2013-04-23 110 浏览
黎到elements ...真係唔知食咩... 最後去左平日最多人排隊果間...DONDONYA因為出奇地唔洗排隊~~ 可能當天用饍時間係14:30 hahaha我真心唔明點解呢間野一到6點鐘就有queue... = =" set lunch 幾好ge~~ 有salad soup ! 多款又新鮮魚生po 滿飯面~~ 就是滿足的感覺! =] so full when i killed all 我朋友order 左個親子Don ... 即使有chicken and egg ... looks nice too!! 佢仲話好Q飽~~ i think dondonya d portion 都幾岩我呢d大食女~ hehe
so full when i killed all

题外话/补充资料: 唔岩傾計食飯lor,,因為坐得幾埋...會聽到隔離d 人講野 >.< i prefer for lunch =]
2013-02-19
  • 魚生飯
2013-02-13 84 浏览
晚飯時段的Element是很難找到位子開飯的。丼丼屋算是較易入手的了。隨心點了2道小吃:1)雞泡魚干味道很好,份量較外面其他店少。2)大蝦沙律大蝦配那微辣的醬汁帶出鮮味,加上青瓜絲,成了一道清新小吃。反之,釜飯卻令人失望。三文魚親子釜飯。三文魚過熟。整個釜飯乾爭爭。
晚飯時段的Element是很難找到位子開飯的。
丼丼屋算是較易入手的了。
隨心點了2道小吃:
1)雞泡魚干
味道很好,份量較外面其他店少。

