尖沙咀Happy hour飲完兩杯見肚仔餓心思思想食個串燒🍢 諾士佛台行前少少入左呢間串燒殿整返兩串先🤪▫️燒五花腩肉串 ($32/2串)整體串燒都比較港式style 燒至香脆再滲上調味粉 肉味濃郁▫️邪惡芝士燒扇貝帶子 ($78/2隻)滿滿芝士醬淋上帶子 帶子好大粒好香甜▫️惹味蒜香燒茄子 ($38)充滿蒜香味 但又唔會好鹹 如果可以再加啲麻辣就正▫️燒流心芝士年糕 ($32)口感好煙韌 略嫌唔夠流心 ▫️燒雞軟骨 ($28)燒得夠香脆 調味做得不錯▫️燒司華力腸 ($28)好耐無食過啦 外脆內軟口感👍▫️雞泡魚干 ($48)燒得幾香 點埋個蛋黃醬絕配
尖沙咀Happy hour飲完兩杯見肚仔餓
心思思想食個串燒🍢 諾士佛台行前少少
入左呢間串燒殿整返兩串先🤪

▫️燒五花腩肉串 ($32/2串)

▫️邪惡芝士燒扇貝帶子 ($78/2隻)
滿滿芝士醬淋上帶子 帶子好大粒好香甜

▫️惹味蒜香燒茄子 ($38)
充滿蒜香味 但又唔會好鹹 如果可以再加啲麻辣就正

▫️燒流心芝士年糕 ($32)
口感好煙韌 略嫌唔夠流心

▫️燒雞軟骨 ($28)
燒得夠香脆 調味做得不錯

▫️燒司華力腸 ($28)
好耐無食過啦 外脆內軟口感👍

▫️雞泡魚干 ($48)
燒得幾香 點埋個蛋黃醬絕配
突然好想食串燒,就揾到「串燒殿」,地點靜中帶旺,與港鐵站十分近。今次與友人點了惹味蒜茸燒茄子🍆、招牌椒鹽臭豆腐、錫紙燒蒜茸娃娃菜、脆香卜卜魚腐、醬燒魷魚鬚串、醬燒墨魚咀串、原隻風味燒魷魚🦑和燒粉絲蒜茸大元貝😍😍我們同行二人,上班一日後肚子十分餓😅😅點了好多食物😆😆估吾到份量驚人,我們異口同聲字覺得好大件、好足料、好豐富😋😋😋而且味道好😚 份量勁到隔離枱兩個外國人都話要影食物相😍😍🤤🤤老娘最鍾意吃惹味蒜茸燒茄子🍆 燒粉絲蒜茸大元貝和錫紙燒蒜茸娃娃菜。不太吃肉的我,今次無點過肉類吃。有興趣的你可以一試啊💖✨📌茄子🍆好大條、蒜茸醬令到茄子🍆的味道更中上一層樓,夠辣👍🏻👍🏻❤️📌大元貝好大個,又有好多粉絲,好夠味😬📌娃娃菜好大個錫紙盒,好味🤤我和友人反而都吾太喜歡燒肉😙😙因為我不吃肉,吃魚和海鮮🦞但選擇仍有很多啊😍😍❤️朋友都去試試啊😃😃

