2023-06-10 23 浏览
喺旺角行完街,行到有啲攰攰地,朋友話想食串燒,上網見到呢間串燒好似都唔錯,就過咗嚟試吓,佢門面幾特別,真係好地道嘅串燒感覺,仲見到好多網紅喺對面馬路影相,呢度應該都算係打卡位之一📸-白鱔魚 $55白鱔魚魚油好香每次食串燒必叫!最愛😍-清酒花甲 $58重清酒味用左錫紙兜裝住都好多份量-多春魚 $45食食吓多咗條原來比多咗條我🤭都好多春😚-韭菜$15、秋葵$16、BB蘆筍 $18每次都會叫好入味-冬菇$16冬菇調味就重啲都幾juicy~-菠蘿$22 一樣都係每次都會叫嘅菠蘿好多汁燒得岩岩好😇-竹蔗茅根$16 清一清熱😂

白鱔魚 $55
白鱔魚魚油好香
每次食串燒必叫!
最愛😍

每次都會叫
好入味
冬菇$16
冬菇調味就重啲
都幾juicy~

菠蘿$22
一樣都係每次都會叫嘅菠蘿
好多汁
燒得岩岩好😇

竹蔗茅根$16
清一清熱😂

2023-05-30 43 浏览
🤤今日係旺角朗豪坊睇完戲,夜晚唔係太肚餓,經過呢間串燒店,好有翻翻內地食串燒既視覺感!Menu好多選擇,有蔬菜,海鮮,肉類,粉面類,滿足曬唔同需要❤️😗韭菜串韭菜灑上滿滿既孜然粉,好香好惹味🥳雞軟骨/雞肉串燒得好脆口好香,配啤酒一流🍺蒜蓉原條茄子😗茄子滿鋪蒜蓉好惹味,口感好嫩滑雞中翼😋一串有2隻,呢款有淡淡既蜜糖味,好juicy厚切牛舌心🐮特別偏愛厚切既牛舌,係我既必點item!牛舌燒得好外脆內軟,好香牛味又多汁,值得推介錫紙花甲粉😋碗粉鋪滿好多花甲,用料十足!而且係好開胃既麻辣湯底,配合埋粉絲索曬d味,真係食唔停口值得一提既然係,小店不設加一服務費,所以每人都係百幾蚊,幾抵食💪🏻☺️☺️☺️📍串燒王 (祥興樓) (旺角)📍旺角砵蘭街147號祥興樓地下A號舖📍

😗韭菜串
韭菜灑上滿滿既孜然粉,好香好惹味

🥳雞軟骨/雞肉串
燒得好脆口好香,配啤酒一流🍺

蒜蓉原條茄子😗
茄子滿鋪蒜蓉好惹味,口感好嫩滑

雞中翼😋
一串有2隻,呢款有淡淡既蜜糖味,好juicy

厚切牛舌心🐮
特別偏愛厚切既牛舌,係我既必點item!
牛舌燒得好外脆內軟,好香牛味又多汁,值得推介

錫紙花甲粉😋

📍串燒王 (祥興樓) (旺角)
📍旺角砵蘭街147號祥興樓地下A號舖📍
2023-05-19
  • 燒韮菜
2023-05-25 650 浏览
最近食串燒食上癮,早幾日俾我喺砵蘭街呢邊發現一間高質串燒店🤩佢哋店面雖然唔大,但係充滿五顏六色嘅霓虹燈,相當吸睛!😍同朋友點咗少少嘢食,坐低慢慢傾偈🤣環境唔大,但係幾Chill😍錫紙燒雜菇份量勁多,真係咩菇都有,包括金菇、冬菇、雞髀菇,蒜蓉牛油超級香😋😋韮菜好耐無食,燒到岩岩好夠熟又夠味😋金菇好juice,又多汁娃娃菜入口清甜,鮮嫩雞軟骨超級香口,軟骨又爽又脆😋雞肉串燒到外層岩岩好,帶有少少焦香雞中翼燒到外皮金黃香脆,但係肉質又夠juice羊肉串出奇地食落唔會有羊肉臊味,我本身唔食羊都覺得好易入口👍菠蘿食左咁多肉,梗係要有菠蘿解膩啦😍📍 串燒王 (祥興樓) (旺角)旺角砵蘭街147號祥興樓地下A號舖#串燒王 #串燒推介 #砵蘭街美食 #美食推薦 #旺角串燒 #旺角美食 #高質推介 #性價比高 #chill #relax #mk #foodie #香港探店 #燒烤 #bbq #yummy #hkfood