2)大蝦沙律
大蝦配那微辣的醬汁帶出鮮味,加上青瓜絲,成了一道清新小吃。

反之,釜飯卻令人失望。
三文魚親子釜飯。
三文魚過熟。整個釜飯乾爭爭。

2013-01-31
2012-12-26 78 浏览
前陣子在樂富丼丼屋試食活動的記憶猶新,這晚又與友人跑到圓方來尋覓新品系列中的美味。圓方分店與樂富的不同,少了街坊式的親民感,更多了份“尊貴”,整體偏暗的室內光線讓人在店外取號等位期間覺得裏面黑洞洞的神秘,也感覺與亮晃晃的商場有些小小格格不入。當晚到的時候門口已守候十來號的顧客,與友人扶著商場欄杆閒聊不知不覺間也等了好久,入到內也只能安排在吧台區域,觀察室內的整體佈置,以一大片木質屏風做間隔,將就餐區與服務走道劃分開,而吧台區域則以占地不小的商場圓柱為中心,餐廳的開放式廚房模式還是一如既往的呈現出來,零零散散的擺放些和風十足的清酒樽、生果樽等等既能做裝飾也能起到一定間隔的作用。前陣子丼丼屋一口氣推出18款新品丼飯,既有刺身類也有熱食類。每一款主菜加$20即可轉作套餐,配有前菜、沙律、腌製小食以及味增湯,抵食非常。現點現煮的關係,下單后需要多等些時間才能真正開飯。鰻魚丼是用石鍋來盛的,另用一個木質高臺墊高,有種小小尊貴的感覺,不過請恕我粗俗,我一下子就想歪了。食日料,不可少的便是那些五顏六色的腌製小食,多以白蘿蔔或是薑片為主,配以酸甜開胃的醬汁來腌製,既有略帶水分的爽脆口感,又能呈現不同的
食日料,不可少的便是那些五顏六色的腌製小食,多以白蘿蔔或是薑片為主,配以酸甜開胃的醬汁來腌製,既有略帶水分的爽脆口感,又能呈現不同的清新風味,酸甜當然是不可少的一味,有時更有些辛辣的刺激(若是用上薑片),喜好與否就因人而異了。
日式味增湯,本人並非粉絲一枚。這碗混蕩蕩的味增湯稍稍攪勻可看得到裏面的一大塊白玉似的豆腐,少量海帶以及小小的菇類。味增湯總體口味較清淡,鹹味不重,或者說是有些偏淡的,這一點倒是正合我這種不喜鹹味的人群;豆腐特有的香氣以及菌菇類的那種泥土氣息較突出,湯的口味除了豆香之外另有一份微微的酸氣,相信是其中菇類的作用,整體感覺也較平衡,喝著也舒服。
豆腐配上香濃芝麻醬是前陣子豆腐沙律中的一部份,日本豆腐擁有極其細緻滑嫩的質感,與口中是絕對的滑溜溜,但比起中國的豆腐,其豆腥味則少了很多,所以配上特質的芝麻醬則搖身一變變味一道“沙律”;芝麻醬其中除了芝麻的香氣之外,口味是以好似白汁沙律醬的甜酸為主,質地較稀,故不覺滯,酸度亦較輕怡,故不覺膩,悠悠的芝麻香更是讓人一口接一口。
沙律的取材相當簡單,小番茄、少量新鮮生菜以及粟米粒,沒有任何的醬汁,是一道相當清爽的沙律。其中發揮最好的要屬粟米粒,粒粒飽滿,于齒間迸發出清甜的水分來。
終於到鰻魚丼,8塊淋上深紅醬汁的鰻魚塊鋪滿整晚飯,中間墊上一層金黃色的蛋皮,下面的飯粒粒粒分明,呈現晶瑩的白色。一啖鰻魚肉,燒製的恰好,鰻魚肉吃起來相當軟嫩,綿綿的肉質間填充著微微的油脂,吃起來略微有些膠質的粘膩;深紅醬汁甜度也適中,不會過甜,賦予濃郁的口味,配上少量芝麻,香甜非常;即使是最頂層的那絲絲洋蔥絲,點上少量醬汁來吃,也是清甜。
中間層的蛋皮稍稍有些煎的時間過長,口感有些老,蛋味亦平平。下面的飯粒因為石鍋的熱度已開始漸漸變成鍋巴的狀態;一向愛好鍋巴的我當然是驚喜萬分,執著的掛著鍋子,將整個石鍋挖的一乾二淨!飯粒稍硬,需要耐心慢嚼,漸漸變軟的飯粒才會慢慢釋放澱粉的甜味,鰻魚混著甜醬的油脂早已滲透入飯粒中,故口感亦不乾澀也不單薄;飯粒混著少量油分吃起來不失鰻魚的香甜之味,吃到最邊緣,則是帶有濃濃焦香的硬脆鍋巴,一飯兩食,怎能不滿足?
友人點的吉列咖喱雞扒飯,賣相既簡單又誘人,簡簡單單幾塊炸的金黃的雞扒伴著不那麼厚重的日式咖喱汁,鮮紅色的腌蘿蔔點綴一邊。雞扒裹上薄薄一層麵粉,輕油來炸,吃起來不會感到過分油膩,裏面的雞肉則保留滑嫩的肉質且非常多汁。咖喱汁亦調的恰好,不杰不稀,辣度亦極低,香甜惹味。
2012-12-22
  • 鰻魚丼,吉列咖喱雞扒飯
2012-12-03 105 浏览
其實.. 我真係好鐘意食魚生飯嫁.!!! 已經第二次到dondonya.!!! 但係食既still the same one.!!! 魚生飯.!!!!!小黃瓜.!!!好鍾意食到個飯係暖而魚生係涷(不是冰喔.!!)呢到做得唔錯.. 二次都係下午4/5點到.. 魚生好fresh... 好食.!!!咁唸到.. 一個係芝士年糕一個雞軟骨..個芝士年糕有驚喜呀.!!! 好QQ 好好味.!! 芝士唔濃.但係香.而雞軟骨就只係雞軟骨.. So so la....而K先生就食左雞雞丼 - 哈哈... 係滑蛋雞肉丼.!!! 個名真係好低能.!!!!不過個飯都好味.!! at least Mr. K 真係食得好開心.!!!
其實.. 我真係好鐘意食魚生飯嫁.!!!

魚生飯
小side dish
小黃瓜.!!!

好鍾意食到個飯係暖而魚生係涷(不是冰喔.!!)
好食.!!!