我們同行二人,上班一日後肚子十分餓😅😅點了好多食物😆😆

📌大元貝好大個,又有好多粉絲,好夠味😬

📌娃娃菜好大個錫紙盒,好味🤤

朋友都去試試啊😃😃
蒜茸燒茄子🍆、燒粉絲大元貝
2023-01-12
蒜茸燒茄子🍆、燒粉絲大元貝
  • 惹味蒜蓉燒茄子
  • 燒粉絲蒜茸大元貝
2023-01-14 12 浏览
今日去咗串燒殿食串燒因為每次經過都聞到勁香串燒味😋店面裝修好有港式風味👍加埋背景音樂氣氛唔錯呢度除咗普通串燒之外, 仲有自家秘製嘅麻辣類價錢親民, 下單後上菜仲超級快😆我哋就叫左- 惹味蒜蓉燒茄子份量夠晒大, 面頭全部都係蒜蓉, 蒜蓉味超級香, 啱晒重口味人士😆- 錫紙燒蒜蓉花甲超抵食, 超多花甲, 每粒都超入味👍- 超美味玉子燒 玉子燒偏甜, 好似燒香左嘅蛋糕- 燒脆香鴨舌加咗孜然粉,非常香口仲有超熱門嘅- 燒流心芝士年糕年糕好軟糯, 芝士味好香
今日去咗串燒殿食串燒
因為每次經過都聞到勁香串燒味😋
店面裝修好有港式風味👍加埋背景音樂氣氛唔錯
呢度除咗普通串燒之外, 仲有自家秘製嘅麻辣類
價錢親民, 下單後上菜仲超級快😆

我哋就叫左
- 惹味蒜蓉燒茄子

- 錫紙燒蒜蓉花甲
超抵食, 超多花甲, 每粒都超入味👍

- 超美味玉子燒
玉子燒偏甜, 好似燒香左嘅蛋糕

- 燒脆香鴨舌
加咗孜然粉,非常香口

仲有超熱門嘅
- 燒流心芝士年糕
年糕好軟糯, 芝士味好香
介紹返💁🏻‍♀️。。🇨🇳 川燒 在尖沙咀 🇨🇳。串燒殿。金巴利道58號A號舖。燒豆卜。燒翠玉瓜。燒士豆片。醬燒雞脾菇。烤牛奶甜包。HKD14 @ 一串燒脆香卜卜魚腐。HKD18 @ 一串甜蜜脆脆燒昋蕉。HKD24燒雞皮串。HKD26 @ 兩串燒日本霜降一口和牛。HKD38 @ 一串清酒煮花甲。燒蒜蓉粉絲蟶子皇。汁燒白鱔。HKD58燒法式鵝肝多士。HKD78 @ 兩件🤫 川燒即係四川式串燒..慣常用勁多嘅調味粉鋪滿一串串嘅串燒..味道香辣..仲有好重嘅孜然味..正正因為尋晚誤打誤撞..食咗我人生第一次嘅川燒..然後我對辣哩個味道又多咗另一個睇法🤫 話說飛完BKK返嚟諗住約朋友仔俾份小手信佢..咁就隨便喺尖沙咀搵咗間專食串燒嘅小店..諗住邊食邊吹水..去到先知原來串燒殿並唔係我心目中最普通嗰種日式串燒..而係我哩個一啲辣都唔鍾意食嘅人成世都無諗過要食嘅四川串燒..不過既然一場嚟到..朋友又覺得OK嘅..咁咪照試囉🤫 串燒殿雖然鋪頭仔細細..但係又無話將啲位放到迫迫夾咁..坐得都幾舒服嘅..然後呢度係用QR Code自助落單嘅..我哋兩條女見到樣樣嘢食都好似好好味..為咗唔好做大嘥鬼..我哋決
介紹返💁🏻‍♀️

