2024-02-04 26 浏览
今日係長沙灣經過, 見到新開既串燒店串皇,價錢親民, 門口仲有得泊車超方便, 串燒種類超過60款, 全部即叫即燒, 除咗串燒仲有車仔麵, 煲仔飯同特色小食燒生蠔蒜蓉覆蓋整粒生蠔肉, 多汁惹味原隻茄子用左秘制醬汁燒, 面頭超多蒜蓉, 入唒味豆腐皮大大塊, 入面仲超多汁芝士波外層燒得好脆口, 芝士味香濃燒羊肉羊肉表層微焦, 肥瘦適中燒牛脷燒得岩岩好, 呅落好爽口生菜魚肉碗仔翅碗仔翅好足料, 鯪魚肉夠彈牙韮王黃鱔煲仔飯落豉油後再焗5分鐘,黃鱔肉質肥美嫩滑, 加左韮王好香口, 煲底有金黃色既飯焦, 好香脆
今日係長沙灣經過, 見到新開既串燒店串皇,
價錢親民, 門口仲有得泊車超方便,
串燒種類超過60款, 全部即叫即燒,
除咗串燒仲有車仔麵, 煲仔飯同特色小食

燒生蠔
蒜蓉覆蓋整粒生蠔肉, 多汁惹味

原隻茄子
用左秘制醬汁燒, 面頭超多蒜蓉, 入唒味

豆腐皮
大大塊, 入面仲超多汁

芝士波
外層燒得好脆口, 芝士味香濃

燒羊肉
羊肉表層微焦, 肥瘦適中

燒牛脷
燒得岩岩好, 呅落好爽口

生菜魚肉碗仔翅
碗仔翅好足料, 鯪魚肉夠彈牙

韮王黃鱔煲仔飯

-串皇 📍深水埗福榮街218號美居中心地下63號舖*・゜゚・*:.。..。.:*・'・*:.。. .。.:*・゜゚・*屋企附近開左間串燒鋪、極高CP 值$1X、食材1啲都唔揸流、仲燒得好香好惹味、回頭率100% 串燒可以簡麻/ 大中小辣🍢 雞肉 $15 、雞皮 $11 、雞軟骨 $15🍢燒賣 $11 豬頸肉 $15 金菇肥牛 $20 火雞腎 $15🍢 翠玉瓜 $10 韭菜 $10 冬菇 $10冇1樣係唔好食😹但等社畜魚私心推薦幾款比各位試雞皮超級香口!脆到好似炸完黎咁、推薦推薦🔥翠玉瓜韭菜、大佬$10 串串燒咁既份量家陣邊到搵…燒賣豬頸肉、兩款除左有落粉、仲食到加左蜜糖、所以表面脆脆甜甜好正🍆 原條茄子 $24重口味人士之選、超級多蒜、食完把口勁臭😹🐟 三文魚頭 $39 成隻碟咁大、而且好多肉、燒完啲魚肉唔乾但外皮夠脆同香口🔥總結🔥價錢超級抵、兩個人賣單先2舊水、重點係咩呀、仲要好食、而且唔係啲縮水/ 串串1樣味既乾肉粒、回頭率100% Ps 雖然係串燒鋪、但隔離台個個叫埋煲仔飯、超級香🥹下次再去會試埋、大家等報告!
串皇
📍深水埗福榮街218號美居中心地下63號舖

