2023-02-20 612 浏览
今天跟朋友於CWB逛街後到了世貿中心既呢間日式炸豬排專門店食飯,簡直係一試難忘入到去先有非常禮貌既和服女服務員招待我地,可能因為時間尚早,因此不用等位,立即安排到入座佢地既位置好private,好有特色,整個場景都好有夢幻既感覺點咗個二人套餐,有炸豬排同豬柳,味道一流又不油膩,上餐速度都OK服務方面都非常滿意,員工到好能夠照顧到客人需要絕對值得推介給朋友嘅餐廳

服務方面都非常滿意,員工到好能夠照顧到客人需要

絕對值得推介給朋友嘅餐廳
2023-02-16 631 浏览
以前是常客。食物質素還可以。新店加多咗好多選擇,但到這裏還是吃炸豬扒為主。现今香港一些較有質素的地方訂位是必須的。無論網上或電話訂位已經都十分普遍。但係這間新裝修後的店雖然有電話號碼,但係試過好多次永遠冇人接聽。有一次我直接上去餐廳詢問店員點解冇人聽電話,店員回覆呢個只係個別事件。但這次以後,有幾次想訂位致電都係冇人聽。今日剛打了十幾次都係長響。現今香港日本食肆選擇甚多。以這種服務質素都係算了吧。

2023-01-05 1507 浏览
知道你哋開返已经嚟咗兩次. 今次同屋企人慶祝生日又決定再過嚟😋. 不過記得商場 好似冇輪椅專用. 所以就打電話去查詢, 順便訂枱.聽電話接線生都好helpful 話到時嚟到呢 就打畀佢. 需要安排 管理處開了一道 才上到餐廳.👌👌當日我哋到步前 15分鐘, 就照當日為 接線生 所講打畀佢. 亦記得 應該是同一個人. 我哋到步後已經見到他 原來可以搭貨𨋢上 到餐廳 而且 幫手推我爺爺進入餐廳裏面. thank you 👏👏👏💕因為我上兩次 印像中商場 都好似冇 輪椅 專用 𨋢. 停車場上一樓樓有梯級嘅 仲擔心去唔到餐廳食真係唔該曬 仲特登來迎接安排 非常好嘅服務 👍👍👍 當晚嘅食物服務 當然係 保持水準啦 屋企人 非常滿意 😊下次再見🙏Happy New year🎉
thank you 👏👏👏💕

真係唔該曬 仲特登來迎接安排 非常好嘅服務
👍👍👍
當晚嘅食物服務 當然係 保持水準啦
屋企人 非常滿意 😊下次再見🙏

Happy New year🎉
2023-01-02 1511 浏览
餐廳重新裝修後一改過往的風格,從較傳統以木材為主要材料的設計,改成較現代化的設計,門口有兩幅落地LED螢幕,模仿落地大魚缸,有先聲奪人之效果。翻新後的餐廳的餐目基本上與舊的大致相同,但多了吉列牛的選項。今次點了吉列鹿兒島豚、吉列炸蝦、吉列帶子及吉列松阪牛。前三樣還是照舊質素不錯,而吉列松阪牛牛味香濃、肉質滑溜,食材質素相當高,所以個人較喜歡直接吃優質松阪牛,不用吉列。整體用餐感覺良好,食物味道不錯,地方乾淨,大部份職員都非常友善積極,但店面人手相對較少,即使侍應們已經很勤快,還是需要客人為了茶水、醬料等候較長的時間,不過整體服務質素很好。

