餐厅: 丼丼屋 (荷里活廣場)
资讯:

放工又係時候找野食,唔想吃太複雜,又唔想吃太多,又要有水準喎!最後選左簡單。鮮味的丼丼屋!今次去左鑽石山分店,就地鐵站C出口的荷李活廣場3樓,很好找!無來一排,個menu update左!我叫左迷你海鮮丼!一次過滿足我3個願望!加左$25變左餐加一個小食!等左一陣就有得吃啦!我最鐘意三文魚🍣親子飯,有口感,味道也最鮮甜!吞拿魚都好新鮮,而且分量好多喔!吃到最後的小帶子,我都已經好滿足啦!友人就叫左滑蛋吉列豬排丼,我覺得$88,性價比高,但我還是喜歡魚生多少少!我們另外加了玉子卷同咖啡牛肉薯餅,都唔錯!如果玉子再熱D就更好了!小食都有呢個,又幾好吃喎!
!最後選左簡單。鮮味的
丼丼屋

無來一排,個menu update左!

我叫左迷你海鮮丼!一次過滿足我3個願望!

加左$25變左餐加一個小食!等左一陣就有得吃啦!

我最鐘意三文魚🍣親子飯,有口感,味道也最鮮甜!

吞拿魚都好新鮮,而且分量好多喔!

吃到最後的小帶子,我都已經好滿足啦!

小食都有呢個,又幾好吃喎!

2018-11-14
2018-11-07 321 浏览
鑽石山行完街,諗唔到食乜野,就隨便揀左呢間日式食店。雞肉丼定食:估唔到咁好味,雞肉好滑好香,又足料,成碗超大碗,女仔兩個人share都夠食。定食包左既沙律,都好新鮮,汁撈得好味。海帶湯都有幾隻蜆。朋友叫既蜆湯烏冬,都好多料,味道都唔錯。
鑽石山行完街,諗唔到食乜野,就隨便揀左呢間日式食店。

定食包左既沙律,都好新鮮,汁撈得好味。

海帶湯都有幾隻蜆。

朋友叫既蜆湯烏冬,都好多料,味道都唔錯。
2018-11-04 270 浏览
睇完戲之後係商場度搵野食,因為時間仲早,所以唔洗等位就入得啦~今次食既係醬油漬海鮮丼,食材都算新鮮,魚生份量都好足夠,不過味道好似淡左少少呢~跟定食既湯都好淡呀~諗住豐富D所以加配左小吃,加配既芝士蟹蓋同芝士豚肉薯餅有d失望,芝士味唔夠,同豚肉都唔夾,整係芝士薯餅應該會吸引我多d。其實鋪頭仲有其他餐點,好似親子餐咁有黑熊既贈品等,不過價錢都有少少貴,黑熊粉絲可以黎睇下呢!下次食既話叫定食就okay,小吃唔洗試啦~
下次食既話叫定食就okay,小吃唔洗試啦~
2018-11-02 439 浏览
今日和朋友相約較晏,一睇鐘已經係下午茶時間,就入左丼丼屋食個晏午餐,下午茶餐種類唔算多,但基本的刺身,牛,鰻魚,雞肉都有一款,最吸引我嘅當然係滑蛋雞肉丼,而朋友叫左個牛肉丼,另加左芝麻雞翼,滑蛋雞肉丼賣相極好,蛋唔老,雞肉明顯有烤過嘅味道,令我回想起上年係名古屋時食過嘅滑蛋雞肉丼,如果以為滑蛋雞肉飯嘅雞肉唔需要味道,真係大錯特錯,烤過嘅雞肉令丼飯倍添色彩!配答滑蛋,真係食指大動。芝麻雞翼即叫即炸,黎到熱辣辣,咬落皮脆,芝麻又香,非常惹味,下午茶黎仲唔洗等位,讚!
滑蛋雞肉丼
牛肉丼
2018-11-01
滑蛋雞肉丼
牛肉丼
2018-10-14 295 浏览
食過好幾次丼丼屋都是在德福商場,今次到荷里活商場突然又好想食丼丼屋,大約排咗十分鐘隊終於入到去。今次叫了兩個定食丼,十勝帶廣名物豚丼並盛$88,特上盛大蝦海鮮丼$128,兩個餐都加配玉子卷定食$25 和芝士蟹蓋$30,再加凍檸茶$10 和熱柚子茶$10。玉子卷上到枱的時候凍凍的, 同埋感覺蒸得太耐有點硬身,不太好食。十勝帶廣名物豚丼並盛, 豚肉多汁野味, 又唔太鹹,好味! 定食包括海帶湯 (味道比較淡), 前菜沙律 ( 蔬菜夠新鮮 ), 還有一樣小食青瓜魷魚 ( 甜甜酸酸用嚟送飯唔錯 )特上盛大蝦海鮮丼, 刺身新鮮,海蝦好大隻, 吞拿魚和三文魚啖啖肉,還有帶子夠鮮味。芝士蟹蓋, 味道普通, 雖然好多芝士但食唔到芝士的香味, 同埋蟹蓋入面多數都是蘑菇之類的餡料,不太吸引。個人感覺都幾喜歡丼丼屋這間連鎖定食餐廳, 價錢適中,食物質素有一定的水準。