串燒可以簡麻/ 大中小辣

🍢 雞肉 $15 、雞皮 $11 、雞軟骨 $15

🍢 翠玉瓜 $10 韭菜 $10 冬菇 $10

冇1樣係唔好食😹但等社畜魚私心推薦幾款比各位試

雞皮超級香口!脆到好似炸完黎咁、推薦推薦🔥
翠玉瓜韭菜、大佬$10 串串燒咁既份量家陣邊到搵…

🍆 原條茄子 $24
重口味人士之選、超級多蒜、食完把口勁臭😹

🐟 三文魚頭 $39
成隻碟咁大、而且好多肉、燒完啲魚肉唔乾但外皮夠脆同香口

🔥總結🔥

2024-01-29 15 浏览
經過見到間小店就試下 有車仔麵同串燒我哋嗌咗三餸車仔麵🍝麵底係酸辣蝦麵🦐湯底好似冬陰功好濃味 麵嘅口感爽口彈牙 有驚喜👍豬頸肉幾瘦 我幾鐘意 牛腩唔會太淋太嚡👍金菇份量亦唔算少芝士茄子🍆滿滿芝士舖滿茄子😼黃立倉🐠燒得好香 就算唔點醬都好夠味 點埋係畫龍點睛🤩係今日mvp! 魚肉嫩滑無骨 點醬後有泰式風味燒魷🦑同樣好滑 本身已經有汁喺上面 夠惹味🤤其他串燒好似雞全翼 雞軟骨 豬大腸 芝士波波 牛柳粒 金菇肥牛卷 都係不錯嘅發揮🫡大家經過可以試下深水埗福榮街218號美居中心地下63號舖電話: 84946694餐廳門口可泊車 如果揸車嘅朋友都好方便
經過見到間小店就試下 有車仔麵同串燒

我哋嗌咗

芝士茄子🍆滿滿芝士舖滿茄子😼

燒魷🦑同樣好滑 本身已經有汁喺上面 夠惹味🤤

深水埗福榮街218號美居中心地下63號舖
電話: 84946694

餐廳門口可泊車 如果揸車嘅朋友都好方便
2024-01-27 22 浏览
聽朋友講深水埗開咗間好抵食嘅串燒,當晚8:30去到餐廳都要等位,同埋等位期間已經話定俾我哋知,因為人流比較多,所以串燒需時,新開無耐已經深受街坊喜愛🤩由於我哋都唔係好食得辣,所以我哋叫咗小辣🤣鮮魷 $63呢個真係必點!燒到啱啱好,一咬落去係爽口彈牙,無乜多餘嘅調味,食返食材本身嘅鮮味,如果想重味少少,可以配佢哋嘅泰式酸辣汁食,都好惹味👍🏻雞髀 $24Sɪᴢᴇ都幾大,即燒即食,真係好爽,食落係肉嫩多汁,而且調味都恰到好處,價錢都算幾親民錫紙雜菌包 $48呢個食邊間串燒店都會叫🤣 蒜蓉牛油味好香,份量都幾多,燒到幾入味😚叉燒 $15我哋以為真係一嚿嚿嗰啲叉燒🤣 原來係叉燒味嘅豬肉串,肉質幾嫩嘅,佢都仲有配少少蜜汁吊吓味,幾過癮😝午餐肉 $15串燒嚟講比較少見,都算厚切,午餐肉真係點整都好食🤤 但得一嚿就唔太夠喉喇🥲呢度門口可以泊車,成班車友夜麻麻聚完搵嘢咬,呢度又真係Fɪᴛ哂,仲要開到零晨,真係夜一夜嚟都唔驚😎

由於我哋都唔係好食得辣,所以我哋叫咗小辣🤣

鮮魷 $63
鮮魷
雞髀
錫紙雜菌包
  • 午餐肉
❄️天氣凍冰冰🥶,好想食熱辣辣煲仔飯♨️!冬天外邊天寒地凍,食個暖透心嘅煲仔飯先~近期食過最好食的煲仔飯♨️,入口不但熱辣辣、暖笠笠、香噴噴,還有一股飯焦香, 飯焦最强 · 豉油出色,食煲仔飯之前先打卡熱身,好忙!🍢🍡串燒🍢🍡燒黃花魚都係61蚊好抵必定是「豉汁白鱔煲仔飯」肉肥美,肉質結實,而且滿滿魚油膠質口感,正👍🏻!韭黃黃鱔煲仔飯香濃惹味滋補養生傳統口味嘅你絕對值得一試!基本款如排骨、滑雞、臘味 、鹹蛋、窩蛋、肉餅、 潤腸、鹹魚 、臘腸、油鴨 、豬潤、牛肉 等,通通齊全,全部由師傅一人用瓦煲即叫即煮,用誠意打動食客
❄️天氣凍冰冰🥶,好想食熱辣辣煲仔飯♨️!
冬天外邊天寒地凍,食個暖透心嘅煲仔飯先~

🍢🍡串燒🍢🍡
燒黃花魚都係61蚊好抵

韭黃黃鱔煲仔飯
香濃惹味滋補養生

傳統口味嘅你絕對值得一試!

