2023-02-14 22 浏览
📍#串燒殿 (尖沙咀)尖沙咀金巴利道58號A號舖♡人均消費: $300 @ 2🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺串燒小店,裝修簡約,門口有霓虹燈招牌幾吸睛~ 餐廳以QR code落單 串燒種類豐富😋❣️#錫紙燒蒜蓉花甲💰$68花甲份量都算幾多,而且無沙😋 多蒜蓉😋朋友話呢個最好食😋❣#惹味蒜蓉燒茄子💰$38食串燒必點蒜蓉燒茄子,而呢個茄子燒真係蒜蓉放題😂 超多蒜蓉 好重口味,正!❣#醬燒墨魚咀串💰$28墨魚咀大大粒,有咬口 ~.❣️#燒脆香鴨舌💰$28入口頗香脆,一定要趁熱食,凍左就硬哂🥹.❣#燒奶皇包💰$28幾特別👍🏻 食串燒竟然有燒奶皇包,奶皇包口感軟熟,味道不錯.❣️#燒司華力腸💰$28外皮香脆 面頭有少少孜然粉😋❣#錫紙燒蒜蓉金針菇💰$42同蒜蓉燒茄子一樣都係蒜蓉放題,重口味得黎又停唔到口❣#燒豬頸肉個人覺得幾好食既👍🏻燒得夠香且口感彈牙😋🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

📍#串燒殿 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道58號A號舖

♡人均消費: $300 @ 2

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

❣️#錫紙燒蒜蓉花甲💰$68
花甲份量都算幾多,而且無沙😋 多蒜蓉😋
朋友話呢個最好食😋

❣#惹味蒜蓉燒茄子💰$38

❣#醬燒墨魚咀串💰$28
墨魚咀大大粒,有咬口 ~
❣️#燒脆香鴨舌💰$28
入口頗香脆,一定要趁熱食,凍左就硬哂🥹
❣#燒奶皇包💰$28
幾特別👍🏻 食串燒竟然有燒奶皇包,
奶皇包口感軟熟,味道不錯
❣️#燒司華力腸💰$28
外皮香脆 面頭有少少孜然粉😋

❣#錫紙燒蒜蓉金針菇💰$42
同蒜蓉燒茄子一樣都係蒜蓉放題,重口味得黎又停唔到口

❣#燒豬頸肉
個人覺得幾好食既👍🏻燒得夠香且口感彈牙😋

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
2023-02-14 13 浏览
好耐冇食過串燒,收工一條友去食個串燒啦!叫咗五款唔同嘅串燒燒翠玉瓜 - 上面既孜然粉同辣粉加上翠肉瓜味道好夾!燒肥牛金菇串 - 肥牛金菇卷呢個組合冇得輸,個肥肉牛味都幾香又唔會肥到只食肥膏咁燒雞皮 - 非常邪惡,脆卜卜既口感好正燒雞肉串 - 啖啖肉,燒得好香,外面少少脆,但又能保持雞肉嫩滑燒雞腎 - 食落去好爽口唔會硬到咬唔開麻辣小龍蝦 - 食串燒估唔到有小龍蝦食,小龍蝦個份量都幾多,醬汁夠香又唔算太辣,好鬼惹味,一個人唔經唔覺食鬼晒
好耐冇食過串燒,收工一條友去食個串燒啦!

叫咗五款唔同嘅串燒

燒翠玉瓜 - 上面既孜然粉同辣粉加上翠肉瓜味道好夾!