咁唸到.. 一個係芝士年糕一個雞軟骨..
而雞軟骨就只係雞軟骨.. So so la....
雞軟骨
芝士年糕
而K先生就食左雞雞丼 - 哈哈...
係滑蛋雞肉丼.!!! 個名真係好低能.!!!!
滑蛋雞肉
魚生飯
小side dish
芝士年糕
滑蛋雞肉
2012-10-31 62 浏览
在此選擇釜飯,因懷念在京都時曾嘗此物,又不想吃生冷或炸的吉列餐,故點了廣島蠔釜飯。一試之下,發現廣島蠔非常腥,就算已加入薑絲也於事無補,另外那兩片紅蘿蔔花片竟然是酸的,立即吐了出來,心想應不應告知食肆?但見弟弟叫的吉列黑豚定食和媽媽的什錦魚生飯看上去也算對版,便放棄此念頭。吉列黑豚不是一整塊炸成的,而是由許多很薄的黑豚肉片捲起來炸,故不會韌但肉味不像黑豚般香濃及較乾,椰菜絲及飯可添加,吉列質素當然比不上吉列專門店。反而什錦魚生飯水準算高,用料也多。小食味醂魚干,雖稍微焦燶,也算烤得香口惹味。不過這兒有幾樣東西是值得一讚,包括飯粒分明飽滿,軟硬適中,有米香及甜糯;面豉湯不會過咸或過淡,湯中加紫菜,豆腐粒及滑溜的本菇,口感較豐富;漬物爽脆,味道自然,特别是牛蒡絲很出色;焙煎茶香濃提神,加茶也頻密。
廣島蠔釜飯
什錦魚生飯
小食味醂魚干,雖稍微焦燶,也算烤得香口惹味。
味醂魚干
什錦魚生飯
味醂魚干
2012-10-22 29 浏览
每次去圓方經過都勁多人等位。我同老公都係唔會浪費時間陫隊的人。上星期去elements行街行得夜,9點經過時唔洗陫隊,所以就入去試下。第一次去丼丼屋,試了安格斯牛丼。正到不得了。價錢又ok. 個牛丼$138,加$20可以變餐,不過要加一。餐包括有湯、salad、前菜同一片凍豆腐。安格斯牛肥瘦適中、好juicy。有濃郁牛味,所以沒有太多調味料。入口溶化。但略微不夠熱。米飯方面,好彈牙又有些許粘性。同日本食到的米飯好接近。而且米飯吸收左肉汁同有少許汁料。好好味!平時唔多食飯的我,都成碗飯食得曬。salad 都好fresh,用上日本salad source ,幾好味。另外個麪是湯加左少許木菇,都幾好飲又有咬口。凍豆腐亦好滑,日本麻槳都好夾下,不過飯到呢部份真係好飽,食左一口,雖然好想食,但都食唔落。昨天生日,但工作忙,今日補食生日飯。即刻想再食。8:30pm左右去到,坐counter 位可以即入。再來都係要返安格斯牛丼。下次或者試和牛丼,不過都唔平,$260一碗。不過如果好食都會考慮試下。

餐包括有湯、salad、前菜同一片凍豆腐。
米飯方面,好彈牙又有些許粘性。同日本食到的米飯好接近。

庆祝纪念
生日
  • 安格斯牛丼
2012-09-27 34 浏览
不是第一次到呢度食嘢. 但上次去時, 睇到新品鮮北寄貝丼. 想試但無貨. 耿耿於懷, 事隔兩天, 再去過. 不過, 呢次就打電話留咗貨去. 一坐低, 梗係要個鮮北寄貝丼. 雖然, 近年也有不少食肆引入鮮北寄貝, 但在這些中價食肆就比較少. 講返個丼. 端來時, 賣相廷好. 飯面全是灰黑色的鮮北寄貝, 加上少許三文魚子點綴, 很好看. 打鮮貝撨點芥末和醬油. 鮮味全出來了. 口咁放面是爽爽的, 但又不像熟北寄貝般帶少少"un". 第二口, 飯, 三文魚子, 北寄貝一齊食. 飯是暖暖的, 不會盪口. 可能我不是太愛三文魚子的關係, 總是覺得有點鯹. 幸好北寄貝夠新甜, 補償了一切.小吉要了個鹽燒凌魚. 凌魚也是空運到港的. 店長話只有四條, 幸好小雲一早電話留貨. 否則又白走一趟. 魚燒得不錯, 很鮮, 很滑, 可惜多了點骨. 另外, 凌魚定食包了一個刺身. 份量和新鮮度也很好. 不會因為餐而細次等貨.最後, 要了個期間限定的椰子雪笆個甜品. 椰子味很濃滑, 但似雪糕多個雪笆.