2024-01-26
  • 燒雞翼
  • 燒黃花魚
  • 韭黃黃鱔煲仔飯
  • 豉汁白鱔煲仔飯
長沙灣最近新開左間串燒店,雖然環境超細,有機會要坐街邊,但都無阻街坊排隊都要食到嘅熱情♨️小編都係見有人介紹所以就嚟試下!7點到嘅小編見到餐廳門口已經排晒隊,真係足足等左9個字先有位坐呀。不過雖然等得耐,但食物嘅質素同水準絕對唔會令你失望🙌🏻整體嚟講食物嘅水準都係中上同好食,係香港食串燒有呢啲價錢真係抵到爛呀🙉除左串燒同小食之外,小編見煲仔飯都好多人叫,性價比一樣高,遲啲諗住要再嚟試下先xdd 特別一提嘅係,佢哋係開到凌晨三點,想食宵夜真係唔使驚無得食。就算唔係住附近嘅朋友如果揸車嚟都無問題,因為餐廳門口可以拍車,大家不妨去試下!

🥬生菜魚肉
🍄錫紙什菌包
🐟三文魚頭
🍄錫紙什菌包
#MC帶你去深水埗.依間新開張嘅深水埗串燒店,主打港式串燒大部份都係$10-20嘅價錢😍,✨重點推介✨︰烤生蠔(3隻)只係$31、扇貝(2隻)只係$41,就算係海鮮都十分抵食‼️除咗串燒之外,仲有煲仔飯、三餸車仔麵等等,都係貼地親民價錢😜.🥢 原條茄子 $24燒茄子真係必點。軟嫩多汁,而且茄肉入曬味,同蒜蓉超級夾!.🥢 火雞腎 $15雞腎口感唔錯,爽口唔韌,雞腎一定要趁熱食,凍咗就會好韌。.🥢 翠玉瓜 $10翠玉瓜好大嚿,爽口多汁.🥢 扇貝(2隻) $41大小適中,口感鮮嫩,食落仲有少少汁,嗌咗小辣都唔會搶左海鮮個味。.🥢 生蠔(3隻) $31Size 就坦白講係偏細啲嘅,但都算飽滿,鮮嫩多汁,唔會燒到乾曬,而且勝在超多香蔥同埋蒜蓉,食落惹味又過瘾。.🥢 韭菜 $10燒得好香而且唔會乾.🥢 牛柳 $20肥瘦比例適中,味道正常。.🥢 牛脷 $20肉厚軟腍有嚼勁.🥢 雞軟骨 $15必吃之選!香脆又有嚼勁.🥢 豬頸肉 $15豬頸肉咬落軟腍而且本身有醃製調味,食落好夠味。.🥢 雞肶菇 $11口感彈牙,咬落嫩滑Juicy,唔會燒到乾曬。.🥢 珍寶腸 $17外皮有少少焦脆,大大條腸,食落超滿足.✨
#MC帶你去深水埗

依間新開張嘅深水埗串燒店,主打港式串燒

🥢 原條茄子 $24
燒茄子真係必點。軟嫩多汁,而且茄肉入曬味,同蒜蓉超級夾!
🥢 火雞腎 $15
雞腎口感唔錯,爽口唔韌,雞腎一定要趁熱食,凍咗就會好韌。
🥢 翠玉瓜 $10
翠玉瓜好大嚿,爽口多汁

🥢 扇貝(2隻) $41
🥢 生蠔(3隻) $31

🥢 韭菜 $10
燒得好香而且唔會乾
🥢 牛柳 $20
肥瘦比例適中,味道正常。
🥢 牛脷 $20
肉厚軟腍有嚼勁
🥢 雞軟骨 $15
必吃之選!香脆又有嚼勁
🥢 豬頸肉 $15
豬頸肉咬落軟腍而且本身有醃製調味,食落好夠味。
🥢 雞肶菇 $11
口感彈牙,咬落嫩滑Juicy,唔會燒到乾曬。
🥢 珍寶腸 $17
外皮有少少焦脆,大大條腸,食落超滿足
✨ 餐廳門口可以泊車好方便
揸車的話可以泊正喺餐廳門口,又容易睇住架車㖭!