燒雞皮 - 非常邪惡,脆卜卜既口感好正

燒雞腎 - 食落去好爽口唔會硬到咬唔開

2023-02-14 19 浏览
收工收得夜就食個宵夜先返屋企,同啲朋友吹水食串燒都唔錯串燒殿既串燒種類都幾多選題!估唔到仲有麻辣小龍蝦,醬汁好惹味,辣得好過癮然後我地叫左d串燒!原隻風味魷魚燒得好香,口感唔會韌!蒜蓉燒茄子上面舖滿惹味蒜蓉,茄子燒到好腍,每一啖既蒜香真係令人流哂口水!另外仲叫咗燒土豆片、汁燒白鱔、燒雞肉串!土豆片燒到脆卜卜好似食緊薯片咁 個白鱔啖啖肉又好滑!最後估唔到仲有燒奶皇包,甜甜既奶皇餡用黎作為甜品真係唔錯呀!
收工收得夜就食個宵夜先返屋企,同啲朋友吹水食串燒都唔錯

串燒殿既串燒種類都幾多選題!

估唔到仲有麻辣小龍蝦,醬汁好惹味,辣得好過癮

然後我地叫左d串燒!
原隻風味魷魚燒得好香,口感唔會韌!

另外仲叫咗燒土豆片、汁燒白鱔、燒雞肉串!
土豆片燒到脆卜卜好似食緊薯片咁
個白鱔啖啖肉又好滑!

2023-02-09 24 浏览
近排迷上串燒,原來尖沙咀都有一間!呢度係QR code自助落單,好方便先進!環境都幾企理!🥢錫紙燒蒜蓉花甲花甲好新鮮,份量都足料!唔會淨係得啲殼。除咗蒜蓉之外,仲有孜然粉、辣椒粉調味,惹味鮮甜!🥢 汁燒白鱔,皇牌牛脷心,燒韭菜,燒秋葵燒豆卜汁燒白鱔同牛脷心都推介!白鱔肉厚,嫩滑又唔多骨,加埋燒汁甜甜地, 燒得剛剛好,好味!牛脷心肉味十足,口感爽韌, 一串有啲唔多夠喉。另外燒韭菜、燒秋葵、燒豆卜呢啲新鮮蔬菜都不錯🥢 燒雞皮,燒雞腎,燒肥牛金菇卷,燒翠玉瓜燒雞皮呢個真係好邪惡!但又超好味!!必叫!因為燒得好, 油脂都逼曬出嚟,成個雞皮都唔會好油膩,反而超級脆口,又富雞既香味,好邪惡但真係食過返尋味。其他都有水準。始終係尖咀,地點咁方便,應該有下次!
近排迷上串燒,
原來尖沙咀都有一間!

呢度係QR code自助落單,好方便先進!
環境都幾企理!

🥢錫紙燒蒜蓉花甲
花甲好新鮮,
份量都足料!唔會淨係得啲殼。
除咗蒜蓉之外,
仲有孜然粉、辣椒粉調味,
惹味鮮甜!

🥢 汁燒白鱔,皇牌牛脷心,燒韭菜,燒秋葵燒豆卜
汁燒白鱔同牛脷心都推介!
白鱔肉厚,嫩滑又唔多骨,
加埋燒汁甜甜地, 燒得剛剛好,好味!
牛脷心肉味十足,
口感爽韌, 一串有啲唔多夠喉。
另外燒韭菜、燒秋葵、燒豆卜呢啲新鮮蔬菜都不錯

🥢 燒雞皮,燒雞腎,燒肥牛金菇卷,燒翠玉瓜
燒雞皮呢個真係好邪惡!但又超好味!!
必叫!
因為燒得好, 油脂都逼曬出嚟,
成個雞皮都唔會好油膩,
反而超級脆口,又富雞既香味,
好邪惡但真係食過返尋味。
其他都有水準。

始終係尖咀,地點咁方便,
應該有下次!