錫紙燒雜菇

韮菜
好耐無食,燒到岩岩好夠熟又夠味😋

金菇
好juice,又多汁

娃娃菜
入口清甜,鮮嫩

雞軟骨
超級香口,軟骨又爽又脆😋

雞肉串
燒到外層岩岩好,帶有少少焦香

雞中翼
燒到外皮金黃香脆,但係肉質又夠juice

羊肉串
出奇地食落唔會有羊肉臊味,我本身唔食羊都覺得好易入口👍

菠蘿
食左咁多肉,梗係要有菠蘿解膩啦😍

📍 串燒王 (祥興樓) (旺角)
旺角砵蘭街147號祥興樓地下A號舖

2023-05-17
  • 錫紙燒雜菇
  • 燒雞翼
  • 燒雞軟骨
  • 燒菠蘿
2023-05-18 52 浏览
整體來說:燒得夠晒火候,鹹味適中,少少辣,是我會再食的餐廳燒五花腩能夠保留肉汁,唔會乾,好食燒魚腐醬汁偏甜,喜出望外燒墨魚咀大大粒,彈牙,有海鮮味燒美國蠔老闆有良心,有一隻細隻咗,送多一隻😄川北炒米粉簡簡單單,有腸仔、菜、雞蛋,感覺像是去了大陸的小炒檔,鑊氣十足,而且是我喜歡的幼身米粉麻辣八爪魚鬚都係好彈牙,感覺用料新鮮,讚!俾錢嗰時……俾多咗$10 ,老闆仲追住俾返我……感覺良好#串燒王 #砵蘭街@kingbbq
整體來說:燒得夠晒火候,鹹味適中,少少辣,是我會再食的餐廳

燒五花腩
能夠保留肉汁,唔會乾,好食

燒魚腐
醬汁偏甜,喜出望外

燒墨魚咀
大大粒,彈牙,有海鮮味

燒美國蠔
老闆有良心,有一隻細隻咗,送多一隻😄

川北炒米粉

麻辣八爪魚鬚
都係好彈牙,感覺用料新鮮,讚!

俾錢嗰時……俾多咗$10 ,老闆仲追住俾返我……感覺良好

#串燒王
#砵蘭街
@kingbbq
2023-05-17 50 浏览
食完晚飯行左陣街臨返屋企又肚餓,於是黎左呢間串燒王買返少少宵夜返去食,叫左蒜蓉扇貝、蒜蓉粉絲燒大蟶子皇、紐西蘭羊架、同埋美國特級牛小排。佢地即叫即整既,所以落左單之後要等一陣先可以拎,咁樣先最新鮮熱辣!雖然食邪惡野但又想健康d,我今次就叫左唔辣,哈哈。蒜蓉粉絲燒係真係冇得輸,粉絲都俾得好多,加埋蒜蓉同海洋都好惹味!店員將同類既野分盒裝,唔會搞到d味道混為一齊。羊架食落唔羶,拎到返屋企都仲暖,餐廳都可以堂食架,趁熱食一定最好!
2023-05-17 37 浏览
好耐都冇食過串燒啦🥹今日係旺角行街見到哩間串燒王就行咗入去食啦🤭店舖面積唔大,感覺好地道,可能因為咁吸引左唔同國家嘅人嚟😂當日就有外國人同韓國oppa啦🤣🍢蒜蓉原條茄子茄子肉口感 QQ 的,加入咗蒜味令佢更加美味🤤十分開胃🍢雞軟骨雞軟骨口感香脆,食落有咬口,十分惹味🍢脆香雞皮雞皮燒得十分酥脆,令人食唔停口 🍢日本一口和牛粒和牛粒肉質十分嫩滑,味道鲜美🍢阿拉伯羊肉串羊肉十分有咬口,但又唔會好羶,好好食🍢豬頸肉燒得好香口,微微焦香令整體更惹味🍢惹味台灣腸香腸質地韌實,口感有嚼勁