2024-01-15
2024-01-13 35 浏览
串皇位於深水埗元州街美居中心地下舖頭細細都設有吧檯坐到4人同一張2人檯門口仲有幾檯食客大部分食客都食緊大大盤串燒,賣相相當吸引餐廳用點餐紙,劃好左食物後交給店員店員馬上拾好材料,即叫即燒我們坐係2人檯,能夠睇到廚房製作美食的過程白鱔煲仔飯 $48職員先用煲仔落左米同水煲5分鐘後加一湯匙油再落白鱔焗5分鐘灑上蔥花後端上桌面焗多5分鐘淋上豉油煲仔飯飯底微焦非常香脆每粒米飯因為有油份所以帶點令身白鱔肉質彈牙,新鮮炸雞脾$20即叫即炸金黃色淮鹽調味美味串燒韮菜$10,秋葵$10,粟米$10必食韮菜經過燒加了醬汁沒有草青味仲多左份香氣秋葵燒到皮淋晒加左醬汁令比較淡味的秋葵加左味道👍原條粟米$15即剝即燒原條粟米燒到金黃但點焦每粒都多汁極之美味餐廳仲有足料碗仔翅$15,車仔麵$30多元化的餐廳
串皇位於深水埗元州街美居中心地下

舖頭細細都設有吧檯坐到4人同一張2人檯

門口仲有幾檯食客

大部分食客都食緊大大盤串燒,賣相相當吸引

餐廳用點餐紙,劃好左食物後交給店員
店員馬上拾好材料,即叫即燒

我們坐係2人檯,能夠睇到廚房製作美食的過程

多元化的餐廳
2024-01-12
  • 粟米
2024-01-05 62 浏览
#20240102 📝📍 串皇 @skewerking_csw 深水埗福榮街218號美居中心地下63號舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#生菜魚肉碗仔翅 $18💭 千祈唔好比呢間舖頭個名呃左,叫串皇以為得串燒食,🐷都係坐低膠menu先知原來咁多野揀🤤三溝睇落好似好普通,但如果食得辣配埋自家製菜脯食又別有一番風味,第一次食碗仔翅落菜脯估唔到又夾架喎😏.#原隻茄子 $24#四季豆 $10#韮菜 $10#錫紙什菌包 $48💭 蔬菜類都正常水準,韮菜同茄子都係食串燒必叫item🍆四季豆比較少見,以為會好乾食落原來都juicy,什菌勁香牛油味🧈用切角取代左切片咬落更加有口感🍄.#牛仔骨 $20#叉燒 $15💭 平時就算係串燒鋪叫牛仔骨都係件裝散上,呢度將佢串埋一串好搞笑😂望落以為一塊過實好難咬開,點知呢串原來係三塊痴埋,食落無咁踢腳好貼心💓叉燒性價比超高,唔係孜然味而係蜜汁叉燒,食落一啲都唔柴口,咬落又甜又多汁,強烈推薦👍🏼.#雞肶 $24💭 用左外賣紙袋裝住好有街邊小食檔風味,雞髀大大隻漲卜卜賣相已經令🐷流晒口水,啲雞髀肉好滑好嫩,然後面頭用蜜汁調味,用手拎住豪邁咁食勁正🍗.#生蠔 $31/
#20240102 📝
📍 串皇 @skewerking_csw
深水埗福榮街218號美居中心地下63號舖

#叉燒 $15

#雞肶 $24

#生蠔 $31/3隻
#扇貝 $41/2隻
💭 其實呢度啲野食整體尼講都係好平,搞到🐷忍唔住係咁嗌,老闆娘經過見到都驚訝地問食唔食得晒架🤪講明先🐷無浪費食物架,叫幾多食幾多呀😎啲生蠔同扇貝平到先十幾廿蚊一隻,面頭有蔥有孜然粉但都無遮蓋佢既鮮味,又juicy又好味🦪