🇨🇳 川燒 在尖沙咀 🇨🇳
。串燒殿
。金巴利道58號A號舖

燒豆卜。燒翠玉瓜。燒士豆片。
醬燒雞脾菇。烤牛奶甜包
。HKD14 @ 一串

燒脆香卜卜魚腐
。HKD18 @ 一串

甜蜜脆脆燒昋蕉
。HKD24

燒雞皮串
。HKD26 @ 兩串

。HKD38 @ 一串

清酒煮花甲。燒蒜蓉粉絲蟶子皇。汁燒白鱔
。HKD58

燒法式鵝肝多士
。HKD78 @ 兩件

🤫 串燒殿雖然鋪頭仔細細..但係又無話將啲位放到迫迫夾咁..坐得都幾舒服嘅..然後呢度係用QR Code自助落單嘅..我哋兩條女見到樣樣嘢食都好似好好味..為咗唔好做大嘥鬼..我哋決定每樣都嗌一串嚟試吓先..亦都因為種類繁多..而家就排名不分先後咁逐樣逐樣介紹你聽~
🤫 由最抵食嘅十四蚊一串開始講起先啦..翠玉瓜一串有三大片厚切..好欣賞佢哋做得到兩邊乾但係入邊勁多水份勁Juicy..然後豆腐卜一串有五粒..脆口得嚟有好香嘅孜然粉味..成件事好Match..而燒士豆片可以話係四川串燒最出名嘅選擇之一..因為薯仔片薄切然後上邊鋪滿香辣調味粉同孜然粉..味道迅速咁樣俾薯仔吸收咗..完全可以達到最惹味嘅效果..唔知係咪近排食得辣嘢多咗..呢一種香辣再加孜然粉嘅味道又唔係咁難接受喎..另外汁燒雞髀菇亦都係好考師傅技巧嘅其中一個項目..因為菇菌類真係好難拿捏..好容易變得乾爭爭..而呢度燒得恰到好處..夠水份之餘口感亦都非常好
🤫 再嚟就介紹吓我自己最欣賞嘅魚腐串..一串有三大粒..魚腐外脆內軟..我都唔知道原來燒嘅魚腐係咁好食個喎..我決定下次一定會再食呢個..而雞皮廿六蚊有兩串..皮薄而且脆..雞油分佈相當平均..香口惹味..另外霜降一口和牛一串有六粒..牛味都幾香..又係技巧之作..肉質Keep得到嫩滑..都算係性價比..鵝肝雖然唔算太大份..有兩件細細件嘅..味道都算香濃..而我最欣賞反而係佢下邊墊住嗰塊多士..塊多士有用蜜糖烤㗎..蜜糖味再加鵝肝油嘅味道..正
🤫 然後就講重頭戲部份啦..登登登櫈..海鮮出場..最鍾意係個蟶子皇..蟶子厚肉而且非常之足料..勁多粉絲勁多蒜蓉仲有勁多孜然粉調味..好鬼惹味呀呢個..簡直顛覆咗我對辣味嘅感覺..我開始欣賞呢種味道..然後個白鱔就係朋友仔最鍾意嘅..都係嗰種外脆內軟..入邊夠晒Juicy咁樣囉..清酒煮花甲反而味道有啲似Sukiyaki..唔知係咪轉咗調味呢..不過都唔緊要..最緊要係蜆肉夠晒多..邊傾邊食最開心
🤫 其實食到嚟呢度已經飽到咁上下㗎啦..但係喺個Menu上邊俾我見到一個叫做烤牛奶甜包嘅嘢..睇相就有啲似煉奶多士..食到咁飽係時候當甜品食一份啦..又真係幾好味喎..多士非常香脆而且有足夠嘅煉奶仲有芝麻添..如果唔係咁飽我一定會Encore..然後朋友仔叫咗燒蕉..佢話燒得夠軟熟..再加上朱古力醬喺面..成餐飯變得圓滿
。。
翻兜指數:🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️ (5個🙆🏻‍♀️為翻兜爆燈)
。。
2023-01-10
用餐时段
2023-01-09 23 浏览
串燒係我好鍾意嘅嘢食之一,呢間串燒幾高質,價錢方面我覺得係reasonable我哋叫咗二人份量嘅嘢食,價錢我覺得都唔貴蒜蓉錫紙燒娃娃菜燒一口牛小龍蝦燒土豆燒魷魚蒜蓉粉絲燒大扇貝朱古力燒香蕉佢嘅味道偏重口味,鍾意孜然粉嘅你應該會愛上佢!蒜蓉粉絲燒大扇貝,超級多蒜蓉,如果你鍾意多蒜蓉嘅話,你會好開心!而且扇貝超大粒,同我手指公一樣咁大!粉絲蒜蓉配搭扇貝好好食🤤小龍蝦、蒜蓉錫紙娃娃菜都幾大兜,所以份量都好足夠食完所有串燒,最後食朱古力香蕉就好似食甜品咁中和下
我哋叫咗二人份量嘅嘢食,價錢我覺得都唔貴