2023-02-09 16 浏览
收工約埋我姐去食飯,突然好有興致食串燒,於是上Openrice快快手揀左「串燒殿」🤭 舖面唔算大,但入面座位舒服 唔會好逼 👍🏻 (尋晚去個陣 見到店主one man band 一腳踢,但仍然態度好 認真serve 好勁!🙈)講返啲野食先😚 我哋都叫左好多嘢食:🐷 燒五花腩肉2串 💰$32🐔 燒雞軟骨2串 💰$28😋 燒奶黃包 2個💰$28🍆 惹味蒜蓉燒茄子 💰$38🐡 燒超惹味雞泡魚干 💰$48🥔 燒土豆片(薯仔)💰$14🐥 串燒雞中翼 💰$14🐽 原塊蜜汁豬頸肉 💰$58🐮 燒安格斯牛柳串 💰$26💦 惹味蒜蓉燒扇貝帶子 💰$38🥬 錫紙燒萵筍 💰$38鍾意惹味!多蒜!多孜然粉!嘅朋友,下次可以嚟呢度試下🥰 仲要啲嘢食燒得一啲都唔乾身 (係差杯酒🤣)🌟個人私心推薦:串燒雞中翼🤤蜜汁雞翼燒落超juicy🥹 外皮仲要脆脆地 $38/4隻,我一次過食左3隻 (留返隻比我姐😜) 然後!下次會再返去encore 已經念念不忘了(´・Д・)」

講返啲野食先😚 我哋都叫左好多嘢食:
🐮 燒安格斯牛柳串 💰$26
💦 惹味蒜蓉燒扇貝帶子 💰$38
🥬 錫紙燒萵筍 💰$38

🌟個人私心推薦:串燒雞中翼🤤
見天氣涼涼地, 三五知己去左尖沙咀金巴利道串燒殿食串燒。汁燒白鱔,燒雞軟骨,  燒土豆片, 燒肥牛金菇卷, 燒秋葵, 原隻風味燒魷魚,麻辣鴨血粉絲湯。汁燒白鱔 - 油份豐富, 燒得香脆, 啖啖肉, 白鱔肥美, 正。原隻風味燒魷魚 - 燒得夠乾身, 好似舊時喺戲院出面果d燒魷魚味道, 不過呢個加芝麻香蔥, 味道更出。麻辣鴨血粉絲湯 - 必吃之選, 份量十足, 鴨血味濃, 夠廷身, 唔會軟林林。 粉絲吸哂鴨血味道, 另平凡粉絲更加好味。其餘串燒都燒得野味, 串燒加入不同粉料, 另食材方面更加特出。
見天氣涼涼地, 三五知己去左尖沙咀金巴利道串燒殿食串燒。

汁燒白鱔,
燒雞軟骨,
燒土豆片,
燒肥牛金菇卷,
燒秋葵,
原隻風味燒魷魚,
麻辣鴨血粉絲湯。

2023-02-06 14 浏览
發掘尖沙咀食串燒好地方,它位於金巴利道,食物燒得有火候兼有水準,樣貌也很吸引,每串有點香料加上白芝麻,香料拿捏得剛剛好,今晚食得好愉快!人均:$143.5.招牌椒鹽臭豆腐有兩大塊,臭味率先而來,咬落口食到外皮燒得香脆裏面有內涵,鹹甜適中,正。.燒日本霜降一口和牛正常發揮,和牛份量也比一般串燒店為多!.燒雞腎兩串惹味香口,食落有點點像食雞軟骨。不錯。.鵪鶉蛋炸串兩串推介!酥脆香口,炸粉十分出色,媲美日式料理店的天婦羅,好好食!隨意點上沙律醬,又可中和油膩感!不可錯過!.燒脆香卜卜魚腐必叫!!!第一次在串燒店食到,薄薄一層外皮燒得香脆,一咬微微蜜糖甜味湧出,香口惹味!好食!.燒奶皇包兩件作為甜品蠻不錯,奶皇包外面被煉奶包裹住,細細個剛剛好!菜單還有脆炸奶皇包,下次要試一試!.錫紙燒蒜蓉娃娃菜食點蔬菜中和一下。.惹味蒜蓉燒茄子喜歡爆蒜的朋友請叫,每次食串燒茄子是必要的,是晚茄子肉厚,食到啖啖肉!.啤酒串燒配啤酒是最夾的朋友!.@barbecuetst