🍢蒜蓉原條茄子
茄子肉口感 QQ 的,加入咗蒜味令佢更加美味🤤十分開胃

🍢雞軟骨
雞軟骨口感香脆,食落有咬口,十分惹味

🍢脆香雞皮
雞皮燒得十分酥脆,令人食唔停口

🍢日本一口和牛粒
和牛粒肉質十分嫩滑,味道鲜美

🍢阿拉伯羊肉串
羊肉十分有咬口,但又唔會好羶,好好食

🍢豬頸肉
燒得好香口,微微焦香令整體更惹味

🍢惹味台灣腸
香腸質地韌實,口感有嚼勁

2023-05-17 28 浏览
旺角美食聚多,今日我同朋友去食砵蘭街嘅串燒王。 串燒王店內桌上有纸碟和竹筷子,也有辣椒粉和孜然粉,可以自己拎黎用,好方便。 先黎蒜蓉金針菇,是焗嘅,裡面有辣椒粒,有微辣,又有濃郁嘅金菇味,可以將金菇味鎖係錫纸內,好惹味。 再黎一大碟,上面放左不同嘅串燒肉。羊肉串夠大串,好有新彊風味,沒羶味,加上孜然粉,非常美味。 豬大腸燒得夠脆,肉質適中,唔肥腻,無過火。 牛舌彈牙,不薄,夠厚身,有咬口,夠鬆軟。 日本鹿兒岛一口豚外脆內軟,咬落juicy,燒得恰到好處,肉汁鎖係肉中。 一口和牛粒大小適中,好有肉味,有口感,軟硬適中。 雞軟骨28元有2串,抵食。 食串燒配可樂,簡直絕配。
旺角美食聚多,今日我同朋友去食砵蘭街嘅串燒王。

豬大腸燒得夠脆,肉質適中,唔肥腻,無過火。

牛舌彈牙,不薄,夠厚身,有咬口,夠鬆軟。

一口和牛粒大小適中,好有肉味,有口感,軟硬適中。

雞軟骨28元有2串,抵食。

食串燒配可樂,簡直絕配。
2023-04-27 108 浏览
陪朋友喺旺角砵蘭街睇裝修家居用品,路經位於砵蘭街147號的串燒王,朋友想食串燒,於是就入去食。店子有室內和室外,室內大約有20多個座位,室內的冷氣充足,很適合食熱辣辣的串燒。除了堂食外,還有外賣。虎皮青椒 $13/串 :青脆可口。土豆片$13/串:外脆內有軟糯感覺。韭菜$15/串:清香又夠嫩,唔乾柴。阿拉伯羊肉$31/串:羊肉燒得恰到好處,一點羶味也沒有,加上孜然粉,美味無窮。牛肉$28/串:肉質鮮嫩,有牛肉味,正。厚切牛舌心$45/串:口感爽彈唔硬,愛吃。雞心$28/ 2串:從未食過的的雞心,用來做串燒,口感不錯,又惹味。五花腩肉$42/3串:肥瘦適中,燒得脆口,唔覺油膩,必食之選。蒜蓉美國大生蠔$58/ 2隻:大量蒜蓉令肥美的生蠔,生色不少。台灣雞泡魚乾 $45/份::剛剛燒起的雞泡魚乾軟身又有嚼勁,且香甜。
虎皮青椒 $13/串 :青脆可口。
土豆片$13/串:外脆內有軟糯感覺。
韭菜$15/串:清香又夠嫩,唔乾柴。
牛肉$28/串:肉質鮮嫩,有牛肉味,正。
厚切牛舌心$45/串:口感爽彈唔硬,愛吃。
  • 阿拉伯羊肉
  • 五花腩肉
2023-04-27 54 浏览
經過旺角又唔想食日式串燒所以去咗嚟間串燒王食🍢串燒各種唔同嘅串燒係呢到都會見到👅牛舌厚切燒完多汁易咬🐤雞皮卜卜脆又夠調味🐣雞軟骨燒得比較乾身好香口🥩牛肉串就不過不失🐽五花肉有落心機燒到d油出晒唔會食落成口油🐙墨魚咀燒到啱啱好唔會熟到太硬🥬韭菜就一直都係禁好食嘅🥔酸辣土豆絲本來完全對呢個菜冇任俾任何期待嘅點知酸酸辣辣勁好食但油就落得比較多怕油嘅可以叫佢落少d🤣🦑燒魷魚魷魚勁彈牙亦都夠入味分量亦比想像中多超推介!📍串燒王
經過旺角又唔想食日式串燒

超推介!