蒜蓉錫紙燒娃娃菜
燒一口牛
小龍蝦
燒土豆
燒魷魚
蒜蓉粉絲燒大扇貝
朱古力燒香蕉

小龍蝦、蒜蓉錫紙娃娃菜都幾大兜,所以份量都好足夠

食完所有串燒,最後食朱古力香蕉就好似食甜品咁中和下

2023-01-09
位於尖沙咀的港式串燒屋。 一般串燒屋的餐廳環境比較擠迫,而且油煙味偏重;但當天經過這間餐廳,發現環境頗開揚企理,座位之間不會太擠迫,而且價錢非常實惠,而剛好這幾天我一直鬧著想吃串燒,於是我們便決定選吃這間了餐廳採用 QR Code下單,如不特別註明一般菜式會預設小辣,不吃辣的朋友記得要特別提醒店員✨鹽燒鯖花魚 $48外皮燒至焦焦脆脆的,魚肉不柴不乾,上面舖滿孜然粉,雖然有別於日式燒鯖魚的味道,但不同口味的鯖魚各有風味✨醬燒墨魚咀串 $28✨燒雞腎串(2串) $28✨燒安格斯牛柳串 $26✨燒翠玉瓜 $14✨皇牌牛脷心 $38串燒全部都是現燒,所以需等候一段時間;串燒表面燒得乾身香脆,口感爽口嫩滑,火喉真的控制得剛剛好;當中最喜歡的是皇牌牛脷心,質感十分爽口,酥韌香爽,牛味濃郁惹味,簡單的用鹽調味,更加提鮮,果然是皇牌之選👑 👍🏻✨錫紙花甲粉 $68花甲鮮甜無沙,份量超多,一直吃一直撈到湯底還有很多花甲,老闆也太大方了吧!粉絲吸收了所有湯汁,非常入味惹味,不知不覺便吃光一碗了✨超邪惡芝士燒茄子 $48 串燒屋怎可以少了燒茄子呢,本來在糾結選蒜蓉燒還是芝士燒,芝士燒茄子好像不太搭,擔心中伏

✨鹽燒鯖花魚 $48

✨醬燒墨魚咀串 $28
✨燒雞腎串(2串) $28
✨燒安格斯牛柳串 $26
✨燒翠玉瓜 $14
✨皇牌牛脷心 $38

✨錫紙花甲粉 $68

✨超邪惡芝士燒茄子 $48
串燒屋怎可以少了燒茄子呢,本來在糾結選蒜蓉燒還是芝士燒,芝士燒茄子好像不太搭,擔心中伏,結果超級驚喜;茄子面層舖滿了滿滿的芝士,芝士份量超多,完全溶入在茄子內,口感軟嫩入味,也太好吃了吧!原來芝士可以和茄子成為朋友的!

✨招牌蒜蓉小龍蝦 $148
小龍蝦真的超大盤,非常多隻,每隻都色澤鮮紅,味道鮮甜肉質飽滿,我甚至覺得比起酒店自助餐的小龍蝦更鮮甜,果然吃小龍蝦還是來這種道地的餐廳比較好;蒜蓉份量很多,舖滿整個碗底,非常惹味!終於明白為甚麼很多人吃小龍蝦都要一斤起叫了,一碗真的吃不夠呢
2023-01-06 8 浏览
Fail to go camping for BBQ and there we headed off to somewhere more accessible 🍖•🍢 taken the recommendation from the shop of the cheesy scallop and garlic fused egg plant.😲unlike the other similar stall, most of their skewers are topped with sugar 😛 isn’t it to balance off the spices?.🍍 the pineapple was most remarkable !! Looks pale but it’s holy sweet and the juice just kept spilling over .💰 HK$338