鮮北寄北丼
鹽燒凌魚定食
跟餐的什錦刺身
题外话/补充资料: 因北寄貝同凌魚也是空運到港的, 如果想食, 請先打電話留貨
2012-09-26
鮮北寄北丼
鹽燒凌魚定食
跟餐的什錦刺身
  • 鮮北寄貝丼
  • 椰子雪笆
上個星期五放工同男朋友食飯, 佢帶我黎圓方, 泊車夠晒方便!!我有食過鑕石山果一間丼丼屋,係平價既日本菜, 都做得幾好味呢一間無論裝修, 食品, 服務都比之前食過果間更好. 呢度提供的野食都有少少唔同. 我地叫左一個炸八爪魚, 好香口好好食, 不過有少少細碟.我叫左三文魚魚生, 加幾十蚊就可以轉做Set, 好抵呀!!!魚生好好味, 只係唔夠多. 有埋前菜有埋湯飲,真係好抵食. 男朋友就叫左牛飯~ 都係好好味.Overall. 呢一間提供中價至貴價日本菜, 又做得好食. 真係好抵~ 服務也好!! 一定會再黎!!

我有食過鑕石山果一間丼丼屋,係平價既日本菜, 都做得幾好味

我地叫左一個炸八爪魚, 好香口好好食, 不過有少少細碟.
前菜
三文魚生飯
魚生好好味, 只係唔夠多.

有埋前菜有埋湯飲,真係好抵食.

男朋友就叫左牛飯~ 都係好好味.
牛肉石頭鍋丼
Overall.

呢一間提供中價至貴價日本菜, 又做得好食. 真係好抵~

服務也好!! 一定會再黎!!
2012-07-13
三文魚生飯
前菜
牛肉石頭鍋丼
  • 魚生飯
2012-06-23 13 浏览
五月份的某個星期天......男友去BBQ, 冇我份~即興同友人去圓方, 晚飯時間未到, 就先去"星把你" 飲杯咖啡傾吓計先.......晚上到呢間丼丼屋, 因為我想試, 友人也沒有意見, 所以就排隊攞位同友人每人點了一個吉列豬排定食餐先講個芝麻醬汁, 我覺得唔係多足夠, 多返D會好D個沙律汁酸味味, 好醒胃菜同飯可refill, 個白飯係珍珠米, 我好鐘意食珍珠米~味噌湯, 不是我杯茶, 對我來說只是味精湯.......凍豆腐, 伴芝麻汁, ok好味~主角係炒豬排, 味道普通, 分量小咗d~整體來講, 麻麻地~等我下次再到呢個高檔商場, 發掘其他美食吧............
五月份的某個星期天......

男友去BBQ, 冇我份~

晚上到呢間丼丼屋, 因為我想試, 友人也沒有意見,

所以就排隊攞位

同友人每人點了一個吉列豬排定食餐
先講個芝麻醬汁, 我覺得唔係多足夠, 多返D會好D

個沙律汁酸味味, 好醒胃

味噌湯, 不是我杯茶, 對我來說只是味精湯.......

凍豆腐, 伴芝麻汁, ok好味~

主角係炒豬排, 味道普通, 分量小咗d~

整體來講, 麻麻地~

题外话/补充资料: 1. 用enjoy食滿指定價錢, 會有張coupon送, 可於下次用 2. 呢間餐廳d冷氣凍到冇朋友, 唔該各位帶定冷氣衫, 唔好凍親
2012-06-15 22 浏览
同好友補祝生日飯, 鎖定西餐或日本餐, 於是上來睇吓有咩開飯熱店, 最後揀左熟食多既日本餐廳.得2個人又唔係大胃王, 只點一碗烏冬,一個井及一個前菜:牛油果三文魚沙津/ 限定北海道忌廉海鮮烏冬/ 滑蛋雞肉井 三文魚唔係煙既, 係新鮮三文魚, 數量都算多,亦大片 牛油果都切得大片, 可惜少左d,菜同汁都好, 好成功地打開我們個胃!限定北海道海鮮忌廉鳥冬上臺時驚見個汁係非常"杰"既, 米白色忌廉跟烏冬撻成一注, 有些少難夾起既感覺. 味道當然好creamy啦, 因為似冇溝過水一樣,比西餐既白湯更要杰4-5倍.烏冬食唔到有幾滑,因已俾個汁漿住哂, 但口感chewy既.海鮮配料有蝦,蜆,墨魚等,蝦同蜆都合格啦, 肉起碼有鮮味, 墨魚爽口帶嚼勁, 好味!滑蛋雞井賣相吸引, 蛋真正又滑又甜, 雞件也多, 飯亦係珍珠米, 非常好食, 只係放涼左, 蛋一涼就冇咁香.由於雞井係最後上臺,大家都飽左7成, 食到一半咋, 食哂d雞就算.價錢跟質素成正比, 仲有好多野未試,期待下次多約幾個朋友再來!
同好友補祝生日飯, 鎖定西餐或日本餐, 於是上來睇吓有咩開飯熱店, 最後揀左熟食多既日本餐廳[井井屋].