芝麻
吉列牛用醋、蝦用沙律醬
吉列豚用芥辣、海鹽

芝麻
吉列牛用醋、蝦用沙律醬
2022-12-22 1100 浏览
上個禮拜同朋友去銅鑼灣世貿行街,朋友帶我去呢間好出名的吉列豬排專門店餐廳用膳。我地叫左個豬排豬柳大蝦二人餐,等左大概十分鐘就已經上餐啦,服務員都好有禮貌同細心地介紹汁醬用法,而且會主動詢問是否需要添加椰菜絲及飯,重點是添加的椰菜絲及飯都是免費,完全唔使驚食唔飽。食物的份量好足,齋睇個樣都好吸引,食落去十分鬆化可口。重點: 服務態度及食物質素一流,有6星級水準。下次有時間一定再黎惠顧。大家有時間的話一定要試下,吉列豬排的水平真係冇得頂。
,食落去十分鬆化可口

。大家有時間的話一定要試下,吉列豬排的水平真係冇得頂。
2022-12-14
  • 豬排豬柳大蝦二人餐
2022-12-22 871 浏览
寒流吹襲之下想搵返啲熱辣辣令人滿足既美食。想起這間全港數一數二既吉列專門店,久不久也在the one 分店食。直至早一兩個月知道旗艦店終於重開返,就襯冬至前夕黎食返次,一上到去,勁多人排隊。估唔到搬咗上樓上都仲人流滿滿雖然滿滿既人,但人客都可以𣊬速入座,但都不會覺得太趕急。安排到窗邊位置,空間舒適。看見二人餐的好像不太能滿足我們,侍應便提議我們叫兩個餐併在一起,一樣可以大大盤,亦滿足到又想食到比較多蝦的要求又能食到豬柳及豬扒,落單後便遞上分食碟及芝麻。到餐上到枱面,果然很大盤,蝦很彈呀,豬扒油香十足,熱辣辣既炸物好岩呢個寒冷既冬天。侍應忙緊既同時留意到我們把椰菜食完便主動說等陣幫我地refill,。到我地用餐完畢便把我們的盤子收掉及隨餐附上玄米茶及西瓜。很滿足
寒流吹襲之下想搵返啲熱辣辣令人滿足既美食。

想起這間全港數一數二既吉列專門店,

久不久也在the one 分店食。

直至早一兩個月知道旗艦店終於重開返,

到我地用餐完畢便把我們的盤子收掉及隨餐附上玄米茶及西瓜。

很滿足

• 吉列大蝦
過去每次到銅鑼灣逛街,都首選此食店,因為環境,服務及食物都不錯,但疫情影響,加上商場裝修,已很久沒有再食。最近聽聞商場已恢復營業,剛好有朋友生日,便決定在這裡食午餐,裝修後已搬到13樓,環境更為寬敞舒適,點了兩set午餐,另外點了一隻炸軟殼蟹,和回憶中一樣的味道,能保持水準。餐後點了甜品,店員得知朋友生日,貼心地在甜品上插上蠟燭,意外驚喜,雖然價格較之前貴少許,但整體依然不錯,希望質素能繼續保持。

,雖然價格較之前貴少許,但整體依然不錯,希望質素能繼續保持
2022-12-16
庆祝纪念
生日
2022-12-12 863 浏览
又係網紅網紅講完後又勁排隊,第一唔係平、服務態度未係差但也不是好,今日係星期一都全埸滿位,侍應生唔夠!食物方面:炸大蝦細隻左、又炸得燶!特厚豬扒只係肥膏多過肉。炸蝦拼牛肉:炸蝦尚可、冇霉,但係牛肉超級肥成口都是油。椰菜又唔夠凍、又冇自動添加。冇咗以前舊舖咁好食,零招呼、零解釋、快落單、上菜慢、唔執枱、一句到尾亂。之前舊舖會執好張枱,先至再上西瓜,但係今晚乜都冇,就已經上西瓜,又冇換過晒啲熱茶!唔會再返轉頭食😡😡😡
食物方面:炸大蝦細隻左、又炸得燶!
特厚豬扒只係肥膏多過肉。
炸蝦拼牛肉:炸蝦尚可、冇霉,但係牛肉超級肥成口都是油。
椰菜又唔夠凍、又冇自動添加。
唔會再返轉頭食😡😡😡
2022-12-12
2022-12-11 831 浏览
✨上級吉列豬扒、豬柳、廣島生蠔定食全部炸物都炸得非常鬆脆,豬扒屬半肥瘦,厚身鬆軟有肉汁,而豬柳則相對少油脂,點上醬汁同親手即磨芝麻,非常滋味。廣島生蠔大大隻好新鮮,蠔味香濃。✨吉列車海老定食車海老驚人地大隻,肉身厚實新鮮有質感,蝦頭嘅蝦膏仲好香濃。💡定食全部附送麵豉湯,白飯,生果。日本新鮮椰菜同白飯仲可以無限任添!📍 Tonkichi Tonkatsu Seafood (World Trade Centre) (Causeway Bay)Shop 1302, 13/F, World Trade Center, 280 Gloucester Road, Causeway Bay@tonkichitonkatsuseafood
✨上級吉列豬扒、豬柳、廣島生蠔定食