#燒煲仔飯 #雙拼 $48+10
🫧 #滑雞 #臘腸
💭 以為佢叫串皇串燒出色都算啦,原來煲仔飯都好出色,單餸先$48,之後每加一樣就$10,簡直係平靚正👏🏼叫蠟味啲油香落晒啲飯度,煲底仲有好多金黃色飯焦,係煲仔飯既精粹🍚性價比極高😍

#深水埗美食 #🐷在深水埗 #🐷_食
#門口可拍車
電話:84946694
【串皇|估唔到嘅串燒🫨】今晚食完飯陪朋友食少少嘢,順便傾吓偈,嚟到美居中心地下嘅串皇,唔單止有串燒,仲有燒煲仔飯、魚肉生菜碗仔翅、四寶麵等….食咗咩?🍢燒豆腐皮燒豆腐皮兩串上枱,起初我以為廚師俾多咗一串我,細問之下原來係老闆嘅意思,有傳統嘅做法豆腐要一對咁樣給予客人,咁我就唔客氣喇!豆腐皮燒得外脆內軟,豆味好香!🍢燒燒賣燒賣係我心水食物,今次串皇燒得好好,燒賣皮卜卜脆㗎!🍢燒墨魚丸不過不失,幾有咬口。🍢燒叉燒幾特別,少啲串燒店有,味道甜甜地,蜜糖味幾濃。..🍢燒粟米原條燒,大大條..🍢燒原條茄子茄子都幾大條肉厚,蒜蓉夠厚,幾惹味呀!..🍢燒帆立貝兩隻起,燒得唔錯,惹味之餘仲保持水份同鮮味!..🍢錫紙雜菌包比想像中大包同份量多,牛油蒜蓉味焗得好香,菇水份充足,燒烤有啲菇菌類食吓感覺幾好。..🍢生菜魚肉碗仔翅魚肉好彈牙,食得辣嘅建議加辣菜莆,不過辣度好高,落少少吊味就好了。🚘車手們留意,門口有街錶位🍢串皇📍地址: 深水埗福榮街218號美居中心地下63號舖📞電話: 84946694#深水埗美食 #長沙灣美食 #串皇 #串燒 #好食
【串皇|估唔到嘅串燒🫨】

食咗咩?
🍢燒豆腐皮

🍢燒燒賣
燒賣係我心水食物,今次串皇燒得好好,燒賣皮卜卜脆㗎!
🍢燒墨魚丸
不過不失,幾有咬口。
🍢燒叉燒
幾特別,少啲串燒店有,味道甜甜地,蜜糖味幾濃。

🍢燒粟米
原條燒,大大條

🍢燒原條茄子
茄子都幾大條肉厚,蒜蓉夠厚,幾惹味呀!

🍢燒帆立貝
兩隻起,燒得唔錯,惹味之餘仲保持水份同鮮味!