人均:$143.5
招牌椒鹽臭豆腐
燒日本霜降一口和牛
正常發揮,和牛份量也比一般串燒店為多!
燒雞腎兩串
惹味香口,食落有點點像食雞軟骨。不錯。
鵪鶉蛋炸串兩串
燒脆香卜卜魚腐
燒奶皇包兩件
錫紙燒蒜蓉娃娃菜
食點蔬菜中和一下。
惹味蒜蓉燒茄子
啤酒
串燒配啤酒是最夾的朋友!
@barbecuetst
2023-02-06
  • 燒脆香卜卜魚腐
  • 鵪鶉蛋炸串
2023-02-06 17 浏览
做完一輪野辛苦完,想同朋友輕鬆吓,就決定食串燒飲吓嘢,輕鬆一陣。今次揀咗喺尖沙咀嘅串燒殿,佢比較上有少少似港式同川式,口味重啲豐富啲,啱晒我。麻辣鴨血粉絲湯、錫紙燒蒜蓉花甲兩味都用錫紙兜上,粉絲好入味,鴨血煙韌,麻辣味十足。花甲無沙同新鮮。芝士燒茄子茄子成條上,唔係普通蒜蓉燒,而係加左芝士超級邪惡,鍾意芝士嘅一定要叫。燒粟米、燒韭菜、燒雞翼、燒金菇肥牛卷叫咗啲四款串燒,蔬菜類燒得好有水準,唔會冇晒啲水份。雞翼同金菇肥牛卷都啱啱好,雞翼入面充滿肉汁。原隻風味燒魷魚魷魚成隻上,而家又大隻又新鮮,加埋勁蒜蓉,超級好食。

麻辣鴨血粉絲湯、錫紙燒蒜蓉花甲
芝士燒茄子
燒粟米、燒韭菜、燒雞翼、燒金菇肥牛卷
原隻風味燒魷魚
魷魚成隻上,而家又大隻又新鮮,加埋勁蒜蓉,超級好食。
2023-02-06 30 浏览
呢幾日食串燒食到上曬癮,今日收工同事又邀請我去串燒店加啤一啤,本來都想推但盛情難卻,所以就諗起上次經過串燒殿嘅時候,都比佢嘅香味吸引住,今次不如試下呢間.呢間裝修好溫馨嘅感覺,而且係用q r code落單,可以增添寧靜感.原隻風味燒魷魚,爆汁好juicy燒土豆片好香口汁燒白鱔夠飽滿,鱔肉夠彈性燒雞肉串嫩滑超邪惡芝士燒茄子,第一次試芝士燒,對比起蒜蓉燒又係另一番風味。麻辣小龍蝦,麻麻辣辣鮮味十足。麻辣鴨血粉,鮮香爽口,越吃越開胃。人均消費💰 : $ 100總結✍ : 溫馨小店港式味道NatNat評分💎💎💎💎(5💎為最高)

