲辣。但食花甲又想連同粉絲一齊食,唯有一啖花甲粉、一啖王老吉。個人覺得呢間店嘅燒烤比海鮮更出色!推薦食燒雞軟骨同汁燒原條魷魚筒 。燒雞軟骨6串 $78 汁燒原條魷魚筒 $65燒朱古力棉花糖多士 $48好甜,燒過嘅棉花糖搭配朱古力醬再加底層多士,脆卜卜。王老吉 $12食燒烤飲涼茶感覺健康啲🤣,所以每次有嘅話都會揀飲王老吉,特別係食辣嘅時候可以解辣。

惹味蒜蓉燒茄子 $38
燒茄子係燒烤必食小食之一!又香又惹味,不過味道都係偏小辣。

燒蒜蓉粉絲大元貝 $58
超大隻嘅元貝配有大量粉絲,粉絲多到大約有半個碗嘅份量。

蒜蓉小龍蝦 $148
小龍蝦好大隻,份量兩個人食剛剛好,龍蝦肉新鮮飽滿多肉。

錫紙花甲粉 $68

燒雞軟骨6串 $78

汁燒原條魷魚筒 $65

燒朱古力棉花糖多士 $48
好甜,燒過嘅棉花糖搭配朱古力醬再加底層多士,脆卜卜。

王老吉 $12
  • 汁燒原條魷魚筒