💰 HK$338
2023-01-04 39 浏览
最近愛上咗食串燒🍢,呢日又去咗尖沙咀食~燒安格斯牛柳串:較乾身,但好濃牛味🐮燒秋葵:外面脆脆地,裡面好juicy😍燒雞軟骨2串:脆卜卜,好好咬🐥燒台灣腸:甜中帶咸,外皮香脆,別有一番風味👍🏻灸燒芝心丸:好彈牙,裡面嘅芝士仲有流心效果🧀原隻風味燒魷魚:好惹味,如果剪多幾下就會易啲share食😅惹味蒜蓉燒茄子茄子🍆超巨型,好惹味,辣味同蒜蓉味都好足🔥超美味玉子燒香甜可口,仲可以中和一吓其他串燒嘅辣味~燒惹味小饅頭:偏硬同乾身,但食完辣野食都唔錯~大部分串燒都灑咗辣味孜然粉🔥,所以唔食得辣嘅朋友記得要同店員講🤗~
最近愛上咗食串燒🍢,呢日又去咗尖沙咀食~

燒安格斯牛柳串

燒安格斯牛柳串:較乾身,但好濃牛味🐮

燒秋葵:外面脆脆地,裡面好juicy😍

燒雞軟骨2串:脆卜卜,好好咬🐥

燒台灣腸:甜中帶咸,外皮香脆,別有一番風味👍🏻

灸燒芝心丸:好彈牙,裡面嘅芝士仲有流心效果🧀

原隻風味燒魷魚:好惹味,如果剪多幾下就會易啲share食😅

惹味蒜蓉燒茄子

茄子🍆超巨型,好惹味,辣味同蒜蓉味都好足🔥

超美味玉子燒
美味玉子燒

香甜可口,仲可以中和一吓其他串燒嘅辣味~

燒惹味小饅頭:偏硬同乾身,但食完辣野食都唔錯~

燒安格斯牛柳串
美味玉子燒
2023-01-02 513 浏览
最近天氣凍,成日都想食吓燒烤、串燒咁,呢間響港式串燒小店,每次經過都聞倒香氣撲鼻🤤 今次就嚟試試佢~ 店面裝修簡潔舒適,霓虹燈招牌好搶眼好有香港地風味~ 三五知己嚟飲吓啤酒食吓串燒傾吓偈都唔錯。呢度落單係用QR Code自助落單好方便,睇一睇佢哋Menu款式非常多,除咗有超多款式嘅串燒同燒烤類,仲有花甲粉、重慶酸辣粉、芝士撈丁等等主食,另外仲有蒜蓉小龍蝦、避風塘系列炒海鮮、鵝肝多士、燒棉花糖多士、各種涼拌小菜等等,真係有好多選擇,啱曬餸酒🤤蒜蓉小龍蝦 $128⭐️推薦👍🏻小龍蝦唔係度度有得食,叫咗一份小辣嘅過吓口癮🤤 份量好多,搣到手軟😂 小龍蝦新鮮肉質扎實,醬汁都好惹味,唔錯😋蒜蓉燒美國大生蠔 $32⭐️推薦👍🏻生蠔大隻鮮甜肥美,用蒜蓉嚟燒最夾😋 店家落蒜蓉配料絕不手軟,好惹味。燒脆香卜卜魚腐 $18⭐️推薦👍🏻 原來燒魚腐好好味!外層脆香燒到脹卜卜,入面口感Q彈軟糯😆必試🥰原隻風味燒魷魚 $38⭐️推薦👍🏻 第一次食原隻魷魚係無切開原隻咬😂 魷魚好厚肉又新鮮,咁樣原隻咬啖啖肉好正🤤鵪鶉蛋炸串 2串 $28⭐️推薦👍🏻 又係非常好味,外層炸到脆卜卜,沾埋沙律醬,好有層次,2串幾乎都係我自己食曬