得2個人又唔係大胃王, 只點一碗烏冬,一個井及一個前菜:
牛油果三文魚沙津/ 限定北海道忌廉海鮮烏冬/ 滑蛋雞肉井

三文魚唔係煙既, 係新鮮三文魚, 數量都算多,亦大片

北海道限定忌廉海鮮烏冬,個汁超杰
题外话/补充资料: 等位時間比較耐, 我冇預計過便當店都可訂位, 7點前經過都冇人等, 7點半再攞飛仔時已經要等8個號碼.最好先訂位! 可代客人雪蛋糕,但堂食非餐廳供應既食物要收$10/件,當時買左2件蛋糕, 叫侍應代為存於雪櫃時並冇聲明要收費用(唔係以為我帶蛋糕來只雪唔會食呀?), 結果要多俾$20!
2012-06-07
北海道限定忌廉海鮮烏冬,個汁超杰
2012-05-21 5 浏览
在圓方的丼丼屋.是索價最高,員工最多,環境較有氣氛的一間,有點怪呢間丼丼屋我見不到特飲.也沒有雪榚.只有加20元有沙律等食物,可能預客人飲清酒,名忘記左...哈.吞拿魚三食..總之價錢238元都好貴...分佈為小脂4件,赤身2件,大脂2件.小脂魚味較微,不會入口即溶,但不會入口滿口腥味,不用怎咬.就入口...赤身魚味濃.有少許魚油香.無根,入口更易.最貴的大脂.當然美味.入口即溶,同樣是無根..魚油香味直情甘香可口.令人回味無窮..好好味..配合丼飯.丼飯加少許醬油更滋.呢3種吞拿魚似打機的關.無論價錢.味道.甘香程度...都逐級上升..點解只得ok..加一後263元..只吃飯.我情願貴少少有甜品.....也後悔不如用263元去食一頓又有前菜.甜品的高級壽司.心中覺得不值.自然心情欠佳,笑唔出..
好大.

• 拖羅
2012-03-31 10 浏览
之前睇開雜誌,見寫用料幾好,正宗日本煮法,所以去試試.6點幾去到唔洗等直入,但7點幾走時已經有4,5班人等位.兩個人叫左兩個定食:廣蠔定食$9X & 猪柳定食$15X-炸蠔好好味,SIZE都OK,好鮮味.但佢教我用果個芝麻汁就太濃味喇,盍過晒D蠔味,就咁食仲好-猪肉都幾軟,但係又係用個芝麻汁太濃味喇! 點少少好, OK咁啦-生菜太少(以我去開日本人地係成坐山咁高,有D仲任加既).但淋生菜既wasabi汁好似太多,又太濃太咸,攪到太濕.好在個碟有個鐵絲網升起,所以D汁唔會整淋炸物(都算設計得幾好!)-飯話用新潟縣既米來做,每粒米都好有光澤唔錯.唔知係唔係查左油,都OK既
之前睇開雜誌,見寫用料幾好,正宗日本煮法,所以去試試.
6點幾去到唔洗等直入,但7點幾走時已經有4,5班人等位.
兩個人叫左兩個定食:
廣蠔定食$9X & 猪柳定食$15X
2012-03-23
2012-03-19 10 浏览
這天來到圓方跟老闆一起晚膳. 一行3人本想吃壽司, 奈何8時多都未等到位, 轉移到這家近期人氣高企的丼丼屋試試.雖屬是美心集團旗下, 但餐廳裝修十分講究, 也有著十分濃厚的古代日式風味.不過要排上大半小時就當然是必然的了. 進去餐廳燈光比較暗, 但卡位尚算寬敞舒適.食物大多是日式碗飯類: 咖哩, 吉列, 刺身等套餐選擇很多, 價錢由HKD$80多到HKD$200多的也有.也有些前菜小吃. 我們各點了幾款SHARE來試試日式咖哩炸雞 (HKD$45)一碟只有4舊, 但還好每舊算幾大. 炸得十分黑. 不過內裡的雞很滑而且吃下去又不算太硬. 咖哩味道不算突出. 炸八爪魚 (HKD$40)炸得也是比較大舊. 油份不算多, 外皮很脆很薄, 內裡的八爪魚肥美彈牙, 加上沾了檸檬汁帶點微微的酸味很開胃又不膩, 不錯.牛油果三文魚沙律 (HKD$58)份量都幾少. 菜是新鮮爽口的, 加了沙律醋甜甜的帶點微酸很開胃. 三文魚也切得厚薄適中而且鮮甜. 牛油果也很淋軟可惜只有2-3片. 三文魚子香蔥吞拿魚腩丼 (HKD$238 + HKD$20轉為套餐有湯有沙律)果然是很大的一碗丼價錢要二百多元, 對於吃碗
轉移到這家近期人氣高企的丼丼屋試試.
不過要排上大半小時就當然是必然的了.

