5天前
📍 九五至尊火鍋狗毛- 尖沙咀喂喂喂,邊度會有甘大隻蛤乸隨街跳,我有啲唔信,就等我去實測一下,有朋友仔同我講,任食麻辣鴨血或蜂巢豆腐,心諗邊度會有咁抵呀?點知入到去原來啤酒係買一送一,仲可以瘋狂任食,麻辣鴨血同埋蜂巢豆腐,真係不得不食🫶🏻🫶🏻豆腐仲要好索湯,並唔係烚耐咗會爛嗰啲豆腐,係真係高質豆腐😆而且依間餐廳仲係雙劍合璧,中泰加酒吧混血兒🤭睇緊火鍋配料嘅菜單無啦啦睇到泰國嘢食,突然之間就好想食個金邊粉,咁就可以順便食埋泰國嘢啦😏而且泰國菜嘅價錢係好合理,唔會特別標高價,值得一讚👍👍👍👍而家餐廳有個活動,只要喺IG度分享佢哋嘅post,就可以有免費湯底{單鍋或者鴛鴦鍋},咁着數梗係要share佢哋嘅IG,拎埋免費湯底啦😍😍我就比較貪心,揀咗鴛鴦湯底 分別係✨蕃茄薯仔濃湯~湯底超足料,連埋好多蕃茄同薯仔,特濃蕃茄薯仔湯湯底濃郁🍅🥔✨沙嗲湯底~估唔到依度嘅沙嗲湯底咁香濃,就算食到後期都唔會死鹹!✨ 安格斯三角肥牛呢個部位油花分布平均,肉筋少,肉質與脂肪的分佈都相對唔錯,肉味香濃啲,打邊爐必食肥牛🐮🐮✨ 自家韭菜水餃韭菜的清香完美包裹住豬肉的鮮美,仲有爆多韭菜,每次打邊爐必嗌嘅水餃🥟✨午餐肉
📍 九五至尊火鍋狗毛- 尖沙咀
麻辣鴨血或蜂巢豆腐,心諗邊度會有咁抵呀?
豆腐仲要好索湯,並唔係烚耐咗會爛嗰啲豆腐,係真係高質豆腐😆
我就比較貪心,揀咗鴛鴦湯底 分別係
✨ 安格斯三角肥牛
✨ 自家韭菜水餃
✨午餐肉
最愛就係炸午餐肉,普通又實惠🥢
✨薯仔片-放入去蕃茄薯仔湯入邊,烚到淋身好入味,而且一份嘅份量都幾多,夠晒鍾意食薯仔嘅我🥔
✨手打烏冬
每一次打邊爐都一定要有烏冬,放入去沙嗲湯底再加幾片肥牛,剛好就係一個沙嗲湯肥牛烏冬,勁好食😋
✨大蝦金邊粉
大蝦又新鮮彈牙,金邊粉滑溜入口,好滿足!
炒得乾身,仍然保留住鑊氣,好香口,炒得亦都唔會好油膩!
✨凍龍眼蜜
用新鮮嘅龍眼肉沖繩龍眼蜜,係打邊爐下火飲品🥤🥤🥤