🍢錫紙雜菌包

🍢生菜魚肉碗仔翅

🚘車手們留意,門口有街錶位

🍢串皇
📍地址: 深水埗福榮街218號美居中心地下63號舖
📞電話: 84946694

#深水埗美食 #長沙灣美食 #串皇 #串燒 #好食
2023-12-30 48 浏览
📍 串皇 (深水埗)本身以為剩係得串燒食原來呢間好多款式可以揀除咗傳統串燒之外,其他嘢食都好新穎~有燒煲仔飯、串燒、碗仔翅、街邊小食、麵類🍜真係仼君選擇~有得揀辣度🤭宵夜食飽飽,胃口真係心滿意足😌✨排骨、臘腸、滑雞煲仔飯在凍冰冰的冬夜,一開煲蓋,臘腸油香、滑雞香嫩、再淋上濃厚特製醬油,重口味且過癮,鍋底帶有些脆脆鍋巴,底部鍋巴帶有香氣且咀嚼甘甜💯必點的,超讚的👍✨魚肉碗仔翅童年回憶嘅碗仔翅,十分足料,加入鯪魚肉魚肉彈牙而且碗仔翅夠香濃🫕加辣菜脯,更滋味😍✨叉燒、豬腩仔一見到餐牌就覺得好新穎第一次見到串燒檔,有叉燒同埋豬腩仔兩款都做得好岀色~偏甜口味,好有燒味舖既風味🐷✨肥牛娃娃卷、牛柳、牛筋丸、燒賣、午餐肉炸燒賣唔算乾身 食落椒鹽味十足💯串燒即叫即燒食落有炭火香🔥司華力腸大大條CP值認真高有肉有菜先係均衡飲食✨粟米🌽尖椒、韭菜、西蘭花🥦,當然唔少得,有我最愛既原條尖椒,好少串燒檔會有🫛粟米真係要讚一讚🌽好大既兩大條、仲好鮮甜,真心推薦🌽
📍 串皇 (深水埗)
本身以為剩係得串燒食
原來呢間好多款式可以揀
除咗傳統串燒之外,其他嘢食都好新穎~
有燒煲仔飯、串燒、碗仔翅、街邊小食、麵類🍜
真係仼君選擇~有得揀辣度🤭
宵夜食飽飽,胃口真係心滿意足😌

✨排骨、臘腸、滑雞煲仔飯

✨魚肉碗仔翅
童年回憶嘅碗仔翅,十分足料,加入鯪魚肉
魚肉彈牙而且碗仔翅夠香濃🫕加辣菜脯,更滋味😍
✨叉燒、豬腩仔
一見到餐牌就覺得好新穎
第一次見到串燒檔,有叉燒同埋豬腩仔
兩款都做得好岀色~
偏甜口味,好有燒味舖既風味🐷