原隻風味燒魷魚,爆汁好juicy

燒土豆片好香口

汁燒白鱔夠飽滿,鱔肉夠彈性

燒雞肉串嫩滑

麻辣小龍蝦,麻麻辣辣鮮味十足。

麻辣鴨血粉,鮮香爽口,越吃越開胃。

人均消費💰 : $ 100
總結✍ : 溫馨小店港式味道
NatNat評分💎💎💎💎
(5💎為最高)
呢排天氣咁凍,好想食串燒,但係又唔想自己燒🙊朋友帶我黎呢間餐廳食,正呀!之前經過已經俾佢嘅香味吸引住🙊<麻辣小龍蝦>好惹味,冬天食呢個係好幸福🥰食完個身暖笠笠,小龍蝦唔係死辣,後勁十足😶<錫紙燒蒜蓉花甲>份量十足,而且有好多蒜蓉🙊<燒韮菜、燒翠玉瓜、醬燒墨魚咀串、燒五花腩肉、燒秋葵><燒五花腩肉>係超正,燒到脆卜卜,入面就juicy,入口溶,滿口油香❤️<燒韮菜>好有四川feel, <醬燒墨魚咀>爽口,正。<超邪惡芝士燒茄子>好大份!而且係超多芝士!我呢個芝士fans表示好開心!要讚一讚嘅係,燒茄子唔會過油💓我食完都唔係太guilty🤣<椒鹽魷魚鬚>炸得好香,呢個小食,送酒一流❤️

<麻辣小龍蝦>

<錫紙燒蒜蓉花甲>
份量十足,而且有好多蒜蓉🙊

<燒韮菜、燒翠玉瓜、醬燒墨魚咀串、燒五花腩肉、燒秋葵>
<燒韮菜>好有四川feel, <醬燒墨魚咀>爽口,正。

<超邪惡芝士燒茄子>

<椒鹽魷魚鬚>
炸得好香,呢個小食,送酒一流❤️
  • 錫紙燒蒜蓉花甲
🤔收工後諗住去諾士佛臺前食下嘢不妨試下依間串燒店😌坐位較少 空間較窄 閒日時間都full 大家可以book咗位先👍🏻所有串燒即叫即整 熱辣辣除咗串燒仲有湯類野食留意冇得揀辣度🫶🏻🔺錫紙花甲粉花甲肉厚飽滿無沙 粉同菜好索汁麻辣香口惹味 越食越過癮🔺麻辣小龍蝦原本以為小龍蝦嘅肉得好少點知肉質結實 唔算細🔺蒜蓉燒茄子大大條 茄子焗得好淋 油而不膩滿滿蒜蓉濃香🔺原隻風味鮮魷魚打卡一流 佈滿蒜蓉粒魷魚既鮮 嚼勁十足 越嚼越香
🤔收工後諗住去諾士佛臺前食下嘢

🔺原隻風味鮮魷魚
打卡一流 佈滿蒜蓉粒
魷魚既鮮 嚼勁十足 越嚼越香
2023-02-05 11 浏览
原隻風味燒魷🦑,燒完之後,加上香蔥碎同埋白芝麻點綴,唔會老,🥰好彈牙。.燒士豆片,🔥汁燒白鱔。推薦白鱔!因為係連皮燒,所以燒完之後,🥢個皮好脆口,而且夠厚肉,食落去保持住肉嘅juicy,❤好鮮嫩。.麻辣鴨血粉絲,🌶香港比較少見正宗嘅川菜小食。爽口鴨血配上粉絲,🍜麻辣醬汁可以提昇香氣。.麻辣小龍蝦,🍆惹味蒜蓉燒茄子,小龍蝦剝咗殼,🦐之後蝦肉仲係點下醬汁,可以吸收香濃嘅湯汁精華,好惹味。.燒🌽牛油粟米,燒雞中翼,😚原條嘅牛肉粟米食得好過癮!

燒🌽牛油粟米,燒雞中翼,😚原條嘅牛肉粟米食得好過癮!
2023-02-04 7 浏览
平時蒜蓉茄子食得多。😍芝士燒茄子真係第一次食,🔥烤出嚟勁香,令人食到唔停口。熟透嘅🧀芝士鋪係面頭仲可以,融化嘅cheese狀態,真係好吸引上邊再灑上🥙少少香草,令味道嘅層次更加提昇,🍆茄子燒得夠軟熟,食起身幾香甜。原來奶黃包,🍞都可以燒嚟食!👍包皮燒到香脆可口,入邊都有濃郁嘅奶黃餡。燒豆卜,🐤燒雞腎,🐟醬燒𨯔魚嘴,串燒嘅選擇幾多,同friend試咗好多款。 #串燒 #香港串燒 #港式串燒