玉子卷定食

十勝帶廣名物豚丼並盛

特上盛大蝦海鮮丼

芝士蟹蓋

2018-10-13
十勝帶廣名物豚丼並盛
特上盛大蝦海鮮丼
2018-10-12 300 浏览
丼丼屋呢兩年開到周街都係,但我平時都好少食,因為覺得少少貴。由於太耐冇食,今日心血來潮突然想試一試佢有冇咩變化,Menu我都冇認真睇就入左去啦。😂點知非常有驚喜!-我本身好鍾意食滑蛋xxx, 平時呢通常會揀滑蛋豬排,冇會揀滑蛋牛,最尾先會揀滑蛋雞(因為大部分都係超難食既雪藏雞胸肉)。望一望menu, 見佢寫到個 名古屋鳥開親子丼($83)(滑蛋雞)咁巴閉,咪試一試囉,預左中伏!點知咁好食😍😍雞肉真係如佢所講,非常彈口,同埋雞味好濃,又冇咩雪藏味。蛋就真係好正,佢係滑蛋再加半熟既蛋,所以比就咁食滑蛋口感更滑。真係極力推薦大家唔好再食普通滑蛋雞,要食就食呢個。😊朋友叫左個十勝帶廣名物豚丼特盛($108),再加玉子卷定食($25)。佢話個份量岩岩好,岩岩可以一啖豬一啖飯咁食。豚肉燒得好香,咬落去油香出曬黎,熟度岩岩好唔會老!難怪menu又咁極力推薦~玉子卷我就試左舊,裡面有少少黑應該整左好耐,所以就差少少啦。但丼丼屋丼飯好味就夠啦,係咪?😜😜總體而言,雖然價錢唔太平,但佢有貴既道理。佢真係比真才實料你,唔係食垃圾😜😜😜😜可以一試!我都會再黎食名古屋鳥開親子丼🤤
名古屋鳥開親子丼