✨吉列車海老定食
車海老驚人地大隻,肉身厚實新鮮有質感,蝦頭嘅蝦膏仲好香濃。

@tonkichitonkatsuseafood
  • 吉列大蝦
  • 吉列生蠔
2022-11-21 2057 浏览
今日係銅鑼灣行街街,朋友想食日式吉列豬扒,係開飯啦睇到開返店了,就去新店繼續食兩個人,我地點左2人前吉列套餐,有吉列豬柳/吉列廣島蠔/吉列豬扒,再加多個刺身併盤刺身併盤都好新鮮,赤身食落都好有魚味,油甘魚唔算肥美但口感唔錯👍 整體都係高質吉列併盤二人前,有豬柳/廣島蠔/豬扒,食之前先食椰菜絲清清口腔,再先食廣島蠔,呢度係炸得好好,唔油膩,乾身,食落好juicy,日本豬柳都好好食,淋身又有準,加少少芥辣,冇得彈!椰菜絲都加左好多轉,落少少醋汁,好開胃食物同服務都保持水準

食物同服務都保持水準

2022-11-20
  • 吉列生蠔
  • 吉列豬柳
2022-10-30 1968 浏览
今晚心血來潮想食炸豬扒,本來係去另一間,但因為太早未開😅記起世貿仲有間,所以就嚟咗呢度。嚟到樓下先知搬咗上13樓。叫咗個$488二人前加是日推介新鮮生蠔兩隻。生蠔:普普通通,不過不失。二人前:飯比以前黏口;炸蝦厚肉咗;豬柳就冇以前咁juice;豬扒比以遜色,但可以接受,主要係麵衣多咗麵包糠同埋冇咁黏肉。麵豉湯轉咗用紅麵豉,比較唔到。店員服務態度好好。如果係weekend嚟食,建議早少少。因為雖然重開搬咗上13樓,但星期日6:45已滿座。P.s. 依家做現金券優惠,買$1200有$1400;買$3000有$3600。
叫咗個$488二人前加是日推介新鮮生蠔兩隻。