#串燒 #香港串燒 #港式串燒
2023-02-03 14 浏览
店舖細細,報滿住各種裝佈置,店內播住歌,氣氛好好餐廳以自助形式落單,有晒圖清楚睇到各款菜式,揀都揀得開心,停唔到手咁先嚟一份燒茄子,香噴噴,份量好足,啖啖蒜蓉真係同個名一樣-惹味👍🏻牛脷芯,薄身脆口,無食過牛脷有呢種口感😋雞皮一貫的脆,好岩送酒食豬大腸唔會有啖啖肥膏嘅感覺,外面脆,內面軟冧冧,口感加埋好特別😍五花腩肉平時都係切片食,今次係切成粒再串燒,幻想下就好似厚切午餐肉一樣咁開心🥳大生蠔真係好大粒,雖然有孜然粉,一樣食到蠔嘅鮮味而帶子大到塞滿口,大大啖好滿足,滿足都形容唔到🤤雞中翼,有帶甜嘅感覺,好特別最後靖魚真係又係一個新嘗試,平時都係焗嚟食多,今次試燒嘅就別有一番風味用餐時都見到好多人有興趣睇餐牌,平台訂單更係一單接一單,都好受歡迎呀

店舖細細,報滿住各種裝佈置,店內播住歌,氣氛好好

牛脷芯,薄身脆口,無食過牛脷有呢種口感😋

雞皮一貫的脆,好岩送酒食

大生蠔真係好大粒,雖然有孜然粉,一樣食到蠔嘅鮮味

而帶子大到塞滿口,大大啖好滿足,滿足都形容唔到🤤

雞中翼,有帶甜嘅感覺,好特別

2023-02-02
2023-01-22 22 浏览
天寒地凍又係食串燒嘅時候喇🤤韓國街附近除咗韓國菜之外仲有抵食串燒!!今次叫咗:1️⃣惹味蒜蓉燒茄子($38)燒茄子一定要趁熱食,茄子好大條,啲調味亦都比得好足,香得黎又有少少辣,夠晒惹味,而且價錢又唔貴,必食!2️⃣燒奶黃包2件 ($28)餐廳有炸同燒嘅奶黃包,我地揀咗比較少見嘅燒奶黃包~佢燒完之後上面仲加咗少少煉奶同芝麻,原本以為會係流沙奶黃包,點知係普通果隻奶黃包~食落無咁漏仲好食d😂3️⃣招牌椒鹽臭豆腐 ($23)臭豆腐比我想像中好食,佢入面仲有少少汁,而且佢個臭味啱啱~唔會太濃4️⃣燒脆香卜卜魚腐($18)口感有啲特別,味道偏甜~燒完嘅魚腐外皮脆卜卜好好食5️⃣錫紙花甲粉($68)花甲份量都好多,味道都好足幾惹味,唔錯6️⃣醬燒墨魚咀($28)墨魚咀燒得乾身,調味都好足夠香口~唔錯7️⃣燒蒜蓉扇貝($38)帆立貝好大粒~一上枱比啲蒜遮住佐,以為好似放題果啲細細粒禁啦,點知一夾落去好大粒 😂蒜味好足但都仲食到帆立貝原本嘅甜味!正
1️⃣惹味蒜蓉燒茄子($38)

2️⃣燒奶黃包2件 ($28)

3️⃣招牌椒鹽臭豆腐 ($23)

4️⃣燒脆香卜卜魚腐($18)
口感有啲特別,味道偏甜~燒完嘅魚腐外皮脆卜卜好好食

5️⃣錫紙花甲粉($68)
花甲份量都好多,味道都好足幾惹味,唔錯

6️⃣醬燒墨魚咀($28)
墨魚咀燒得乾身,調味都好足夠香口~唔錯

7️⃣燒蒜蓉扇貝($38)
  • 惹味蒜蓉燒茄子