十勝帶廣名物豚丼特盛

2018-10-07
名古屋鳥開親子丼
十勝帶廣名物豚丼特盛
是日早收工,5:30到鑽石山,見人流少無人爭位,就入左丼丼屋食久違了的吉列豬扒飯,對上一次喺一年前樂富分店度食記憶中舊豬扒又大塊又淋。今次價錢都冇睇就直接要咗,滿懷希望等左10幾分鐘,上到來有少少失望,因為賣相真係一般。前菜同個湯冇咩好講,味道正常一般貨色,吉列豬厚切,味道吾錯,但慘在質地硬,厚加硬,真係食果個都有d難度🤦🏻‍♂️到滑蛋飯,味道正常,但一路食一路出水🤦🏻‍♂️。到刺身賣相幾好,睇落新鮮食落都好味,但係條蝦腸仲有舊吏,吏呀!喂!🤦🏻‍♂️各位食果時自己小心。
記憶中舊豬扒又大塊又淋。
吉列豬扒飯定食+特上刺身
2018-09-14 280 浏览
難得今日放假 就同咗朋友入左西貢行吓 趁未天黑 就出返巿區喇 廢事夜啲太多人 等唔到小巴🤧 出到鑽石山 因為唔熟呢頭 所以就淨係諗到荷里活廣場有野食😅 望住商場指南 幾乎全部都係連鎖店 一時間都唔知食咩好 行下行下就入咗丼丼屋🤔餐牌食物種類唔算多 有魚生飯 十勝名物丼 滑蛋丼等 最後我地叫左個滑蛋豬扒丼 同十勝帶廣名物豚丼🥢 我地都好肚餓 所以十勝帶廣名物豚丼嘅份量大小 我地嗌咗特盛 同普通只係相差$20 到上菜嘅時候 呢個十勝帶廣名物豚丼份量比想像中細好多 不過佢嘅豚肉真係好好食😻 醬料味道好特別 而肉質幾林 肥瘦適中 可惜份量較小 有啲失望🙍🏻‍♂️ 而滑蛋豬扒丼份量都幾足 豬扒食落口香脆 而滑蛋半生熟咁 餸飯一流呀👍🏻 感覺上呢個飯大份過豚丼整體黎講 丼丼屋嘅食物質素幾好 可惜份量小咗啲 而食夠$200再用恒生enjoy卡埋單 會送一張$20 coupon 可惜我地冇啦😭

2018-09-10 231 浏览
今晚同朋友來到丼丼屋,我們好幸運不用等位。我本來想要點一份兒童餐,但店員說12歲以下才能點,頓時覺得很好笑,店員也很風趣說我看上去也像但可惜不是,很好笑🤣🤣後來我們點了滑蛋吉列豬扒丼和三色海鮮丼,朋友的是滑蛋吉列豬扒丼,而我的是三色海鮮丼。三色海鮮丼包括有三文魚、吞拿魚和油甘魚。上面有一塊紫蘇葉跟少量薑片和即磨wasabi。魚生入口就知道很新鮮,調好豉油wasabi醬汁,淋入魚生飯裏面,一口飯一口魚生一口薑片,很美味呀🤤因為我是非常喜歡吃紫蘇葉的😅,所以特意嘗試問問店員可以多要幾塊嗎?她說幫我問問,隨即走進㕑房幫我問師傅。過了不久就見到她端著一個小碟,裝住我最愛的紫蘇葉😍,真的有呀,謝謝師傅👍🏻
今晚同朋友來到丼丼屋,我們好幸運不用等位。

三色海鮮丼

三色海鮮丼
2018-09-04 254 浏览
朋友食完晚飯要再回去公司ot,所以近近地去左荷里活既丼丼屋。去到都見到有4、5個人等緊~我等左10分鐘度就入得啦~待應都有提我地限時90分鐘。迷你海鮮丼 $118雖然3碗好細碗,但食完3碗會好飽~我點了滑蛋鰻魚丼加左個$48剌身定食~個丼既分量好大,差d食唔哂~ d蛋係熟既但好滑~ 鰻魚切得比較少,但成個丼既汁同蛋好夠,唔會唔夠送飯!Nice!十勝帶廣名物豚丼 並盛個飯不算太大,得四塊肉,量不夠,但d肉係靚既~最驚喜既呢個荔枝特飲啊~d荔枝好大粒啊~飲落好fresh~ d粉紅色粒粒有d玫瑰味~好得意~
迷你海鮮丼 $118