蒜蓉小龍蝦

蒜蓉小龍蝦 $128

蒜蓉燒美國大生蠔 $32

燒脆香卜卜魚腐 $18

原隻風味燒魷魚

原隻風味燒魷魚 $38

鵪鶉蛋炸串  2串

鵪鶉蛋炸串 2串 $28
⭐️推薦👍🏻 又係非常好味,外層炸到脆卜卜,沾埋沙律醬,好有層次,2串幾乎都係我自己食曬😆🤤

燒蒜蓉特級鮮鮑魚 $38
鮑魚新鮮彈牙好大隻🤩

串燒雞中翼 $38
一串有4隻,size都幾大隻,雞皮燒得脆,入面好juicy。

燒日本霜降一口和牛 $36
牛味都算重,肉質嫩唔會燒到乾曬,都唔錯。

燒四季豆 $16
燒蔬菜類,最緊要係乾身得嚟,入面仲保留住水份👍🏻

手拍青瓜 $38
一份嘅份量好多,青瓜鮮甜而且個醬汁好惹味。

甜蜜脆脆燒香蕉

甜蜜脆脆燒香蕉 $24
係燒到有少少溶化嘅香蕉配朱古力醬🤤好味~

👍🏻呢間串燒店又可以列入翻兜List📝
一定會再嚟食過😋
手拍青瓜
2022-12-20
等候时间
5 分钟 (堂食)
蒜蓉小龍蝦
原隻風味燒魷魚
鵪鶉蛋炸串  2串
甜蜜脆脆燒香蕉
手拍青瓜
  • 鵪鶉蛋炸串
  • 燒脆香卜卜魚腐
2022-12-31 14 浏览
同朋友傾偈食串燒都係幾好嘅選擇~今次黎試下尖沙咀呢間串燒小店🤤麻辣鴨血粉絲湯 $68有好多鴨血,無腥味👍🏻不過因為比較厚所以唔算太入味比較辣🤣啱曬鍾意食辣嘅人士惹味蒜蓉燒茄子🍆 $38好淋好好食🤤燒茄子好重口味🤣🤣惹味辣汁燒花甲 $68無沙👍🏻👍🏻真係好惹味🤣惹味蒜蓉扇貝帶子 $38@1超香好好食!!🤤🤤下次會想試埋嗰個燒蒜蓉粉絲大元貝😍鹽燒鯖花魚 $48係唯一唔辣嘅一樣嘢🤣🤣有魚油香🤤皮燒到好脆不過有少少骨,要小心啲食~罐装汽水 $12一定係飲王老吉下火🤣
同朋友傾偈食串燒都係幾好嘅選擇~
今次黎試下尖沙咀呢間串燒小店🤤