✨肥牛娃娃卷、牛柳、牛筋丸、燒賣、午餐肉
炸燒賣唔算乾身 食落椒鹽味十足💯
串燒即叫即燒
食落有炭火香🔥
司華力腸大大條CP值認真高

2023-12-29 358 浏览
#fafafoodblog燒烤 #fafafoodblog長沙灣呢間喺長沙灣美居中心地鋪既串皇 入去坐先知係土瓜灣轉左黎長沙灣 除左串燒外 仲有煲仔飯 三餸飯麵 等等 今次就齋試下佢串燒 見甘多人叫外賣 同 d熟客轉左地址都黎 就知正野🍴烏頭61 蚊🐟烏頭鹽燒得好香 魚肉夠滑 點 d酸辣汁好正🍴生蠔31蚊3 隻生蠔 葱花蒜味香 生蠔彈牙 熟程度剛好🍴三文魚頭39 蚊🐟魚頭骨膠原豐富好多軟骨位都食得 就甘加 d檸檬汁就好味 🍴豬腩肉15 蚊🐷好爽彈牙豬腩肉 雖然豬腩 但其實似燒腩仔 加 d芥辣都唔錯 🍴魷魚鬚20 蚊🦑幼身但彈牙既魷魚鬚 有 d七味粉點綴都好食 🍴雞脾24 蚊🐥24 蚊甘大隻雞脾 十分出色,皮燒得幾香脆 孜然粉好入味 雞肉都夠彈牙🍴肥牛娃娃卷20 蚊🐮肥牛包住娃娃菜 痴埋一齊口感幾厚實 肥牛好易熟 所以一定有心機慢慢燒先後👍🏻🍴牛仔骨20 蚊🐮🍴芝士茄子30 蚊🧀🍆熱辣辣既燒茄子上面 放住半溶既芝士 仲有蒜汁調味 好正🍴錫紙雜包菌48 蚊#串燒 #燒烤 #菇 #肥牛 #牛仔骨 #雞脾 #生蠔 #魷魚鬚 #三文魚頭 #豬腩肉 #烏頭 Score 平均分< 8/10
🍴烏頭61 蚊🐟
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#串皇
深水埗福榮街218 號美居中心地下63 號鋪
~~~~~~~~~~~~
#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblog深水埗
====================

2023-12-29
2023-12-29 246 浏览
Spotted a new restaurant called Skewer King in my neighborhood serving up skewers, cart noodles, deep-fried snacks and even claypot rice. The restaurant opens until late night which is perfect for me as I always want supper after working night shift!We sat outside as the streets were clean and we could enjoy the midnight breeze.◆Cauliflower◆Eggplant ◆Enoki Beef Roll◆Lamb◆Sausage◆Yellow CroakerWe could customize the level of spiciness and the chef did sprinkle tons of chili powder on the skewers

◆Cauliflower
◆Eggplant
◆Enoki Beef Roll
◆Lamb
◆Sausage
◆Yellow Croaker

羊肉

原條茄子

We could customize the level of spiciness and the chef did sprinkle tons of chili powder on the skewers as we requested extra spicy. Every ingredient was seasoned and grilled on point, especially the tender and juicy lamb, and the crunchy enoki beef roll. Eggplant was a standout - thick and soft, not oily like other restaurants, topped with fresh chopped garlic, chili pepper and spring onion.

The yellow croaker was salted and served with a refreshing Thai sauce which had a strong lemongrass aroma. Also incredibly cheap which costed only $61.

Highly recommending this place for the hospitality, hearty dishes and great value for money!
羊肉
原條茄子
2023-12-28 34 浏览
揸車來到長沙灣,本來想找個車位慢慢再找間餐廳吃飯,機緣巧合之下,發現了這間原本在土瓜灣只做外賣的串燒小店「串皇」搬左來福榮街美居中心地舖。門外剛巧有泊車位,非常方便,一於進店試試。急不及待,先叫串燒美食,生蠔、青口不可少,另外還叫了煙肉腸仔卷及叉燒、錫紙什菌包等全部都是即叫即燒,而且還可以揀選不同辣度,燒好隨即熱辣辣上枱,非常美味😋店長還特別推介我們可吃煲仔飯,冬天食就最啱,我揀咗窩蛋牛肉煲仔飯,牛肉是自家調配的滑牛,意想不到的是脆卜卜的飯焦,十分香口呢!還有三餸麵,亦有多款餸菜選擇,今次我揀咗豬紅豬皮及午餐肉,午餐肉係煎香過的,非常有誠意。小食亦不容忽視,其中油渣碗仔翅很足料,還可自己另加辣菜甫。想不到小小的店舖,食物的款式卻這麽多,宵夜地方又多一個選擇👍🏻

2023-12-26 39 浏览
喺香港食串燒越嚟越貴終於比我搵到間價錢平民貼地嘅串燒小店🤩喺長沙灣站附近 門口又有錶位方便停車雖然店鋪細細 但款式絕對唔少新鮮嘅生蠔同扇貝 仲有多春魚都散發住海鮮嘅鮮美每一啖都充滿了原汁原味 加埋超正嘅燒蒜蓉喺面 不得了雞軟骨同雞皮就脆卜卜 口感唔錯呢度居然有雞肝 燒到外脆內嫩 勁邪惡🤤肥牛金菇卷魚過不失 係幾大串抵讚魷魚鬚同珍寶腸韌彈有咬口店員仲提醒我地珍寶腸好大條 建議我地唔洗一人一條可以幫我地cut半兩串咁上 勁貼心韭菜同牛肋粒都有獨特風味 帶嚟不同口感特別想提及嘅係芝士茄子芝士嘅香濃同茄子嘅清甜好match最吸引嘅係佢嘅價錢親民無論係份量定價錢都好合理同時佢嘅款式多樣化鍾意海鮮、肉類定蔬菜 都有適合自己口味嘅串燒無論係有無成日食串燒嘅人嚟講都係一個唔錯嘅選擇我一定會再回頭!
喺香港食串燒越嚟越貴

芝士嘅香濃同茄子嘅清甜好match

最吸引嘅係佢嘅價錢親民
無論係份量定價錢都好合理
同時佢嘅款式多樣化
鍾意海鮮、肉類定蔬菜 都有適合自己口味嘅串燒
無論係有無成日食串燒嘅人嚟講都係一個唔錯嘅選擇
我一定會再回頭!