生蠔:普普通通,不過不失。

店員服務態度好好。

二人前
二人前
2022-10-26 1303 浏览
好高興最近呢間餐廳又開返,我哋馬上約埋一齊去試食,一行到門口已經有驚喜,大大個魚缸嘅畫面已經好吸睛,可能係重開冇幾耐唔係好多人知,所以午餐時段唔係好多人。今日我哋兩個人大家都叫咗一個滑蛋吉列豬扒炸蠔套餐,嚟到嗰下,雖然覺得食物好靚,但係份量同個盤相比之下就覺得性價比相對低。味道相當不錯,沙律菜任添,豬扒卜卜脆,炸蠔雖然得兩件,但好好味。價錢方面都絕對唔平,但久唔久一次,冇所謂。
滑蛋吉列豬扒炸蠔套餐
滑蛋吉列豬扒炸蠔套餐
  • 吉列蠔
2021-06-22 2741 浏览
成個商場裝修緊,上次諗住去食,失望而回😞沙田嗰間都食過,但係唔好銅鑼灣呢間咁好食每次同老公嚟到,都係嗌兩個雙拼😁豬扒、豬柳、生蠔、大蝦點完餐,最鍾意玩嗰個磨芝蔴,除咗好玩之外,啲芝蔴愈磨愈香😇每次都會食兩碗飯😁(平時可以唔食飯的)望到都流口水🤤大蝦一定要配沙律醬豬扒當然要配返吉列醬喇每次都會加多啲椰菜,佢兩款沙律汁都好好味😋炸蝦通常都係就咁食,唔落醬👍🏻清酒都唔錯㗎,佢有一款係三盒,可以試唔同嘅味道👍🏻👍🏻👍🏻
成個商場裝修緊,上次諗住去食,失望而回😞
沙田嗰間都食過,但係唔好銅鑼灣呢間咁好食
每次同老公嚟到,都係嗌兩個雙拼😁
豬扒、豬柳、生蠔、大蝦
點完餐,最鍾意玩嗰個磨芝蔴,除咗好玩之外,啲芝蔴愈磨愈香😇

每次都會食兩碗飯😁(平時可以唔食飯的)

望到都流口水🤤
大蝦一定要配沙律醬
豬扒當然要配返吉列醬喇

每次都會加多啲椰菜,佢兩款沙律汁都好好味😋

炸蝦通常都係就咁食,唔落醬👍🏻

清酒都唔錯㗎,佢有一款係三盒,可以試唔同嘅味道👍🏻👍🏻👍🏻
2021-04-14 2010 浏览
話說去左銅鑼灣行街,心思思想食炸物,行過見到附近有一間日本餐廳,見餐牌食物幾吸引,就揀左呢間餐廳食晚餐,我地最後揀左二人前定食(吉列豬扒、豬柳、大蝦),相當豐富。-吉列豬扒、豬柳、大蝦二人前定食呢個二人前定食十分豐富,豬扒一大塊,豬柳就比較細塊,但都有2塊,而大蝦方面體積好大隻,應該有手掌咁長,數量就有2隻,配菜就放左炸物下面,唔夠食的話可以免費添加,至於飯都可以免費添加,另外仲有2碗麵豉湯,仲有飯後甜品,甜品係西瓜🍉。-整體來講,呢個二人餐相當滿足,食到好飽,豬扒脆,肉質嫩,如果豬扒同豬柳比較,我比較中意食豬扒,因為感覺上豬扒比較嫩,豬柳就比較無咁嫩滑,大蝦方面,啖啖蝦肉,唔會炸得過老,所以食物方面比較高質量。
吉列豬扒、豬柳、大蝦二人前定食
呢個二人前定食十分豐富,豬扒一大塊,豬柳就比較細塊,但都有2塊,而大蝦方面體積好大隻,應該有手掌咁長,數量就有2隻,配菜就放左炸物下面,唔夠食的話可以免費添加,至於飯都可以免費添加,另外仲有2碗麵豉湯,仲有飯後甜品甜品係西瓜🍉。
2021-01-25 1321 浏览
呢間真係百吃不厭嘅吉列炸豬扒專門店,除咗豬扒好味之外吉列炸蝦、吉列炸蠔、吉列帶子,都非常好味,炸得好乾身。蠔號同埋帶子屬於比較濕,都可以炸到外脆內軟,仲可以保留鮮味。10個讚呀!除咗佢哋嘅炸物之外,我好欣賞豬肉麵豉湯,材料豐富,味道香濃,可以一直keep到水準,每次去食味道都係一樣,絕不馬虎。沙律菜任添,白飯任裝,其實每一個餐嘅餸都非常之足夠,再加埋白飯可以任裝,每次都食到捧住個肚先至返屋企,相信佢係最好食嘅吉列豬扒專門店👍🏻