麻辣鴨血粉絲湯 $68
有好多鴨血,無腥味👍🏻
不過因為比較厚所以唔算太入味

下次會想試埋嗰個燒蒜蓉粉絲大元貝😍

鹽燒鯖花魚 $48
係唯一唔辣嘅一樣嘢🤣🤣
有魚油香🤤皮燒到好脆
不過有少少骨,要小心啲食~

罐装汽水 $12
一定係飲王老吉下火🤣
  • 惹味蒜蓉燒茄子
  • 錫紙燒蒜蓉花甲
2022-12-22 13 浏览
呢間小店睇落好似好平民化 但其實質素分分鐘好過好多連鎖串燒店OT完經過見到呢間舖頭聞到好香嘅香味 所以就決定入去試吓入面係自己落單 店員只有兩個 落單後我哋都等咗差唔多30分鐘先有得食 可能因為當日隔離仲有兩枱客 店員人手不足所以燒唔切 不過我哋傾住計等又Ok😆啲嘢食嚟到之後覺得真係值得等咁耐!😆啲翠玉瓜燒得好香好脆 同埋大大件真係好抵食👍🏻👍🏻肉類嘅串燒全部都好新鮮 完全冇雪藏味 值得一讚👍🏻最特別嘅就係個花甲 一啲都冇腥味或者沙 只係幾十蚊真係一啲都唔貴👍🏻 宵夜時段我哋就冇食咁多啦 下次晚飯時間再去試多幾款唔同嘅嘢食😋
呢間小店睇落好似好平民化
但其實質素分分鐘好過好多連鎖串燒店
OT完經過見到呢間舖頭聞到好香嘅香味 所以就決定入去試吓
不過我哋傾住計等又Ok😆
啲嘢食嚟到之後覺得真係值得等咁耐!😆
啲翠玉瓜燒得好香好脆 同埋大大件真係好抵食👍🏻👍🏻
肉類嘅串燒全部都好新鮮 完全冇雪藏味 值得一讚👍🏻
2022-12-17 15 浏览
行過聞到好香串燒味比呢間小店吸引,睇menu覺得尖沙咀有呢個價錢好都算好抵所以試試佢!小店裝修簡單,位置唔多,但根據我哋觀察佢係做外賣多,通常隔十幾分鐘就見到十幾盒串燒等人嚟拎!好彩堂食都唔會等好耐先有野食~照樣嗌左蔬菜肉類同埋海鮮串燒必吃韭菜同埋娃娃菜!之前去其他舖頭娃娃菜都係一片一片串埋當一串,但呢度串埋應該有一整個娃娃菜🤣見到真係覺得價錢真係好貼地合理。茄子鋪滿滿滿嘅蒜蓉同埋香料,又係另一款必吃~肉類唔會燒到太柴好輕鬆就可以咬到,咬落仲有肉汁,尤其是係燒五花腩啲油好香~如果大家唔係食肉獸我會推介首選五花腩,之後係羊肉!海鮮我哋試咗兩款唔同味嘅帶子,類似西式同中式感覺,芝士帶子好邪惡,主要食芝士嘅鹹味,個人覺得都係蒜蓉帶子更加容易帶到帶子個鮮味!帶子大大粒,鍾意食貝類嘅要試吓!我哋仲嗌咗燒奶皇包同埋小饅頭,第一次見有呢啲燒烤有包嗌哈哈!兩款都係燒到外皮脆脆地,裏面都仲係好軟熟嘅感覺!推介奶皇包,雖然唔會做到流心效果,但感覺會再濕潤啲!最後嗌咗個「甜品」棉花糖夾餅,第一次聽呢個組合,食完最後想食啲甜野隨便嗌左~意外地梳化餅嘅鹹味同埋棉花糖嘅甜味都好融合,係幾好食!(等我下次又喺屋企試

行過聞到好香串燒味比呢間小店吸引,
睇menu覺得尖沙咀有呢個價錢好都算好抵所以試試佢!

照樣嗌左蔬菜肉類同埋海鮮

最後嗌咗個「甜品」棉花糖夾餅,第一次聽呢個組合,食完最後想食啲甜野隨便嗌左~意外地梳化餅嘅鹹味同埋棉花糖嘅甜味都好融合,係幾好食!(等我下次又喺屋企試整下,哈哈)

呢度嘅調味燒到串燒好惹味但係唔會過分咸,食完都唔會好口渴,推介大家嗌外賣或者堂食黎試吓!
2022-12-15 12 浏览
舖面整潔 堂食座位大約有二十個左右 一直播放著五月天既歌🤣適合一大班人黎食宵夜吹水🥰用QR CODE落單好方便 即叫即燒 食物種類都算OK多😯鵪鶉蛋炸串 2串 ($28 +1)每串有3粒鵪鶉蛋🥚🥚🥚外皮炸得香脆 好美味🫶一口芝士 8粒 ($48 +1)咬開食到少少半溶化既流心芝士 creamy又好食😋吉烈炸蠔 6粒 ($68 +1)薄薄一層炸粉 內裡係新鮮既生蠔 🦪食得好滿足🥰惹味蒜蓉燒茄子($38 +1)大條茄子中間一開二 鋪上滿滿既蒜蓉 聞到都已經覺得惹味😜茄肉燒到軟嫩多汁入味 外皮冇燒燶 連皮食都👌錫紙燒蒜蓉花甲 ($68 +1)份量都多 但冇乜水份 比較乾身 添加左好多調味料 少少辣 刺激味蕾😝甜蜜脆脆燒香蕉 ($24 +1)加上甜甜朱古力醬既燒香蕉 好邪惡 😈入口即溶 好好味 值得推薦🤩芝士牛油焗西蘭花 ($52 +1)西蘭花仍然係一舊舊 冇焗到淋曬 充滿咬口 加上滿滿芝士 抵讚👍👍
用QR CODE落單好方便 即叫即燒 食物種類都算OK多😯