進去餐廳燈光比較暗, 但卡位尚算寬敞舒適.
也有些前菜小吃. 我們各點了幾款SHARE來試試

日式咖哩炸雞 (HKD$45)

炸八爪魚 (HKD$40)

牛油果三文魚沙律 (HKD$58)

果然是很大的一碗丼
價錢要二百多元, 對於吃碗飯來說實在是非常貴. 不過眼看面層的三文魚子多得起碼有半吋厚, 密密麻麻的蓋得白飯不見天, 中間的吞拿魚腩蓉也是厚厚的一大堆.
白飯十分黏稠, 但不失香軟口感, 據說是用上日本新潟的一級米王煮的, 難怪跟在日本吃的真的9成相似.
三文魚子每粒都漲卜卜十分鮮, 份量之多真的可以每啖飯都能吃到滿口魚子鹹香鮮味.
吞拿魚腩蓉雖然多但味道不太出, 而且有筋.
套餐的胡麻豆腐雖是雪藏貨但加上麻醬算可口. 味噌湯不算太咸, 海帶很柔軟, 底下還有些本菇.
不過整體算是不錯.

咖哩吉列豬扒飯 (黑豚) (HKD$148)
吉列豬扒只有4件但都是十分厚的. 脆漿不算厚, 中間的豚肉偏乾沒帶那種JUICY感覺, 還好肉質很淋軟. 白飯也是十分黏稠好吃. 咖哩汁不算很辣, 我也能接受到, 但味道比較普通.

吉列廣島蠔,豬柳定食 (HKD$178)
每款各有3件, 炸得色澤金黃, 十分吸引. 吉列蠔幾大隻, 內裡還很鮮甜; 豬柳相對沒有那個黑豚那麼厚, 肉也比較多肥脂. 不過整體炸物的功力算是有水準, 比起香港某些吉列專門店還要好.
椰菜絲雖爽甜但就略嫌太少了.

三個人吃得十分飽, 埋單HKD$800多, 這餐實在不便宜.
整體食物水準是有的, 但不算很突出.
服務員也頗有禮, 收碟加茶速度也很勤快.
不過這樣的價格, 以我自己來說實在不能常常來....
  • 三文魚子香蔥吞拿魚腩丼
豬扒炸到全乾,重乾過豬肉乾,たれ完全無味,唔知廚師係無味覺定無試味還是無味就係招牌味。同當值經理投訴,佢完全無比反應我。 服務員喜歡傾計多過幫我加茶。Under 大集團嘅餐廳,通常都唔好有太大期望。
豬扒炸到全乾,重乾過豬肉乾,たれ完全無味
 服務員喜歡傾計多過幫我加茶。
Under 大集團嘅餐廳,通常都唔好有太大期望。
先來的是黑豚朱柳咖喱焗飯,咖喱算香但朱柳鞋。較驚喜是大量之士配咖喱,配任何不鞋的肉也會好味。媽媽的魚生飯不好味。小魚,不夠新鮮所以魚身林。連蛋也不入味。雞臣簡直離普。太硬,完全不入味只一味在面頭放salt仲有一陣雪味。好吃的應該外脆肉嫩夠juicy。親子丼,等於雞肉雞蛋飯。蛋幾滑又夠多,我會說是主要是滑蛋的飯。雞肉幾好。我喜歡他的夠多汁。這個價錢在elements 是可以的,老實說在外面我未必會去。
黑豚朱柳咖喱焗飯
雞臣