📍串燒王
2023-04-21
2023-04-26 52 浏览
如果你是一個喜歡串燒的人,那麼你一定不能錯過位於旺角的串燒王。這家餐廳專門提供各種串燒。今天,我來到這家餐廳品嘗了他們的招牌菜,我必須說,這是一次非常愉快的用餐體驗。首先,我嘗試了他們的牛舌串。這些厚切的牛舌非常多汁嫩口,入口即化。我還品嘗了他們的多春魚串,這些魚肉香脆鮮甜,而且非常地多春。鴨胸串也是我的最愛,非常大塊,肉質鮮嫩,烤得恰到好處。另外,他們的雞皮串非常香脆,沒有過分的韌度。雞軟骨也是我喜歡的一道菜,烤得恰到好處,非常好吃。茄子串也是非常值得嘗試的菜餚,這些大塊茄子非常香,而且口感非常好。然後我品嘗了他們的烤蠔,這些新鮮的蠔烤得非常好,沒有腥味,充滿了蒜香味。最後,我試了花甲粉,花甲的數量非常多,而且非常鮮甜!總括而言,串燒王是一家非常值得一試的餐廳,他們的菜餚都非常地美味,而且價格也非常合理。如果你是一個喜歡串燒的人,那麼你一定不能錯過這家餐廳。

2023-04-24 50 浏览
旺角吃串燒的好去處,就是砵蘭街這裏,見到這家串燒店格局有點內地特色,想必較正宗😉 於是便帶男友進店~雖然木系裝修有點歲月痕跡,但食物水準是可以的😋燒雞中翼和虎皮青椒燒烤的部分表皮微微焦香,入口時非常鮮嫩多汁,而且搭配了一些串燒調味料~十分惹味~蒜蓉原條茄子和惹味台灣腸茄子的鮮味和蒜蓉的味道很搭~ 惹味台灣腸的質地很好,口感韌性十足~燒墨魚丸和厚切牛舌芯兩者的口感質地都十分彈牙,而且醬料的味道非常濃郁~重慶酸辣紅薯粉(用米線代替)由於紅薯粉售罄,店家用了米線代替,口感略有差異。不過,湯底味道很好,酸酸辣辣的非常開胃👍🏻👍🏻

燒雞中翼和虎皮青椒

蒜蓉原條茄子和惹味台灣腸

燒墨魚丸和厚切牛舌芯
兩者的口感質地都十分彈牙,而且醬料的味道非常濃郁~

台灣腸,墨魚丸,虎皮青椒
燒雞翼
燒蒜蓉茄子
燒牛舌芯
2023-04-16 45 浏览
旺角夜晚宵夜真係好多好野食,香港人就最鍾意三更半夜食串燒,今次自己行經呢條串燒街,選擇左人多的串燒王,食少少野。呢度好有川味風格,老闆講國語,以為自己返左內地食串燒,實屬入鄉隨俗感覺更正宗。因為只有自己一個人,本來只是想吃少少,所以這次點了1. 法式焦糖鵝肝多士$682. 薄切牛舌 $35這份法式焦糖鵝肝多士原來有四塊,鵝肝也大大塊,焦糖甜甜的跟多士配在一起吃,特別好吃,$68 能吃四塊還蠻划算。薄切牛舌有三塊,也不算薄切,肉質彈性好吃,女生嘛比較容易飽,吃完四塊鵝肝,三塊牛舌都飽了,好吃,如果人多還能試更多的串燒,下次必再來。
因為只有自己一個人,本來只是想吃少少,所以這次點了
1. 法式焦糖鵝肝多士$68
2. 薄切牛舌 $35
2023-02-23
$150 (宵夜)
話說有一晚同👦🏻經過砵蘭街,聞到好香嘅孜然粉味😳抬頭就望到紅噹噹嘅招牌🤣原來係串燒!咁啱👦🏻又覺得肚餓,就入咗去食個邪惡嘅宵夜🤭小店位置真係好少,而且有啲其貌不揚😂不過又係另一種風味😌🌟厚切牛舌心👅 $45/串牛舌一串有3件,但都算大大舊~外面灑上滿滿嘅孜然粉同椒鹽,食落好淋❣️淋得嚟佢係爽口,而且牛味重,完全滿足到鍾意食厚牛舌嘅我🤤🌟芝士原條茄子🍆 $58/條喺餐牌見到芝士喎,身為芝士控點可以唔叫先🤣燒茄子就食得多,但芝士茄子真係未試過🤭但點知又幾夾!原條茄子上面加了滿滿嘅芝士🧀,再用火槍燒溶🥰一夾已經有拉絲😈茄子肉質好淋,連埋芝士一齊食,入口軟綿綿嘅感覺🤤邪惡又好食~🌟錫紙特級肥牛 $65/份雖然佢就唔係用錫紙上😂😂而係變咗膠盒,冇咗啲風味🫢不過份量都幾多,真係成兜肥牛㗎!餐廳用咗洋蔥🧅同辣油、花椒油等去炒,所以都幾辣🤣但又好香好惹味~而且洋蔥都好爽口好甜,配肥牛食仲有解辣嘅感覺😂🌟法式焦糖鵝肝多士 $68/份哈哈🤭雖然呢個多士好似有啲其貌不揚,但呢個價錢有4大舊鵝肝其實都幾癲😳多士好薄好香脆,而且好香焦糖味~最特別係佢好似落咗辣粉(?)喺多士上面,所以食落又甜又辣,但完全冇違和感🤣