鵪鶉蛋炸串 2串 ($28 +1)
每串有3粒鵪鶉蛋🥚🥚🥚外皮炸得香脆 好美味🫶

一口芝士 8粒 ($48 +1)
咬開食到少少半溶化既流心芝士 creamy又好食😋

吉烈炸蠔 6粒 ($68 +1)
薄薄一層炸粉 內裡係新鮮既生蠔 🦪食得好滿足🥰

惹味蒜蓉燒茄子($38 +1)
大條茄子中間一開二 鋪上滿滿既蒜蓉 聞到都已經覺得惹味😜
茄肉燒到軟嫩多汁入味 外皮冇燒燶 連皮食都👌

錫紙燒蒜蓉花甲 ($68 +1)

甜蜜脆脆燒香蕉 ($24 +1)

芝士牛油焗西蘭花 ($52 +1)

2022-12-15 13 浏览
選擇多多嘅串燒地方想食燒烤串燒 但係又唔想整污糟件衫同成身臭味 可以嚟串燒殿 因為佢地有超過200款唔同類型嘅串燒選擇 有蔬果海鮮丸類肉類仲有麻辣 佢哋嘅牆仲掛晒串燒嘅相同裝飾燈 好靚惹味蒜蓉燒茄子 $48/件燒茄子係佢哋嘅招牌 果然冇令人失望 茄子切開薄薄一片 調味料入味十足 又辣又惹味燒蒜蓉粉絲蟶子王 $58/隻蟶子都算新鮮 另外佢地一啲都唔吝嗇蒜蓉同粉絲 好夠味 如果唔食蟶子可以試試大元貝(帶子)王牌牛脷心 $38/串牛脷加上孜然粉竟然出奇地相襯 牛脷唔算厚但幾煙靭串燒雞中翼 $38/4隻燒雞翼好抵食 雞皮燒得脆脆地 而且調味都好有趣 一面落咗蜜糖一面落咗孜然粉又甜又鹹幾特別鹽燒鯖花魚$48/條鯖魚表面十分酥脆 份量十足雞泡魚乾 $48呢個小食雖然唔係串燒 但可媲美其他嘅主菜 口感味道都好似豬肉乾咁 少少哋少少哋咁食非常上癮
選擇多多嘅串燒地方

鹽燒鯖花魚$48/條
鯖魚表面十分酥脆 份量十足

雞泡魚乾 $48
2022-12-15 14 浏览
🍲蒜蓉燒花甲餐廳落咗好多蒜頭,非常惹味🙆🏻‍♀️花甲亦都冇沙,份量亦都比想像中多🫶🏻推薦🍢燒冬菇冬菇亦都加咗啲蒜頭落去一齊燒,唔會太乾之餘仲好Juicy😙🌽燒粟米表面有唔少沙律醬同埋芝士粉,略嫌有少少膩燒豬頸肉豬頸肉本身已經有調味,唔需要額外再加調味料口感爽口彈牙😝下次會再encore燒土豆片燒土豆片做到外脆內軟嘅效果,不過調味上就比較辣🥵當日我哋叫咗唔少嘢食,除咗比較重口味嘅食物之外,都有啲清淡啲嘅~🍢燒雞肉串雞肉串嘅口感類似肉餅,比較鬆散,不過調味就偏甜😙好適合中和返前面比較濃味嘅食物🧀燒芝士年糕雖然冇拉絲嘅效果,但係口感上外脆內軟,仲有少少流心芝士~😗
🍲蒜蓉燒花甲
🍢燒冬菇
冬菇亦都加咗啲蒜頭落去一齊燒,唔會太乾之餘仲好Juicy😙
🌽燒粟米
表面有唔少沙律醬同埋芝士粉,略嫌有少少膩
燒豬頸肉
燒土豆片
燒土豆片做到外脆內軟嘅效果,不過調味上就比較辣🥵

🍢燒雞肉串
🧀燒芝士年糕
雖然冇拉絲嘅效果,但係口感上外脆內軟,仲有少少流心芝士~😗