雖然3碗好細碗,但食完3碗會好飽~

我點了
滑蛋鰻魚丼加左個$48剌身定食~

十勝帶廣名物豚丼 並盛
個飯不算太大,得四塊肉,量不夠,但d肉係靚既~

最驚喜既呢個
荔枝特飲啊~

2018-08-31
用餐优惠
現金券
2018-08-18 261 浏览
每個人口味就吾同既,今次尼呢間念住快手食個lunch , 不果等食物尼都等左25?分鐘呀,有d長。講反食物先,叫左個火炙三文魚丼,可能師傅重手左。d三文魚都7 色熟 食落吾好食呀😂😂
2018-08-03
2018-08-09 361 浏览
平日午餐時間又黎到丼丼屋同朋友一齊去食 一去到就有位坐了 唔使等今次去到又有驚喜 午餐menu又新增了選擇我揀左燒雞野菜定食 朋友揀左木之葉定食材料好豐富 不同的蔬菜 有茄子 南瓜 秋葵等顏色好靚 又有營養同dietary fibres 仲送埋荔枝茶 清新岩夏天飲
平日午餐時間又黎到丼丼屋
同朋友一齊去食 一去到就有位坐了 唔使等
今次去到又有驚喜 午餐menu又新增了選擇
我揀左燒雞野菜定食 朋友揀左木之葉定食
材料好豐富 不同的蔬菜 有茄子 南瓜 秋葵等
顏色好靚 又有營養同dietary fibres
仲送埋荔枝茶 清新岩夏天飲
2018-08-09 243 浏览
小秘書真係好鍾意食雞翼㗎... 尤其係「丼丼屋」嘅「芝麻雞翼」 今日小秘書嘅「雞翼癮」又發作,放咗工咩都唔理就走去叫🐔食!落單嘅時候,侍應仲同我講要等大概20分鐘左右⏱ 不過好奇怪今日碟雞翼喺落單之後唔夠五分鐘就上枱👀 小秘書懷住期待嘅心情將雞翼放入口,好可惜無咗「即叫即炸」嘅口味,反而覺得啲雞翼似一早做起... 咬落去只感到暖暖地、油淋淋咁,毫無辣咀嘅新鮮咁... 失望!好在個主食「炭燒雞肉丼」仍然保持質素,喺飯面拎走埋小秘書最唔鍾意食嘅京蔥就馬上可以開餐 YumYum👍🏻 甜甜地嘅醬汁配埋啲雞肉,一啖雞肉之後再一啖飯... 美味!
今日小秘書嘅「雞翼癮」又發作,放咗工咩都唔理就走去叫🐔食!
2018-08-08
$111.1 (晚餐)
  • 芝麻雞翼
2018-08-01 128 浏览
最愛日本料理既我 平時出街食飯都係食佢貪佢坐得舒服 食物品質有保證星期六同朋友一齊去食 由於我地約左十二點所以唔使等位 一去到就有得安排座位平時食開雞肉親子丼 今日我就轉下口味食炭燒雞肉飯 朋友就食魚生飯炭燒雞肉飯 燒汁好夠 香口得黎又夠濕潤好岩送飯食 飯粒好粒粒分明 好味
最愛日本料理既我 平時出街食飯都係食佢
貪佢坐得舒服 食物品質有保證
星期六同朋友一齊去食 由於我地約左十二點
所以唔使等位 一去到就有得安排座位
炭燒雞肉飯 燒汁好夠 香口得黎又夠濕潤
好岩送飯食 飯粒好粒粒分明 好味
2018-07-30 211 浏览
三個人去荷里活行街,見丼丼屋D食物都幾吸引就決定去食,大概等咗10分鐘位我地食咗,鰻重×1味噌吉列豬扒丼温泉蛋×1滑蛋鰻魚丼×1黑蜜黃豆粉芭菲×1原味蕨餅×1鰻重嘅份量就細咗小小,鰻魚食落去唔太暖,可能放耐咗,整體嚟講都算好味味噌吉列豬扒丼温泉蛋嘅豬扒炸得好香好脆,唔會有一種好油嘅感覺,再配上温泉蛋係大滿足滑蛋鰻魚丼略嫌蛋太生,唔算太滑,鰻魚味道尚可黑蜜黃豆粉芭菲嘅雲呢拿雪糕係採用Haagen Dazs雪糕,好好味,而下面嘅配料就唔算驚喜,不過不失啦原味蕨餅食落去係好味,再配上甜甜地嘅汁係絕配,好好味

我地食咗,
鰻重×1
味噌吉列豬扒丼温泉蛋×1
滑蛋鰻魚丼×1
黑蜜黃豆粉芭菲×1
原味蕨餅×1

滑蛋鰻魚丼略嫌蛋太生,唔算太滑,鰻魚味道尚可
原味蕨餅食落去係好味,再配上甜甜地嘅汁係絕配,好好味

2018-07-28
午餐