🌟厚切牛舌心👅 $45/串

🌟芝士原條茄子🍆 $58/條

🌟錫紙特級肥牛 $65/份

🌟法式焦糖鵝肝多士 $68/份
哈哈🤭雖然呢個多士好似有啲其貌不揚,但呢個價錢有4大舊鵝肝其實都幾癲😳多士好薄好香脆,而且好香焦糖味~最特別係佢好似落咗辣粉(?)喺多士上面,所以食落又甜又辣,但完全冇違和感🤣又幾惹味!鵝肝大大舊,外面望落有點乾,但咬落去仍然係油脂滿滿,不過可以再做好啲~

加一服務費:❎

回頭率:💜💜💜💜 (5個💜為滿分)

📍地址:串燒王 (祥興樓) (旺角)
旺角砵蘭街147號祥興樓地下A號舖
2023-04-03 61 浏览
今晚和朋友嚟到旺角食宵夜,宵夜最佳選擇個邊梗係串燒啦,尤其而家乍暖還寒的天氣,特別適合。呢間充滿風味的串燒小店距離旺角朗豪坊好近,十分方便。串燒選擇十分多,除左肉類,更有海鮮和甜品選擇,任君選擇。更提供辣度選擇,啱曬食辣嘅朋友仔。今次叫左台灣腸串、燒雞翼、雞軟骨串和燒豬肉串。最喜歡莫過於燒雞翼,最簡單的食材烹調出好食的味道,即點即燒,雞翼燒至金黃色,熱辣辣,外層更灑上孜鹽粉,充滿香草味,香味撲鼻。另外燒台灣腸也很推薦,很少串燒鋪頭會選擇用台灣腸,因此不妨試試。台灣腸比起一般腸仔,口感來得更紮實,剛剛燒起外層脆脆的,入面充滿油香味,好惹味啊。下次嚟到旺角街頭不妨入嚟嘆返串啦!

今次叫左台灣腸串、燒雞翼、雞軟骨串和燒豬肉串。

下次嚟到旺角街頭不妨入嚟嘆返串啦!
2023-03-29 55 浏览
今晚上堂上夜左,好彩依頭都唔驚無野食!除左串燒外仲有花甲粉、香鍋、炒飯咁,唔洗驚食唔飽!試左個花甲粉($65),好大碗,夠哂飽肚,除咗好多花甲之外,仲有金菇、娃娃菜同粉絲,湯底係麻辣嘅!錫紙燒娃娃菜($38),好入味好香蒜蓉味燒惹味台灣腸( $28 ),燒完仲保持到煙韌多汁燒牛肉串($28),肉身偏瘦但食落又唔會太乾同肉質都夠嫩沙嗲雞肉串($38/3)同烤五花腩肉($42/3),味道夠哂濃郁,燒得岩岩好,尤其個五花腩肉油份好夠最後唔少得叫番罐加多寶($12),無咁熱氣!依間仲開到好夜,宵夜一流。
今晚上堂上夜左,好彩依頭都唔驚無野食!

除左串燒外仲有花甲粉、香鍋、炒飯咁,唔洗驚食唔飽!

錫紙燒娃娃菜($38),好入味好香蒜蓉味

燒惹味台灣腸( $28 ),燒完仲保持到煙韌多汁

燒牛肉串($28),肉身偏瘦但食落又唔會太乾同肉質都夠嫩

沙嗲雞肉串($38/3)同烤五花腩肉($42/3)
,味道夠哂濃郁,燒得岩岩好,尤其個五花腩肉油份好夠

最後唔少得叫番罐加多寶($12),無咁熱氣!
依間仲開到好夜,宵夜一流。